• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli bayanlar bi bakar mısınız?

EŞİNİZ EV İŞLERİNİN KAÇTA KAÇINA YARDIM EDER?

• Ankete Katılan
    96
  • Anket Kapalı .
hakkını yemeyeyim, eşim biliyor. Hatta kurutmayı ben bilmem, hiç çalıştırmadım.o biliyor :/ Üniversite yıllarında kendi başına çok yaşadığı için ev işlerine çok hakim.

benmkide üni de evde kalmı rahatca o zmanlar konusuoduk yapıodu bnle velnnce nasıl olsa özlem var modunda

Çalışan bir bayanım, eşim ev işlerine karışmaz. Sadece sofra kurmaya ve yemeğe yardım eder. Ama hiç bir zaman sorun olmamıştır bu aramızda. Niye yardım etmiyorsun falan demedim hiç. Elinden pek o işler gelmiyor benimkinin. Bende dışarı işlerine karışmam. Evlendiğimizden beri markete gidip eve ekmek almışlığım bile yoktur o derece.

ben market ve ekmek olayına da bakıorum işte çünkü geç çıkıo ekmöek kalmaz ac kalırız ramazan dısında yani

neden bekleyemezsin merak ettim
Çalışma hayatın oldu mu bilmiyorum,biz eve kendimizi zor atıyoruz. Hayat müşterek diyerek evde de birbirimize yardımcı oluyoruz. Ama ben evdeyken eşimden neden aynı ölçüde yardım bekleyeyim ki haksızlık olur.Şuan yarı yarıya yapıyorsak çalışmadığım dönem daha az yardım beklerim.

çalışmıyor olsaydım ona bırakmazdım heralde kendim yapardım diye düşünüyorum. tabi yine yardım isterdim biraz

çalışıyorum. o da her şeye yardım ediyor.
o süpürür mesela ben silerim ,toz alırım.

camın dış kısmını o siler iç kısmını ben silerim :KK70: dışarı sarkmayım falan diye korkar.

masayı birlikte hazırlar birlikte toplarız.
yemek pek yaptığı söylenemez ama kahvaltıya yardım eder. akşam yemeklerinde de yapabileceği şeyleri yapar.
salata, kavun ,karpuz , ekmek doğramak gibi.

evlenmeden önce ütüden bıktığı için şu an sadece ütü ye hiç karışmaz.

işte bnmki haftasonuda işe gittiği için genel temizlikden de yırtıo anlayacağın

ÇALIŞAN ve Çalışmayan bayanlar eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? benim eşim emniyet mensubu bazen bir gider 24 saat çalışır bazende rahattır akşam altıda geldiği halde ertesi gün öğlen gider bazen işler evden yürütür bazende gece bir kalkmışım adam yok puf:KK55: uçmuş velhasıl 6 aylık evliyiz benimki evdeyse çok gec gelmediyse
**bulaşık makinesini boşaltır.
**çamasır makinesini boşaltıp asar
**sofra kurmaya yardım eder
**dün mesela yemeği yaptım salatada senden dedim yaptı

tabi bunları görev bilip değilde hatırlatarak . genel temizlik yemek makineleri çalıştırma benim işim.Ama dağınıktır çamasır sepetini kullanmasını hala öğretemedim çoraplarmız üstümüzden çıkan kıyafetlerimiz hep etrafta çalışan bayanım ve dışardan üni. te okuyorum ayrıca eşim için 12 saat uzaklıkdaki memlketimden geldim ve kimsem yok eşimden başka sürekli ev iş bunalıyorumm 4 4 lük temizlik yapamıorum 6 ayda mutfak dolaplarını iki kere sildim içlerini tabi ev işleriyle ilgili eşimi nasıl geliştirebiilirim :temizlik: eniştem mesala haftasonu evdeyken paspas yapar evi temizler.bi tane daha eniştem var oda takar önlüğü bulaşık bile yıkar bu dediğim ablalarım ev hanımı bide...en azından işten gelince kıyafetleri kirliyse sepete temizse askıya bu huyu nasıl öğretebilirim?:KK35: baştaki sorum asıl eşleriniz hangi işlere yardım ediyor ??? veya tamamen şu işi hep eşim yapar dediğiniz ne var? hatırlatayım dedim
valla şekerim benim kv üşengeç olduğundan üç oğluna da temizlik yemek herşeyi öğretmiş o yüzden evde ütüsünü eşim yapar bana her konuda yardım eder çamaşır atamıyor bir tek :KK48: çok şükür ederim bunlar için allah bin kere razı olsun.Sonradan nasıl alıştırırsın bilmiyorum da yardım etmezsen yetişemem ya yardım et ya da yardımcı tutalım desen ?

bir de dönem dönem değişiyor bizde,
örneğin ilk evimde ben eve erken gelirdim, o bir saat geç gelirdi, yemeği yapar sofrayı kurardım o gelene kadar.
ama bir sonraki evimde eve birlikte giriyorduk, ben yemek yaparken o sofra kurar ve bana yardım ederdi.
şimdi o çalışmıyor, yemeği yapar sofrayı kurar.

bizde ben yapıyorum o da yapsın şeklinde yürümüyor kısaca işler, yapılacak iş varsa o an kim müsaitse o yapıyor, eşim çok yorgun veya hasta ise hiç bir işe karıştırtmam, git yat dinlen derim, ikimizde yorgunsak dışarıdan yemek yeriz vs vs.

Çalışma hayatın oldu mu bilmiyorum,biz eve kendimizi zor atıyoruz. Hayat müşterek diyerek evde de birbirimize yardımcı oluyoruz. Ama ben evdeyken eşimden neden aynı ölçüde yardım bekleyeyim ki haksızlık olur.Şuan yarı yarıya yapıyorsak çalışmadığım dönem daha az yardım beklerim.

he tamammmm demek istediğini anlamamışım çalışıyorum bu aradaa ben çalışırken yarı yarıya beklemem anlamıştım

Ben calismiyorum ev hanimiyim ama esim rica ettigim zaman bana yardim eder, cam siler, balkon yikar, evi supurur, bulasiklari makinaya doldurur. Ama bunlati sadece ben yatdim istersem yapar yoksa diger turlu gorev olarak degil. Ama aksam caylarini hazirlamak esimdendir, ben cok nadir yapmisimdir her aksam o yapar birde ramazan aylarinda sahuru hazirlamakta esime aittir, önce o kalkar masayi hazirlamaya baslar sonrasinda beni kaldirir. Ama cok daginik ve pistir kiyafetleri coraplari her yerdedir arkasini surekli ben toplarim

Hamileyim iş yapmıyorum. Evi eşim süpürür siler haftada bir. Bulaşıkları eşim yerleştirir çalıştırır. Çamaşırları da eşim serer. Ben de ortalığı toplar ve yemek yaparım. Çalışmıyorum.

valla şekerim benim kv üşengeç olduğundan üç oğluna da temizlik yemek herşeyi öğretmiş o yüzden evde ütüsünü eşim yapar bana her konuda yardım eder çamaşır atamıyor bir tek :KK48: çok şükür ederim bunlar için allah bin kere razı olsun.Sonradan nasıl alıştırırsın bilmiyorum da yardım etmezsen yetişemem ya yardım et ya da yardımcı tutalım desen ?

yardımcı işini en başından istedim ama yardımcı alcam dediğim zaman gec de gelse yapıo bi o zaman tutusuo:rolleyes:

Eşim çamaşır işine hiç karışmaz. Makineyi çalıştırmayı biliyor mu bilmiyorum. Anca söylersem makineden çıkanları asar.

Perde yıkamak ve cam silmek onun işidir. Ben de onlara karışmam hiç.

Günlük temizliği yeri gelir tek yaparım yeri gelir eşim tek yapar. Haftasonu ben kahvaltı hazırlarken temizlik yapar.

Yemek canı isterse yapar. Ayda 2 falan.
Koltuk moltuk çekilecekse o iş eşime aittir.

Ütüsünü ya kendi yapar ya dışarıda yaptırır. Hiç yapmadım.

İstediğim herhangi bir işi ger çevirmez.

Çalışmıyorum.

ben market ve ekmek olayına da bakıorum işte çünkü geç çıkıo ekmöek kalmaz ac kalırız ramazan dısında yani

Eşim kendi izin vermez, mesela hafta sonu kursu falan olur, ders boşluğu vardır o arada eve ekmek alır bırakır falan, yardımı yok ama en azından dağınık bir koca değil benimki. Kıyafetlerini düzenli bırakır, kirlilerini sepete atar, banyodan çıktıktan sonra banyoyu siler, temizler çıkar. Bu konularda da düzensiz dağınık falan olsaydı bozuşurduk belki :)

Evi supurur siler
Toz alir
Camlari siler
Perdeleri asar
Banyo wc ovar temizler
Ayakkabi boyar
Alisveris listesi yapar cikar alir
Camasir asar toplar katlar
Yemek yapar
Buzdolabi temizler yerlestirir
Cocuga bakar altini degistirir banyo yaptirir giydirir gezdirir
Bulask makinasina kirlileri koyar calistirir,bitince yerlerine yerlestirir
Sofra kurar toplar
Yogurt mayalar
Cay yapar kahveden anlamaz
Zeytin ve tursu kurar :KK66: tam kocakari
Asla yapmadigi da utu ve dolap yerlestirmektir, cunku beceremez

bir de dönem dönem değişiyor bizde,
örneğin ilk evimde ben eve erken gelirdim, o bir saat geç gelirdi, yemeği yapar sofrayı kurardım o gelene kadar.
ama bir sonraki evimde eve birlikte giriyorduk, ben yemek yaparken o sofra kurar ve bana yardım ederdi.
şimdi o çalışmıyor, yemeği yapar sofrayı kurar.

bizde ben yapıyorum o da yapsın şeklinde yürümüyor kısaca işler, yapılacak iş varsa o an kim müsaitse o yapıyor, eşim çok yorgun veya hasta ise hiç bir işe karıştırtmam, git yat dinlen derim, ikimizde yorgunsak dışarıdan yemek yeriz vs vs.

işte bnm ki çok üşengeç mesala dün geldi dedim salata sende kalmış yarım saat tamam dedi ama yattı hadi diyorum tabi bnde yattı son 10 dk yaptı karpuz kavunda vardı bnm ki her fırsatta kendini koltuga atmaya bakıo yatıo bildiğin üşengeçlikden göbek saldı resmen bide bana yürüyüşe gidelim dio evin işi bitmioki yürüyüşe gideyim bende kendim için bişiler yapmak istiyorum tesettürlüyüm ama genede evlenemden önce ceyizime süper bi düzleştirici aldım 30 dk da tertemiz çok özeniorum haftada bir yapmak istiyorum yapamıyorummm kendim için bunu bile yapamıyorum

Hamileyim iş yapmıyorum. Evi eşim süpürür siler haftada bir. Bulaşıkları eşim yerleştirir çalıştırır. Çamaşırları da eşim serer. Ben de ortalığı toplar ve yemek yaparım. Çalışmıyorum.

ne güzel bakalım hamilelikte nolcak gerçi bi düşük yaptım riskli gebelk die k.v geldi yoksa çöp içinde yüzerdik

Back
X