- 7 Haziran 2019
- 183
- 243
- 53
Evlendikten sonra atanan çok insan var yine çabalamaya devam edersin. Ama evliliği tek çıkış yolu olarak görme sadece. Belki eşinden yana çok şanslı çıkarsın bunların hiçbirine gerek kalmaz. Kader kısmet. Yaşamadan bilemiyoruz bazı şeyleriEkonomik bağımsızlığımı kazanmaya çalışıyorum fakat bir türlü atanamıyorum. Atanacağımın, garantisi yok, atamadan da evlenmeyeceğim diyorum fakat bu, kez de tüm hayatımı bir atamaya bağlamış gibi oluyorum, ve haliyle atanmadığım, sürece yaşıyormuşum gibi hissedemiyorum. Evlilik yok düzen yok vs bu kez daha kötü hissediyorum. İlla atanma değil özelde de bakın iş diceksin iz fakat özelde de pek iş yok, kendi bölümüm ile alakalı yok, diğer türlü olanlar da asgari ücrete pestilini çıkarıyorlar. Bi garantisi de yok. Evlenmeden önce bile o işleri yapmazken evlenince çok çok zor. Ya Bi mağazaya girmem lazım ya Bi kafeye vs. Küçümsemiyorum, yanlış anlamayın fakat öyle bir iş ile de evlenmek çok zor, çocuğum olacak bakıcıya vereceğim para maaşım kadar eder haliyle çıkarım işten.
a Ah keşke biz gençler okuduktan sonra işimize gücümüze girebilseydik bu, kadar gelecek, kaygısı yaşamasaydık.Evlendikten sonra atanan çok insan var yine çabalamaya devam edersin. Ama evliliği tek çıkış yolu olarak görme sadece. Belki eşinden yana çok şanslı çıkarsın bunların hiçbirine gerek kalmaz. Kader kısmet. Yaşamadan bilemiyoruz bazı şeyleri
Maalesef. Hayat şartları böyle. Fakülteye giricem diye bir uğraşıyorsun. Fakülteyi bitirince bin uğraşıyorsun. Her şey olacağına varıyor hakkımızda hayırlısıa Ah keşke biz gençler okuduktan sonra işimize gücümüze girebilseydik bu, kadar gelecek, kaygısı yaşamasaydık.
2 ay sonra 32 bitecek:) Bu zamana kadar ailemden evlenmemiş olmama yönelik herhangi bir söz duymamıştım ta ki bu bayrama kadar...Zaman zaman size de sanki herkes evlendi de bir siz kalmışsınız gibi geliyor mu arkadaşlar? Sanki hep öyle kalacakmışsınız gibi
Hayır yani öyle evliliğe meraklı biri değilim, geç olsun güzel olsun diyenlerdenim. Evlenmek için evlenmeyi yanlış buluyorum. Ama bazen öyle hislere kapılıyorum ve kandimi mutsuz hissediyorum. Herkesin bir hayatı bir düzeni varmışta benim yokmuş gibi hissediyorum. Sanırım sosyal medyanın etkileri bunlar, millet kafayı yedi artık eşlerini sürekli saçma saçma paylaşmaktan, bir bana mı saçma geliyor eşleri ile her anını paylaşan insanlar? Hayır baktığımda öyle tiplere de özenmiyorum, aksine böyle evliliktense yalnız kalırım daha iyi diyorum.
Ama bu sene bende böyle hisler oluştu, mutsuz hissediyorum, herkesin bir hayatı varken benim yokmuş gibi. Toplum baskısı da etkiliyor tabi, ailenin en büyüğü ablamdı o da evlenince ailede evlenmemiş en büyük kişi ben kaldım. Sürekli her dualarında benim evliliğimi dile getirmeleri daha da geriyor beni. Bu arada 26 yaşındayım.
Benim gibi hissedenler varsa bir gelin :)
Aynen 28 yaşında evli biri olarak bu sözlere tamı tamına katılıyorum. Evlilik doğru insanla güzeldir gerisi iskenceBen 35 + yim diyelim. Evlenmedim. Niyetim yok , neden yok. Dogru insani bulmadigim icin. Turkiye sartlarinda evden cikmamam gerek ama yurt disi sartlarinda evden cikiyorum.Kurslara gidiyorum, bu kurslardan yeni arkadaslar edindim. Arkadaslarimla bulusuyorum, gunluk gezilere gidiyoruz, muzelere sanat galerilerine gidiyoruz,nadir de olsa arada iciyoruz.....
Kilo verdim , 34 beden oldum, dolabimi yeniledim. makyaj sevmeyen ben ruj surmeden disari cikmiyorum vs vs.
+ Mutlulugum ve yasam tarzim sadece kendime odakli . Evlilik sadece dogru insanla guzel olur, yanlis insanlarla sadece evlenmis olmak adina evlenmek hayatinin hatasi olur.
onlar oyle olur tabii..cunku dunya uzerinde kadin nufusu daha fazla..Türkiye de ortalık 30lu yaşlarda hiç evlenmemiş kızdan geçilmiyor...Bakıyorum da nerden bulacaklar bunlar diyorum birer kafa dengi...Erkekler ise hep daha düşünmem modunda sex peşinde...
İlla ki karşımıza çıkıyor.Türkiye de ortalık 30lu yaşlarda hiç evlenmemiş kızdan geçilmiyor...Bakıyorum da nerden bulacaklar bunlar diyorum birer kafa dengi...Erkekler ise hep daha düşünmem modunda sex peşinde...
Kızlar dua edin banamendil duasi yaptı m simdi kismetim acilsin diye yarin mendili takip gezecem insallah iyi bir es bulurum kendime olursa tutarsa yazarim buraya
Ahaha hadi inşallah :))Kızlar dua edin banamendil duasi yaptı m simdi kismetim acilsin diye yarin mendili takip gezecem insallah iyi bir es bulurum kendime olursa tutarsa yazarim buraya
Sizin gibi olabilmek gerçekten çok güzel tebrik ederim sizi:)Bi kaç ay sonra 30 olacağım. Baskıcı bir ailem var ama benim de özgür bir ruhum var. Çantamı sırtıma alıp şehir şehir gezerim. Evli bekar birçok arkadaşım yaşam seklime özeniyor. Güçlü bir karaktere sahibim. Tüm bunlara rağmen bazen keşke bir düzenim olsa demiyor değilim. Ama hemen ardından şunu düşünüyorum. Düzen kurmak için neden evlenmeyi bekliyoruz. 7 yıldır çalışıyorum gelin evi gibi döşedim evimi. Kimseye ihtiyacım yok. Her işimi kendim görüyorum. Sırf evlenmek için evlenip neden kendimi bir adamın kölesi yapayım düzen kurmak uğruna. Bu eve neşeli, güzel huylu, ruhumu güzellik katacak birisi lazım. Onun için beklemeye değer. Beklerken de boş durmamak lazım bence. Gezmek, arkadaşlarla vakit geçirmek, denemedigin şeyleri denemek bu dusuncelerden uzaklastirir insani. Şimdiden bu düşüncelere kapılmayın anın tadını çıkarmaya çalışın.
Menfile 489 kere ya fettah ve 21 kez fatiha suresi okudum bide onun duasi vardi internetten buldum üfledim taktim simdi is yerindeyim beyaz atli prensimi bekliyormO nasil oluyormus bizde yapalim
Şu 2 yıldır sanki evlilik olayı arttı ama. Sanırım herkesi evde kalma telaşı aldı ve iyi kötü herkes Bi şekilde evleniyor. Benim gözlemlerim o yönde. Yeni jenerasyon hemen evlenme peşinde. Şu an 30 yaş üstü olanların jenerasyonu gerçekten öyleydi evlenmiyordu insanlar korkuyordu. Ama şuan 20-27 yaş arası jenerasyon herkes evde kaldı, bari biz öyle yapmayalım kafasında ve hemen evleniyorlar. Bakıyorum adam 15 yaş büyük hiç dert etmiyorlar, iş yok dert etmiyorlar, yeterki o imza atılsın büyük bir başarı gibi görüyorlar ve bu tamamen toplum baskısındam doğduTürkiye de ortalık 30lu yaşlarda hiç evlenmemiş kızdan geçilmiyor...Bakıyorum da nerden bulacaklar bunlar diyorum birer kafa dengi...Erkekler ise hep daha düşünmem modunda sex peşinde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?