Arkadaş ben evliliğe karşı değilim ki evleneyim diye bi yerim çatlıyo şurda alemsiniz :)Ayrica tum dinler evliligi kabul eder.
Hala aynı şeyi söylüyorum zina denmez ona birlikte yaşamaları de evlilik dışı ilişki de ama zina değil!Cnm kesinlikle dogru soyluyorsun,ama bir musluman kisi bildigini soylemekle yukumlu.bende bunun dogru olmadigini soyluyirum.yoksa arkadasi yargilamak haddime degil.konu sahib zina dedigim icin geri kaldigimizi soylemesi dogru degil.
Bir de bosanma daireleri dolup tasmaz,cocuklar arad kalmaz diyor.yani birlikte yasayinca cocuk olmuyormu,tabi o zmn aldiriliyor mi demeye getiriyor anlayamadim.ve bu evlilik sozlesmesi olmasa biz kadin olarak hic bir hak talep edemeyiz.zaten ikinci sinif gorulmus bir cins olarak,hic degilse yasalarda az da olsa hakkim var...
Bu alıntıyı nerden yaptınız din kitabından mı? Ah çok üzülüyorum insanlar boş şeylerle kandırılıyor. Bana söylemeyin ama google a yazın medeni kanun boşanma sebepleri zina evli bir kişinin bir başkasıyla ilişkiye girmesidir. Ayrıca yine yazın türk ceza kanunu zina artık şuç değildir. Biz ülkece bu sorunu aşalı yıllar olmuş ama insanlar aynı kafada oldukça zina yine suç olur içiniz rahat olsun.
Ne demek istediyseniz anlayamadımCehalet ne kadar güzel ya, her şeyi biliyorsun :)
Ya cidden sasirtiyorsunuz beni.turklerde de beraber yasa mantigi...ya bir dusun.evledina bunu yakistiriyormusun.bak anne ol gel sonra bu konuyu bir dahayaz....
He ya çok bunaldım gerçektenAmaaan siz de tartismak icin yer ariyosunuz allah askina. Nikahin amaci beraberligi duyurmak degil mi zaten. Ailelerin onayi olduktan sonra kimseyi ilgilendirmez. Kizcagiz dugun stresinden bunalmis oyle bi laf ativermis.
E ben sana ne diyorum evlilik muessesesi kadini koruruurrrr.birlikte yasqmak degilDin değil resmi nikah kadını korur. Ayrıca dine göre yaşasaydık hepimiz bilmem kimşn bilmem kaçıncı karısı olurduk. Kanunlarımız artık mallarda bile kadına yarı yarıya hak tanıyor. Ama yine de kadını erkek şiddetinden koruyamıyor ne yazıkki
kendi ağzınızla kendiniz yazmıssınız bak ne güzel BİLMEM KİMİN BİLMEM KAÇINCI KARISI OLURDUK diye,nikahsız yaşayıp anlaşamadım diyen insanlar peki bilmem kimin bilmem kaçıncı karısı olacak acaba bunun farkındamısınız?aradaki fark ne biliyor musunuz sizin dediğinizde resmi bir şey olmadığı için kimin eli kimin cebinde belli olmayacak sadece!Din değil resmi nikah kadını korur. Ayrıca dine göre yaşasaydık hepimiz bilmem kimşn bilmem kaçıncı karısı olurduk. Kanunlarımız artık mallarda bile kadına yarı yarıya hak tanıyor. Ama yine de kadını erkek şiddetinden koruyamıyor ne yazıkki
seni çok iyi anlıyorum aynı dert bizde de var bizim aileler arasında bi konuşma olmadı ama bn yaza istiyorum bnmki de iş meselesi sıkıntı olduğundan diğer yaza kalabilir diyo deliriyorum bnde. erkekler acıkça bu konulardaki duygularını soyleyemiyolar maddi olarak yetersiz kaldıklarında kendilerini kötü düşünüyolar. onun için garantiye almak istiyordur belki. cok üzerine gitme ama ipleri de salma. inş en kısa zamanda işleri düzene girer de bi an önce kavuşursunuz :)Arkadaşlar aileler arasında konuşulmuş ama henüz gün alınmamış bir evlenme tarihini ertelemek isteyen erkeğin amacı nedir? Ertelemek istemediğim için bir çok sorun çıkardı ben de delirdim biraz ağır konuştum en son ayrılmaktan bile konuştu ki bu benim aileme falan hiçbir şekilde açıklayamayacağım bir şey çünkü evlilik kararı alınmadan önce de ayrılığımız ve bir çok sorun oldu ailemin de bizim ilişkimize güveni kalmadı. Amacım inat etmek değil 3 ay sonra 5 ay sonra olayı da değil. Sadece amacı gerçekten ertelemek mi yoksa ayrılmak mı onu anlayamıyorum ve çok üzülüyorum, gelinliğimi bile sipariş verdim.
İnşallah. Bir de şöyle bir durum var kadının erken evlenmek istemesi hep yanlış anlaşılıyor ama kadının bir doğurganlık yaşı var. Erkeğin istediği yaşta çocuğu olabilirken bizim için zaman kısıtlı ne yazıkki. E evlenmeden çocuk yapılmasına da karşıyım. O yüzden kadınların evlenmek istemesini çok avam bulmamak lazım bence.seni çok iyi anlıyorum aynı dert bizde de var bizim aileler arasında bi konuşma olmadı ama bn yaza istiyorum bnmki de iş meselesi sıkıntı olduğundan diğer yaza kalabilir diyo deliriyorum bnde. erkekler acıkça bu konulardaki duygularını soyleyemiyolar maddi olarak yetersiz kaldıklarında kendilerini kötü düşünüyolar. onun için garantiye almak istiyordur belki. cok üzerine gitme ama ipleri de salma. inş en kısa zamanda işleri düzene girer de bi an önce kavuşursunuz :)
Siz kadınlar açısından bakıyorsunuz ama erkekler serbest. Aman kocam evlenene kadar ne yapmış olursa olsun hiç önemli değil. Peki kadınınki neden bu kadar abartılıyor. O zaman mademki evlilik müsessesi bu kadar kutsal erkek de evlenmeden başka bir kadınla ilişkiye gitmesin.kendi ağzınızla kendiniz yazmıssınız bak ne güzel BİLMEM KİMİN BİLMEM KAÇINCI KARISI OLURDUK diye,nikahsız yaşayıp anlaşamadım diyen insanlar peki bilmem kimin bilmem kaçıncı karısı olacak acaba bunun farkındamısınız?aradaki fark ne biliyor musunuz sizin dediğinizde resmi bir şey olmadığı için kimin eli kimin cebinde belli olmayacak sadece!
evet bu konuda mutabıkız,erkek de evlenmeden başka bir kadınla ilişkiye gitmesin.sizin o kaideye almadığınız din kurallarıda zaten bunu istiyor,evliliği teşvik ediyor.tabi ceza hukukunda medeni hukukta falan yoktur bunlar.Siz kadınlar açısından bakıyorsunuz ama erkekler serbest. Aman kocam evlenene kadar ne yapmış olursa olsun hiç önemli değil. Peki kadınınki neden bu kadar abartılıyor. O zaman mademki evlilik müsessesi bu kadar kutsal erkek de evlenmeden başka bir kadınla ilişkiye gitmesin.
Anlattığım konu üzerinden biraz zaman geçti ve şuan işler kopma noktasına geldi. Sanırım kendi evlenelim demesine rağmen artık bu evliliği istemiyor. Ortada belirsizlikler belirsizlikler.
Konuştuk ama artık çok geç ipler koptu ve ailemin de hiçbir suretle artık bu evliliğe onayı kalmadıneden bu şekilde düşünüyorsun? Belki açıklarsan daha net konuşabiliriz..
Herşeyin hayırlısı olsun hakkında canım
Konuştuk ama artık çok geç ipler koptu ve ailemin de hiçbir suretle artık bu evliliğe onayı kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?