Evlenmeye karar vermek🤔

goldenhour16

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2020
108
245
23
Merhaba sevgili kk üyeleri.

Ben uzak mesafe bir ilişki yaşıyorum. İlişkide bir yılımız doldu. Mümkün olduğunca bir araya gelmeye çalışıyoruz. Onun dışında da sürekli sesli ve görüntülü iletişim halindeyiz.

Bir kaç gündür her konuştuğumuzda erkek arkadaşım evlilik teklifi edeceğinin sinyallerini veriyor. İkimiz de 30’lu yaşlarımızdayız. Düzenli işlerimiz var ve birbirimizi çok seviyoruz ama evlilik için erken mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Sizce bir yıl evliliğe karar vermek için yeterli mi? Sizler ne kadar sürede evlilik kararı aldınız?

Vermek yada vermemek işte bütün mesele bu 🤔 9 yıl sevgili olup çok iyi bildiğini düşünüp bir sene içinde ayrılan çok insan var. Kişiliği nasıl nelere sinirlenir nelerden hoşlanır az çok çözmüş olman lazım çok tanıdığım var üç ayda sevgili olup nişanlanan oda çok erken tabi de eğer kafa yapınız uyuyorsa neden düşünmeyesiniz.

Kişiden kişiye göre değişiyor. Biz iki yıl sonra evlendik. Ama uzak mesafe dediniz. Bir arada olma süreniz ne kadar oluyor acaba? Çünkü sürekli görüşen biz, evlendikten sonra daha önce bilmediğimiz huylarla karşılaştık 😅 uzak mesafede keşfedilmemiş huylar ileride sorun olabilir

Merhaba sevgili kk üyeleri.

Ben uzak mesafe bir ilişki yaşıyorum. İlişkide bir yılımız doldu. Mümkün olduğunca bir araya gelmeye çalışıyoruz. Onun dışında da sürekli sesli ve görüntülü iletişim halindeyiz.

Bir kaç gündür her konuştuğumuzda erkek arkadaşım evlilik teklifi edeceğinin sinyallerini veriyor. İkimiz de 30’lu yaşlarımızdayız. Düzenli işlerimiz var ve birbirimizi çok seviyoruz ama evlilik için erken mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Sizce bir yıl evliliğe karar vermek için yeterli mi? Sizler ne kadar sürede evlilik kararı aldınız?
Kısmetine ne cıkarsa arkadasm birazda....çünkü yıllarca görüşüp evlenip ayrılan var.kısa sürede görüşüp evlenip mutlu olanda..kesilmedik karpuz

Kişiden kişiye göre değişiyor. Biz iki yıl sonra evlendik. Ama uzak mesafe dediniz. Bir arada olma süreniz ne kadar oluyor acaba? Çünkü sürekli görüşen biz, evlendikten sonra daha önce bilmediğimiz huylarla karşılaştık 😅 uzak mesafede keşfedilmemiş huylar ileride sorun olabilir
Açıkçası ben de bundan çekiniyorum biraz. Ayda veya iki ayda bir ben giderim ya da o gelir on gün kalırız o sürede sürekli birlikte vakit geçiririz.

Süre çok önemli değil de uzaktan ilişki yaşayıp evlenmeye karar veren insanlara çok şaşırıyorum ben. Resmen piyango. Gerçi ülkemizde çoğu evlilik piyango ama uzaktan ilişki kazanma ihtimali daha düşük olan bir piyango. Bir insanı kamera görüntüsünden ya da günde üç beş saat yapılan konuşmalardan tanımak mümkün değil. Ailesini tanımak hiç mümkün değil ki evlilikte en önemli ayrıntıdır aile ve aile ilişkisi.

Size burada kimse evlenin ya da evlenmeyin diyemez. Benim verebileceğim tek tavsiye emin olmadan evet demeyin olur.

Aslında bu sorunun cevabı sizde saklı :)
Hayata aynı pencereden bakmak, ilişkiyi bir tarafın değil iki tarafın çabasıyla yürütmek, sevildiğini hissetmek, karşı tarafın aile bağları, sorumluluk alabilmesi... birçok faktör var. Evlilik kararı verirken kimse %100 emin olamıyor, kimse kimseyi tam olarak çözemiyor ama içindeki hislere göre hareket ediyor. Mutlu olmanız dileğiyle.

Bolbol dua et allah hayirli kismet yazsin
Evlilik içinden ne cikacagi bilinmeyen denklem.çünkü sadece esle sen olmuyorsun
Cok bilinmeyenli faktor giriyor iceri.

[
Süre çok önemli değil de uzaktan ilişki yaşayıp evlenmeye karar veren insanlara çok şaşırıyorum ben. Resmen piyango. Gerçi ülkemizde çoğu evlilik piyango ama uzaktan ilişki kazanma ihtimali daha düşük olan bir piyango. Bir insanı kamera görüntüsünden ya da günde üç beş saat yapılan konuşmalardan tanımak mümkün değil. Ailesini tanımak hiç mümkün değil ki evlilikte en önemli ayrıntıdır aile ve aile ilişkisi.

Size burada kimse evlenin ya da evlenmeyin diyemez. Benim verebileceğim tek tavsiye emin olmadan evet demeyin olur.
evet haklısınız ailesini tanımıyorum. Bu beni de düşündürüyor. Ailesinden Farklı bir şehirde yaşıyor ve evlenirsek ailesinden uzakta olacaz.

Biraz şans işi, kendiniz bilebilirsiniz. Ayıp olmasın vs demeyin ama mutlaka her konudaki fikirlerini almaya çalışın. Aklınıza gelebilecek her konuda. Hayata dair, siyasi, dini, ahlaki her şey. Evde iş paylaşımı, ailesi, ailesinin eğitimi, kardeşleri vs hepsini sorun ve not alın kendinize. Çocuk bakımı, kadın erkek ilişkileri vs gibi şeylerde de sorun.

Bunun dogru bır suresi yok, bır ay sevgili olup ıkıncı ay Nisan ucuncu ay evlenen ınsanlar omur boyu mutlu huzurlu yasarken, bes senelik sevgılısıyle evlenen bırıncı yılda bosanabılıyor. bir yıl beklemek durumunda oldugu ıcın mumkun olsa belki ucuncu ayda bosanır.
Karsınızdakı dogru kısı mı o kısım onemlı.

Aslında bu sorunun cevabı sizde saklı :)
Hayata aynı pencereden bakmak, ilişkiyi bir tarafın değil iki tarafın çabasıyla yürütmek, sevildiğini hissetmek, karşı tarafın aile bağları, sorumluluk alabilmesi... birçok faktör var. Evlilik kararı verirken kimse %100 emin olamıyor, kimse kimseyi tam olarak çözemiyor ama içindeki hislere göre hareket ediyor. Mutlu olmanız dileğiyle.
[/QUOTE
Çok teşekkür ederim.

Back
X