- 7 Mayıs 2015
- 426
- 557
- 103
hakkını yemeyeyim, eşim biliyor. Hatta kurutmayı ben bilmem, hiç çalıştırmadım.o biliyor :/ Üniversite yıllarında kendi başına çok yaşadığı için ev işlerine çok hakim.
Çalışan bir bayanım, eşim ev işlerine karışmaz. Sadece sofra kurmaya ve yemeğe yardım eder. Ama hiç bir zaman sorun olmamıştır bu aramızda. Niye yardım etmiyorsun falan demedim hiç. Elinden pek o işler gelmiyor benimkinin. Bende dışarı işlerine karışmam. Evlendiğimizden beri markete gidip eve ekmek almışlığım bile yoktur o derece.
Çalışma hayatın oldu mu bilmiyorum,biz eve kendimizi zor atıyoruz. Hayat müşterek diyerek evde de birbirimize yardımcı oluyoruz. Ama ben evdeyken eşimden neden aynı ölçüde yardım bekleyeyim ki haksızlık olur.Şuan yarı yarıya yapıyorsak çalışmadığım dönem daha az yardım beklerim.neden bekleyemezsin merak ettim
çalışmıyor olsaydım ona bırakmazdım heralde kendim yapardım diye düşünüyorum. tabi yine yardım isterdim biraz
çalışıyorum. o da her şeye yardım ediyor.
o süpürür mesela ben silerim ,toz alırım.
camın dış kısmını o siler iç kısmını ben silerimdışarı sarkmayım falan diye korkar.
masayı birlikte hazırlar birlikte toplarız.
yemek pek yaptığı söylenemez ama kahvaltıya yardım eder. akşam yemeklerinde de yapabileceği şeyleri yapar.
salata, kavun ,karpuz , ekmek doğramak gibi.
evlenmeden önce ütüden bıktığı için şu an sadece ütü ye hiç karışmaz.
valla şekerim benim kv üşengeç olduğundan üç oğluna da temizlik yemek herşeyi öğretmiş o yüzden evde ütüsünü eşim yapar bana her konuda yardım eder çamaşır atamıyor bir tekÇALIŞAN ve Çalışmayan bayanlar eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? benim eşim emniyet mensubu bazen bir gider 24 saat çalışır bazende rahattır akşam altıda geldiği halde ertesi gün öğlen gider bazen işler evden yürütür bazende gece bir kalkmışım adam yok pufuçmuş velhasıl 6 aylık evliyiz benimki evdeyse çok gec gelmediyse
**bulaşık makinesini boşaltır.
**çamasır makinesini boşaltıp asar
**sofra kurmaya yardım eder
**dün mesela yemeği yaptım salatada senden dedim yaptı
tabi bunları görev bilip değilde hatırlatarak . genel temizlik yemek makineleri çalıştırma benim işim.Ama dağınıktır çamasır sepetini kullanmasını hala öğretemedim çoraplarmız üstümüzden çıkan kıyafetlerimiz hep etrafta çalışan bayanım ve dışardan üni. te okuyorum ayrıca eşim için 12 saat uzaklıkdaki memlketimden geldim ve kimsem yok eşimden başka sürekli ev iş bunalıyorumm 4 4 lük temizlik yapamıorum 6 ayda mutfak dolaplarını iki kere sildim içlerini tabi ev işleriyle ilgili eşimi nasıl geliştirebiilirimeniştem mesala haftasonu evdeyken paspas yapar evi temizler.bi tane daha eniştem var oda takar önlüğü bulaşık bile yıkar bu dediğim ablalarım ev hanımı bide...en azından işten gelince kıyafetleri kirliyse sepete temizse askıya bu huyu nasıl öğretebilirim? baştaki sorum asıl eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? hatırlatayım dedim
Çalışma hayatın oldu mu bilmiyorum,biz eve kendimizi zor atıyoruz. Hayat müşterek diyerek evde de birbirimize yardımcı oluyoruz. Ama ben evdeyken eşimden neden aynı ölçüde yardım bekleyeyim ki haksızlık olur.Şuan yarı yarıya yapıyorsak çalışmadığım dönem daha az yardım beklerim.
derken???
valla şekerim benim kv üşengeç olduğundan üç oğluna da temizlik yemek herşeyi öğretmiş o yüzden evde ütüsünü eşim yapar bana her konuda yardım eder çamaşır atamıyor bir tekçok şükür ederim bunlar için allah bin kere razı olsun.Sonradan nasıl alıştırırsın bilmiyorum da yardım etmezsen yetişemem ya yardım et ya da yardımcı tutalım desen ?
işte sürekli söyleyecek tek başına yetişemediğini göstereceksin o zaman şekerimyardımcı işini en başından istedim ama yardımcı alcam dediğim zaman gec de gelse yapıo bi o zaman tutusuo
ben market ve ekmek olayına da bakıorum işte çünkü geç çıkıo ekmöek kalmaz ac kalırız ramazan dısında yani
bir de dönem dönem değişiyor bizde,
örneğin ilk evimde ben eve erken gelirdim, o bir saat geç gelirdi, yemeği yapar sofrayı kurardım o gelene kadar.
ama bir sonraki evimde eve birlikte giriyorduk, ben yemek yaparken o sofra kurar ve bana yardım ederdi.
şimdi o çalışmıyor, yemeği yapar sofrayı kurar.
bizde ben yapıyorum o da yapsın şeklinde yürümüyor kısaca işler, yapılacak iş varsa o an kim müsaitse o yapıyor, eşim çok yorgun veya hasta ise hiç bir işe karıştırtmam, git yat dinlen derim, ikimizde yorgunsak dışarıdan yemek yeriz vs vs.
Hamileyim iş yapmıyorum. Evi eşim süpürür siler haftada bir. Bulaşıkları eşim yerleştirir çalıştırır. Çamaşırları da eşim serer. Ben de ortalığı toplar ve yemek yaparım. Çalışmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?