Evli bayanlar, mutlulugun sirri ne?

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
Eskiden evlilikten korkan, mutsuz olacagim dusuncesine kapilan tek insanin ben oldugunu dusunurdum. Ama baktim ki aslinda oyle degil. Herkesin evlilige dair bir takim korkulari varmis meger.
Simdi yas yavas yavas geliyor, arkadaslarimin bir kismi nisanlaniyor, yakinda evlenecek olanlar var, gunun birinde bizede nasip olacak belki. Cogunda bir korku var, acabalar var.
Evlilikten korkan bir kisi olarak, arkadaslarimin korkularini ogrendikten sonra acikcasi daha cok korkmaya basladim. Bu yuzden sormak istedim mutlulugun sirrini.

Yasadigin mekan mi?
Ailelerin verdigi huzur mu?
Esinin iyi olmasimi?
Maddi anlamda gucluluk mu?
vs vs..

Nedir evliyken mutlu olmanin sirri?

şahane soru. ben de merak ediyorum.
ama biraz da kısmet işi sanki.

canım bu konuda konuşulacak okadar çok şey varki .;
benim uzun evliliğimden öğrendiğim tecrübelerimden biraz bahsedeyim.
olaylar karşısında asla tek taraflı düşünmemek gerekiyor.kefenin diğer tarafınandan bakıp sonra itham etmek gerekiyo ..
asla alıngan olmayacaksın .niye öyle neden böyle diye her cümlenin altından bir şey arayıp hesap sorarsan sonunda mutlaka tatsızlık çıkıyor.her iki taraf içinde geçerli tabiki ..
eşler araya duvarlar örmemeli .beni anlamayan bir eşim var diye diyolog kapılarını kapamayın .
birbirinize düşen fedakarlığı istismar edip asla yük olmayın .
birbirinizi rakip değil tamamlayıcı olarak görün.
tartışmak için asla fırsat kollamayın ve sinirli olan kişiyi diğer kişi sabır ve sükünutla dinlemeli .. çünkü sinir anında gerçekten insan ne dediğinin farkına varmıyor ..
aile hayatında her şey olabilir bunlar zaten kaderin birer cilvesi değilmidir..?

bir demet çiçek alan eşine ,tebessümle bakan kadın,eşinin şevkat ve sevgisiyle pişirdiği bir çorbaya teşekkür edebilen erkek mutlu olur..
önemli olan birbirine saygı sevgi özveride kusur etmeyin yeter .a.s.

Beklentisiz sevebilmek ve saygı..
Karşılıklı anlayış ve güven,
Bence iyi bir evliliğin sırrı,
Diğerleri sadece yan etkiler, tek başına sadece biridir diyemem,
Temelini ne kadar sağlam kurarsanız ilişkinin o kadar güzel olur herşey..

Evlililiğin üç altın kuralı var ....:1ninca:
Sabırcoksekeriremsu, Sabır coksekeriremsu,Sabır...coksekeriremsu
he he
Olaya biraz ironik yaklaştım

sevgi, saygı,sadakat, anlayış, aileler, kimseye muhtaç olmayacak kadar da maddiyat.

evlenmeden önceki olumsuz huylarını kabul ederek evlenmek gerek, sonrasında değişmiyorlar(büyük çoğunluğu).

biraz şans biraz anlayış ama kadın ne kadar sessiz kalırsa o kadar iiiiii erkekler için kadın sesini yükselttimi huzursuzluklar başlıyor hep te susmak ii değil tabi ama şans diyorum ben kişisel çatışmalar olacak tabi çok normal olacakki tanıyacaksın birbirini ama çok uzun sürmeyecek ne bileyim zamanla oturuyor bazı şeyler sabredince birazdan fazlada sabır tabiki

bence öncelik hoş görü 2 farklı insan ..
sonra saygı ve sevgi...
değer vermekte önemli...birde bizim en cok dikkat ettiğimiz...
beklentisiz güzel güzel konuşmak...
beklemk yerine istediklerimizi söylüyoruz birbirimizi kıymet verdiğimizden mutlu etmeye uğraşıyoru z..
ve all.yardımıyla ..devam ediyor

karşılıklı anlayış, saygı, sevgi ve sabır...

evlilikte mutlu olmak için 14 yıldır yaptıklarım;(ama bunların hepsi karşılıklı)
saygı...
sevgi...
anlayış...
sabır...
hoşgörü...
özür dilemeyi bilmek...tabi diletmekte...
ortak noktada buluşana kadar tatlı dille konuşmak...
evliliğimin dış etkenlere karşı etkilenmemesi için onu korumaya almak ve bu etkenlerden etkilenmemek...
hareket ve davranışların ne kadar eşinde olsa seviyeli olmasına gayret ederim...
tartışırken bile kötü bir söz söylememek için düşünerek konuşurum...veee herşeyden önce eşim,çocuğum ve evim gelir ve bunuda herkes bilir....
sevgiler...

Mutlulugun tek sirri var: "DOGRU INSANI BULMAK" eger bulduysan bisey yapmana gerek kalmiyor.

canım çok güzel bi konu açmışsın teşekkür ederim....evlilikte yıllar yıllar geçtikten sonra o ilk baştaki heyecana ruha ve tutkuya sahip olan çok nadir insan duydum ve gördüm..ne yapıyolar nasıl yapıyolar bilmiyorum ama tahminimce karşılıklı sevgi ve saygıyı tüketmeyecek bir birliktelikleri oluyor....ben ev hanımıyım ve hergün bir öneki günden çokta farklı gelmiyor.mutsuzmusun kötü giden bir evliliğin mi var derseniz hayır mükemmel bi eşe ve hayatın bana vereceği en büyük armağana ,kızım cerene sahibim .ama zaman geçtikçe aşk yerini sevgi dostluk paylaşım gibi duyguların daha ağır bastığı bi hayata bırakıyo......canlandırmak için tabiki çaba şart ama canlanmayacak bi ilişkinin içindeyseniz artık burası son dediğiniz yere gelmişseniz de bu boşa kürek çekmekten ileri gitmez.....

benim fikrime gelince canandırmakiçin bence artık monotonlaşmış hayattan biraz sıyrılıp hergün yaptığınız işlerin dışında bişeyler yapabilirsiniz eşinizle..her gün evdemi yemek yiyorsunuz...eşiniz özel günleride hatırlamıyor diyelim..maaş aldığı gün çok güzel hazırlanmış bi şekilde kapıda karşılayın ve dışrda yemeyi tklif edin..çoğu eşin hayır diyeceğini sanmıyorum...hergün televizyon karşısnda uyuyan bir eşinizmi var...bugün televizyonu kapatın ve sohbet edin...gözlerinin içine bakarak....
paylaşmak (ki bu her ne olursa olsun) sizide sevdiğiniz insanıda mutlu edecektir..
coksekeriremsu

Ablacığım, ne kadar da güzel özetlemişsiniz. Yüreğinize sağlık.

Evliliğe karar vermek zor yine de...

hayatım sen bütün evlilerin mutlu olduğunumu sanıyorsun,külliyen yalan.

her nekadar yuvayı dişi kuş yapar densede erkeğede büyük rol düşüyo bence evlilikte sadakat ve dürüstlük bide sevgi tabiki bence erkek bunları eşine gösterirse 50 yılda sürer ölene kadarda kadına düşen rol anlayış herzaman güllük gülistanlık olcak die bişey yok adamın işleri ters gider yanında bulunmak gerekir bide aza kanaat etmek çok görüncede sapıtmamak ya okadar çok şey varki ama işte insan nefsine yenilebiliyo bazen huzursuzluklarda bundan cıkıyo evliliklerde Allah herkezin hanesine mutluluk veriri inşallah

problemler tatlı tatlı konuşarak halletmek, erkeği fazla sıkmadan idare etmeyi öğrenmek. her manda onu doyurmak. gizli kapaklı iş çevirmemek, dürüst olmak, sabırlı olmak, saygıda kusur etmemek. beklentilere dalmamamak. ilgi. alaka.

bu konu o kadar uzun kii tatlım....bende senin kadar cok korkardım evlilikten.2 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımın ailesi beni istemeye gelecekleri zaman 1 hafta hiç durmadan ağlamıştım korkudan.nasıl olur nasıl gider.gecinebilirmiyim.beni üzermi*
huyları değişir mi?
bunlar gibi binlerce soru. ama allahıma binlerce şükürler olsun 7 yıldır evliyim.ve iyikide evlenmişim evlilikte başta sevgi anlayış saygı ve güvendir.ama karşındaki eger iyi bir insan değilse sen ne yaparsan yap olmaz yada sen cok üzülürsün.olgun ve karakteri oturmuş bir insan olması lazım .dilim döndüğünce sana yazdım. sevgi ve dua ile kal.ALLAHA EMANET OL......

ahhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhh öyle zorkiiiiii gördügün gibi kişiden kişiye değişiyor canım,,,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…