evli arkadaşlar fikir verebilir mi?

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.699
7.788
448
arkadaşlar -özelliklede evli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var . yaza düğünüm var. ailemin maddi durumu iyi değil o yuzden düğüne yakın kredi çekeceğim 3000-4000 kadar. ayrıca yatak odasınıda alıp taksitle odeyeceğim malum. sizlere danışmak istediğim soru şu . krediyi 24 ay vadede çekmek istiyorum ki yatak odası taksitiyle birlikte yaklaşık aylık 300-320 gibi birşey ödeyeceğim o zaman. ama nişanım diyor ki vadeyi uzat çünkü bende kredi çekeceğim iki sneede ödemeye kalkarsan aylık 300-320 bizi zorlar iyice sıkışırız diyor. nişanlımda kredi çecek 4 yılda ödeyecek .takılarla belki birini kapatırız belkide sadece halı-perdeye gider bilemiyorum.
arkadaşlar 2 senede ödemeye çalışırsak geçinmemiz daha mı zor olur acaba? evimiz kira olacak . şimdi iyice kafam karıştı . 2 senede ödersem aylık 300, 4 senede ödersem 150 gibi ödemesi olacak bana.bu arada nasip olursa çoçuk olayınıda çok bekletmek istemiyorum onuda belirteyim

Allah yardımcınız olsun canım nısanlınla konus aylık ne kadar odemenız olacagınını belırleyın kıracı olacakmıssınız vadeyı uzat bence sıkıntı cekmek daha zor sonucta yenı evlı olacaksınız gezıp tozmak ısteyeceksınız bunlarıda dusun

canım bence uzun vadeli yap aralarda ek paralar ödeyip miktarı azaltabilirsin, Dediğin gibi ne olacagımız belli degil. ben hep 6 daha uzun vadeli kredi alırım ama hep 6 önce kapatırım ne olur ne olmaz diye

ne kadar az borçla evlenirseniz o kadar huzurlu olursunuz
eğer düğün tarihi filan belli değilse borçların bi kısmını ödeyeseye kadar erteleyin derim
hem kira hem krediler ve evin kendi masrafları da olacak zorluk çekersiniz
gelir giderlerinizi iyi hesaplayın ona göre ayarlayın krediyi biz şimdi ne desek boş burdan
etrafımdan gördüğüm kadarıyla borçlar yüzünden evliliğini yaşayamayan insanlar oluyor

canım düğün tarihi belli yaza kısmetse. illa ki borcumuz olacak çünkü ikimizinde aile maddi durumları iyi değil ama çok şükür ikimizde çalışıyoruz.
bebek olayına gelince 28 e gireceğim nerdeyse. bir sene düşünmüyorum ama sonra istiyorum arkadaşlar tabi ALLAH verirse. o yuzden düşünüyorum zaten 2 senede odeyip kurtulmak mı yoksa 4 sene uzatmak mı daha iyi?

bence düğününüzün tarihi yaklaşmadan alacaklarınızı alsaydınız

şimdiye borcuda bitmişti bile yada az kalmıştı

ben derimki vade uzun olunca insanı bayıyor sz onu öderken

aldıgınız eşyalar eskiyor gibi geliyor sonra başka şeyler çıkıyor

almak için çıkıyor da çıkıyor evdeki hesap asla çarşıya da uymuyor

kısa vadede 1 yada 2 sene sıkışırsınız sonra feraha ulaşrsınız siz bilirsiniz ama

ben 5 senelik evliyim ve eşyalarımızı kredi çekip de almıştık

eşim tayinci oldugu için van a geldik ve deprem yaşadık tüm eşyalarım ıkıntıda gitti

olmayan eşya borçlarımızı ödemek gücüme gidiyor şimdi

maalesef acı gerçekler bunlar....şimdide kara kara düşünüyoruz tayin çıkıcak eşya alınıcak aynı zamanda bebeğim dünyyaya gelecek bir dolu masraff var

bunları yazdım kusura bakma ama gerçekler cnm benim bil diye yani:50::31:

Bence uzun vadeli daha zor oluyor kısa vadede ödeyin bitsin rahatlayın bizde araba kredisi ödüyoruz evlendeğimden beri 700 tl bitsin artık diye bakıyorum çünkü parayı oraya bağladığın için başka bir şey yapamıyorsun

tabiki kusura bakmam ben nişanlı bi arkadaşınız olarak sizlerden fikir almak istiyorum çünkü gerçekten doğrusu ne bilemiyorum. alacaklarınızı alsaydınız demişisniz canım eşyalarımız tamam ama işte benim yatak odasını şimdiden almam mumkun değildi . malesef durumlar belli.ikimizde düğün için çekeceğiz bu krediyi . çekmekten başka şansımız yok . nişanlım 4 senede odemek istiyor aylık 150 gibi gelecek. bense 2 sene diyorum ama hala kararsızım işte

Ben olsam,kredi almaktansa,eşyaları minimumda tutup,hesaplı olanlardan seçerim.Mümkün olduğu kadar taksit kampanyalarından faydalanırım.

Yeni evleniyorsunuz,evinizin tastamam olması gerekmez.Perdeye halıya fazla para ödersen,taşınınca uymama sorunu olacak.

En iyisi az ve ekonomik eşyalar almak.Mesela ikea gibi parça eşya satan yerlerden alabilirsin.

Örneğin öncelikle sadece 2 kanepe,1 yatak,1 gardrop gibi...

Evlendikten sonra baktınız durum iyi gidiyor,ilave parçaları alırsınız.

ben sanırım yanlış anlattım arkadaşlar. krediyi düğün masrafları için çekeceğiz yani nişanlım alması gereken tum mobilyaları aldı düğüne kadarda borcu bitecek zaten. ben yatak odasını almadım ve düğün için hani benim ailemin alması gerekenler damatlık,kına gecesi için orkestra vs masraflar için çekeceğim artı 3000 kadar. nişanlımda gelinlikti, kıyafetti vs vs için cekecek. yani eşyadan çok düğün masrafları için bunlar. eşya olarak sadece yatak odamız eksik malesef alamadım daha

Nisanlinda oyle diyrsa uzun cekin. Ne gerek var sikintiya girmeye. Gencsiniz odersiniz zaman cabucak akiip gidiyor.

Ayrica bankalarin guzel uygulamalari var. Toplu paran olunca odeme yapip istedigin yila indirebilirsin.

Herseyiniz olur, borc odenir canim yeterki siz elele verin. Hakikaten Allah evlenene yardimci oluyor kanaatkar olundugu surece. Allah mutlu etsin

ya orası oylede 4 yılda çok uzun bi süre gibime geliyor. 4 sene borç ödemek kolay mı

Ev kira, kredi, faturalar, mutfak masrafi ve hesapta olmayan harcamalar derken cok bunalirsiniz.

Biz de ilk evlendigimizde kiralik ev tuttuk. Ben istemedim kiralik eve yeni esya almayi. Esimin bekar evindeki esyalari kullanmaya devam ettim. Babam yatakodasini aldi. Bir de kuzenin salon koltuklarini aldik. Sonra 5 ay sonra resmen mucize yasadik. Ev aldik. Yeni esyalar aldik. Sifirdan ev kurduk.

Yerinde olsam vadeyi uzatirdim. Yeni evli olunca gezmek de istiyor insan. Bu kadar odeme ve masraf cok agir gelebilir. Aylik 150 tl bir sure sonra daha da komik bir rakam gelecek size.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben sanırım yanlış anlattım arkadaşlar. krediyi düğün masrafları için çekeceğiz yani nişanlım alması gereken tum mobilyaları aldı düğüne kadarda borcu bitecek zaten. ben yatak odasını almadım ve düğün için hani benim ailemin alması gerekenler damatlık,kına gecesi için orkestra vs masraflar için çekeceğim artı 3000 kadar. nişanlımda gelinlikti, kıyafetti vs vs için cekecek. yani eşyadan çok düğün masrafları için bunlar. eşya olarak sadece yatak odamız eksik malesef alamadım daha

Başka fikrim var tabii de...Senin hoşuna gitmeyecek :(

Bu kadar eliniz darken,kına gecesi,orkestra,düğün filan...Bence gereksiz.
Hevesin vardır mutlaka ama herkes aynı kalıpta evlenecek diye birşey yok.

Kına gecesini yakın aile arasında küçük tutabilirsin.Düğün yerine nikah yapabilirsin mesela...
Aileleriniz hiç birikim yapmamış anladığım kadarıyla.Düğün sizi bu kadar zorlayacaksa,düşünmek lazım.

Evlilikte maddi sıkıntı başla hiç birşeye benzemiyor.
Sonradan sıkılıp daralmaktansa,bazı şeylerden feragat etmek bana daha mantıklı geliyor.

canım aslında haklısın ama ben hevesim kalmasın hiçbirşeyde istiyorum. geriye dönüp baktığımda keşke yapsaymışım demek istemiyorum. borçlar uzun vadede olsa illa ki odeniyor ama düğün dernek gibi şeyler insnaın hayatında birkere olacak şeyler sonuçta

canım sen kesinlikle vadeyi uzun tut.gerçekten ilk evlenince insan gezmek tozmak daha çok para harcıyor.ne olacağı belli olmaz.sen vadeyi uzun tut.zaten ödeyebilirsen fazlasını öder daha erken bitirirsin.Ama vadeyi kısa tutupta ödeyemezsen daha kötü olur.işi garantiye almak daha mantıklı.

Ayrıca ddiğin gibi düğün,kına vs bunlar 1 kere olacak şeyler.insanın keşke demesindense herşeyini güzelce yapmaya çalışması daha iyi.Allah yardımcınız olsun.

sağol canım. tabi insanın 4 sene gözünü korkutuyo. ama bi yandanda nasip olurda çoçuk olursa her ay 300 -350 bizi çok kasacak o da var

Miktarın sizi zorlayıp zorlamaması tamamen gelirinizle ilgilidir.
Oturun bir bütçe yapın kabaca.
Borcunuzun gelirinize oranının en fazla %20-25 olmasına gayret edin.
Yani: %25 borç, %15 mutfak, %25 kira vs. gibi.
Borcunuz bitene kadar da kesinlikle kredi kartından uzak durun.
Durum değerlendirmesi yapıp yazarak görmeye çalışırsanız daha sağlıklı sonuç alrsınız.(Bu arada düğününüzle borçları kapatamayacağınızı var saymanız mantıklı olacaktır. Kötüyü düşünün de iyisi gelirse sürpriz olsun.)

Back
X