saol canim. maalesef hala ayriyiz, uzun sürede böyle olacak gibi.
düsünüp kendimi üzmemeye calisiyorum, herseye ragmen sükrediyorum
ama an geliyor dokunuyor insana evli bi bayan olarak hala baba evinde kalmak.
ALLAH baska dert vermesin, kocamla cok iyi anlasiyorum sükürler olsun.
Buna üzüldüm gercekten. Seni kismen anlayabiliyorum. Ben evli degilim ama sözlümde türkiyede ben yurt disinda yasiyoruz. Ama evli olunca durum cok daha farklidir eminim. Amin Allah baska dert vermesin ve aranizda ki muhabbet hic bozulmasin insaAllah.
Evli olunca söyle farkli, esinle birlikte gecirdigin zamanlarda cok daha yakinsin, sürekli birliktesin cok daha cabuk alisiyorsun.
sonra buraya dönecegin zaman caninin yarisini birakip dönüyosun
Saol canim, ALLAH senide tez zamanda sevdigine kavustursun
Hanimlar evli olanlara bir sorum olacak. Imam nikahi nasil kiyiliyor anlatailirmisiniz?
Ne yani evi olmayanlar ne yapsın? Siz istanbulda bir ev almak için insanların ömür boyu çalıştıklarından haberdar değilsiniz sanırım, ama tabi köyde oturuyorsanız orada olur ancak herkesin kendi evi.- seçtiğiniz eşin işi iyi olsun çalışmayı sevsin.
- mutlaka evi olsun. araba şart değil ev varsa arabada alınabilir fakat ev çok önemli.
- tasarruflu olsun har vurup harman savurmasın.
- asla dul kaynananın oğluyla evlenmeyin.başka uğraşı kalmadıgı için siiznle uğraşır.
- evlenmeden önce kaynanayı aile yapısı iyi gözlemleyin..banane ailesinde ben kocama bakarım demeyin aileyle de evleniyorsunuz.
- evlenmeden önce damadı araştırıp soruştururlarya bence kaynanayı araştırın.
- eşinizin ailesiyle sıkı fıkı olmayın baştan karralı olun kendınızden kişiliğinizden taviz vermeyin mesafeli olun.
- asla kaynanayla altlı üstlü oturmayın.yakın olmayın.
- eşiniizn iyi bir baba olacagından eve bakabılecegınden emın olduktan sonra evlenmeye karar verin..
Ne yani evi olmayanlar ne yapsın? Siz istanbulda bir ev almak için insanların ömür boyu çalıştıklarından haberdar değilsiniz sanırım, ama tabi köyde oturuyorsanız orada olur ancak herkesin kendi evi.
Bir de dul kaynananın oğluyla evlenmeyin demişsiniz. Ne yapsın kadın beyi öldüyse. Ben de kaynanamı pek sevmem ama sizinki de abartılı olmuş bence.
1.Bu soru gerçekten soru mu, şaka mı?
2.Konuyla alakası ne?
3.İmam olup nikah mı kıycan, bekle, zamanı gelip de kıydırınca görürsün.
Böylesine aciklayici ve yardimci bir cevap icin ne kadar tesekkür etsem azdir
tecrübeler her kişiye her duruma göre farklılık gösterebilir valla onu bunu bilmem kim ne derse desin evlilik bir piyango ya amorti çıkar ya büyük ikramiye
Kendi ayakların üzerinde durabiliyorsan,çocuğum olsun takıntın yoksa tecrübelerime dayanarak evlenme derim.Zor bu işler zor..
Evleneceğin erkeği aile ortamında görmek gerektiğine kesinlikle katılıyorum,
Ayrıca farklı ortamlarda da nasıl tepkiler verdiğine dikkat etmek gerek,
Mesela trafikte araba kullanırken,mesela iş arkadaşlarıyla muhabbet ederken,ya da bi kavga ortamında,
Bu gibi durumlarda nasıl tepki verdiğini incelerseniz kişiliği hakkında kesin yargılara varabilirsin,
Ailelerle çok sıkı fıkı olmamak da gerekli,ne kadar sevilirse sevilsinler,insan kendi ailesiyle bile yakın
olmak istemeyebiliyo bazen,
Uzakta olsun tatlı olsun derler,çok güzel bi tabir,
En önemlisi bence her doğruyu her yerde söylememek,
Bu o kadar önemli ki,erkek ne kadar seviyosa sevsin değer versin yanlış bi ortamda yanlış bi
zamanda söylenilen en doğru şey bile eşlere zarar verebiliyo,
Eniştelerinizi eşinize karşı övmeyin mesela,ya da eşinizi ailenize çok övmeyin,bunlar da ters tepen şeyler,
Ve evliliğin başlıca kuralı,sakın ama sakın pembe dizilerdeki gibi hayal ürünü davranışlar beklemeyin
erkekten,sonra çok hayal kırıklığına uğrarsınız...
Makul olun her konuda,ilgi beklerken de maddiyat isterken de,bu zamanda insanlar artık daha rahat
yaşamak için -eğer mesleği de varsa- onun kahrını çekemem ekonomik özgürlüğüm var deyip bi sene
bile dolmadan boşanabiliyo,bencillik olursa evlilikte BİZ olmak imkansız olur...
Fedakarlık,merhamet,sabır,saygı olmazsa olmazlardan....:97:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?