- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
gardroba koysa bende yıkamıcam etrafa atıo bende alıp dolabına geri atsam eger bida giyecegi bişise tekrar ütülemek zorunda kalıorum
hiç bir şeye yardım etmez. Bir şey yaptırmak için dil dökerim öyle yapar. Utanmasa yemeğini ağzına benim yedirmemi isteyecek. Düşündükçe cinnet geliyor bana.
Eşim çok yoğun çalıştığı için şu an hiç bir talepte bulunmuyorum. Ancak öncesinde cam sildiği her türlü işi yaptığı zamanlar olmuştu. Ama emin ol o dönem bile kıyafetlerini kaldırmaya ikna edemedim. Adam mantığını anlayamıyor. Geliyor hep aynı yerde çıkarıp bırakıyor. Sabah geri giyerse giyiyor giymedigini de ben toplayıp kirliye atıyorumÇALIŞAN ve Çalışmayan bayanlar eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? benim eşim emniyet mensubu bazen bir gider 24 saat çalışır bazende rahattır akşam altıda geldiği halde ertesi gün öğlen gider bazen işler evden yürütür bazende gece bir kalkmışım adam yok pufuçmuş velhasıl 6 aylık evliyiz benimki evdeyse çok gec gelmediyse
**bulaşık makinesini boşaltır.
**çamasır makinesini boşaltıp asar
**sofra kurmaya yardım eder
**dün mesela yemeği yaptım salatada senden dedim yaptı
tabi bunları görev bilip değilde hatırlatarak . genel temizlik yemek makineleri çalıştırma benim işim.Ama dağınıktır çamasır sepetini kullanmasını hala öğretemedim çoraplarmız üstümüzden çıkan kıyafetlerimiz hep etrafta çalışan bayanım ve dışardan üni. te okuyorum ayrıca eşim için 12 saat uzaklıkdaki memlketimden geldim ve kimsem yok eşimden başka sürekli ev iş bunalıyorumm 4 4 lük temizlik yapamıorum 6 ayda mutfak dolaplarını iki kere sildim içlerini tabi ev işleriyle ilgili eşimi nasıl geliştirebiilirimeniştem mesala haftasonu evdeyken paspas yapar evi temizler.bi tane daha eniştem var oda takar önlüğü bulaşık bile yıkar bu dediğim ablalarım ev hanımı bide...en azından işten gelince kıyafetleri kirliyse sepete temizse askıya bu huyu nasıl öğretebilirim? baştaki sorum asıl eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? hatırlatayım dedim
Az önce devasa ütü yapıp yoruldum dediğimde ver biraz da ben gömlek ütüleyeyim dedi, şoklardayım. İlk kez kendiliğinden iş yapmaya gönüllü oldu. Senelerdir bir kere duymadığım lafı buraya entry girdikten iki saat sonra duymam da ayrı enteresan, bi kafama takılmadı değilİş ve eşim. Komik bir ikili olurdu heralde. Elinden gelse koltuğa yapışır, hiç kalkmaz. Market alışverişini birlikte yaparız, her seferinde surat asar, gitmeye de eve taşımaya da üşenir, hep yoruldum diye mızıklanır. Kırk yılın başı gömleği kalmamış olursa derim ki ütü yapacak dermanım yok, sen yapar mısın derim, bir tanecik gömlek ütüler gerisine karışmaz. O da çok nadiren olur zaten, genelde gömleği hep vardır. Bazen haftasonları bulaşık makinesi boşaltır, ben söylediysem ve keyfi yerindeyse tabi. Kendiliğinden kalkıp yaptığını görmedim. Bir de haftaiçi ben çocuğu hazırlıyorum okula diye kendi kahvaltısını kendisi hazırlar. Bir de benim zorlamamla akşamları çocuğun uyku öncesi hazırlığını(tuvalet, diş fırçalama) yapmaya başladı, daha yeni 1-2 aydır. Ondan da her seferinde kaytarmaya çalışıyor ama ben diyorum ki çocuğun seninle yaptığı bir ritüeli olsun, 5 dakikalık bir işe erinme diye. Eringeçlikte sınır tanımaz benimki. Ben hastalıktan ölüyor da olsam canı istemiyorsa ayağının tırnağını oynatmaz, ben iş yaparım o seyreder. En fazla söyleyeceği dinlen sen de yapma iş demektir. Doğum yapıp eve geldiğim gün annem ya da eşim bir tabak çorba yapıp önüme koyamadılar da benden beklediler, bir gün önce doğum yapmış olan ben kalktım yemek yaptım önlerine sofra kurdum o kadar söyleyim
Takipmi ediyor acapAz önce devasa ütü yapıp yoruldum dediğimde ver biraz da ben gömlek ütüleyeyim dedi, şoklardayım. İlk kez kendiliğinden iş yapmaya gönüllü oldu. Senelerdir bir kere duymadığım lafı buraya entry girdikten iki saat sonra duymam da ayrı enteresan, bi kafama takılmadı değil
Sanmam, o kadar eringeç ki beni takip etmeyle falan uğraşmaz, girmez o kadar zahmete. Televizyon seyrediyordu zaten öncesinde, ben baya bi ütüledim, ver biraz da ben yapayım dediTakipmi ediyor acap
Evi supurur camairlari serer toplar kahvaltı hazırlar tostan başka birsey bilmiyor zatenbanyoyu felen temizler salonu tv unitesini siler çöpleri atar evde birsey bozulduğunda tamir eder başka ne olsun anam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?