Evli bayanlar...evlilik düşünen kızlara önereceğiniz durumlar neler olmalıdır?

Evet eşinizin ailesini eşinize şikayet etmeyin.
Eşinizi de kendi ailenize şikayet etmeyin.Siz affedersiniz,aileniz asla affetmez.

Senin annen-Benim annem/Senin paran-Benim param tartışması asla yapmayın.

Bu yorumların hepsine bayıldım

Haaa bi de, dış görünüşüne de dikkat edin...Sonra en ufak kriz anında size olduğundan 5 kat çirkin görünüyor, barışasınız hiç gelmiyor.

Nedense yüzüne bakınca yumuşuyorum maalesef hiçbir şey bana onu çirkin gösteremiyor.
Yakışıklılık değil mevzu ama gerçekten ona karşı zaafım var. :26:
Dayanamıyorum melül melül bakınca.

Sevgiliyken ve nişanlıyken ciddi sorunlarınız varsa evlenmeyin daha iyi yada daha kötü olmaz aynı şekilde gidiyor.Yaşadığınız sorunlar başka şekillerle önünüze geliyor

ailelere mümkünse eşit uzaklıklarda oturun...çok yakın oturmayı kabul etmeyin..iki taraf iyide olsa prblemler olabiliyor..
ve tabiki bunu baştan konuşun..

bence evlenecek kişiler aşkı bi yana koyup mantığını devreye sokmalı yoksa genelde sonu hüsran...

Evliliği yakından tanıyan insanlar olarak :)) size bir sorun olacak,

Eşler arasındaki eğitim farkı ne kadar önemli?

Şöyle diyeyim ben üniversite mezunuyum şu an akademik kariyer yapıyorum doktoraya başlayacağım ve kadrolu araştırma görevlisiyim. yani ileride öğretim görevlisi olacağım üni.de. Erkek arkadaşım elektrik elektronik okumuş 2 yıllık. kendi mesleğini yapmıyor. iş kuruyor (fabrika)

Sizce bu problem olur mu aramızda?

Okuldan mezuniyet çok önemli değil ama okulun insana kazandırığı bir yaşam tarzı var bence, bir kültür var. O açıdan sorunlu olabilir. Belki sen etrafıyla alakasız,kişisel gelişimie uzak bir insansındır, eş adayın daha meraklıdır öyle şeylere, o zaman geride kalan sen olursun. Ama genelde tam tersi olur.

eğitimden cok karsındakı kısının bakıs acısı onemlı bence erkek arkadasın sırf bu yuzden kendısını senden gerıde görüp kompleks yaparsa o zaman sorun olur

benım tavsıyem esınıze aılenızle ılgılı elestırı yapmayın ılerde sıze koz olarak kullanabılıyor yanı sureklı basınıza kakabılıyor bu durumu aynı sekılde aılenıze de esınızı kötülemeyin her tartısmanızı yansıtmayın esınıze karsı soguklukyasayabılırler demek ıstedıgım hereksın yerı ayrı olsun dengeyı bastan ıyı kurarsanız cok sorun yasamazsınız ben esımın aılesıne karsı bunu saglayabıldım ama kendı aıleme karsı pek basarılı olamadım malesef

Ben 7 aylık evliliğimden edindiğim tecrübelere göre cevaplayayım.

kaynana faktörü

Önemli. Eşin ailesi ile, en sevgili varlığı annesi ile asgari sevgi ve saygı çerçevesinde de olsa iyi ilişkiler olmalı. Zaman zaman evlilikte büyük sorunlara neden olabilir. Ama bu çok büyük bir oranda eşe bağlı. Yani kaynana önemli bir faktör ama hayati önemde değil.

elti faktörü,görümce faaktörü
Bence bunlar önemli değil. Dış kapının dış mandalları Samimiyete ve görüşme sıklığına göre belki bir önemi olur ama susturulması kolay. Yine iş eşte ve insanın kendinde bitiyor.

maddiyat faktörü
Malesef çok çok önemli. Öyle gözümde pembe gözlüklerle çok uzun yol alınmıyor. Maddiyat kötüleşince huzursuzluklar başlıyor. Aza kanaat edip ortak hareket etmek sorunları aza indirebilir.

ailelerin denk olması faktörü
Bu da önemli. Denk olmama sorunu aileler fazla muhatap edilmeyerek çözülebilir. Bence burada eşlerin ailelerinden aldıkları kültürlerin çakışıp çakışmadığı, çakışma varsa hoşgörüyle aşılıp aşılmadığı önemli. Aile anlaşmazlığı çözülebilir belki ama eşler arasındaki denk olmama durumu çok sıkıntı

bekarlık arkadaş faktörü
Eşlere bağlı sorun olup olmayacağı. Bence çok önemli değil.

cinsel uyum faktörü
Bu çok önemli. Cinsellik evliliğin temel taşlarından biri. Fazlalık tolere edilir de azlığı ya da tatminsizliği tolere edilemez Cinsellik olmadan evlilik eksik kalır bence. Çünkü bana göre cinsellik sevginin ifade edilme tarzı. Erkekler için de çok önemli. Cinselliği benim isteğimle başlattığımızda ya da çok başarılı olduğunda eşimden hep aynı şeyi duyuyorum "sen beni çok mu seviyorsun". O kadar sevgi davranışımın içinde sadece bunu mu sevgi kıstası olarak alıyor yani diye düşünmeden de edemiyorum

erkeğin-kadının ailesine düşkünlüğü
İnsan ailesine düşkün olabilir ama bağımlı olmayacak. Artık yeni bir aile kurulmuş. Öncelik eşler olmalı. Aradaki dengeyi kurmak çok önemli. Yoksa büyük sıkıntılar bekliyor evliliği.

çalışan kadınsanız, maaşın kullanım etkisi, erkek ya da kadında aşırı tutum yada aşırı savurganlık

Bu konuda maddiyatla ilgili ve bence sorun teşkil edecek bir faktör. Artık ben sen yok biz var. Herkes ipi kendine çekerse ip kopar :18: Beraber aynı yöne çekilecek. Arada bir bireysel takılmak insanın kendine gelmesini sağlıyor. Kadın da erkek de eşini ve evini ihmal etmeden, arkadaşlarıyla gezebilir, kendi istediği gibi gününü yaşayabilir. Yaşamalı da. Bu hem bireysellik ve özgürlük ihtiyacımızı karşılar hemde o kısa ayrılıklarda eşe karşı bir özlem oluşturur.

ben nişanlılyım ve cok kırılıp güzendiğim soğuduğum şeyler oldu.. aile bakımından ailesiyle uyuşmuyoruz kultür farklı.. diyeceğim o ki nişanlılık boyunca güzel sohbetimiz sayılıdır hep kavga inat cekişme senin ailen benim ailem eltim böyle yaptı şöyledi dedi diyerek harcadık en gğzel zamanlarımızı ve 1 yıl boyunca telefondan oluyor bunlar.. 3,5 yılda sevgiiliydik.. evliliğim gercekten sorunlu olucak dimi kızlarrrr :(((

annesine çemkiriyor bana da yapıo bazen bir konusur pir konusur dik kafalı cok bilmişşş 1000 le carpayımmı hala ((

canım şöyle diyim uyum cok önemli bişey.beraber yapılacak çok şey olmalı bir evlilikte .çünkü düşünsene artık tamamen hayatını onunla geçireceksin.uyum içinde ortak noktalaar bulunmalı ortak noktalarda ortak zevklerle oluşuyor ,bunun için de benzer eğitim seviyesi benzer yaşam tarzı yada ne bileyim benzer aile yapıları lazım.evlilik düşünüyorsan bunları sakın es geçme.

evlenmeden önce kesinlikle esinin aylesine uzak bir ev bulun ben sadece bunu diyorum esimi cok seviyorum severek evlendik evimizde ayri amaa bu kadin beni cileden cikardii yilan o benim gözümde ve bircok tanidigim da aynisini söylüyor. evliligin düzgün gitmesini istiyorsan aylesine uzak oturcaksin

katılıyorum cok dogru bız nısanlıyken babası esımın annesını azarlamaktan keyıf alırdı azarlar gıbı konusurdu cogu zaman evlendık aynı sekılde bana davranmaya basladı cok sınırlenırdım haksızlıga gelemem zaten durduk yerde cocuk azarlar gıbı azarlanmak hıc hos degıl en her defasında benım sınırlerımı bozma ben senın annen degılım!(annesı azar yedıgınde garıbım suspus olurdu)sende baban olmucaksın!senın karsında cocuk yok durduk yere benı azarlayamazsın kendıne gel babanın annene yaptıgı haksızlıgı sende bana yapıyorsun,ki annesıne cok duskundur yengec erkegı bılen bılır annen nekadar uzuluyordu baban ole davrandıgında demı dedım sustu anladı seytan kulagına kursun artık o hareketlerı bıraktı.
Erkekler cocuk gıbıdır yasları kac olursa olsun bızım onları egıtmemız lazım bazı konularda ogrenıceklerı okadar cok sey varkitam bır konuyu astık ALLAHA sukurler olsun kı dersın pat yenı bır sorun daha cıkarıverırler evlılık cok zor yaramaz cocuktan farkları yok hepımıze kolay gele evlılık kadına zor bence kadınlar fedakar olmasa hıc bır evlılık yurumez asla yurumez

Evli arkadaşlarımızın tavsiyeleri bitti mi acaba biz bekarlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…