evli bayanlar siz olsanız ne yaparsınız?

olayın önemini anlamadım tabi ama kv ile aramda sorun olduğunda eşime duyurmak yerine kendi işimi kendim halletmeye çalışırdım, mesela laf mı soktu bende eşime söylenmek yerine şakayla karışık cevabını verirdim gülerek vs vs ama olayın boyutu önemli tabi

valla bu hep böle olmuştur zaten... hepp onarın dedıgı olur.. sen bir hiç gibisindirr.. ben bu duruma alıştım artık.. susuyorum..ve herkesı Allah'a havale edıyorum.. elımden bişe gelmiyor.. yardımcı olamıcam sana canım.. üzgünümm

Eşinizin dengeyi kurması lazım.
Yapamadıysa anne tarafı baskın geliyorsa olaylara objektif bakamıyodur kayınvalideniz tarafından dolduruluyordur diye düşünüyorum.

Annesine çok bağlı eşler ve annesininde duygu sömürüsüyle olayı yansıttığı durumlarda anneyi tutmak kaçınılmaz...Sorunun ne olduğu önemli bence; eğer size iftira falan atıyorsa evet çok zor bir durum; ama laf sokmalar vs. yani klasik kaynana tavrıysa bazı şeyleri duymamazlıktan gelmek daha mantıklı...Bu kişilik meselesi birazda...Ben mesela eşime anlatmadan duramam ve bu hep tatsızlığa neden olur. Benim arkadaşım asla eşi ile paylaşmaz ve yaşadığı sorunlar büyümeden kendiliğinden hallolur. Bence ne kadar özenilirse, ne kdar üzerine düşülürse işler sarpa sarıyor...

çok şükür hiç büyük sorunlar yaşamadım,uafak tefek,gelme gitmelerle ilgili,torunlarıyla ilgili şeyler...

eşime ne zaman bu tarz bir sorundan bahsetsem 'sen yanlış anlamışsındır,annem öyle demez,annem öyle biri değil,annem öyle dese de aslında demek istediği

başka bir şeydir,annemin kalbinden kötülük geçmez,kötü söylemiş gibi görünüyordur ama özü iyidir'e varacak kadar uçar eşim

evet başlarda çok sinir bozucuydu,bazen kendimi aptal gibi hissederdim,eşime büyük bir kırgınlıkla annesiyle aramda geçen olayı anlatır teselli beklerken

suçlu çıkardım.

sonra baktım meseleler basit,abartılacak şeyler yok.

şimdi bu tarz bir şey söyleyeceksem eşime 'hayatım biliyorum annen harika,onun kalbinden asla kötülük geçmez,hep bu benim fitne kalbim yanlış anlar,yine

ben hatalıyım annen asla benim duyduklarımı söylemek istememiştir,zaten anlatınca sen de bu söylediklerime hak vereceksin anlatmasam daha iyiydi ya dura-

mıyorum paylaşmam lazım' şeklinde uzuuuun bir giriş yapıyorumgerçekten yapıyorum bunu abartmıyorum

sonrasında eşim yorum yapmadan önce biraz düşünmek zorunda kalıyor,eğer annesine hak verecek olursa zaten yüzüne yumuşak bir şekilde vuruyorum,

bak ben demiştim çok kötü bir insanım en azından bunda hemfikiriz falan diyorum

eşim arada abartıp bana 'anne ' diyor,sonrasında 'aşkım' a çevirmeye çalışıyor ama benden kaçmaz,çüş yavaş gel biraz diyorum.

evet hiç romantik değiliz

aynı beni anlatmışsın hatta bana da bazen sabah uyanırken eşim anne kalk diyo bende anne senin ebendir diyorum kendine geliyo pardon diyoo

Esime kuserim, konusmam.

Tek bir şey diyim mi: eşine taşıma olayı… yani iki kadın arasında geçiyorsa bırak öyle kalsın. Erkekler anca bu kadar anlar işte kadınsal olaylardan.

kv oldugu ortamda gayet rahat tavri sergilerim
hicbirsey yokmus gibi
esimle yalniz kalinca tatli tatli konusurum onunla beni anlamasini saglarim
o annen bende esinim
biz bir aileyiz !!
ben basarili oldum cok sükür

bende kendi bildiğimi okurum onlarda ne halleri varsa görsünler kafa kafaya verip....

ne anlatıyon kız kocana kendi işini kendin gör:) her erkek az çok böledir:) ve bu bizi gıccık eder zaten hepsinin annesi melektir kalbi temizdir öle demek istememiştir salla onları ne işin varsa kendin gör canın bişeyemi sıkıldı problemin mi var karıştırma kocanı:)

ben eşime çok anlattım annesinin yaptıklarını..ve bir defa sen haklısın evet diyemedi beni suçladı üstüne...benim eşimin ve kvalidemlerin beklentileri çoktu.....ben hergün gideyim,başka kimseye gitmeyeyim,temizlik işlerini halledeyim,gün olursa misafir gelirse hemen iki elim kanda olsa gideyim,eve sadece yatmaya geleyim........onlar söylüyorlar eşim de diyemedi ablamla yapın falan diye....görümcem var üstelik bekar kendisi....sonra eşim de bana baskı kurdu annesine yardıma gitmem konusunda ama başarılı olamadı sadece birbirimizi kırdık.....

ben rahatsız olduğum şeyleri anlattıkça benim ailemle aramı açmaya çalışıyorsun,beni soğutmaya çalışıyorsun onlardan gibi ağır ithamlarda bulundu ki benim asla böyle bir niyetim yoktu......ben söylersem kırılırlar diye düşünmüştüm ben de...oyüzden ses çıkaramadım başlarda ve eşime söyledim sen dersen kırılmazlar diye....sonra ne oldu o söylerse benim doldurduğumu düşünürlermiş zamanı var daha oldu....ben buarada durmadan kırıldım tabi...çünkü tepki veren yok...

halılarını yıkadı bana surat yaptı....yetmedi eşime telefon açıp ağlamışşş....o da hemen hazır zaten....demesin mi annem bir daha temizlik yaptığında gitme de gör diye.....ben de dedim napabileceğini zannediyorsun en fazla boşanırız ve sen hakime dersin anamın evini temizlemiyor oyüzden ayrılmak istiyorum diye......şeyiyle güldürürsün hakimi dedim....morardı...o sandı ki aman beni bırakma ben herişi yaparım diyeceğim.......benim eşimde hiç iş yok....annesinin işini yapmadığım için benden ayrılmayı düşündü aklıma geldikçe deliririm hala....

yeni evlendiğim zamanlar evdeydim....onun tasası yetti.....onlara temizliğe gitmediğim için evde olmamın bir anlamı yoktu=))))BUNUDA KOY İŞE,BOŞ BOŞ OTURACAĞINA ÇALIŞSIN dedi kv eşime....ama eşim cevap veremediği gibi anne benim eşim bu değil lütfen bile diyemedi.......

görümcem bana merhaba bile demez...kimse bu durumdan rahatsız olmaz....eşim de dahil...eşime yiyecek içecek getirip bana getirmedi ama eşim alık alık bakınırken göremedi yine onu da...sonra söylediğim zaman gideceğim ablama sen bundan ne istiyorsun diyeceğim diye tutturdu zor döndürdüm....

kv bir kıza gelini olmasını çok istediğini söylemiş bunu benim yanımda anlattı....ve yaşı bizlere yakın olan bir kız bahsettiği....kaynım için demişmiş ben de yedim....daha neler neler yaşadım...

son yaşadığım olayda ise eşimin olaya yorumu daha bir farklı oldu:))çocuk için kv çemkirdi bize...bende allah hayırlısı ne zamansa ozaman versin anne dedim....sonra da eve gelince eşimle tartıştık....eşimde diyorki annesi ona demiş:))çünkü sizin çocuğunuz olacak evet haklı dedim.....ertesi gün kv aradı uyuyamamış ben öyle dedim diye verdi veriştirdi sonra da eşime bir telefon....onada ağlayıvermiş yine bir güzel....kadın aramızı açmak için uğraşıyor bana söyleyeceğini söyleyip bir de eşimi arayıp ağlıyor ya anlamıyorum....
benimki gaza gelmeye hazır.....bir güzel birbirimizi yedik....yine benim muhteşem eşimin muhteşem yorumu geldi:ONLAR YAŞLI(KVALİDEM 54 55 FALAN KP 60)BİR BUKADAR DAHA YAŞAMAYACAKLAR,O YÜZDEN ONLAR NE DERSE DESİN BEN ONLARIN KALBİNİ KIRAMAM....BİZDE ONLARA CEVAP VEREMEYİZ........ben sanki git durup dururken benim için onların kalbini kır demişim kavga et demişim gibi algılanıyor söylediklerim,düzgünce de söylenebilirdi anne bak kırılır böyle yapmayın gibi......valla ben de bir bukadar yaşayamayabilirim ....abuk subuk şeylerle uğraşarak gençliğimi mahvedemem dedim....onlar yaşlı diye düşünmeden etmeden herşeyi söyleyecekler,ben söz söyleyemediğim gibi kırılmaya da hakkım yok bakar mısın......

yani kısaca eşim yanımda olmadı olmayacak da kesinlikle.....sadece beni oyaladı zamanı var,doldurdu sanırlar..en sonunda da onlar yaşlı oldu....çok kırgınım....ne kadar daha böyle gider bilmiyorum moralim çokkk bozuk....

Son düzenleme:

Durumum seninlinden farkli degil canim.benim kayinvalidemle cok sorunum yok ama kayinpederim hergun onlara gitmemi istiyo evimi sadece otel gibi kullanmami istiyolar.bu yuzden cok tartismamisz oldu.beni telefonla arayip bagirip cagirip hakarekler bile etti ogun gitmedim die.ama hep sustum benden gitti aama esimde degerli oldum esime hicbi zaman sikayet etmedim ben degerlendikten snra babasiyla dalga gecer bile oldum.oda guluyodu artik.hayat bize imtihan sunucak hayatim kusursuz hicbisey yok bende esimden degil ailesinden cekiyorum.sen senden ne isteniyosa simdilik yap esinede şikayette bulunma.erkekler cok sikayet eden kadinlardan sogur cekemezler. Sabret soz gumusse sukut altindir die bosuna demiyor atalarimiz.sen degerlenirsin

kendini uzme sabret goreceksin her sey kendiliginden duzelir.esin zamanla gorecektir ,sen hic bir zaman ustune gitme ,hep mutlu ol hep gul dediklerini umursama.her sey biter

Erkeklerin geneli öyle sanırım.Hiçbir zaman onların anneleri kötü niyetli değildir fedakardır asla kötü düşünmezler kesinlikle gelinlerinin dedikodularını yapmazlar falan filan.birer melektirler yani :)) bence de çok önemli konular değilse bu anlatmaya çalıştıkların eşine anlatma boşver.tabi altta da kalma.o sana laf sokuyorsa sende ona yap :)) ama abartmadan tabi :)) ama önemli bi konuda eşin kv tarafını tutuyorsa o zaman mutlaka eşine anlat.bak mesela eskiden bizim de ufak tefek sorunlarımız olurdu nişanlıyken.ben anlatmazdım önemli bişey değil zaten diye.sonra bi bakarım ki onlar anlatmış hem de bambaşka şekilde.ama ben hiç benim anlattığım bişeyde eşimin beni gözardı edip kv tarafını tuttuğuna şahit olmadım.

ben de kv ile sorun yaşayan gelinlerdenim ama hiç birini kocama yansıtmam.
geçen hafta yaşadığımız en büyük sıkıntımızı kv anlatmış. eşim eve geldi rahat oturmuyor, sıkılıyor, geriniyor vs. bişey söylemek istediği ama sormamı beklediği her halinden belliydi ben de sordum. Bugün annemle bunlar olmuş çok kırılmış dedi. eee dedim. yani bu, neden böyle yaptın diye sormak istedim dedi. tabi olay yaşanandan çok uzak olmamakla beraber bire bir aynısı da değil bir sürü yorum eklenmiş onu öyle yapsaymışım bunu böyle deseymişim ne olurmuşlar vs. ben olduğu gibi anlattım ve davranış sebebimi açıkladım. eşim her ikimizin de haklı ve haksız taraflarını içinde değerlendirmiş olacak ki ben sadece öğrenmek istedim lütfen seni suçladığımı düşünme dedi. Bende gülerek 50 yaşındaki koskoca kadın çocuk gibi beni sana şikayet etmekten çekinmemiş sen de üstüne gelip bana sormakta bile sıkılıp kıvranıyorsun, emin ol suçlu olsaydım suçlamaktan çekinmezdin sakın bu söylediğime inanmanı bekleme ve bana bir daha böyle bir tavırla gelme dedim.
Sonra yemeğe indik (yemeklerimizi birlikte yiyoruz malesef) kp masadan kalktığında kvye kocama söylediklerini bana söyleseydin de ben de nedenini ona değil sana söyleseydim, arada hakem tutmuş gibi hoş olmamış kaldı ki ben daha 2 aylık gelinim sana göre yanlışlarım olması normal ama unutma ki sen de 2 aylık kvsin senin de yanlışların olabilir. Aramızda aşamayacağımız bişey olduğunu sanmıyorum lütfen aramızdakiler aramızda kalsın ki ağız tadımız bozulmasın dedim. Bu kez tuttu beni üzgün görünce sordu ben de anlattım, ben sizin ağız tadınız bozulsun istemem onun için demedim vs. dedi. Bende bozulacak ağız tadı kocamla benim ağız tadım olmaz anne, ufak şeyleri büyütmeyelim dedim. Eşim tamam uzatmanın anlamı yok bundan sonra birbirinizle konuşarak çözün o benim saçımı çekti gibi küçük olaylarla gelmeyin dedi

Velhasıl söylemek istediğim sen eşine yansıtma, bırak kv yansıtsın sen de aaa koskoca kadın utanmadan anlatıyo mu saçını da çekmişmiyim gibi dalgavari sözlerle gülüp geç ki eşin annesinin büyüttüğünü anlasın. Ama kvye bu durumu yansıtmayı da unutma

Allah kolaylık versin tatlım..

senin eşin anlayışlıymış....ben eşime söyledim evet ama ben söylemeyip de kayınvalidem eşime anlatsaydı bizim durum yine aynı olurdu....bir dönem baktım işin içinden çıkamıyorum sürekli tartışıyoruz...söylemedim birşey....ne mi oldu....kv aramış eşimi ağlamış halıları yıkadım insan yardım eder diye.....eşim de hemen ya yardım edersin ya biter bu işe getirdi mevzuyu..yukarıda da bahsetmiştim.....iş eşte bitiyor.....dengeyi sağlayamıyor benim eşim....

evliliğimin ilk yılları bu şekilde geçti.annesi herşeyi diyor herşeye karışıyor sürekli beni üzüyor ama beyimiz annem öyle demek istememiştir,annem yaşlı ya ondan farketmemiştir,annem pek bilmez öyle şeyleri bilse yapar..yani ne olursa olsun anneye laf söylettirmiyordu.ama ben pes etmedim kv nin hoşuma gitmeyen şeylerini ısrarla söylemeye devam etim sonuçta eşim biraz yumuşadı.artık annesine hayır demeyi öğrendi.

benim hatam eşim annesini savunduğunda hemen öfkelenip eşime kızmamdı.küsmekti.ama baktım kv zavallı,saf rollerine giriyor eşimde annesine kıyamıyordu.suçlu ben oluyordum.

şu anda ise gayet sakin ve üzülmüş ayaklarına yatıp derdimi eşime rahatça anlatabiliyorum.

onu cezalandır.. sonuçta eşisin sen.. sana bi nesne gibi dawranmasını izin werme.. alıştım artık dememek için alışma.. kendini kanıtla.. sen olmazsan o bi hiç.. unutma bunu... sewgiler cnmmm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…