Evlenmeyi istemiyorum....

hayatta oyle mukemmel adamalr veya kadınlar yok..yani inan bu insandan sonra hayatına giren insan bundan iyisi olmaz anlattıgına gore kotusu olur hatta anlayıslı sana duskun biri varsa hayatında daha ne istiyorsun diyesim geliyoralsanaalsanasmile yani inan bunlar cok onemli seylerdir ve cogu kadında boyle erkek ister karsısında..rahatsız oldugun noktaları konus onunla soyle boyle bir insan seni anlayısla karsılar ve senin o istedigin dengede kurulur..evlendikten sonra hersey sans isi onu kestiremezsin yurumez dedigin evlilikler yurur yuru dediklerin yurumez veya yurur..ama boyle biriyse erkek arkadasın cokda gusel yurur gibi geliyor bana

kaçırdım.....:))

ben yazana kadar karar vermişsiniz bile...ve bence doğru bir karar... ve durumu düşünmeden istiyormuyum istemiyormuyum diye irdelemeden bırakın aksın hayatınız...bu da gerer sizi ve doğru karar vermenize engel olabilir

Teşekkrüler çiğdem_k

Evlenmeden önce eğitim amaçlı yurt dışına gitme planım var birsüredir aklımda... Sanırım bunu geçekleştirirsem gerçeğin ne olduğuna daha rahat karar verebilirim.

İlginiz ,üşenmeden uzun uzun yazdıklarınız ve suçlamadan anlamaya çalıştığınız ya da kestirip atmadığınız için çok teşekkrüler. Kafam gerçekten karışmıştı ve olumlu şeyler duymaya ihtiyacım vardı sanırım.
Şimdilik ailemle konuşacağım ve yurtdışı eğitimi düşüncemi devreye sokacağım . Eğitim söz konusu olunca ailem biraz daha az baskıcı olacaktır...Hem bu sürede belki özlem eski heyecanımıda geri getirir.Kocaman sarılarak öpüyorum sizi. Umutlandırdınız beni

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkrüler çiğdem_k

Evlenmeden önce eğitim amaçlı yurt dışına gitme planım var birsüredir aklımda... Sanırım bunu geçekleştirirsem gerçeğin ne olduğuna daha rahat karar verebilirim.

bu senin için çok güzel bir fırsat...kesinlikle atla uçağa git ve kararını ver...dilerim herşey gönlünce olur :))

Seninle aynı durumdayız ve bu yüzden sevgilimle bağlarımız kopmak üzere. Onu kaybetmek istemiyorum ama evlilik konusu açıldığında geriliyorum.O planlar yapıyor. Bense evlilik için can atmıyorum. Ama şöyle bir durumda var: Onunla haftada 1 falan görüşebiliyoruz o zamanlar ondan ayrılmak istemiyorum, zaman çok çabuk geçiyor yanında. Evlilikten mi korkuyorum dye sorguluyorum kendimi. Çünkü her yerde evlenince herşey değişiyor yazıları var. Bir de o beni benim onu sevdiğimden daha çok seviyor, ben onunla hayatımı sürdürebilir miyim diye de düşünüyorum. Bilmiyorum kafam çok karışık :uhm:Huzursuzum bu aralar.

Belkide evlenmeyi istemiyorsundur,kiminle olduğu değildir problem
demişsin ya,evlilik fotoğrafları beni heyecanlandırmıyor diye
Ben bunda bir gariplik göremiyorum,olabilir yani,ama herkesin yaşadığı gibi bir evlilik merasimi yaşamak zorunda da değilsin,evlilik ülkemizde çalgılı salonlu beyaz gelinlikli,konvoylu bir çeşit adetler sıralaması.Belkide sen bu şekilciliği istemiyorsundur
Siyah elbise giyip dedesinin anıtı önünde nikah kıyan fotoğraf sanatçısını düşün,o da evlendi ama sevdiği ve birlikte zaman geçirmek istediği kişiyle beraberliğini halka duyurdu.Herkes gibi köpük pastayı kesip takı merasimine girmek zorunda değilsin
Tabi bu şekilde düşünüyorsundur belkide diye söyledim bunları

her dediğine evet diyen erkek bulunmaz erkek mi oluyor sence?
onun adı kılıbık erkek olmasın?
veya sıkıcı erkek?

bence bunların sebebi sevmemektir..konu sahibi sanada diyorum...sevmediğiniz için bölesiniz..ayrılmakta istemiyosunuz çünkü sizi onun kadar sevecekk birini bulamam diye düşünüosunuz yanlışmı..ama eğer madem seviliyorsunuz ve iyi biriyle bence sevmeye çalışın aynı durumlardan geçtim sevmeye çalıştım ve şimdi çok mutluyum

Ayrılmak istemiyorum, çünkü bir kere ayrılık girmişti aramıza, yarım kalmış gibi hissetmiştim kendimi. Belki evlenecek kadar sevmiyorum. O çok aceleci, ailesi de bir an önce olsun istiyor.Zamana ihtiyacım var deyince de kızıyor. Bilmiyorum, artık düşünmek istemiyorum. Siz nasıl başardınız?bilmiyorumkismile

ben seni çok iyi anlıyorum.
Eşimle 4 sene flört ettik.Artık evlenelimler başladı.Çevredekilerde tabi adı konsun derdindeydi.
Ben eşimi çok sevmeme rağmen, evlilik fikri beni ürkütüyordu.
Çevremdeki evliliklerin pek içacı olmaması, onlar gibi olma korkusu,ev işleri,sorumluluk alma,özgürlüğünden feragat etme vs.derken baya tırsıyordum
Hayalim tam nikah masasında hayır deyip, gelinliğimi tutup converselerimle kaçmaktı.
Çevremdekilerde bilirdi bu hayalimi lülülülülülü . Ablalarım nikah memuru soruyu sorduktan sonra bi an durdun eyvah dedik diyor
Sonuç olarak iyi ki evet demişim.

Son düzenleme:
Ben de kendimden korkuyorum işte :) Evliliği yapamayacakmışım gibi geliyor. Kendimi sorguluyorum sürekli. Bi de işin garip trafı birlikteyken evlilik konusunda konuşunca korku gelmiyo aklıma. Ne zaman kendi başıma kalıp düşünmeye başlsam tavan yapıyo. Yok olmayacak ben evlenemem diyorum. Psikoloğa mı gitsem ne. bilmiyorumkismile

seni o dediğini yaparken çok hayal etmiştik aklinialirimsmile
Ama en doğru karardı o "evet",

ben sevmek istedim sevdim...dua ettim seveyim diye şimdi karasevdaya yakalandım desem yeridirgerçekten seni sevdiğini hissediyosan iyi olduğunu düşünüyosan evlen gitsin ama sende sevmeye çalış oluyor yani..

Ben hiç sevmiyor değilim de çok irdeliyorum, öyle olunca da korkuyorum ve bu sefer de ondan uzaklaşıyorum bir süre. Duygularımı sorguluyorum öyle olunca da. Çok sık görüşemiyoruz. Sürekli aklımda o var. Olumlu-olumsuz kendi kendime düşünüp duruyorum işte. Ama onun yanında farklı oluyor, ayrılırken zor oluyor. Ona baktığım zaman çok fedakarlık yaptı bu ilişki için. Tek taraflı çaba harcadı, kaprislerimi çekti. Bana nasıl bu kadar sabretti bilmiyorum. Bazen ben bile kendime tahammül edemez hale geliyorum. :) Benim korkum evlilik, aynı çatı altında yaşayınca birşeyler değişir mi, o hep böyle olur mu? Ne bileyim çok boyutlu düşünüyorum.

Son düzenleme:

hee ben de aynısıyım. :2:

canım duygularından emin değilsen acele etme bence sonra pişman olma iyi düşün opuyorumnanaktan

Bence seninkisi evlilikten korkmaktan ziyade, karşındaki kişi için gözü kapalı herşeyine evet diyememek... Sevgilin çok iyi bir insan olabilir, seni çok seviyor, kıymet veriyor olabilir, sende seviyosundur tabiki, o mükemmel bir eşde olabilir, amaaaaa nolursa olsun evet diyemiyosan bu bi yalan. kendini kandırıyo olabilirsin, belkide sen ona aşık değilsin. Belkide hayatının aşkı bir yerlerde seni bekliyor olabilir. Evlendikten sonra birine aşık olmak daha kötü olur, sonuçlarını iyi düşün.
Benden geçti artık böyle şeyler diyosan bilemem şekerim ama iyi düşün

Aşk; elini tuttuğunda heyecan duymak, aklına geldiğinde yüzünde salakça bir gülümseme belirmesi, bir ömür boyu gözlerinin içine bakmayıistemek, her an her saniye onu düşünmek, onun için endişelenmek, onu görememeye dayanamamak ama sonunda onunla kavuşacağını hayal edip mutlu olmak...

Onunla birlikte olduğumuzda şimdi evlenelim dese giderim evlenirim, düşünmeden... Ben kendimle baş başa kaldığımda onu mutlu edebilir miyim, iyi bir eş olabilir miyim, iyi bir anne olabilir miyim vs sorularla boğuşuyorum. Annem ve babamın hiç iyi bir evliliği yoktu. Sürekli kavga ederlerdi. Sonra bakıyorum deniyorki evlenince herşey bitiyor, hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Aşk bitiyor.Bu büyünün bozulmasını istemiyorum. Birbirimizi özlüyoruz, bir dahaki buluşmayı iple çekiyoruz. Neyse aslında insan çok düşünmemeli, ince detaylara girmemeli sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…