Evli bayanlar...evlilik düşünen kızlara önereceğiniz durumlar neler olmalıdır?

bicirkiz

Canıma can katan canımsın...
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2008
1.418
19
683
evlilik dışarıdan göründüğü gibi olmuyor ne yazıkki...çok severkte evlenseniz, görücü usulüylede evlenseniz..hiç aklınızın ucundan geçmeyeceği durumlar yaşarsınız..aslında evlilik rüyasıyla ayaklarınızın yerden kesildiği zamanlarda hiç te dikkat etmediğiniz olaylar eviliğinizin ilerleyen günlerinde sizin için büyük bir problem olacaktır...
işte bu rüya zamanlarında nelere dikkat edilmeli? hangi durumlar tehlike sinyali?
kaynana faktörü(iyi de var kötüde var)
elti faktörü( ' ' ' ')
görümce faaktörü
maddiyat faktörü
ailelerin denk olması faktörü
bekarlık arkadaş faktörü
cinsel uyum faktörü( aşırı istek, aşırı isteksizlik..ki bunu anlamanın nasıl bir püf noktası olabilir bilemiyorum..)
erkeğin-kadının ailesine düşkünlüğü
çocuk meselesi
çalışan kadınsanız, maaşın kullanım etkisi, erkek ya da kadında aşırı tutum yada aşırı savurganlık
erkeğin-kadının ( giyim,içki, gezme, arkadaş,tatil,temizlik,tertip-düzen, eğlenme anlayışı)

aklıma gelen temel konu başlıkları bunlar...bu konularda dikkat edilmesi gereken ince noktalar vardır..çoğu insanın hiç de dikkate almadığı..yardımcı olurmusunuz, tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

Bayanların genç kızların bilinçlenmesi için çok güzel bir konu...
Tecrübeleri dikkate almak gerek...

güzel bir konu gerçekten
henüz 10 aylık evliyim fakat edindiğim tecrübeler;

evlilikte maddiyat önemli.özellikle evlilik arifesindeki gençler bir takım sorunlarla karşılaşıyor. çeyiz düğün masrafları hayli yüklü oluyor. aile desteğide önemli. fakat tek taraflı olmuyor yani bi tarafın ailesi destek veriyor durumları iyiyken diğer tarafın desteği yoksa çiftler arasında anlaşmazlık oluyor zamanla.. aileler arasındaki denklik yani denge önemli.çünkü bi taraf dengeyi kurmaya çalışırken yıpranıyor.

çocuk meselesine gelince hemen çocuk yapılması taraftarı değilim ve ayrıca çocuğa annenin bakması görüşündeyim..

evliliklerde baş problem olarak eşinin ailesini görüyorum.kaynana faktörü çok önemli. sıkı fıkı olmamak aynı evi hatta aynı apartmanı bile paylaşmamak..mesafeyi korumak ilerideki yaşamınızı etkileyecek önemli faktördür.çoğu kişi aynı dertten muzdarip...

maddiyat önemli.

ben bunun disinda hic bi sorun yasamadim o yüzden benim tek verebilecegim tavsiye anca ailelerin ve evleneceklerin maddi imkani varsa bu yola girmeleri.

ben cok üzülüyorum bu konuda, hatta maddi sebeblerden evliligimin yakinda 1 senesi dolacagi halde kocamdan ayriyim. o trde ben yurtdisinda.ordaki maddi sorunlari halledemedigi icin buraya gelemiyor,
ben ise bekarligimda aman bi daha mi gelcem dünyaya diyip elime gecen parayi harcadigim icin ona yardimci olamiyorum.

tek üzüntüm bu... keske ikimizde maddi durumumuzu yoluna koyupta evlenseymisik...

yaklaşık 2 yıllık evliyim benim nacizane tavsiyem kaynana,görümce,elti üçlemesiyle sıkıfıkı olma saygılı sevgili ol yeter.
maddiyat konusuna gelince dizginleri eline al derim.erkeğe bırakma gerekirse hesabını sor.
kayınvalidenle yakın oturma iyi bile olsalar ilişkiler zamanla yıpranıyor.
ne olursa olsun her zaman güçlü ol hiçkimseye sırrını verme.
ve kesinlikle evlenir evlenmez çocuk yapmayın.
evlilik içinde bin kere düşünün ve bir kere karar verin sevgiler...

2.5 senelik evliyim henüz..

edindiğim tek tecrübe 'önce kendine saygı göster'

kastettiğim şey bencil olmak değil.. kendine değer vermek.. vücuduna düşüncelerine hissettiklerine..

başkasını düşünerek değil kendini düşünerek yaşamak.. o ne der bu ne der önemli değil önemi olan biz ne deriz..

eşin için kayınvaliden için vs için hiçbirşeyden vazgeçmemek.. söylemek istediklerini söylemek yapmak istediklerini yapmak ben böyle düşünüyorum diyebilmek..

kendi değerini bilmeli insan.. akabinde herkes değer verir diye düşünüyorum..

tecrübeler her kişiye her duruma göre farklılık gösterebilir valla onu bunu bilmem kim ne derse desin evlilik bir piyango ya amorti çıkar ya büyük ikramiye

tecrübeler her kişiye her duruma göre farklılık gösterebilir valla onu bunu bilmem kim ne derse desin evlilik bir piyango ya amorti çıkar ya büyük ikramiye

konuyu çok güzel özetlemişsin tebrik ederim. :81: bazı şeyleri yaşamadan bilmek imkansız malesef.

kaynana faktörü(iyi de var kötüde var)
Akıllı kaynana,gelinini hoş tutar.Akıllı gelin de,kaynanasını hoş tutar.Velhasıl,akıllıca yürütülmesi gereken bir ilişkidir.

elti faktörü( ' ' ' ')
görümce faaktörü

Bu ikisini birlikte ele almak lazım.Onlar ailenin size denk olabilecek fertleri.Onlar nasıl yaşıyorsa,üç aşağı beş yukarı siz de öyle yaşayacaksınız.En azından,sizden öyle yaşamanız beklenecek.Bir nevi rol modeliniz,o yüzden onları iyi gözlemleyin.Olumlu yaklaşıp iyi geçinmeye çalışın,önyargılı olmayın.

maddiyat faktörü
ailelerin denk olması faktörü

Davul bile dengi dengine demişler.Aileler ekonomik ve kültürel anlamda denk olmasa bile yakın olmalı.Sevgilinizle ciddi düşünmeye başlayınca mutlaka ailenin yaşayışı hakkında fikir edinin.Ailesi öyle ama sevgilim böyle diye birşey yok.Aile nasılsa,oğlu da öyle oluyor.
Parasız saadet olmaz.Zengin olması gerekmez ama düzgün bir işi ve düzenli bir geliri olması şart.

cinsel uyum faktörü( aşırı istek, aşırı isteksizlik..ki bunu anlamanın nasıl bir püf noktası olabilir bilemiyorum..)İnce bir mevzu.Çekim hissediyorsanız kokusu bile başka gelir burnunuza.Yaşayan anlamıştır ne demek istediğimi.Anlamayan bekarlar,biraz daha beklesinler

erkeğin-kadının ( giyim,içki, gezme, arkadaş,tatil,temizlik,tertip-düzen, eğlenme anlayışı)
Spor,sinema,tiyatro,müzik,deniz,gezme,piknik vs...Ortak zevkler çok önemli.Sevgiliyken aşkınızdan,geleceğinizden,okulunuzdan konuşursunuz.Ama evlendikten sonra paylaşacaklarınız ancak ortak zevklerinizle pekişir.Ortak yönünüz yoksa konuşacak-paylaşacak fazla birşey kalmaz.

Nişanlılık süresince annesini babasını iyi gözlemleyin, gerçekten de anne babanın yaşayışı, kültürü nasılsa oğulları da öyle oluyor.benzer sosyokültürel düzeylerde olun, aile fertleriyle...Eğitim düzeyiniz benzer olsun, siz şehirde büyümüşseniz onlar da öyle olsun.Siz kişisel gelişime önem veren insanlarsanız onlar da öyle olsun mümkünse...Çünkü ailedeki herkes birbirine benziyor emin olun.

evlilik öncesi psikoloğa gidilmeli.
evlilik öncesi terapisine.Eş adayları ve aileler...
Evliliğin ne demek olduğunu her kes anlamalı.
Sorumluluk alınmayacaksa hiç başlanmamalı

bende 4 yıllık evliyim çok da tecrübeli sayılmam ama eşinize ailesi hakkında fazla şikayette bulunmayın derim ben.memnun olmadığınız konuları uygun zamanda yumuşak bir şekilde dile getirin.bir de geçmişte yaşananları temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp evinizin huzurunu kaçırmayın.

Evet eşinizin ailesini eşinize şikayet etmeyin.
Eşinizi de kendi ailenize şikayet etmeyin.Siz affedersiniz,aileniz asla affetmez.

Senin annen-Benim annem/Senin paran-Benim param tartışması asla yapmayın.

Ailesiyle iyi olun ama aynı zamanda mesafenizide koruyun... Sen ben tartışmasına girmeyin, biz diye konuşun... suçlayıcı konuşmayın...

En önemlisi herkesten herşeyden önemli olan sizin eşinizle aranızdaki ilişkidir. Çok okuyorum burda ve gerçekten üzülüyorum kayınvalidesi görümcesi yüzünden ayrılanları.. 3. şahıslar yüzünden asla eşinizle tartışmayın tartışma yaratacak durumlardan kaçının... O sizin arkanızda olduğu zaman kimse size bir şey yapamaz... Ama onu arkanıza almayı iyi bilin, siz tartışırken annesi onu sevecek haklısın oğlum diyip pofpoflayacak.... Bunu unutmayın..... O yüzden eşinizle kötü olmayın, olaki tartıştınız yatağınızı kesinlikle ayırmayın...

yorum yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, siz farkında olmasanızda buraya yazdıklarınız ve anlattığınız tecrübeler, tavsiyeleriniz o kadar önemli ki..
bir çok düşünemediğim aklıma gelmeyen belkide yapmayı düşündüğüm ve benim gibi yapmayı düşünen kişilerin asla yapmaması gereken noktalara dikkat çekmişsiniz...
sizler sayesinde bizi aydınlattığınız noktalar sayesinde birçok önlem alıp belkide mutlu olmamız için küçük bir temel atmış olacaksınız...

evililik şans meselesi belkide bir kumar evet katılıyorum....ama unutmayalım ki kumarda hile üzerine kurulmuştur...yanlış anlaşılmasın evlilik bir hile üzerine kurulmayacak tabiki de ama küçük püf noktalardır hayatı kolaylaştıran...

çokönemli bir nokta çok beğendim açıkcası...

Evet eşinizin ailesini eşinize şikayet etmeyin.
Eşinizi de kendi ailenize şikayet etmeyin.Siz affedersiniz,aileniz asla affetmez.

Senin annen-Benim annem/Senin paran-Benim param tartışması asla yapmayın.
evet bu da çok dikkat edilmesi gerekn bir konu,aslında evlenince biz olmak çok önemli...

çok beğendim bahsetttiğim püf noktadan kastım bu gibi örnekler...

5 yıldır evlıyım uc yaşında bır oglum var 26 yasında evlendım

Evlılıği beyaz eşyaya benzetıyorum cok markalı fıyakalı bır beyaz eşya alırsın eve gelır bır veya ıkı yıl ıcınde bozulur..

Bazende sıradan marka bır urun alırsın ama yıllarca çalışır..

Evlılıkte hıc bırseyın garantısı yok..Evlenmeden once verılen vaadler .sıze duydugu aşk..vs

evlılıkte devamı gelecek dıye bırsey yok...

Saygı cok onemlı bunun devamıda onemlı..

Bende eşımle evlenmeden uc yıl goruştum ama ailem onaylamasaydım eşımede bu evliliğin olmayacağını belirtmiştim bazen...

Aşk mı üstün merhamet mı derler ya Merhamet her daım üstündür..AŞk karşılık bekler merhamet beklemez.....

Aile her daım onemlıdır donup dolaşıp geleceğin yer aıledır..Aılenın ıznı olmadan yapılan evlılıklerde sorun oluyor..............

Evlenmeden once kayıvaldenızle kayınpedrınız cok samımı olmayın her daım sevıyenızı koruyun..

Kurallarınızı kımse ıcın çiğnemeyın Sız nasılsanız herkes sızı oyle kabul etsın..

Evlılıkte kımseye yaranamassınız once kendı mutlulugunuz ıcın uğraşın sız multu olursanız herkesı mutlu edersınız..

Eşinizle aılesı konusunda tartışmayın Evlenmeden once eşınız aılesıyle ayda bır göruş ama evlendıkten sonra aılesı kıymetlı olun..Tartıştıkça iş inatlaşmaya dönüşür..Sız sakın olun ..

Zamanla isteklerinizi eşiniz anlayacaktır..

Üçüncü kişiler yüzünden eşinizle tartışmayın..

Evlenıp evlenılmez hemen cocuk yapmayın bır ıkı yıl bekleyın..

Cocuk olduktan sonrada bır yıl cocugunuza sız bakın..Kayınvaldenız bakmasını tercıh etmeyın hep sorunlar cıkıyor bakıcı baksın sızde cocugunuzda raht etsın..

Eşinizi değiştirmeye çalışmayın ters tepiıyor ve eşinizden çok şey beklemeyın eşinizden isteklerinizi uygun zamanlarda belirtin.

Siz bekarken kendı kendını mutlu etmeyı bılıyorsanız evlenıncede mutlu olursunuz..

Evleneyım mutlu yuvam olsun dıyorsanız evlılıkten buyuk mutluluklar bekıyorsanız cok kırılır uzulursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…