Evlenmeye karar vermek🤔

Biraz şans işi, kendiniz bilebilirsiniz. Ayıp olmasın vs demeyin ama mutlaka her konudaki fikirlerini almaya çalışın. Aklınıza gelebilecek her konuda. Hayata dair, siyasi, dini, ahlaki her şey. Evde iş paylaşımı, ailesi, ailesinin eğitimi, kardeşleri vs hepsini sorun ve not alın kendinize. Çocuk bakımı, kadın erkek ilişkileri vs gibi şeylerde de sorun.
Teşekkür ederim güzel önerileriniz için . Mutlaka dikkate alacağım.

Bunun dogru bır suresi yok, bır ay sevgili olup ıkıncı ay Nisan ucuncu ay evlenen ınsanlar omur boyu mutlu huzurlu yasarken, bes senelik sevgılısıyle evlenen bırıncı yılda bosanabılıyor. bir yıl beklemek durumunda oldugu ıcın mumkun olsa belki ucuncu ayda bosanır.
Karsınızdakı dogru kısı mı o kısım onemlı.
Konuya dalmış gibi olacağım ama insan doğru kişi mi değil mi diye bazen anlayamayabilir mi? Mesela o beş yıllık sevgililik döneminde sinyalleri vermez mi o insan? Mantıken böyle düşünüyorum ama bir yandan da insanlar o dönem çok iyiydik sevgiliyken şimdi değişti diyorlar. Ben de bu konuda biraz çekiniyorum sanırım insan anlayabilir emin olabilir mi acaba diye..

Merhaba sevgili kk üyeleri.

Ben uzak mesafe bir ilişki yaşıyorum. İlişkide bir yılımız doldu. Mümkün olduğunca bir araya gelmeye çalışıyoruz. Onun dışında da sürekli sesli ve görüntülü iletişim halindeyiz.

Bir kaç gündür her konuştuğumuzda erkek arkadaşım evlilik teklifi edeceğinin sinyallerini veriyor. İkimiz de 30’lu yaşlarımızdayız. Düzenli işlerimiz var ve birbirimizi çok seviyoruz ama evlilik için erken mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Sizce bir yıl evliliğe karar vermek için yeterli mi? Sizler ne kadar sürede evlilik kararı aldınız?
Benim 2 sene civarı. Ama Onu düşünmevÇünkü yıllarca tanışıp evgili evliliklerinde mutlu olmayan insanlar var o yüzden bu zamandan ziyade iyi tanımaya kısa zamanda çok şeyler yaşayabilirsinizAma sen 30 yaşlarında olduğun için hala acabalarım varsa eksik kalan bir şeyler var demektir yinede biraz daha tanımaya çalış bana göre çünkü bir yola Acabalarla devam edersen ve acabaların bitmeden evlenirsen keşke diyebilirsin

Konuya dalmış gibi olacağım ama insan doğru kişi mi değil mi diye bazen anlayamayabilir mi? Mesela o beş yıllık sevgililik döneminde sinyalleri vermez mi o insan? Mantıken böyle düşünüyorum ama bir yandan da insanlar o dönem çok iyiydik sevgiliyken şimdi değişti diyorlar. Ben de bu konuda biraz çekiniyorum sanırım insan anlayabilir emin olabilir mi acaba diye..
Veriyor da özellikle bir taraf naif ve sürekli her olayı kendine yorumlarsa objektif olamıyor. Mutlaka soru işaretleri oluyordur ama sürekli “ama beni seviyor”” şunu yapmak istemiştir” dememek lazım. Hemen uyanıp, neden böyle demek lazım ama yapılmıyor veya karşıdakinin davranışlarını, size ne hissettirdiğini, ne söylediğine tercih etmek gerekiyor. Kızlar bir de ilk uzun süreli ilişki ise, geçen zamanı emeğime yazık diye her şeyi kabullenmeye, değişir mi, ama bana söz verdi demeye çalışıyorlar

Evlenince degıstı buyuk yalan. Sinyal veriyorlar hatta bazen asırı net oluyorlar. Ya sen gormek istemiyorsun ya hırs yapıyorsun senelerimi verdım banane kafasıyla. Sonra evlenınce degıstı oluyor.
Sinyal veren kısı zaten dogru kısı olmuyor.

Evlenince degıstı buyuk yalan. Sinyal veriyorlar hatta bazen asırı net oluyorlar. Ya sen gormek istemiyorsun ya hırs yapıyorsun senelerimi verdım banane kafasıyla. Sonra evlenınce degıstı oluyor.
Sinyal veren kısı zaten dogru kısı olmuyor.
Objektif bakılırsa demek ki anlaşılıyor bir şekilde. Zor ama imkansız değildir herhalde bu işler :)
Veriyor da özellikle bir taraf naif ve sürekli her olayı kendine yorumlarsa objektif olamıyor. Mutlaka soru işaretleri oluyordur ama sürekli “ama beni seviyor”” şunu yapmak istemiştir” dememek lazım. Hemen uyanıp, neden böyle demek lazım ama yapılmıyor veya karşıdakinin davranışlarını, size ne hissettirdiğini, ne söylediğine tercih etmek gerekiyor. Kızlar bir de ilk uzun süreli ilişki ise, geçen zamanı emeğime yazık diye her şeyi kabullenmeye, değişir mi, ama bana söz verdi demeye çalışıyorlar
Hani neden böyle demek lazım diyorsunuz ya bunu yapınca da çevreden ya da o kişiden aman sen de çok detaycısın, bu kadar irdelersen hayatı yaşayamazsın yorumu geliyor. Ama o detaylar bence gün gelir asıl sorun haline dönüşür diye düşünüyorum. Zor işler gibi geliyor bana bunlar.

Hani neden böyle demek lazım diyorsunuz ya bunu yapınca da çevreden ya da o kişiden aman sen de çok detaycısın, bu kadar irdelersen hayatı yaşayamazsın yorumu geliyor. Ama o detaylar bence gün gelir asıl sorun haline dönüşür diye düşünüyorum. Zor işler gibi geliyor bana bunlar.
Cevre hep konusur, hayat senin. Icgudulere inanmak lazım. Hislere falan. Icınden bir ses mutsuz olacagini soyluyorsa mutsuz oluyorsun.
Hayatin huzurun soz konusu elbette ince eleyip sık dokuyacaksın.

Ama burada okumuyor muyuz? Altlı üstlü oturanlar, aynı mahallede oturanlar neler neler yaşıyor. Farklı bir şehirde olmak demek yılda bir kaç defa yüzyüze gelmek demek ben farkedeceğini düşünüyorum.

Farketmez. Eş adayınız ailesinin sözüyle hareket eden biriyse hiç farketmez bir telefona bakar evinizde huzurun kaçması. Bunu da evlenmeden anlayamıyorsunuz maalesef, gördüğüm kadarıyla türk erkeklerinde nikah kıyıldıktan sonra bir aile aşkı depreşiyor.

Farketmez. Eş adayınız ailesinin sözüyle hareket eden biriyse hiç farketmez bir telefona bakar evinizde huzurun kaçması. Bunu da evlenmeden anlayamıyorsunuz maalesef, gördüğüm kadarıyla türk erkeklerinde nikah kıyıldıktan sonra bir aile aşkı depreşiyor.
O zaman bu risk uzak mesafe ilişkisiyle alakalı değil. Bu risk yapılan bütün evliliklerde var.

O zaman bu risk uzak mesafe ilişkisiyle alakalı değil. Bu risk yapılan bütün evliliklerde var.
Çoğunda var evet. Ama aileyi tanımak, tutumlarını görmek, karar verme açısından çok şey değiştiriyor. Ailesi korkunç olsa da çok seviyorum ve evlenirim diyorsanız bir şey değişmiyor tabi.

Çoğunda var evet. Ama aileyi tanımak, tutumlarını görmek, karar verme açısından çok şey değiştiriyor. Ailesi korkunç olsa da çok seviyorum ve evlenirim diyorsanız bir şey değişmiyor tabi.
Hayır tabi ki böyle gözü kara düşünmüyorum. Ayakları yere sağlam basan biriyim. Ailesini bana anlattığı kadarıyla biliyorum sadece o yüzden bu konuda nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum.

Hayır tabi ki böyle gözü kara düşünmüyorum. Ayakları yere sağlam basan biriyim. Ailesini bana anlattığı kadarıyla biliyorum sadece o yüzden bu konuda nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum.

Benim fikrime göre bir insanın ailesini tanımamak o insanı tanımamaktır. Bu sadece duygusal ilişkilerde değil arkadaşlık ilişkilerinde de böyle benim için. Hepimiz eninde sonunda ailemize benzeriz çünkü.

Dediğim gibi bu konuda verebileceğim tek tavsiye emin olmadan evet demeyin demek, başka bir şey diyemiyorum.

Benim fikrime göre bir insanın ailesini tanımamak o insanı tanımamaktır. Bu sadece duygusal ilişkilerde değil arkadaşlık ilişkilerinde de böyle benim için. Hepimiz eninde sonunda ailemize benzeriz çünkü.

Dediğim gibi bu konuda verebileceğim tek tavsiye emin olmadan evet demeyin demek, başka bir şey diyemiyorum.
Anladım. Çok faydalı oldu. Çok teşekkür ederim ☺️

Sizi uzun mesafe tedirgin etmiş galiba daha çok. Benim de eşimle ilişkim uzaktan başlamıştı iyiki öyle olmuş diyorum. Birbirimizi tanımakta o da önemli bir süreçti çünkü. Açık dürüst olmayan insan aynı şehirdeyken de kendini belli etmeden ilişki sürdürebiliyor. Tamamen kişiye bağlı. Samimi şekilde kendini anlatmaya, hayatı paylaşmaya açık insanlar içinse uzun mesafeden çok güzel paylaşımlar yapılabiliyor. Hatta uzaktan konuşurken tamamen birbirine ayrılmış kaliteli zamanlarda iletişim kurulduğu için karşılıklı iletişime açık davrandıysanız birbirinizi daha iyi anlamış bile olabilirsiniz. Ama aile de çok önemli evlilik düşünüyorsanız aileyi hemen tanıyın ve olabildiğince görüşme fırsatı yaratın ki sizi rahatsız edecek bir durum olup olmadığı evlilik tarihi kesinleşmeden belli olsun.

Back
X