Günaydın.
Benim kocam temizlik ve ütü hariç her işi yapar.
O işler için yardımcı alıyoruz.
Ben evde hiç bir şey yapmıyorum desem yalan olmaz. Ama benim isteğimle olan bir durum değil bu,kocam sever ev işlerini...
Çalışıyorum.Eşim her noktada yardımcı.Mutfakta da (hatta benden daha iyidir), temizlikte de. Ütüsünü kendisi yapar, çamaşır da atar makinaya. Süpürge de tutar. Ama üzerine görev olarak yapışmış gibi değilde, yardım eder tarzda.
ÇALIŞAN ve Çalışmayan bayanlar eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? benim eşim emniyet mensubu bazen bir gider 24 saat çalışır bazende rahattır akşam altıda geldiği halde ertesi gün öğlen gider bazen işler evden yürütür bazende gece bir kalkmışım adam yok pufuçmuş velhasıl 6 aylık evliyiz benimki evdeyse çok gec gelmediyse
**bulaşık makinesini boşaltır.
**çamasır makinesini boşaltıp asar
**sofra kurmaya yardım eder
**dün mesela yemeği yaptım salatada senden dedim yaptı
tabi bunları görev bilip değilde hatırlatarak . genel temizlik yemek makineleri çalıştırma benim işim.Ama dağınıktır çamasır sepetini kullanmasını hala öğretemedim çoraplarmız üstümüzden çıkan kıyafetlerimiz hep etrafta çalışan bayanım ve dışardan üni. te okuyorum ayrıca eşim için 12 saat uzaklıkdaki memlketimden geldim ve kimsem yok eşimden başka sürekli ev iş bunalıyorumm 4 4 lük temizlik yapamıorum 6 ayda mutfak dolaplarını iki kere sildim içlerini tabi ev işleriyle ilgili eşimi nasıl geliştirebiilirimeniştem mesala haftasonu evdeyken paspas yapar evi temizler.bi tane daha eniştem var oda takar önlüğü bulaşık bile yıkar bu dediğim ablalarım ev hanımı bide...en azından işten gelince kıyafetleri kirliyse sepete temizse askıya bu huyu nasıl öğretebilirim? baştaki sorum asıl eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? hatırlatayım dedim[/QUOTE
çalışıyorum
eşimin görevi olan bir iş yok evde
akşamları yemekten snr kendi isteği ile masayı toplamaya yardım eder,
o kirli tabakları temizler ben makınaya yerleştiririm.
yemekten snr çay içer , kendi çayını kendi yapar.
kirlilerini sepete atar sağda solda bırakmaz.
baa yardım eder misin dedğimde eder
pz gunlerı balkonu siler kahvaltıdan önce
bazen evi o süpürür ben arkasından silerim
genel temızlık varsa liste cıkartıtım yapılacakları , o içinden kendi işine gelenleri seçer destek olur
lavaboları ovar, dusakabını temizler.
bazen ben yemek yaparken işim çok ise, o patates soyar, birseyler ayıklar.
bazen yemek yaparken de , malzeme getir götüründe yardım eder
ama bunları kendısı ben yapayım demez, riza ederim yardım eder misin diye kendi gelır eder.
hakkını yemeyeyim, eşim biliyor. Hatta kurutmayı ben bilmem, hiç çalıştırmadım.o biliyor :/ Üniversite yıllarında kendi başına çok yaşadığı için ev işlerine çok hakim.çamasır makinesinin ve fırını daha 6 aydır çalışştırmayı öğrenemedş demicem öğrenmedi
Valla ıyımış yıne ben hasta olmadıkca bızımkı el surmez baslarda ıs buyururdum bı baktım kv gelmış aaa balknmu yıkıcaktın ben yıkarım dıye atlardı heralde bızımkı gızlıden haber ucuruyoduoyle tembel eve gelır aaaaaay oldum geberdım cok yorgunum safıs bana kola getrrmısın dıye nazlanır yayılır aama kacarı yok bu hafta duvarları ona sıldırcem :) rutını olan tek ıs alısverıs katıyen benı yrmaz kendıyapar gerı kalan herseyı benden beklr durtmeden yapmaz bende bırılerıne zrla bısı yaptrmaktan hslanmam kalk yap demem kendım yaparım ama dyle bısı varbrn evdeyım dıye rahat calıssam yardımcı olur hakkını yemıyeyım duyarlıdır
işte sevmek mesele eşimde liseden beri dışarda yalnız kalmıs ama işine öle gelio bazen seni nie aldık bile der şakayla tabi
Siz çalışmıyorsanız o kadar yardım etmesi normal bence.
Sizde çalışıyorsanız bilemem.
Çalışıyorum eşim yardım eder çoğu şeye,sadece ütüyü beceremez ama çalışmasaydım bu kadar yardım beklemezdim. Zaten işte yoruluyoruz,bunu bile bile ben evde olup bir de adamdan benim yaptığım kadar iş yapmasını bekleyemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?