Evlenmeyen arkadaşlar

Evlendikten sonra atanan çok insan var yine çabalamaya devam edersin. Ama evliliği tek çıkış yolu olarak görme sadece. Belki eşinden yana çok şanslı çıkarsın bunların hiçbirine gerek kalmaz. Kader kısmet. Yaşamadan bilemiyoruz bazı şeyleri

a Ah keşke biz gençler okuduktan sonra işimize gücümüze girebilseydik bu, kadar gelecek, kaygısı yaşamasaydık.

a Ah keşke biz gençler okuduktan sonra işimize gücümüze girebilseydik bu, kadar gelecek, kaygısı yaşamasaydık.
Maalesef. Hayat şartları böyle. Fakülteye giricem diye bir uğraşıyorsun. Fakülteyi bitirince bin uğraşıyorsun. Her şey olacağına varıyor hakkımızda hayırlısı

Bi kaç ay sonra 30 olacağım. Baskıcı bir ailem var ama benim de özgür bir ruhum var. Çantamı sırtıma alıp şehir şehir gezerim. Evli bekar birçok arkadaşım yaşam seklime özeniyor. Güçlü bir karaktere sahibim. Tüm bunlara rağmen bazen keşke bir düzenim olsa demiyor değilim. Ama hemen ardından şunu düşünüyorum. Düzen kurmak için neden evlenmeyi bekliyoruz. 7 yıldır çalışıyorum gelin evi gibi döşedim evimi. Kimseye ihtiyacım yok. Her işimi kendim görüyorum. Sırf evlenmek için evlenip neden kendimi bir adamın kölesi yapayım düzen kurmak uğruna. Bu eve neşeli, güzel huylu, ruhumu güzellik katacak birisi lazım. Onun için beklemeye değer. Beklerken de boş durmamak lazım bence. Gezmek, arkadaşlarla vakit geçirmek, denemedigin şeyleri denemek bu dusuncelerden uzaklastirir insani. Şimdiden bu düşüncelere kapılmayın anın tadını çıkarmaya çalışın.

Evliliği kafama takamayacak kadar küçüğüm, 23 yaşındayım. Ayrıca insanın bir düzeninin olması için illa evlenmek mi gerekiyor!? Ne alakası var!? Seversin, şartlar uygundur vs.evlenilir tabii. Ama bekarken de düzenin olur, mutlu da olursun. Ayrıca sosyal medyaya pek kafa yormamak lazım. Sosyal medya gerçek hayatları değil daha çok sanal (hayali) hayatların bir yansımadır.

2 ay sonra 32 bitecek:) Bu zamana kadar ailemden evlenmemiş olmama yönelik herhangi bir söz duymamıştım ta ki bu bayrama kadar...
işin kötüsü artık arkadaş çevresinin geneli evli barklı, dışarı çıkmak etmek eskisi kadar zevk vermiyor, yeni biriyle tanışmak o eski heyecanları yaratmıyor çünkü aklı başında olanlar zaten evlenip barklandı:)
26 yaş böyle düşünmek için hemüz erken bence, sizden 6 yıl ilerde ben varım daha :))

Hayatınızı yaşayın evlenmek cokda iyi bisey değil bende 26 yaşındayım bende evlencem diye mutluydum evliliği güzel sanıyordum masallardki gibi boşanma asamasindayim hiç başınızı yakmayın evlilik kolay değil burda birçok kadın boşanma konuları acıyor hicde kendinize dert etmeyin evli değilim diye o düşünce güzel gelebilir ama anne baba evi gibi rahat edebilcegin yer yok.neguzel ne kaynana derdin var ne koca hayatını yaşa

Aynen 28 yaşında evli biri olarak bu sözlere tamı tamına katılıyorum. Evlilik doğru insanla güzeldir gerisi iskence

Türkiye de ortalık 30lu yaşlarda hiç evlenmemiş kızdan geçilmiyor...Bakıyorum da nerden bulacaklar bunlar diyorum birer kafa dengi...Erkekler ise hep daha düşünmem modunda sex peşinde...

Türkiye de ortalık 30lu yaşlarda hiç evlenmemiş kızdan geçilmiyor...Bakıyorum da nerden bulacaklar bunlar diyorum birer kafa dengi...Erkekler ise hep daha düşünmem modunda sex peşinde...
onlar oyle olur tabii..cunku dunya uzerinde kadin nufusu daha fazla..

İlla ki karşımıza çıkıyor.
Ama çoğunluğu serbest (!) ilişki yanlısı olmuş.
Bahaneleri de şu; evlenmeden ten uyumu arıyorlarmış da ondan cinsel uyum var mı yok mu evlenmeden denenmeliymiş.
Bak bak bak yalana bak.
Kuyruklu yalan..
Sanki çocuk kandırıyorlar, çekim olayını bir el temasından bile anlarsın.

Böylelerinin üstüne bir kova buzlu su dökeceksin ve hoşt diyeceksin..

Son düzenleme:
Sizin gibi olabilmek gerçekten çok güzel tebrik ederim sizi:)

Şu 2 yıldır sanki evlilik olayı arttı ama. Sanırım herkesi evde kalma telaşı aldı ve iyi kötü herkes Bi şekilde evleniyor. Benim gözlemlerim o yönde. Yeni jenerasyon hemen evlenme peşinde. Şu an 30 yaş üstü olanların jenerasyonu gerçekten öyleydi evlenmiyordu insanlar korkuyordu. Ama şuan 20-27 yaş arası jenerasyon herkes evde kaldı, bari biz öyle yapmayalım kafasında ve hemen evleniyorlar. Bakıyorum adam 15 yaş büyük hiç dert etmiyorlar, iş yok dert etmiyorlar, yeterki o imza atılsın büyük bir başarı gibi görüyorlar ve bu tamamen toplum baskısındam doğdu

Sanırım bu his tek başına bir şey yapamadığınız için oluşuyor. Katılacağınız çok fazla aktivite olsa, günlerinizi dolu dolu geçirseniz bırakın evliliği sevgili bile istemezsiniz sanırım.
Benim de yaşım daha çok genç 23 yaşındayım ancak son bir senede hayatım öyle çok değişti ki artık ne bir sevgili yapma ne de evlenme merakı kalmadı bende. Hayatımı dilediğim gibi yaşamak kimseye bağlı kalmak istemiyorum. Aile yetiyor insana. Ay ben galiba deliriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…