Canım inan yorumları okumadımSelam dostlar: başlıkta da yazdığım üzere bu konuda kadınlar ne düşünüyor diye merak ediyorum ve yüzden açtım başlığı. Lütfen görüşlerinizi paylaşın. Evlenmesek olur mu? Yaş 27, üniversite mezunu çalışan bir kadınım ve evlenmek istemiyorum. Çevre ve kültür baskısı var tabi. Hep olumsuz şeyler diyorlar evlenmeyen kızlar hakkında. Sırf öyle olması gerekiyor diye evlenip neden bir adamın evini temizleyip, ona yemek yapmakla geçireyim yaşamımı benim genel görüşüm de bu.
Ama sağlıklı bir evlilikte onun bunun çamaşırı demiyorsun, modern bir evlilikte onun bunun parası demiyorsun, sevgi dolu bir evlilikte onun benim annem demiyorsun.
Sen gerçekten kafana göre birini bul emin ol senin gibi düşünen erkekler de var. Örneğin evlenip neden bir kadının para kapısı ailesinin uşağı olayım, evimin temizliğini şirketlere yaptırırım diyen.
Ben 2 sene şuanki eşimle birlikte yaşadım. Ailesi benim ailemden daha tutucu olmasına rağmen sonuna kadar destekledi. cünkü evli gibiydik. Yani gerçekten bu kağıt üstünde olacak birşey değil.biriyle kalbinin diğer yarısını birleştirince o auraya giriyorsun zaten.
Şimdi gelelim evliliğin artılarına. Öyle aşırı bir artısı yok. Sadece gerçekten üstünden toplum baskısı kalkıyor. Benim ailem çok eziliyordu akrabağlar benim evli olmadan bir erkekle yaşadığımın dedikodusunu yapınca. ki ikimizde sanat ile ilgileniyorz çok sallamıyorduk kimseyi. Ama anne baba işi değiştirdi.
Ben evli olmanın avantajlarını evimize hırsız girince, ben ameliyat olurken, iş yerinde mobbinge maruz kaldığımda gördüm.
Bunun haricinde olan herşey zaten aşk, sevgi saygı ile alakalı. ben iş yerinde eşime telefon açıp aşkım çamaşırları asıver diyorsam. O bana bizim faturaları yatırmayı unutma diyorsa, o hafta ben yoğun çalışırken yemekleri o yapabiliyorsa, siz de yapabilrisiniz.
İllaki dejenere ve aşırı geniş çok eşli olmaya gerek yok yani. İlişkiyi mantık çerçevesine soktuktan sonra herşey olur. Sonuçta birlikte sinemaya gtmek istiyorsanız o sofrayı birlite kaldırıp bulaşıkları dizmeniz lazım