evlenmeyi ertelemek isteyen erkek?

konuşarak hallet
asıl amacı ne
maddi sorunlarmı var
yada beklediği bir durum mu var
ertelemek teki niyeti nedir
bunları sorup cevap almadan
direk trip e başladıysan
sende doğru yapmamışsın

ayrıca beni yanlış anlama
ama evlilik gibi bir konuda
kadının ısrarcı olması yada acele ettirmesini hoş bulmuyorum

merak ettim geri kalmamak için ne yapmak lazım yani?
Benim dediklerimi yanlış anladığınız sürece iletişim kurmamız mümkün değil her şeyi dine bağlarsak bilimden uzaklaşırız ve bilimden uzaklaşırken herkes aya giderken biz yaya kalırız

İyi de evlilik günü konuşulmuş bir ilişkiden bahsediyorum siz ailelerle gün kararlaştırdıktan sonra erteleyelim deseydi eşiniz ne yapardınız

Doğru yaklaşımınız aslında ben sadece aile olayını halletmeye korkuyorum

Gelinligi gunu netlesyirmeden neden siparis verdinki..üzülme bu kadar. ..o evlilik için senn peşinden kossun sen degil ve birak bitecekse simdi bitsin evlilikteki yuk ve sikintikar bunun katkat mislisi oluyor genelde
Ya beni korkuttular yetişmez gelinlik öyle 1 ayda acele olursa istediğin gibi olmaz ben de dedim ki siparişi vereyim önceden hazır olsun

Şu gelinlik siparişi ne kadar erken veriliyor böyle şaştım kaldım.
Bende mi anormallik var nedir,düğün alışverişinde alacaklarımın listesinde en sonlarındadır gelinlik,damatlık,bindallı vs.
İyi de bizim başka bir düğün alışverişimiz olmayacakki ztn ev eşyalarımızın çoğu hazır

İyi de evlilik günü konuşulmuş bir ilişkiden bahsediyorum siz ailelerle gün kararlaştırdıktan sonra erteleyelim deseydi eşiniz ne yapardınız

ben derdim ki "benden yana sorun yok hayatım, senin sıkıntı çekmeni istemem, ama ailemi ikna edemem şimdi..onları bu konuda ikna eder misin?"...
benim ve bi çok kızın nişanlıyken yaptığı en büyük hata herşeyi üstümüze almak..
yahu adamla niye yüz göz olmuşum ki...başım sıkıştığında ailemle ben arada kalacağıma, hatası varsa damat bey yüzgöz olaymış...
boşa kendimi ve ailemi yıpratmışım..
kız almak okadar kolay değil, biraz ailemi nazlasaymış keşke damat bey..
ozaman ne babamla aram açılır ne de arada kalırdım....

size kendi yaşadıklarımdan örnek verdim..
lütfen yüzgöz olmayın, münakaşaya girmeyin..sizin iyiliğiniz için..
istiyosa beyfendi afedersin eşşek gibi gitsin ikna etsin senin aileni...

Ben de böle düşünüyorum ama onun gözünde ertelemek istemedim diye ona yardımcı olmadım ve bencillik ettim

Kendi konuşmak istemiyor benim konuşmamda ısrar ediyor ben de en son baban babamla konuşsun ben bunu anlatamam dedim

İyi de bizim başka bir düğün alışverişimiz olmayacakki ztn ev eşyalarımızın çoğu hazır

İyi de düğün tarihiniz,yeriniz hazır değil.
Bakalım istediğiniz gün nikah kıyabilecek misiniz,düğün salonu müsait mi?

Ben biliyorum burda yazmıyorum

Sorun yokmuş ki o zaman :) Düğün dernek lafı bir kere ortaya konulduktan sonra en ufak bir şeyi bile evlenmeye getiren aile tarafını anlıyorum, iş yüzünden (keyif değil, olduramadığı koşullar) sıkıntıya giren erkeği de. Ben çareyi, madem benim iyiliğimi istiyorsunuz bırakın biz halledelim, ona da sorunu anlıyorum ama ben de bu durumda arada kalıyorum bana devamlı makul cevaplar ver dedim. Herkesin iş yaşamında sorun var ama evlenebiliyorlar, neden seni bu kadar etkiliyor, mutluluğumuzu istemiyor musun? tavrı artniyet aranmasına sebep oluyor çünkü iki taraf için de. O benim derdim umrunda değil, tek derdin evlenmek, siz beni ne duruma soktuğunu bilmiyor musun diyerek daha da çıkmaza sokuyorsunuz.

Benim dediklerimi yanlış anladığınız sürece iletişim kurmamız mümkün değil her şeyi dine bağlarsak bilimden uzaklaşırız ve bilimden uzaklaşırken herkes aya giderken biz yaya kalırız
zina ile bilim arasında nasıl bi bağlantı var anlayamadım doğrusuayrıca din bilime engel değildir ki

Son düzenleme:
zina ile bilim arasında nasıl bi bağlantı var anlayamadım doğrusuayrıca din bilime engel değildir ki
neyse konuyu farklı yerlere taşımayalım.
Bu zina dediniz ya evli olmayan iki insanın birlikteliği zina değildir ama taraflardan biri ya da ikisi evli ise bu zinadır ama suç değildir

İyi de düğün tarihiniz,yeriniz hazır değil.
Bakalım istediğiniz gün nikah kıyabilecek misiniz,düğün salonu müsait mi?
Ben kendimi garantiye almaya çalışırken neyle karşılaştım yani düşündüm ki tarihi erken alırlar beni de hemen gelinlik seçmek için sıkıştırırlar istemediğim bir şeyi almak zorunda kalırım

Kendi konuşmak istemiyor benim konuşmamda ısrar ediyor ben de en son baban babamla konuşsun ben bunu anlatamam dedim

iy etmişsin canım..
okadar gelin alıyolar bi zahmet nazınızla oynasınlar..
yok öyle armut piş ağzıma düş..
hiç kendini kolaya getirtme ağırdan sat..

Ben anladımki şuan psikolojisi iyi değil çünkü söyledikleri bahaneler aileye söyleyip olumlu karşılanacak şeyler değil o yüzden benden yardım istiyor diye düşünüyorum çok üstüne gittim ayrılmaksa amacın söyle diye ama böyle deyince daha bir kızıyor. Ben de dedim ki benim de ztn heyecanım ve mutluluğum gitti şuan ztn ertelensin. Ama baban konuşsun sen konuşmak istemiyorsan. Sizce doğru mu yaptım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…