• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmiş

Bende bir hikaye anlatayım. Yasanmis hikaye.

Aldatilma olayi var. Buralari hizli geçiyorum. Aldatilan kadin daha 6 ay bile evli degildi adamla. Bir kadın çıkıyor geliyor. Noldu bitti kimse anlamıyor. Adam daha yenj evli karisini boşamaya kalkıyor. O gelen kadinla evlencem diyor. Sebep yok. Herkes kadin hamile galiba mecbur evlencek diye tahmin ediyor. Neyse boşanma oluyor ama biraz uzun sürüyor. Adam hemen arkasindan dugun dernekli evleniyor utanmadan.

Ama bakiliyor ki kadin hamile degilmis. Cocuk felan dogmadi. Sonra benim cok yakinim bu adamla arkadas. Dertlesmisler. Adam anlatmış.

Ilk karimi cok seviyordum demiş. Öl dese ölcek kadar. 2. Evlendigi kadın lise yillarinda sevgilisi olan kızmış. O zamanlar iliski yaşamışlar sonra adam gitmis üniversite icin baska sehire kiz kalmis. Kizin ailesi ttucuymus. Neyse işte kizi evlendirmeye kalkınca ailesi kiz kaçmış gelmiş. Bu adami bulmuş. Öldürüm kendimi başkasıyla evlenemem demis. Adam kabul etmemis kiz intihara kalkismis etmis derken adam kabul etmis. Evlendiler zaten. Ama adam dugunde gulucuk saçıyor ediyor sonra cocugu oluyor felan da hepsi hikayeymis. Adamin içi kam ağlıyormus sözde demesine göre.

Sonra ne oldu peki. Bu kadın cocugu da birakip baska adama kaçtı. Meger bu kiz bu adamdan sonra niyeti bozmus kac tane evli bekar adamla iliski yasamis hatta imam nikahli yasamis etmis sonradan hep ortaya çıktı.

Ilk kadina gelince. Sorsan simdi hatirlamiyor bile o adami. Oyle guzel ask yasadi ve evlendi ki herkes sasirdi.

Adamin en son hali tekrar evlendi. Cocugu olan bir bayanla. Sevgisiz ruhsuz bir evlilik daha yaptı.

Demem o ki ne olacağı hic belli olmaz.
Belki senin hikayenle alakasi yok ama yazmak istedim. Bu hikaye bama hayat dersi olmuştu. Bunlari yasayanlar 20 yili gecik olan aile dostumuz komşsularimizin çocuklari diyim kisaca.

Allah senin gibi iyi kalpli insanlara en hayirlisini verir. Allahin adaletin de sasma olmaz.

Merak etme evlilikle sevgililik ya da kaçak ilişli heyecanı aynı şey değil. Bisüre sonra birbirleri için hergün görmeye alıştıkları insamlar olacaklar tıpkı herkes gibi. Ve emin ol o kadın seni ağzındam düşürmeyecek. Herşey elde edene kadar şimdi o kadın eski eşinizle evlendi dileği gerçekleşti. Artık sıra kıskançlıklarda ikidebir sizi soracak merak edecek şunu yaptımız mı böyle oldu mu ona da bunu dedin mi sevdin mi falan filan. Biton huzursuzluk üstelik iyice momotonlaştıklarında kendisinin zamanında 2.kadın olduğunu hatırlayıp birgün bana da aynını yapar mı korkusu ve güvensizliğiyle yaşayacak. Siz ise o zaman geldiğinde mutlu bir birliktrliğin içinde olacaksınız belki ve iyiki ayrılmışım diyeceksiniz yoksa hep aldatılan kadın olacaktım diyeceksiniz.

Eşi tarafından aldatılan ve ayrılmamak içim eşinin ayaklarına kapanıp yalvaran bir kadın tanıyorum en son 2.kadını bile kabul etti sırf boşanmış kadın olmamak için eşine de aşıktı o ayrı mesele. Biraz bahsetmiştim bi konunuzda diye hatırlıyorum

Şimdi mi? Eski eşi o kadınla evlendi bide çocuk yaptı ama inanılmaz mutsuz kadının daraltmalarından ve karakterinden ötürü. Tanıdığım kadın ise çok mutlu şuan İtalyan bir sevgilisi var inanılmaz mutlu bir tatil beldesine yerleştiler. Adam ona aşık kadında öyle. Heryeri geziyorlar. Evlilik benim hapishanemmiş haberim yokmuş nasıl yalvarmışım ben ona diye kendine şaşırıyor.

Hepsi geçiyor. Yuva yıkanın yuvası olmaz derler. Ve siz onlardan hakkınızı istiyorsanız affedeceksiniz. Ve Allaha bırakacaksınız. Eğer sürekli kötü bişeylerini dıyayım diye beklerseniz egonuzu işin içine sokmuş oluyorsunuz. Affettim deyip beddua etmiceksiniz. beklerseniz olmaz kalbinizi temiz tutup kötü niyetten arındıracaksınız ki Allah beklemediğiniz anda bi güzellik çıkarsım karşınıza zaten nu yaşadığınız şey karşılığında Allahın iki türlü adaleti var yani iki ihtimal var hangisini istersiniz?

1.onların kötü bir haberini almak mı? yoksa
2.size bu acı karşılığında bir güzellik sunulması mı?

mugehatun mugehatun ,
Size insan muamelesi yapan ve bu adamdan kat kat yakisikli bir adaminiz olmasini diliyorum.
Silin gozyaslarinizi !
Zamani oyle bir yakalayin ki bir daha hic bir sey sizi boyle hisettermesin.

Geçer geçer geçer geçer bunlar da geçer bunlar da geçer
Üzme tatlı canını bunlar da geçer
Neler neler neler neler neler gördük biz neler çektik biz
Ne derlerse desinler bunlar da geçer

HOBAAAAAAAAAAA!!!!!!!
:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49:

Mutlu olacaklarina zerrece ihtimal vermiyorum. Yuva yikanin yuvasi olmaz. Bunu sende goreceksin zaten.

Valla yuva yıkanın oluyor yuvası bal gibi de. O yüzden Müge bu züğürt tesellilerinden medet ummayacak ve artık önüne bakacak.

Suan hersey senin hayrina gelisiyor. O nasil yapti biz iyidik diyerek kendini kandirma.. gercekci ol gerceklerle yüzles.
Iyi felan degildiniz siz. Adam sana ilgi kirintilari atiyor sende bunlarla mutlu olmaya calisiyordun..olayi algilayamiyordun kendinde suc ariyordun hep. Eski konularinda bile aldatiyor olamaz yaziyordun.
Insallah zamanla iyice farkina varir farkindalik yasarsin bu konuda. Suan basina kötü birsey geldi gibi görünüyor sana öyle geliyor olabilir..ama bu senin kendi gelisimin icin gerekliydi.
Bundan sonra kendinle ilgilen kendinle mutlu olmayi ilk önce kendini sevmeyi basla. Hayatinin odak noktasina kendini koy. Kendine minik ilgi kirintilari layik görüpte ben depresyondayim diye kandirmissin. Tabi kötü olursun depresoyona girirsin adam sana böyle igrenc muamele yaparsa. Senin sucun bunu kendine layik görmen ve buna izin vermendi.. ilk önce kendini sevmeli deger vermelisin. Hayat sana kendinle yüzlesme sansi vermis. O mutluymus o evlenmis bosver. Herkes kendinden sorumlu. O mutsuz olsa en fazla egonu oksar ama kendi gelisimin icin faydasi olmaz sana. Bundan sonra sen kendine bak kendini mutlu et. Adam ise gittiginde hayatin durmus gibi davranmissin o geldiginde devam ediyor gibi. Hickimse senin mutlu olman icin sorumlu degil senden baska. Hickimse icindeki sevgi hissiyatinin sorumlusu degil herkes kendinden sorumlu. Bu evlilikte kaybetmis oldugun kendini bu evliligin sonlanmasi sayesinde bulacaksin insallah. Icini ferah tut sevgiyle tut umutla tut. Kendine acima, ders cikar hersey bir deneyimdir..kendini bil kendini tani icindeki yatan guzellikleri kesfet ve hisset.

Cerden copten bi adammis ki bosamissin. Ondan ne iyi koca olur ne de iyi baba. Yani adam karisini aldatacak kadar seref yoksunu ama sen onun mukemmel baba olacagini dusunyuosun. Yazarken bile komik geldi. Simdi kaybetme uzuntusuyle pirlanta gibi goruyosun o kadar iste

Aynisi tanidigimizin basina geldi. Kadin cok agladi. Kocasi ilk askiydi. 20 yillik beraberlik sevgililik de dahil. Sonra aldatti ayrlmak istedi gidip kadinla evlendi adam. Ve cocuklari oldu. Ama cok mutsuz. Kadin canina okuyor ve gelip eski esine bosanmayi dusundugunu soyluyor. Evlilikten tek karim cocugum oldu diyor.

Yani eden bulur merak etmeyin. Kimse mukemmel degil onunla da sorunlar yasayacak. Ama bi muddet sonra caninizin acimadigini farkediceksiniz.

Benim de zamaninda sevdigim iki kere bana darbe vuran cocuk evlendi. Simdi her yere cocugunun fotolarini koyuyor. Garip hissediyorum ama artik canim acimiyo. Bebisi seviyorum bile fotodan.

Guclenmisim demek ki. Siz de oyle olcaksiniz insallah hic arabeske baglamayin kendinizi o moda sokmayin yiyin icin gezin kendinizi mutlu edin

Canım müge:) geçenlerde burada açılan başka bir konuda eşi tarafından aldatılan hamile bir kadın "eşine gerçekten çok aşık olduğu için boşanacağını yazmıştı, aşık olmasam sallamazdım belki de" diye yazmış. Onu hatırladım, senin ilişkideki güzel duygularını okuyunca. Kızım sen bi kere duygularını hor kullanılmaktan kurtardın öncelikle buna şükret. Ne kadar kıymetliler onlar, hatırla. İnsan yediremiyor, kabullenemiyor belki de ama işin özü "o adam iyi bir insan değilmiş ve iyi ki senden öte gitmiş" . Sen iyi olduğun için belki de sana karşı olabildiği kadar iyiydi. Şimdi senin kafa hep "ama iyiydi bana karşı hem böyle iken hem nasıl böyle yapabildi diyip duruyor sanırım" yapma@ söyle o kafana çıksın bu moddan. İyi olan sensin ve iyi olan herşeyi hakediyorsun Allah kalbini ferahlatsın, kolay değil

2.kadin sunu neden dusunmuyor acaba?
Esini benle aldatti benide baska kadinla aldatmaz mi ki? Diye dusunmeli bence.

Etme bulma dünyasi diye bosuna demiyolar merak etme

Bende kisa bir gercek kesit anlaticam.

Enistemin halasinin oglu evlendi
Ben cocuktum hayal meyal hatirliyorum sarisin, uzun boylu zayif bi hatundu esi.
Evlerine surekli gelen giden bu adama ustelik abi diyen esinin arkadasiyla esini aldatti bu adam.

Kadin bosandi tabiki
1tane de ogullari vardi.

Sonra bu 2.kadinla evlendi.
Jeepler aldilar dublex evlerde oturdular 2kizlari oldu ve tam 15sene evli kaldikdan sonra bosandilar.
Elde avucta bisi kalmadi.
Adam seker hastasi insülinle ayakta duruyo
Naapti ama o 2.kadinida aldatti.

Kadinda bosandi.
Kizlari babalarinin ilk esinden olan abileriyle gorusuyolar
Ama babalariyla gorusmuyolar.
Kız dugunune bile cagırmadi babasini.

O bosadigi 1. karisindan olan ve bakmadigi oglu cok ünlü bir markanin subesinde müdür oldu.
O da babasiyla görusmuyor.

Yani er yada gec o ahh! Gider yerini bulur.

Kadin o an dagilir,aglar,mafolur.
Ama 2-3ay sonra toparlanir.

Erkekler o an lay laylomdur.
Ama 2-3ay sonra o dagilmaya baslar.

Bekle ve izle derim.
(Umursamaman izlememen tabiki daha iyi)

Mutluyum pozu verselerde mutlu olcaklari sanmiyorum.

İçimi dökmeye geldim yine.
Evlenmiş işte. Nikahları olmuş, yine gülmüş fotoğrafta. Sanki ilk defa evleniyor gibi... Bizim nikahımızda heyecandan titriyordu, evet derken kızarmıştı, utanmıştı. Şimdi rahat ve gülücükler saçmış.
Hele o k.ltağın yazdıkları... Çok sevdik bu hikayeyi, mutlu sonlara evet..
Tam bir .... değilde ne? Çok romantiksiniz, geberin.

Canım acımazmış gibi geliyor ama her defasında canım yanıyor ya. Çok garip. Umrumda olmazmış gibi geliyor ama elimde mendil ekran karşısında sümüklerimi çekerken buluyorum kendimi.
Biliyorum geçiçek evet takmamalıyım, evet benim ahımı aldılar mutlu olmayabilirler, evet birbirlerini boynuzlayabilirler.. Evet hayatıma bakmalıyım, evet stalklamamalıyım, evet küfür etmemeliyim, evet kötülükleri için dileklerde dualarda bulunmamalıyım.. Evet hepsine evet.
Bana zaman lazım, zamanla unutucam. Biliyorum evet hepsini biliyorum.

Ama çok mutlu olabilirlerde , bebeğine çok iyi bir baba olacak en azından biliyorum bunu, ya ona benzerse çocuğu?Benim hayal ettiğim bebek, o ikisinin olursa? Ya çok severlerse, ya birbirlerini aldatmazlarsa.? Ya bebeğin gaz sancıları, ağlamaları onları daha çok birleştirirse.. ve benim inadıma daha da mutlu olup beraber yaşlanırlarsa.. Ki bunlar olabilir..

Hiç aklına geldim mi acaba bu süreçlerde? Dedi mi acaba, mügeyle şöyle yapmıştık böyle yaşamıştık? Beni hiç özledimi beni aradı mı hiç? O kadar mı unuttu ya. Bu kadar basit nasıl yaşıyor herkes. Nasılda oldu bitti gitti oluyor.. Yapamıyorum ya. Bir gün iyi bir gün diplerde. Benimde öyle olmam lazım.

Söylenecek bir söz yok. Tek bir teselli cümlesi ya da bunları değiştirecek hiç bir şey. Bunu da hazmedip uyuyup uyanıcam, kalkıp çay koyucam. Hayat devam edecek. Acaba balayına nereye gidecekler? :)

Off herkesin içini şişirdim gene. Kimse yorum yazmasa da olur ya.. Kötü yorum da yazmayın nolur..
Beni gözardı edin. Yakında bende kendimi gözardı etcem zaten :)
takip etme artık müge.
kendine eziyet ediyorsun.
boşluktan biraz da.
bütün gün geçmişi sarıp sarıp düşünüyosun.
tabiki kabullenmen zor bir süreç.
ancak kendi kendinin canını daha da acıtacak şekilde kurgular yapıyorsun bir de.
böyle süreci uzatır çok ta sancılı geçirirsin ne yazık ki

Ben de şöyle bir ornek vereyim ;;

Ben ne zaman A otobüsünü beklesem bir turlu erken gelmez , bekletir bekletir artik icimdeki ofke beni yorar yani.

Ne zaman da başka bir yerde isim olsa alakasiz bir otobuse binecek olsam bu gicik A otobusu erkenden hem de bos olarak duraga gelir.

Sanirim bazi şeyleri beklememekle ilgili bir durum. Surekli dusunmenenin bir yolunu bulmak lazim cok zorrr ama evet biliyorum. İnsan kendine söz gecirebilse zaten bu dünyada cok mutlu olmak kolay olurdu.

Her sey olacagina variyor, o son geldiğinde elimizde olanlara baktigimizda bir de onlara mi uzulmeliyiz? Sadece uzulerek gecirmissek o zamani kendimize kizmaz miyiz? Kizariz, uzuluruz. Ama bir anda degismez bir seyler, ufak da olsa guzellikler sart. Ve beb inaniyorum ki sen en buyuk savasini kendinle verecek ve kazanacaksin. Yeniden dogacaksin.

Su an bir irade savasi veriyorsun, once onu kazanmalisin. Artik evlendiler bakacak bir şey kalmadı diye zorla kendini. Baktikca, arastirdikca kendini eksik hissedeceksin. Ama eksik olan sen degilsin. En onemli seylerden biri onlarda eksik, ahlak yoksunu onlar ve vicdan. Cocuklarina ne öğretebilirler dusunsene. Bu iki kavram olmadan?

Kendindeki guzelliklerin farkina var, onlarin yaptigi senin degerini belirlemez. Ve lutfen eski kocana hayret etme artik. Bazi davranışlarin mazereti yoktur. O da o kadar mukemmel değilmiş demek ki bu olaylar gerçekleşmis.

İçimi dökmeye geldim yine.
Evlenmiş işte. Nikahları olmuş, yine gülmüş fotoğrafta. Sanki ilk defa evleniyor gibi... Bizim nikahımızda heyecandan titriyordu, evet derken kızarmıştı, utanmıştı. Şimdi rahat ve gülücükler saçmış.
Hele o k.ltağın yazdıkları... Çok sevdik bu hikayeyi, mutlu sonlara evet..
Tam bir .... değilde ne? Çok romantiksiniz, geberin.

Canım acımazmış gibi geliyor ama her defasında canım yanıyor ya. Çok garip. Umrumda olmazmış gibi geliyor ama elimde mendil ekran karşısında sümüklerimi çekerken buluyorum kendimi.
Biliyorum geçiçek evet takmamalıyım, evet benim ahımı aldılar mutlu olmayabilirler, evet birbirlerini boynuzlayabilirler.. Evet hayatıma bakmalıyım, evet stalklamamalıyım, evet küfür etmemeliyim, evet kötülükleri için dileklerde dualarda bulunmamalıyım.. Evet hepsine evet.
Bana zaman lazım, zamanla unutucam. Biliyorum evet hepsini biliyorum.

Ama çok mutlu olabilirlerde , bebeğine çok iyi bir baba olacak en azından biliyorum bunu, ya ona benzerse çocuğu?Benim hayal ettiğim bebek, o ikisinin olursa? Ya çok severlerse, ya birbirlerini aldatmazlarsa.? Ya bebeğin gaz sancıları, ağlamaları onları daha çok birleştirirse.. ve benim inadıma daha da mutlu olup beraber yaşlanırlarsa.. Ki bunlar olabilir..

Hiç aklına geldim mi acaba bu süreçlerde? Dedi mi acaba, mügeyle şöyle yapmıştık böyle yaşamıştık? Beni hiç özledimi beni aradı mı hiç? O kadar mı unuttu ya. Bu kadar basit nasıl yaşıyor herkes. Nasılda oldu bitti gitti oluyor.. Yapamıyorum ya. Bir gün iyi bir gün diplerde. Benimde öyle olmam lazım.

Söylenecek bir söz yok. Tek bir teselli cümlesi ya da bunları değiştirecek hiç bir şey. Bunu da hazmedip uyuyup uyanıcam, kalkıp çay koyucam. Hayat devam edecek. Acaba balayına nereye gidecekler? :)

Off herkesin içini şişirdim gene. Kimse yorum yazmasa da olur ya.. Kötü yorum da yazmayın nolur..
Beni gözardı edin. Yakında bende kendimi gözardı etcem zaten :)
o simdi evlendi ya, artik yakinda kafasinda kiyaslamalar başlar ve unutma kaybedilen her zaman daha değerlidir. o pislik adamin hep aklina geliceksin merak etme, yeni karısının her olumsuz davranışında müge olsa böyle yapmazdı müge olsa şöyle yapardi diye gecirecek aklindan. eşiyle kavgali olduğu anlarda mügeyle ayrilmasak simdi cok mutlu olurduk diyecek... ama artik avcunu yalar.

sen de mutluluk fotoğrafları paylaş hep.. gezmelere git, bol bol resim çek her türlü sosyal medya da paylaş. başta bunu nispet olsun diye numaradan yaparken zamanla gerçeğe dönecek ve sen hayatın akışına kapilacaksin.. doğru zamanda doğru kişi de çıkacak karşına ve güzel cocuklarin olacak :) bu süreçte bol dua et ama kendin için iyi şeyler dile :)

yazmıştım değil mi ?

Eski kocam evlendi , beni aldatan kadınla değil ama .
Ben şuanda 5. senemdeyım evliliğim o yeni evlendi , Uzun uzadıya yazmıştım sanki.
sheraton'da düğün yapmış, hatta gazetelere konu olmuş kızın babasından ötürü.
İnan bişey hissetmedim,

Benim cocugum yanımda o ılk ve tek cocugunu kaybettı, vıcdanımda rahat ayrettende bende sevılıyorum gulduler demıssın ya bende bundan 5 sene once ayrıldıktan 2 sene sonra gayet gosterıslı dugunle evlendım.

Herkes yoluna bakmalı bence muge, bosver gercekten yanı cok ıyı olsaydı zaten ayrılmazdınız ayrıca bence artık duygularını kenara bırak evet robot degılsın ama mantıksız olarak onun ıcın uzulmen ne kadar dogru ? Bebekler karsılık alamayınca ınsana gulmuyorlar bıle buyudukce sapıtıyor duygularımız.

Senide sevmiş zamanında ama artık unutmuş hem bunu dusunmenın kıme ne yararı var yanında bır kadın var hanı adam yalnız olsa tamam da aklına geldınmı gelmedın mı bılemem herkes kendı yasadıgı ılıskıyı, ve ayrılıgı kendı bılır.
Hala soyluyorum hepte soylıcem ben eskı esımı unuttum ama o bızı asla ama asla unutamayacak . Resımlerde bakarken eskı kocam cok tanıdık geldı bana ama bız yanı ben ve 2 aylık oglum onun bıraktıgı gıbı degılız :deli:

Canım Müge hatun
Düşünmemeye çalış artık bunları
Eden bulur orası kesin
Eşin düzgün bi adam değilki, şimdi mutlu olur yarin onu da aldatır, ki ben sırf Bebek için evlendiğine eminim. Ne kadar sürer ki
Ha sürdü diyelim , ben hiç başkasının mutsuzluğu üzerine kurulan mutluluk görmedim, Allah kimsenin ahını kimseye koymaz
Bi laf var ya "Allah yarına bırakır da yanına bırakmaz " diye . Üzülüyorsun evet normal, ama geçecek . İnşallah iyiki bitmiş çok mutluyum diyeceksin
@mugehatun bak hepimiz seni görmeden nasıl sevdik , kendine iyi bak ,dualarımız seninle

İnanıyorum inanmam mı kuzum , sapıtmıyorsam öyle düşüncelerden :)
Haklısın.. Diyorsun ya biz kedi köpek gibiydik. Keşke bizde öyle olsaydık. Bizim öyle bir durumumuz yoktu. Eve gelmiyordu evet üzüyordu ama çok nazik kibardı. Ben derdimi anlatınca üzülünce o da dinleyip üzülüyordu - yada gibi yapıyordu. Düzelicem filan diyip bir şeyler yapıyordu düzelmesede. Gökten indi sanki o kız. Yani bazen gerçekten yaşadıklarımı algılayamıyorum. Sanki kabusmuş ben yatagımda uyanacakmışım yanımda o olacakmış gibi geliyor. Azıcık anlasaydım bu o kadar kötü durumda oldugumuzu.. O zaman böyle olmazdım bende galiba.
Kimsenin ahı kimsede kalmaz seni bukadar üzenler mutlumu olur ? Üzülme diyecegim ama olmuyor bırak acını yasaki bitsin sen evlendiginde hayırlısıyla kendisi daha beter olur .erkeklerin hazmı bu konuda daha zor .Kadınlar aglıyor anlatıyor yinekolay geciriyor üzülme.

Siz bazı şeyleri aşmaya başlamışsınız bile dışarıdan bir göz olarak bunu söyleyebilirim.şu an da vermeniz gereken sağlıklı tepkileri veriyorsunuz.insanlar ne kayıplar yaşıyor müge hanım evlat kaybı gibi mesela.siz o adamla sadece zaman kaybettiniz hayallerinizi kaybettiniz.ama zaman hızlı geçiyor bu süreyi çok uzatırsanız ileride çok pişman olursunuz

sana unut demiyorum hiçbir tavsiyede vermiyorum zaten benim söyleyebileceklerimi biliyorsun çok acı çekiyorsun hazm edemiyorsun
kıskançlık
aldatılmışlık
sevgi
hayalkırıklığı
belirsizlik
üzüyor seni normal olarak
üzüntünü sanuna kadar yaşa ağla sevdiğin birinin göğsünde kendi kendine yeter deyinceye kadar ağla ki daha iyi olabilesin
unutma unutacaksın acını hakkıyla yaşadığın için daha güçlü olarak devam edeceksin

Back
X