Zinâ, (Arapça: زنا ) birbiri ile evli olmayan kişiler arasındaki birliktelik.evli olsun ya da olmasın..taraflarda evli olan varsa hem zina hem de daha korkunç tabi..Bu zina dediniz ya evli olmayan iki insanın birlikteliği zina değildir ama taraflardan biri ya da ikisi evli ise bu zinadır ama suç değildir
Bu alıntıyı nerden yaptınız din kitabından mı? Ah çok üzülüyorum insanlar boş şeylerle kandırılıyor. Bana söylemeyin ama google a yazın medeni kanun boşanma sebepleri zina evli bir kişinin bir başkasıyla ilişkiye girmesidir. Ayrıca yine yazın türk ceza kanunu zina artık şuç değildir. Biz ülkece bu sorunu aşalı yıllar olmuş ama insanlar aynı kafada oldukça zina yine suç olur içiniz rahat olsun.
Nazdan ziyade gerçekten aileme nasıl kabul ettireceğimi bilmiyorumiy etmişsin canım..
okadar gelin alıyolar bi zahmet nazınızla oynasınlar..
yok öyle armut piş ağzıma düş..
hiç kendini kolaya getirtme ağırdan sat..
siz türkiye de yaşamıyorsunuz sanırım,sizin ülkenizde bu sorunu aşalı yıllar olduğuna göre kesin başka ülkedesiniz.Bu alıntıyı nerden yaptınız din kitabından mı? Ah çok üzülüyorum insanlar boş şeylerle kandırılıyor. Bana söylemeyin ama google a yazın medeni kanun boşanma sebepleri zina evli bir kişinin bir başkasıyla ilişkiye girmesidir. Ayrıca yine yazın türk ceza kanunu zina artık şuç değildir. Biz ülkece bu sorunu aşalı yıllar olmuş ama insanlar aynı kafada oldukça zina yine suç olur içiniz rahat olsun.
Hanımefendi ben türkiyedeki kanun sistemini söylüyorum zina evli birinin başka biriyle birlikte olmasıdır boşanma sebebidir ama suç değildir açın kanunları okuyunsiz türkiye de yaşamıyorsunuz sanırım,sizin ülkenizde bu sorunu aşalı yıllar olduğuna göre kesin başka ülkedesiniz.
iki bekar kişinin birlikteliği zina değil,evli olsalarda suç değil madem neden evlenmeye çalışıyorsunuz?
zinanın bu kadar normal olması demek hiç aile düzeninin kalmaması demektir.
zina suç değilse neden boşanma sebebi?
Ilerlemek te senin dusundugun gibi bir seyse ben geri kalmayi yeglerim.ayrica dedigin sekilde ki yasam tarzi kadinlari kullanmak demek oldugunu bilmeni isterim.Zina dediğiniz şey artık suç değil siz hangi akla mantığa dayanarak böyle bir yorum yapıyorsunuz. Her şeyi dine bağladığımız sürece geri kalmaya mecburuz zaten
Arkadasa gore ilerlemek icin birlikte yasamak lazimmm..modern tip,gibi.merak ettim geri kalmamak için ne yapmak lazım yani?
Ben sadece desteklediğiniz arkadaşın yanlış bilgisini düzeltmek istedim ama siz yanlış bilmeye devam edebilirsiniz hala zinanın ne demek olduğunu ve kanunlardaki yerini anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna azIlerlemek te senin dusundugun gibi bir seyse ben geri kalmayi yeglerim.ayrica dedigin sekilde ki yasam tarzi kadinlari kullanmak demek oldugunu bilmeni isterim.
Böyle bir şey demedim ama siz öyle anlamak istiyorsanız çok da umrumda değilArkadasa gore ilerlemek icin birlikte yasamak lazimmm..modern tip,gibi.
Bu işin sonunu ben de merak ediyorum burada da paylaşacağım bana yardımcı olmaya çalışan çok insan oldu sağolunÜzüldüm ama senide düşünmesi lazım çok bencil böyle insanla sence hayat geçer mi ?
Allah korusun başınıza böyle birşey gelse suç değil diyeceksiniz demekki!çok bilimsel..Hanımefendi ben türkiyedeki kanun sistemini söylüyorum zina evli birinin başka biriyle birlikte olmasıdır boşanma sebebidir ama suç değildir açın kanunları okuyun
aynı evi paylasmanın kadınları kullanmak anlamına geldigini dusunmuyorum,Ilerlemek te senin dusundugun gibi bir seyse ben geri kalmayi yeglerim.ayrica dedigin sekilde ki yasam tarzi kadinlari kullanmak demek oldugunu bilmeni isterim.
Cnm kesinlikle dogru soyluyorsun,ama bir musluman kisi bildigini soylemekle yukumlu.bende bunun dogru olmadigini soyluyirum.yoksa arkadasi yargilamak haddime degil.konu sahib zina dedigim icin geri kaldigimizi soylemesi dogru degil.aynı evi paylasmanın kadınları kullanmak anlamına geldigini dusunmuyorum,
siz dinen hassasiyet gostermissiniz ya da kendi ilkelerinize gore bunu tercih etmemis olabilirsiniz,
ancak neden sizden farklı yasayanları tukaka gosterme cabasında olasınız ki?
herkes yasadıgı seyin iyi-kotu bedelini kendisi oder...
fakat insanlar bunun sorumlulugunu alıyorsa bize birsey dusmez ki...
geleneksel aile yapısına gore dusunursek evlilik de bir sorumluluk degil mi? evlenecek kisiler de baska bir sorumlulugun altına girmis oluyorlar, onu goze alıyorlar.
herkes aynı dusunmek veya yasamak zorunda degil, begensek de begenmesek de kabul etmemiz gerek.
zina konusunda da konu sahibi yasal olarak, siz de dini olarak yazmıssınız. ikinize de katılıyorum.
fakat bu iki tanım birbirini yanlıslayan seyler degil ki, kulvarları farklı.
bana kalsa türkler de artık beraber yaşa mantığı oturmalı, mahkemeler boşanmak isteyenlerle dolu. he bir de ortada kalan masum çocuklar.
Cnm kesinlikle dogru soyluyorsun,ama bir musluman kisi bildigini soylemekle yukumlu.bende bunun dogru olmadigini soyluyirum.yoksa arkadasi yargilamak haddime degil.konu sahib zina dedigim icin geri kaldigimizi soylemesi dogru degil.
Bir de bosanma daireleri dolup tasmaz,cocuklar arad kalmaz diyor.yani birlikte yasayinca cocuk olmuyormu,tabi o zmn aldiriliyor mi demeye getiriyor anlayamadim.ve bu evlilik sozlesmesi olmasa biz kadin olarak hic bir hak talep edemeyiz.zaten ikinci sinif gorulmus bir cins olarak,hic degilse yasalarda az da olsa hakkim var...
Bakin siz benim hemcinsimsiniz.ben isterimki erkeklerden ne senin canin yansin.ne de benim.simdi sen diyorsun ya her seyi dine bagliyorsunuz,bu sekilde geri kaliriz.bendediyorumki,ilerlemek demek dinin emirlerini redetmek mi.benim dinim kadinlari korur.Ben sadece desteklediğiniz arkadaşın yanlış bilgisini düzeltmek istedim ama siz yanlış bilmeye devam edebilirsiniz hala zinanın ne demek olduğunu ve kanunlardaki yerini anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az
Ayrica tum dinler evliligi kabul eder.dun gece o konuyu beraber acmıstık yanlıs hatırlamıyorsam...
evlilige dair yazarken "kadın erkek aynı evde bir sure yasayıp birbirini bogazlayıp bogazlamayacaklarını test etmek lazım" demistim.
o konu uzayıp iş zinaya kadar varınca konu bu noktaya gelmis...
konu sahibi o niyetle demedi diye hatırlıyorum hatta oyle olsa evlenmeyi su an sorun etmezdi...
ancak durum oyle bile olsa hicbirimiz karısamayız, kimin hangi dine mensup oldugunu bile bilmiyoruz.
o yuzden karsılıklı alıntıları gorunce yazmak istedim.
yoksa sizin de hassasiyetinizi anlıyorum... ama genelde yargılayıcı bir uslup kullanıldıgı icin bazen konunun hangi noktaya gidecegi belli olmuyor, iki taraf icin de gecerli bu durum,
dolayısıyla dun geceki sohbetten oturu kendimi sorumlu hissedip yazmak istedim ; )
Ben anladımki şuan psikolojisi iyi değil çünkü söyledikleri bahaneler aileye söyleyip olumlu karşılanacak şeyler değil o yüzden benden yardım istiyor diye düşünüyorum çok üstüne gittim ayrılmaksa amacın söyle diye ama böyle deyince daha bir kızıyor. Ben de dedim ki benim de ztn heyecanım ve mutluluğum gitti şuan ztn ertelensin. Ama baban konuşsun sen konuşmak istemiyorsan. Sizce doğru mu yaptım?
anlamında suçlu taraf aldatandır ama kanunsal açıdan suçlu değildirAllah korusun başınıza böyle birşey gelse suç değil diyeceksiniz demekki!çok bilimsel..
Çok teşekkür ederim beni doğru anlamışsınız sizin dediğiniz lafta çıktı konu nereye geldi. Benim böyle olsun demem öyle yaşadığım anlamına gelmez. Kimse namus bekçisi olmadığı gibi ben de namusumu ispat etmekle mükellef değilim. Sadece insanlar ülkemizde evlenmeden aynı evi paylaşsa en azından çocuk olmadan ayrılabilirlerdi. Ben çocuklara üzülüyorum.dun gece o konuyu beraber acmıstık yanlıs hatırlamıyorsam...
evlilige dair yazarken "kadın erkek aynı evde bir sure yasayıp birbirini bogazlayıp bogazlamayacaklarını test etmek lazım" demistim.
o konu uzayıp iş zinaya kadar varınca konu bu noktaya gelmis...
konu sahibi o niyetle demedi diye hatırlıyorum hatta oyle olsa evlenmeyi su an sorun etmezdi...
ancak durum oyle bile olsa hicbirimiz karısamayız, kimin hangi dine mensup oldugunu bile bilmiyoruz.
o yuzden karsılıklı alıntıları gorunce yazmak istedim.
yoksa sizin de hassasiyetinizi anlıyorum... ama genelde yargılayıcı bir uslup kullanıldıgı icin bazen konunun hangi noktaya gidecegi belli olmuyor, iki taraf icin de gecerli bu durum,
dolayısıyla dun geceki sohbetten oturu kendimi sorumlu hissedip yazmak istedim ; )
Din değil resmi nikah kadını korur. Ayrıca dine göre yaşasaydık hepimiz bilmem kimşn bilmem kaçıncı karısı olurduk. Kanunlarımız artık mallarda bile kadına yarı yarıya hak tanıyor. Ama yine de kadını erkek şiddetinden koruyamıyor ne yazıkkiBakin siz benim hemcinsimsiniz.ben isterimki erkeklerden ne senin canin yansin.ne de benim.simdi sen diyorsun ya her seyi dine bagliyorsunuz,bu sekilde geri kaliriz.bendediyorumki,ilerlemek demek dinin emirlerini redetmek mi.benim dinim kadinlari korur.
Ve birlikte yasamak sonu acikbirkapi.kadin bu iliskide eli bos sekilde gider.ama evlilik muessesinde az da olsa benim kanunlar karsisinda bir hakkim var...ve bu iliski de dogan cocuklar ne olacak.
Rabbim karsimiza iyi esler cikarsinyoksa evlilik cok guzel temiz ve onemlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?