Evlenmeyen erkek arkadaş sorunsalı

dertlikedii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2025
18
12
3
29
Merhaba arkadaşlar. 29 yaşında çalışan bir kadınım. 2 senedir birlikte olduğum biri var. 10 senedir tanışıyoruz. Ben evlenmeyi çok istedim geçen yaz zorla konuyu açtım zamanı değil işimi yoluna koymam lazım borcum var dedi, bekledim. Bu sırada bedelli askerlik işini halletti, arabasını yeniledi. Uzak mesafe ilişki yaşıyoruz bu arada. Ben biraz birikim yaptım işten eve evden işe hayat yaşıyorum. Kendisinin orda arkadaşları var akşamları çıkıyor benim çıkmama pek gönlü yok. Konuyu çok uzattım birkaç gün evvel de istediğim hayatı veremeyeceğini söyleyip ayrıldı benden. Kendimi çok kötü hissediyorum ve her şeye geç kalmış zamanını boşa harcamış hissediyorum. Bu durumun nasıl üstesinden gelebilirim?
 
Adam seni cepte tutup kendi keyfine bakmış, bı an önce önüne bak, o adam ararsa da ki kesin arar, açma da dönme de, yoksa böyle devam edecek seni yedek tutup hayatını devam ettirecek. Aklını başına topla yıkılacak üzülecek bı durum yok, geç kalinmis bı durumda yok..

Bizim eşimle tanismamiz Ekim ayında oldu tanışır tanismaz da ailesine ben evleneceğim kişiyi buldum demiş Şubat'ta ailesiyle tanıştım Mart'ta evlenme teklifi etti, mayısta isteme nişan yaptık ilişkimizin birinci yılı dolmadan evlenmistik, kafada herşey tamamsa evlilik gündemde olur zaten, senin zorlamana gerek yoktur.
 
Bir ilişki 10 sene nasil sürer yahu birde uzak ilişki yazık geçen gençliğinize üzüldüm. Geçmiş olsun önünüze bakın
 
Kulagina küpe yap yola devam et. Evlilik dusununen erkek ilk 6 ay icinde mutlaka bir adim atar bir girisimi bir belirtisi olur.
Evlilik dediğin öyle hemen olur muymuş, maddiyat çok önemliymiş, o benden daha çok istiyormuş aslında ama ortada ne evlilik teklifi var ne başka bir şey..
 
Derinlerde hep hissettim aslında, ama verilmiş onca emek geçen onca zaman hatrına olur diye ümit ettim. Maşallah size Allah mutluluğunuzu daim etsin
 
Derinlerde hep hissettim aslında, ama verilmiş onca emek geçen onca zaman hatrına olur diye ümit ettim. Maşallah size Allah mutluluğunuzu daim etsin
Sağolasin, emin ol olacağı olsa belli ederdi, boşver, daha fazla vakit kaybetme, mutlu olacağın biriyle ol, şüphe oluşuyorsa hiç bekleme uzaklaş, kafanda oldurmaya calisma
 
Kadınların ilişki anlayışları farklı oluyor.
10 yıldır mı uzak mesafe ilişkisi yaşıyorsunuz?
Bu kadar zamanda karşınızdakini insanı az çok çözmüşsünüzdür.
Çoktan bitmesi gereken bir ilişkiyi emek falan diyerek de devam ettirmeye çalıştığınıza eminim.
 
Son düzenleme:
10 yıldır tanışıyoruz üniversiteden beri. 2 yıldır sevgiliyiz. Evet derinlerde hissediyordum bitmesi gerektiğini, emek, geçen zaman diye diye bugünlere geldim. Maraş depreminden sonra yanıma geldi, 1 yıl benim evimde yaşadı. Sonra çalışmak için memleketine döndü. Ailem o 1 yılda benim yanımda kaldığını biliyordu aslında biraz da onlara da mahcup olmamak için sürdü diyebilirim.
 
Şöyle bişey okumuştum , haklı .
 

Eklentiler

  • IMG_2430.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 208
Şöyle bişey okumuştum , haklı .
Evet, yakın bir arkadaşım geçen sene biriyle tanıştı bu kızla seneye evleneceğim dedi ve ekimde düğünleri var.. ve bu arkadaşımın anne babası yol, 2 kardeşine baktı, özel sektörde çalışıyor ve sıfır birikim.
 
Alışkanlık yüzünden geri dönecek sakın affetmeyin .
 
Eşimi tanıdığımda 30 yaşındaydı. Daha önce evlilik gibi bir düşüncesi hiç olmamış. Uzun ilişkileri olmuş ve baştan da evlilik düşünmediğini söylemiş, iş uzadıkça evliliğe konu gelince de ayrılmış. Biz tanıştığımızda daha ertesi gün seninle beraber ne güzel oluruz demişti.
Biz o günden sonra harıl harıl birikim yaptık ve 0'dan düğünümüzü, eşyamızı, her şeyimizi takılara kadar kendimiz yaptık.
Tanışma yıldönümümüzde iki aylık evliydik. S Siyah Palto 'ya katılıyorum. Bir hatadır diyip boşverin ve sizi sevebilecek birine yönelin.
 
Adam evlenmeyi değil, seninle evlenmeyi istememiş. Kafasında oturmayan şeyler varmış belli ki. Bizim yakın çevremizden bir çift vardı, 3 sene sevgili kaldılar. Çocuk evlilik teklif edecek diye bekledik, kız da çok darladı ama sürekli evlilik muhabbeti yaptı. En sonunda çocuk ben seninle evlenmek istemiyorum dedi ayrıldı. Aradan 6 ay geçmedi, çocuk başka biriyle tanıştı ve tanıştıktan 5 ay sonra da evlendi.

Yani demem o ki evlilik gerçekten erkek isteyince oluyor, gerçekten doğru kişiyi bulunduğunu düşünüyorsa da en başından bunu belli ediyor. Üzülme, karşına mutlaka başkası çıkacak daha yaşın küçük. Bunlar da hep deneyim.
 
size evlenmek istediğine dair sinyaller vermiş miydi? siz istemişsiniz, o zamanı değil demiş. siz yine de birikim yapmışsınız, sosyal hayatınızı sıfırlamışsınız. o hayatına devam etmiş. sonra da ayrılmış.
bundan sonra karşı taraftan emin olmadan fedakarlıklar yapmamanız gerektiğini öğrenmiş oldunuz. geçmiş olsun. artık önünüze bakabilirsiniz.
 
Teşekkür ederim, doğru kararlar her zaman iyi hissettirmiyor malesef. Üzgünüm, çok üzgünüm ama umarım zamanla hafifler.
 
Eşim benimle tanıştığı gün benimle evleneceğini söylemişti bu arada. Benden önce de 2 senelik ilişkisi varmış. Şimdi 6 senedir evliyiz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…