Evlenmeyin

“Ay ne şanslıyım dünyanın en muhteşem erkeğiyle evliyim” diye düşünenler bir tane çocuk doğurduktan sonra yeniden değerlendirsin evliliğini.

Bence evlilikler çocuktan önce (çö) ve çocuktan sonra(çs) diye ikiye ayrılıyor.

Çocuktan önce bile ite kaka nazik olan eşler çocuktan sonra temelli koyveriyor. Göreceli ideal eş olanların evlilikleri de şöyle bir sarsılıyor.

Yok bizde öyle olmadı hala muhteşemiz diyenlere de şunu diyorum; istisnalar kaideyi bozmaz.

Kabul edelim evlilik kadınlar için bir süre sonra tahammül ve idare etme sanatına dönüşüyor.

Eve bunun yerine kedi köpek alsam en azından bana yük olmazdı.
maalesef ki büyük bir yük ve siz de bunun farkındasınız .
Maaşınız varsa kimseye muhtaç değilsiniz , ailen yaninda olmasa da sen kendine yeteceksin emin ol .
Benim ailem yanımda ama ben ayrı yaşıyorum ve maaşımla herşeyi hallediyor.
Evinin kredisi , faturalarım , yeni aldigim eşyaların taksidi ...
Kimseden yardim almadan yapıyorum ve senin de dediğin gibi o insan olmadan yapıyorum .
Çünkü zaten hepsini ve yapıyordum evde , simdi en azından zevkle yapıyorum .
O adama hizmetçilik , annelik , yapmayın sadece çocuğunuza anne, kendinize yar olun ...

Boyle konuları okudukca evlilik fikrinden iyice uzaklasiyorum. Suanda bile baya sorumlulugum varken evlilik buna ×3 getirecek. Iyice uzaklastim bu fikirden. Sizin içinde hayatinizda yuklenmis oldugunuz sorumluluklar size baya agir gelmis birde ortada bebek olunca iyice agir bir sorumluluk olmus uzerinizde ya esinizle konusacaksiniz yada bir uzmandan destek almaniz gerekecek.

“Ay ne şanslıyım dünyanın en muhteşem erkeğiyle evliyim” diye düşünenler bir tane çocuk doğurduktan sonra yeniden değerlendirsin evliliğini.

Çocuktan önce bile ite kaka nazik olan eşler çocuktan sonra temelli koyveriyor. Göreceli ideal eş olanların evlilikleri de şöyle bir sarsılıyor.

Yok bizde öyle olmadı hala muhteşemiz diyenlere de şunu diyorum; istisnalar kaideyi bozmaz.

Kabul edelim evlilik kadınlar için bir süre sonra tahammül ve idare etme sanatına dönüşüyor.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK70:

Yinede genelleme doğru değil diye düşünüyorum zira ben evlendikten sonra sanki bir hayalden somut bir varlığa dönüşmüşüm gibi hissettim çoğu zaman .
4 kardeş arasında hep yok sayılan , kardeşlerimin arasında hep alttan alma dürtüsünün bana aşılanmış olduğu ve çocukluk , genç kızlık yaşayamamış olmanın verdiği huzursuzluğu eşimle buldum .
Yemek yiyip yemediğimi hiç bir zaman merak etmeyen , saçımı bir kere bile toplamamış örmemiş bir anne . Bir kere derslerime yardımcı olmamış bir baba , kardeş arasında sessiz olduğum için ayrım yapılan kardeştim.
Evlendim , karnını doyurdun mu diye arayan , gece üstümü örten , su içiren , saçımı tarayan eş .
Elbette yatalak bir hasta muamelesi görmek değildi bu . Ama bir değer veriliyor olgusu var insanda hissetmek istediği . Bunu hiçbir şekilde ailem ne öncemde ne sonramda hissettirmediği için evlendikten sonra bir eve sahip olmuş , bir aileye sahip olmuş düşüncesine büründü her yanım .
Çocukluğum ve genç kızlığım ergen odası diye tabir edilen 50 metre kare bir alana sığdırılıp annemin " seni kimse almaz " diye nitelendirdiği bir insandım .
Yani eminim ki hiç bir zaman düşünmemiştir niye kendini dört duvar arasından çıkarmıyor diye .
Şimdi uykudan uykuya uğruyorum odaya çünkü sevdiğim sevildiğim kendimce bir aile kurdum kendine .
Saklanma ihtiyacı dahi duymuyorum .
Ama kendinizi boşanamam diye şartlandırmayın , mutsuz bir kadınla mutsuz mutlu bir aile düşünülemez.
Allah kolaylık versin inşallah .

Sorumsuzluk, maaşta haciz vs..Benim babamı ve çilekeş annemi anlatmışsınız resmen. Sonu ne mi oldu? İki kardeşiz, ikimizde ergenliğimizden beri depresyon, panikatak, sosyal fobi ve evlilik korkusu yüzünden psikiyatrideyiz. İlaçsız bir gün atlatamıyoruz kardeşim de ben de..Çocuğunuz nasıl iyi olacaksa öyle yapın yalvarırım..Annemin de ailesi yoktu, bir işe girdi zar zor bizi okuttu hem de babamın borçlarını, içki parasını ödedi. Keşke ayrılabilseydi de sağlıklı birer genç olsaydık. Allah size yardım etsin.

+100000000000

Keşke birden fazla begeni olabilseydi bu sözüne :)

Üzüldüm yaşadıklarınıza.
Şimdi boşansanız çocuğa bakıcı tutsanız alacağınız nafaka bile belirsiz.
Bu şekilde nafaka bile ödeyemez size. Sanırım bundan sebep bekliyorsunuz.. Allah yardımcınız olsun.

Madem bir çöp bile kaldırmaya gönlü yok yapmayın hiç bir işini..
Evini geçindiremeyen erkekte bir mahcubiyet olurdu önceden. Bazı eksiklikler başka şeylerle telafi edilmeye çalışılırdı. Bu devirde hepsi bir cinsleşti..
Allah sonumuzu hayır etsin..

Tüm sayfaları okudum neredeyse soruldu mu görmedim maaşındaki haciz neden ortak yaptığınız bir harcama mı yoksa ailesi veya kendi borcu mu?

Yaşadıklarınız icin çok uzuldum, Allah yardimciniz olsun.
Fakat konuyu bu şekilde açmanız çok yanlış, zira buraları okuyup aşırı etkilenen çok insan var. Hatta burayı okumaktan paranoyak oldum, evliyim eşimin üstüne yok yere gidiyorum, nisanliyim acaba evlenince bendemi boyle olacam vs vs vs diye yığınla konu açlıyor. İnsanlar cidden etkileniyor buradan. Bu yuzden bu sekilde gelene hitap degilde kendi ozeliniz seklinde formatta konuları açınki insanlarin psikolojiside bozulmasin. Direk evlenmeyin seklnde konular çok yanlis, her evlilik siznki gibi degil.

Eşin belki farkında degildir boyle hissettiginin...Suratimizi asip oturdugumuzda sadece "Kim bilir neler kuruyor kafasinda"diye dusunup gecistiren basit yaratiklar onlar.Cocugu birakin bi gun buyuklere çikin bi yemege sanki eski gunlerdeymis gibi dökün içinizi,belki senin kadar o da bu durumdan rahatsizdir ama konusamamistir yani psikolog degil sorunun kaynagiyla konuş.Hatta hep sorunlardan bahsetmek yerine guzel seyleri de anın,eger konusma aninda kavgaya donusur diyorsan mektup yaz ver ve samimi sekilde ne hissediyorsan dök icini

Burada evlilikten şikayet eden kadınlarında bir çoğu hala evli oysa ki ..
Ve yine bir çoğu da elit diye takılan , erkek egemenliğine hayır diye bağıran ve meslek sahibi insanlar.
Ee bu kadar şikayetçiysek bu hayat biçiminden neden böyle yorumlarda bulunan bu kişilerde hala evli , laf olsun diye mi ?
Dünyaya getirilen çocuklara bile bk.. Atmaya kalkmış bir kısmı .
Bir kadınla bir erkek anlaşamıyorsa veya hayat şartları karakterleri farklıysa bunun tümünü çocuklara yüklemek çok anlamsız bir dürtü .
" çocuk oldu kocam değişti " lafları bana çok anlamsız geliyor bu yüzden .

İnsanın mutluluğu evli olup olmamasına bağlı değildir.

Ne bekarlar var, birçok ruh sağlığı problemi ile uğraşıyor. Toplum baskısı, arkadaşların evlenip aile kurması vs. Onlar da bekarlık mutsuzluk getirir diyorlar.

Mutsuz olan insanlar, mutluluğu durumlara ve şartlara çok fazla bağlayan, beklentilerini yanlış oluşturmuş insanlar gördüğüm kadarıyla.

Bazı kadınların mutsuz olma sebebi, evlilikteki her sorumluluğu sahiplenmiş olmaları. En baştan sadece yapabileceğimiz kadar sorumluluğu almamız gerekir. Ha hala geç değil, şu andan itibaren de sorumluluk verilebilir. Sadece bebeğe ve kendine yemek yapmak, onun eşyalarını çamaşırlarını katlamamak gibi. Biraz sabırlı olun, bir süre sonra mecbur yapacak.

Unutmayın insanlar "şunu yap bunu yapma" ile şekillenmezler, çocuklar bile buna uymuyor. İnsan organizması davranışlara göre şekillenir ve öğrenir, umarım toparlarsınız.

İkinci hatta üçüncü evliliğini yapan bir sürü insan var. Hadi biz bekarlar anlamıyoruz da onlar neden evleniyor madem bu kadar korkunç?o_O

Back
X