Evli bayanlar...evlilik düşünen kızlara önereceğiniz durumlar neler olmalıdır?

Buna üzüldüm gercekten. Seni kismen anlayabiliyorum. Ben evli degilim ama sözlümde türkiyede ben yurt disinda yasiyoruz. Ama evli olunca durum cok daha farklidir eminim. Amin Allah baska dert vermesin ve aranizda ki muhabbet hic bozulmasin insaAllah.

Evli olunca söyle farkli, esinle birlikte gecirdigin zamanlarda cok daha yakinsin, sürekli birliktesin cok daha cabuk alisiyorsun.
sonra buraya dönecegin zaman caninin yarisini birakip dönüyosun
Saol canim, ALLAH senide tez zamanda sevdigine kavustursun

Bir kadin evlenmeden, ilk önce kendisini tanimali.
Hayat`tan beklentilerini bilmeli. Bunu bilmek icinde hayat tecrübesine ihtiyaci var.
Hayat tecrübesini yasayabilmek icinde bir meslegin olmasi ve hayatla mücadele etmis olmasi lazim.
Sonrada hayalinizdeki erkegi secin.
Ben hep acik aile istedim ve öylede oldu. Yani kapalli bir aileye gelin gidemezdim. Kimse alinmasin bu benim secimim. Baskasi icin gecerli degil.
Cünkü biliyordumki problemler yasarim, hayat tarzim onlara uymaz, onlarinkide bana.
Bunlar cok önemli seyler. Temel seyler...

Ne yani evi olmayanlar ne yapsın? Siz istanbulda bir ev almak için insanların ömür boyu çalıştıklarından haberdar değilsiniz sanırım, ama tabi köyde oturuyorsanız orada olur ancak herkesin kendi evi.
Bir de dul kaynananın oğluyla evlenmeyin demişsiniz. Ne yapsın kadın beyi öldüyse. Ben de kaynanamı pek sevmem ama sizinki de abartılı olmuş bence.

evi olanlarda tabiki evlenecek fakat belli bir birikim kenarda bir ev yada biraz para olmadan zor oluyor düğün yapmak..

sonra ev kirası düğün borçları yeni evli çift yıpranıyor..çocuk ertelenıyor bu sefer.
ayrıcada büyüklerin düğün esnasında kesinlikle gençlere yardım etme taraftarıyım.
yada ben böyle gördüğüm için böyle düşünüyor olabılırım.

istanbuldan ev almanın zorluğunu sizden daha iyi biliyorum ve fiyatlarını da çok iyi bılıyorum hatta hergun takıp ediyorum..

bu bir çok topikte yazar.evet maalesefki çoğu dul kaynana çocuklarına çok düşkün oluyorlar.kendı kocasıyla ilgilenemedikleri için aynı ilgiyi çocugundan bekliyor.. gelinde bu durumdan otomatıkman rahatsız oluyor..

ben çok abarttıgımı düşünmüyorum.sonuçta hep yazılıyor bunlar hep aynı yaşanan şeyler herkes biliyor artık bunları...

birçok arkadaşım belli bir miktar paranız olsun demiş kenarda ki çok da doğru demiş... ev kurarken para su misali gidiyor zaten bir ev dizayn etmek zor birde beğendiğin birşeyi alamak zor olurdu heralde. o yüzden eşime müteşekkirim. kaynanın iyisi kötüsü diye hiç düşünmeyin bence uzak olsun en iyisi ama aranıza belli bir mesefa koyarsanız oda güzel. eltim yok onu bilemiyorum. görümseler nedense gelini kıskanırlar ona ne alınırsa bi çememezlik oluyo, birçok kişide ve kendimde şahit oldum. ve eş seçimi çok önemli ve bir formülü yok bence hissediyosun ya işte bu diye, değişik birşey ..

benimde merak ettiğim bir durumdur..evli arkadaşlarıma da soruyorum diyeceğim ama
bir kaçına evlilik yolunda ben yardımcı oldum..(bazı noktalarda karar verebilmelerine
yardımcı olmak açısından) fakat gel gelelim yaşımın 30 a her na yaklaştığı bu günlerde
evlilik fikri eskisi kadar pembe gözlükler taktırmıyor bana.:103: birlikte olduğum bir insan
var..fakat düşünüyorum yarın öbür gün evlenelim diyecek olsa neye göre şekillenecek bu
karar bende? önemli noktaları bilmeme rağmen yine de böylesine önemli bir konu düşündürüyor
gerçekten..:26: bazen önemsemiyorum zamanı gelince diyorum ama o zaman da belli değil kii

tecrübeler her kişiye her duruma göre farklılık gösterebilir valla onu bunu bilmem kim ne derse desin evlilik bir piyango ya amorti çıkar ya büyük ikramiye

Aynen öyle..İyi diye evleniliyor bakıyorsun kötü çıkıyor kötü diye umutsuzca evleniyorsun bakıyorsun herşey iyi oluyor..
Ama en önemli şeyler bence ;
1. maddiyat:işiniz gücünüz olsun ayaklarınız yere sağlam bassın
2. her iki tarafın da ailesi: Ne kız tarafı ne de erkek tarafı her işine aileyi karıştırmamalı bence.. Ufacık bir laf söz bile evin içinde huzursuzluğa sebep olabiliyor..Kaynana görümce faktörü de var tabii. Eğer uzaktaysa ve saygı sevgi varsa arada çok sorun olmaz..
3. Birbirinizi iyi tanımanız: Her ne kadar aradan 30 sene geçtiiği halde eşimi yeni yeni tanıyorum diyenler olsa da, elbette başlarda sinyaller veriyor her iki taraf da. Mesela maddi konularda nasıl davranıyor, ufak bir problem olduğunda nasıl tepki veriyor, sana başkalarının yanında saygılı mı nasıl davranıyor..Bunların hepsini gözlemlersen sorun olmaz diyorum

Gerçi benim de henüz düğünüm olmadı ama nikahımız olduğu ve aynı evde yaşadığımız için biraz biraz tecrübe edindim

sadece delice sevmek yetmez.

öncelikle sevgi, saygı, hoşgörü, fedakarlık olmalı iki taraftada. bu dört bacak olmayınca masanız hep eğri olur.

aile faktörü önemlidir. bir kişi ile değil her zaman bir aile ile evlenilir.

maddiyatta önemlidir. ilk kavga genelde düğün ertesinde ağır borç yükünden çıkar. evlenene kadar ailelerin olan borç evledikten sonra sizin olur.

eşlerin yeri ayrı ailenin yeri ayrıdır. kime öncelik vereceğim karmaşası olmamalıdır.
doğurup büyüten anneni yeri ayrı, eşin yeri ayrıdır. kişiler bunu iyice anlamalı.

tensel birliktelikte önemlidir. kapıyı kapatınca eşler içeride kalır. bütün evlenmek isteyen kızlara söylediğim ilk şey, aynı yastığa baş koyabilecek misin, aynı yatakta yatabilecek misin?

ama en önemli şey ŞANStır.

Allah herkese hayırlı ve kıymet bilen eşler nasip etsin.

Size bir soru soracağım hani kocaların anneleri kardeşleri yani kaynanalar görümceler bunlardan uzak olun çok sıkı fıkı olmayın diyor ya herkes :) ben evlendiğimde (inşallah) kendi ailemle aynı şehirde olacağız eşimin ailesi başka bir ilde olacak kaynana uzakta olcak kendi ailemle aynı şehirde olacağım kendi ailemle sıkıntı sorun yaşar mıyım acaba :)

Kendi ayakların üzerinde durabiliyorsan,çocuğum olsun takıntın yoksa tecrübelerime dayanarak evlenme derim.Zor bu işler zor..

Aile ortamında bakın demişsiniz evleneceğiniz adamın.. ve arkadas ortamına
benim nişanlım aile ortamında annesini yeri geliyor azarlıyor,bana da bazen bişi bilmiomusum gibi davranıyor kendisi zekidir ama illa belli ediyor ukalalığını.. bazen bakıyorum ağzımın içine düşüyor arkadas ortamında da cok farklı sakin sessizdir.. normaldede sakin sessiz konusmaz kolay kolay eee ben nası bi insanla evlenicek oluyorum ? bana yazar mısınız?

Soyliyebilecegim seyler sunlar:
-Biz kadinlar hakikaten sezgileri cok yuksek yaratiklariz. Oncelikle sezdiginiz kotu huylari 1000le carpin, evlendiginizde karsinda bulacaginiz adam taa kendisidir.
-Iliskinizde kendinizden ne kadar odun verebileceginizi cok iyi tartin. Devamli kendinizden biseyler feda etmek durumda hissediyorsaniz, orda soluklanin. Insan kendi olabildigi kadar mutlu. Bi demek degil ki, bencillik yapin. Sadece uapabileceginiz fedekarligi tartin.
-her konuda isteklerinizi dile getirmekten hic ama hic cekinmeyin. Ailesiyle kuracaginiz iliskinin boyutuna kadar. Merhametten maraz dogar diye bosuna dememisler. Sessiz kaldiginiz icinize attiginiz sonradan duzelir gozuyle baktiginiz konular karsiniza buyuk boyutlariyla geliyor ve sessiz kalmaniz beklenebiliyor.
-sevdiginizle degil sizi seven birini secin evlenmek icin. Bunu yapanlar mutlu olabiliyor.
-cok iyi dusunun, hayatinizi sekillendiriyorsunuz, beraber uyanacaginiz adami seciyosunuz
Oyle ki hafta sonlari artik neler yapicaksiniz? Paranizi nereye harcayacaksiniz? Ne kadar gulecek? Ne kadar aglayacaksiniz? Bu adamin cok etkisi olucak.
-bugun forumda bi yazida okudum bi arkadasin sozu cok hosuma gitti. Evlenilecek adam yoktur, evlendikten sonraki adam vardir diye
Korkunc yazmis olabilirim ama insanin hayatinda verdigi en onemli karar evlilik kararidir bence. Ne meslegi ne okudugu okul.
Salim kafayla en dogru karari vermenizi dilerim.

Tebrik ediyorum şahane bir başlık olmuş, yazılanlar da hayatın gerçekleri
Bir bekar olarak şunu eklemek isterim, hep karşı tarafa, aile, eğitim, maddiyat, vs vs ye bakılmış.
Peki duyguların yükselip hazır olmadığınız halde evlilik hayalleriyle adım atışlar ne olacak.
İnsan önce kendini tanımalı hayattan ne beklediğini ne istediğini ne alabileceğini yada neyi istemediğini net belirlemeli.
Maalesef ilk heyecanla evlenip bir süre sonra sıkılan örneklerimizde var ki bu yetmezmiş gibi çocuk sorumluluğuna girip bundan sıkılan ve bunu eşinden çıkartanlarda var.
Bilemiyorum net hüküm veremiyorum karışık işler, kader denilen bir gerçekte var ama yolu seçmek bizlere kalmış.
Tüm evlilerin ve bekarların beklentilerine göre huzurlu mutlu bir hayat dilerim, itina ile her yorumu takip edip aklımın bir köşesine not edeceğim.
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…