Nişanlılık süresince annesini babasını iyi gözlemleyin, gerçekten de anne babanın yaşayışı, kültürü nasılsa oğulları da öyle oluyor.benzer sosyokültürel düzeylerde olun, aile fertleriyle...Eğitim düzeyiniz benzer olsun, siz şehirde büyümüşseniz onlar da öyle olsun.Siz kişisel gelişime önem veren insanlarsanız onlar da öyle olsun mümkünse...Çünkü ailedeki herkes birbirine benziyor emin olun.
Evet eşinizin ailesini eşinize şikayet etmeyin.
Eşinizi de kendi ailenize şikayet etmeyin.Siz affedersiniz,aileniz asla affetmez.
Senin annen-Benim annem/Senin paran-Benim param tartışması asla yapmayın.
En önemlisi herkesten herşeyden önemli olan sizin eşinizle aranızdaki ilişkidir. Çok okuyorum burda ve gerçekten üzülüyorum kayınvalidesi görümcesi yüzünden ayrılanları.. 3. şahıslar yüzünden asla eşinizle tartışmayın tartışma yaratacak durumlardan kaçının... O sizin arkanızda olduğu zaman kimse size bir şey yapamaz... Ama onu arkanıza almayı iyi bilin, siz tartışırken annesi onu sevecek haklısın oğlum diyip pofpoflayacak.... Bunu unutmayın..... O yüzden eşinizle kötü olmayın, olaki tartıştınız yatağınızı kesinlikle ayırmayın...
- seçtiğiniz eşin işi iyi olsun çalışmayı sevsin.
- mutlaka evi olsun. araba şart değil ev varsa arabada alınabilir fakat ev çok önemli.
- tasarruflu olsun har vurup harman savurmasın.
- asla dul kaynananın oğluyla evlenmeyin.başka uğraşı kalmadıgı için siiznle uğraşır.
- evlenmeden önce kaynanayı aile yapısı iyi gözlemleyin..banane ailesinde ben kocama bakarım demeyin aileyle de evleniyorsunuz.
- evlenmeden önce damadı araştırıp soruştururlarya bence kaynanayı araştırın.
- eşinizin ailesiyle sıkı fıkı olmayın baştan karralı olun kendınızden kişiliğinizden taviz vermeyin mesafeli olun.
- asla kaynanayla altlı üstlü oturmayın.yakın olmayın.
- eşiniizn iyi bir baba olacagından eve bakabılecegınden emın olduktan sonra evlenmeye karar verin..
Haaa bi de, dış görünüşüne de dikkat edin...Sonra en ufak kriz anında size olduğundan 5 kat çirkin görünüyor, barışasınız hiç gelmiyor.
Evliliği yakından tanıyan insanlar olarak :)) size bir sorun olacak,
Eşler arasındaki eğitim farkı ne kadar önemli?
Şöyle diyeyim ben üniversite mezunuyum şu an akademik kariyer yapıyorum doktoraya başlayacağım ve kadrolu araştırma görevlisiyim. yani ileride öğretim görevlisi olacağım üni.de. Erkek arkadaşım elektrik elektronik okumuş 2 yıllık. kendi mesleğini yapmıyor. iş kuruyor (fabrika)
Sizce bu problem olur mu aramızda?
Evliliği yakından tanıyan insanlar olarak :)) size bir sorun olacak,
Eşler arasındaki eğitim farkı ne kadar önemli?
Şöyle diyeyim ben üniversite mezunuyum şu an akademik kariyer yapıyorum doktoraya başlayacağım ve kadrolu araştırma görevlisiyim. yani ileride öğretim görevlisi olacağım üni.de. Erkek arkadaşım elektrik elektronik okumuş 2 yıllık. kendi mesleğini yapmıyor. iş kuruyor (fabrika)
Sizce bu problem olur mu aramızda?
Soyliyebilecegim seyler sunlar:
-Biz kadinlar hakikaten sezgileri cok yuksek yaratiklariz. Oncelikle sezdiginiz kotu huylari 1000le carpin, evlendiginizde karsinda bulacaginiz adam taa kendisidir.
-Iliskinizde kendinizden ne kadar odun verebileceginizi cok iyi tartin. Devamli kendinizden biseyler feda etmek durumda hissediyorsaniz, orda soluklanin. Insan kendi olabildigi kadar mutlu. Bi demek degil ki, bencillik yapin. Sadece uapabileceginiz fedekarligi tartin.
-her konuda isteklerinizi dile getirmekten hic ama hic cekinmeyin. Ailesiyle kuracaginiz iliskinin boyutuna kadar. Merhametten maraz dogar diye bosuna dememisler. Sessiz kaldiginiz icinize attiginiz sonradan duzelir gozuyle baktiginiz konular karsiniza buyuk boyutlariyla geliyor ve sessiz kalmaniz beklenebiliyor.
-sevdiginizle degil sizi seven birini secin evlenmek icin. Bunu yapanlar mutlu olabiliyor.
-cok iyi dusunun, hayatinizi sekillendiriyorsunuz, beraber uyanacaginiz adami seciyosunuz
Oyle ki hafta sonlari artik neler yapicaksiniz? Paranizi nereye harcayacaksiniz? Ne kadar gulecek? Ne kadar aglayacaksiniz? Bu adamin cok etkisi olucak.
-bugun forumda bi yazida okudum bi arkadasin sozu cok hosuma gitti. Evlenilecek adam yoktur, evlendikten sonraki adam vardir diye
Korkunc yazmis olabilirim ama insanin hayatinda verdigi en onemli karar evlilik kararidir bence. Ne meslegi ne okudugu okul.
Salim kafayla en dogru karari vermenizi dilerim.
Nişanlılık süresince annesini babasını iyi gözlemleyin, gerçekten de anne babanın yaşayışı, kültürü nasılsa oğulları da öyle oluyor.benzer sosyokültürel düzeylerde olun, aile fertleriyle...Eğitim düzeyiniz benzer olsun, siz şehirde büyümüşseniz onlar da öyle olsun.Siz kişisel gelişime önem veren insanlarsanız onlar da öyle olsun mümkünse...Çünkü ailedeki herkes birbirine benziyor emin olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?