Evlenmeye korkanlarınız varmı ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Belfu_Sena
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

Belfu_Sena

Ziyaretçi
Ben açıkcası korkuyorum evlenip çok mutlu olup diğer yarısını bulanları Allah daima mutlu etsin ama hep hüsrana uğramış aradığını bulamayanları görünce hele burda sürekli sorunlu arkadaşların sıkıntılarını okudukca gözüm çok korkuyor hayatım da karşıma hep yanlış insanlar çıkıyo bir kamyon karpuzun hepsimi kelek çıkar yavv tatlicadiarzukafamçokkarıştı

Merhaba bende çevremdeki olumsuz evlilikleri görünce senin gbii paniğe kapılıyorum ;ama sonrada kendi kendime diyorum ki nasipten öte köy yok,dua edip hayırlı insanlarla karşılaşmayı beklemek...
şöle bi dua duymuştum çokta hoşuma gitti:"Allahım hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle,gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle"diye bi dua..Elimizden gelen bunlar tabi irademizle de bazı şeylere karar vermemiz gerekecektir.orda da Allah'ın emirlerini gözeterek tevekkül etmek çok önemli.yani elimizden geleni yapıp bu noktada daha sonrasını Allah'a vekil etmek.Çünkü o bizi bizden daha çok bilir ve hakkımızda en hayırlısını nasip eder inş..

Allah Hayırlı bi insanla karşılaşmayı nasip etsin...
Dua ile..

bende korkuyorum hemde çok
neyse daha çok var :roflol:tatlicadiarzu

Kk'da evlilikle ilgili yaptığım yorumlarda eleştiri oklarına hedef oldum zaman zaman.Evlenince her şeyin toz pembe olmayacağını,başımızın göğe ermeyeceğini söylediğimiz an ,hemen '' Sevgilini sevmiyorsun,sevseydin böyle düşünmezdin.'' eleştirilerine maruz kalırsınız.Bu devirde kimsenin sevmediği,istemediği biriyle eleneceğini sanmıyorum.Evlilikle ilgili korkuları olanlar ilişkilerinde sorun yaşayan insanlar değildir.Aksine mükemmele yakın ilişkiyi arayıp,bunu sorgulayan insanlardır.Evlilik çocuk oyuncağı değidir,hayatımızda meslek seçiminden sonra vereceğimiz en önemli karardır.

Bende evlilikten çok korkan ve hep karşıma çıkan kişileri reddeden biriydim.Özelikle yakın çevremde şahit olduğum mutsuz evlilikler beni bu anlamda çok korkuttu ve hala korkutuyor.Evliliğin çok zor ve karşılıklı fedakarlıklarla ve anlayışle yürüyebileceğini düşünüyorum.Bu kadar korkudan sonra bu kış sonu hüsranla biten 3-3,5 aylık nişanlılık dönemi beni iyice karamsarlığa sürükledi.

ønceleri korkardim,
su anki evliligimden ønce bir baskasiyla nisanlanip ayrilmistim, o gunden sonra nisanli,evli,kaynana,cocuk yapmak gibi søzleri duyunca tepem atar afakanlar basardi, cunku tiksinmistim bu konuda herseyden.korktugum basima gelmisti yani devam etmedim tabiki yari yoldan døndum iyikide yapmisim

Ama esimle karsilasinca hersey degisti, bana ayri bi huzur verirdi o:asigim: halada øyle

ufakta olsa korku varsa bence devam etmemeli, insan hissediyor bazi seyleride

ozde-01 çok üzüldüm.:teselli: bende nişanlımdan ayrılmak üzereyim. allah hakkımızda ne hayırlısıysa onu nasip etsin
evlilik aslında çok güzel bişey ama dogru insanla tabi
eger yanlış adanla hayatını birleştirdiysen evlilik sana acı verecegi gibi çevrene de olumsuz etkide bulunuyor :1no2:

Ben de korkuyorum ama evlilikten değil.. Ev üstüne gideceğimden.. Nişanlım çok anlayışlı 5 senedir birlikteyiz az çok tanıyoruz birbirimizi.. pek ya ailesi??????? of yaaaaaaa oofffffffff

ev üstüne ev kurmak zor be bacım daha eşine evliliğe ısımnadan bide ailesini idare etmek zor olsa gerek ama Rabbim hayırlısını nasip eder inş sorunsuz beklediğinden çok çok iyi bir düzenin yuvan olur inş a.s.

Bu dua çok hoşuma gittiyerimseniben amin bacım inş cümlemize nasip edera.s.

Haklısın şükürsüz ve doyumsuz insanlarız elimizdekiyle yetinmek yerine daha iyisini hep isteriz biz ne kadar iyiyiz mükemmeliz hiç eleştirmiyoruz hayatımızın en önemli kararı doğru a.s.

benim karpuzum çok şükür ki kelek çıkmadı
ama evlenmeden önce herkes gibi ya şöyle olursa ya böyle olursa
gibi sorularım vardı kendime ama allahıma şükürler olsun ki
kocişimi çıkardı karşıma herkesin şansı açık olsun inşallah

Adına üzüldüm ama her hayır bildiğimizde şey her şer bildiğimizdede hayır var derler karamsar olma daha iyisi hayırlısı olur inş yerimseniben

Ben hep en iyisini diledim ve ayrılık kararınıda verirken çok zorlandım.Fakat bazı şeyler bu dönemde o kadar belli oluyor ki yürümeyeceğini o insanın senin için doğru kişi olmadığını hissediyorsun.Bende sonradan üzülmektense baştan üzüleyim ve yol yakınken bu işten döneyim istedim.Senin dileklerine katılıyorum.Umarım bizler için en iyisi ve en hayırlısı neyse o olur.Senin içinde çok üzüldüm ama yukarıda da belirttiğim gibi en iyisi evlilik olmadan baştan bu işten vazgeçmek bana göre.......

:"Allahım hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle,gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle"diye bi dua..
Yemyeşil arkadaşımızın duası çok hoşuma gitti sizde böyle dua edim Rabbime sığınalım hayırlısı olur inş. Senin içinde üzüldüm ayrılmasaydınız keşke ama sorun çözülmüyosa kısadan dönmek en iyisi dönmeka.s.

Adına üzüldüm ama her hayır bildiğimizde şey her şer bildiğimizdede hayır var derler karamsar olma daha iyisi hayırlısı olur inş yerimseniben

Teşekkür ederim Belfu...Yok başta üzülmüştüm ama şimdi aştım artık üzülmüyorum. Galiba bu durumlarda en iyi ilaç zaman...

neden korkoyorsun ?
-eşimle mutlu olamazsam
-eşimin ailesiyle anlaşamazsam
-hem ev hem iş yürütemezsem vs vs
eşimle mutlu olamazsam diye o kadar kurcaladım ama ailesiyle sorunlarım oldu hiç sebep yokken klava:

neden korkoyorsun ?
-eşimle mutlu olamazsam
-eşimin ailesiyle anlaşamazsam
-hem ev hem iş yürütemezsem vs vs
eşimle mutlu olamazsam diye o kadar kurcaladım ama ailesiyle sorunlarım oldu hiç sebep yokken klava:

korkuyorum çünki çok seviyorum çok saygı duyuyorum değer veriyorum sadakat gösteriyorum sabrediyorum bana düşeni fazlasıyla yapıyorum ama karşılığında yarı yolda bırakılıyorumkafamçokkarıştı neden böle oluyo anlamıyorum dana ne yapayım ya klava:adam gibi adam beni bulmayacakmı hiç :çok üzgünüm:

Bende korkuyorum sorumluluk alabilirmiyim diye.. cunku cok rahat yetıstım cok rahat buyudum bı koca baskısı bı ev gecımı sorumluluk cocuk..ayrıcada kendı aılemde olduu gıbı sorunlar yasarsam kaldıramam allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…