Evlenmeyi istemiyorum....

Grace_e

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
111
4
96
39
İki yıllık güzel giden bir ilişkim var.Erkek arkadaşım çok düşüncelidir.Arasan bulamazsın yani...İlişkimiz evliliğe gidiyor.Evlilik teklifi almadım ama aileler biliyor.Erkek arkadaşımla aramızda süreki 'evlenince....' li cümleler kuruyoruz.Hatta nişan,kına vs. herşey (daha en az 1 sene olmasına rağmen) planlanarak ilerliyor.
Herşey güzel ama ben evlenmek istemiyorum. Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama onunla evlilik fikri beni hiç heyecanlandırmıyoru.Hatta sinirden ağlamak istiyorum bazen. Herkes artık adı konsun peşindee... Bazen kendimi düğün günü uçakla dünyanın öbür ucuna kaçmışken hayal ederken buluyorum ve tuhaf olan bu hayal beni nasıl rahatlatıyor anlatamam. Kendimi sorgulamadan edemiyorum... Neden evlilil konusu beni bu kadar daraltıyor_??? Objektif yaklaşımlarınıza ihtiyacım var..Lütfenn

aşık olduğuna emin misin

Aşk biten birşey bence... İlk zamanlardaki kadar heyecanlı değilim birçok konuda. :S

ozaman asla aceleye getirme ve bu niaşn düğün olayınıda erteleyin
korkuların varsada bunu sevgilinle paylaş
onunla konuşmak iyi gelecektir
hakkında hayırlısı olsun

Ertelemek gibi bir durum aileler açısından pek mümkün değil.Erkek arkadaşım da bir süre evlilik istemiyor ki evlilik teklif edemiyor....Çünkü evlilik konusundaki düşüncelerimi biliyor. Hatta bu konuda ciddi korkularım olduğunu düşünüyor. Bikaç kez psikolojik tedavi almamı bile söyledi.. Bilmiyorum. :1no2:

yanlış anlamanızı istemem ama bir kadın sevdiği aşık oldu adamla NEDEN evlenmek istemez.sizi suçlamıyorum ama bence bu duygular da bi eksiklik olduğu için ya da güvenmediği için istemez.sizcesi nedir bilmiyorum tabi

sevmek başka şey aşık olmak başka şey.
Hani evlilik fotoğraflarında heyecandn gözleri parıldayan çiftler vardır ya. Ben bunu hissetmiyorum. Sevildiğim kadar sevmiyorum sanırım. Nankörlük belki ama kalbe söz geçmiyor işte.

Aynı durum da sen olsan evlilik için heves etsen ve erkek arkadasın evliliği düşünmese nasıl olurdu acaba.
Hem bulunmaz birisi diyorsun hem de istemiyorsun.

Doyumsuzluk

ayrıl gitsin. o da kendine göre birini bulur.

bence bu da bi sebeptir.sizde ki sebep bu olabilir.belki de zaten sevildiğiniz kadar sevmiyosunuz ilerde evlenince bunun bile yok olmasından mı korkuyosunuz nedir.çünki çok severek aşık olarak evlenenlerin bile tahammül sınırları evlenince azalıyo

yaşım 24. Ailem öğrendiğinden beri 'bu kadar iyi birisini bulamazsın.Adı konsun' diye diretiyor. ve bu beni çok geriyor.

yaşım 24. Ailem öğrendiğinden beri 'bu kadar iyi birisini bulamazsın.Adı konsun' diye diretiyor. ve bu beni çok geriyor.
küçük de değilsin ki.
ben seni anladım ama. ailen ayrıl dese ona bağlanacaksın.
etki- tepki meselesi yerimseniben
ailenle konuş o zaman, siz baskı yaptıkça ben soğuyorum, sağlıklı karar veremiyorum, beni kendi halime bırakın de.

Ayrıl gitsin! demek çok kolay bi kaçış gibi gözüktü bana. Empati kurduğum için vicdan azabı çekiyorum zaten. Doyumsuzluk belki... Kendimi terbiye etmek adına 'mutsuz olma2 riskini mi göze almalıyım bilemedim.

Kahvekolik
ailemle bunu konuştum ama onlar - nekadar fazla modern bir ailede olsalar- duruma biraz muhafazakar yaklaşıyorlar.Elalem ne der? kaygıları varmış.Yeni farkettim.Kimsenin ne düşündüğü umurumda değil benim ama aileler ne kadar modern olursa olsunlar bazı şeyler kolay aşılmıyor sanırım.

Belkide hep mutluluktan gözleri karartan aşklar okumaktan,izlemekten midir nedir... Hayata adapte olmaıyorum sanırım . :1rolleyes: Benim dışımda bunu yaşayacağından korkan yok mu Allah aşkına_? Çok mu ileriye yönelik düşündüm_?

sanırım erkek arkadasınız sizi fazla sevmis onun sevgisinin sizinkinden daha cok oldugunu soyluyorsunuz..insanlar boyle ne kadar cok sevilirlerse ve bunuda hissedelerse tamam artık kozlar elinde sizin bulundugunuz duruma gelirler hemen ama erkek arkadasının senden ayrıldıgını dusun bakalım ozamanda rahat edebilcekmisin eger fazla seni urkutmuyorsa sevgi yok senden diye dusunurum ama eger onsuz olmak seni korkutuyorsa bu davranıslarının sebebi onun sana duskun olması ve senden vazgemeyecegini biliyor olman ve bunun verdigi rahatlık

Son düzenleyen: Moderatör:

Aslında bana fazlasıyla düşkün... Hep beni gözetir. Bu bi yere kadar iyi bişey ama ilişkide hep ben öncelikliyim. 2 yıldır alışamadım gitti. Birliktelik dediğinde... hayat müşterek... Yni ben öyle öğrendim. Oysaki bizim ilikşimizde ben ne istersem o oluyor hep. Hatta bazen onun fikri o kadar öenmsiz oluyorki herşeye ben karar veriyorum. Kurmadığım bi diktatörlüğü yürütmem isteniyo gibi. Rayına oturtamıyorum birtürlü...
Ha herşey kontrolünde neden rahatsız oluyorsun diyeceksiniz...
İlişki işteş bişey yani karşılıklı olunca güzel. Dengeli olduğunda güzel.
Evlenince tam aksi olursa diye gelmiyor değil aklıma...

Kendi hayatımda ben de bu aralar bu konuyla ilgili önemli dönemeçteyim.
Kendimi Sizin yerinize koyup baktığımda kesinlikle açıkça kim alınırsa alınsın ben 3-5 sene evlenmeyi düşünmüyorum derdim aileme ve sevgilime.
Ailenizin hoşuna gitmese de kabul edecektir. Sevgilinizin de düşünme ve sorgulama fırsatı olur.
İkiniz içinde birşeyler yerine daha çok oturur diye düşünüyorum.

Diyelim ki 3 sene sonra bu fikriniz değişmedi karşınızdakini bir kere üzün ve ayrılın, o evlenmeyi istiyorsa ve Siz yapamayacaksanız bencillik yapıp kimsenin geleceğini bağlamaya gerek yok. Üzücü olur ama olması gereken olur. ( inşallah gerek kalmaz.. )

Ne olursa olsun kısa vadede emin değilseniz kesinlikle böyle bir adım atmayın grace..
Herkese karşıda dürüstçe henüz erken olduğunu söyleyin derim benn
Sanırım daha iyi olur.
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Herkese teşekkrüler yazdıklarınız için.

Karar verdim.Hemen bir A4 kağıt alıp, düşüncelerimi en doğru ifade edebileceğim şekilde kaleme alacağım ve sonra hazır olduğumda aile meclisine açılacağım.Yoksa durumu düşündükçe hayatı kendi kendime dar etmeye devam edicem sanırım. Evet evet... Güzel kadar verdim sayenizde.Konuşayım tekrar.Mermeri delen suyun şiddeti değil sürekliliğidir değil mi ama

bu düşüncelerle evlenmeyin...

en azından şimdilik...sizi rahatlatan şu düşünce (uçağa binip kaçma) önemli...birşeyler eksik ve "bulunmaz biri, bidaha bulamam" düşüncesi evlilik için yeterli değil....zamana gerçekten ihtiyacınız var...ve lütfen karşınızdakini üzmemek, kıymet bilmek adına istemediğiniz ve yüreğinizin kabul etmediği bişey yapmayın...

içinizden gelen sesleri dinleyip hiçbirşeyi aceleye getirmeden o uçağa binip kısa bir süre kaçın bakalım kimi neyi özlüyorsunuz, ne istiyorsunuz....unutmayın mutlu olmazsanız mutlu da edemezsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…