- 22 Kasım 2013
- 1.600
- 326
- 123
- 32
- Konu Sahibi _cankizim_
-
ilk 3 yıl bocalama oluyor sanki sürekli sonrası daha rahat gibi tabi evlilikten evliliğe değişir bu durum
sorum özellikle evli ablalarima.
Bir tanidigimin cok ama cok kötü bir evliliği vardi.
Neyse ki şuan aralari iyi.bana bir evlilik 5-6yilda ancak rayina oturuyor demişti.
Şimdi sizlere soruyorum.sizcede öylemi?
Eşimle genel olarak iyiyiz.
İlk 2 yil muhteşemdi.sonraki iki yil kavga kiyamet.
Bosanmanin eşigine geldik.falan.
Neyse ki o kötü günler geride kaldi.
Şuan iyiyiz cok şükür.
Neredeyse 5 yil olacak evleneli.
Eskisi kadar kavga kiyamet yok.ama bazen yine sürtüşüyoruz.
Peki sizce bir evlilik ne zaman rayina oturur?
Bunu kavga icin falan sormuyorum.
Nasil desem bilemiyorum.aliskanlikmi yoksa kabullenmek mi?anlaminda soruyorum.
Umarim kendimi ifade edebilmişimdir.
dedimya aliskanlikmi desek kabullenmikmi bilemedim.Biz ilk 6 ay kavga ettik. Ondan sonra ikimizde birbirimize alıştık. Rayına oturmaktan kastın ne ben pek anlayamadım açıkcası. 5 yil cok uzun bir süre.
canim ilk iki yil muhtesem gecti.benim iki yılı geçti ama hala canım cicimiz.Çiftler arasında ki uyuma bağlı diye düşünüyorum.Tabi bağrış çağrış oluyoruz ama 5 dk sonra hiç bir şey olmamış gibi 'şey vardı hani noldu ya' diyebiliyoruz.
Dedimya canim biz aslinda ilk aylarda bocalamamiz gerekiyorken cok mutluyduk.cicim ayi diolar ama uzmanalr en zor ay diolar bu aylara bende yeni ewliym smdilik gusel esin anlayisliysa guzel olur.. sorunlar oluo ama napcn fedakar olcn
canim ilk iki yil muhtesem gecti.
Ben aglarsam aglar
gulersem gulerdi
Nerde olursak olalim gozlerimin icine bakardi.
Sonradan oldu ne olduysa.ben beceremedim galiba sorun bende.
.
Benzemek.evli değilim ama uzun bir ilişkim var
ve şöyle düşünüyorum ki kabulenmek değil de sanırım eşler ilerleyen zamanlarda birbirine benziyor artık
özellikler benzer olunca da kavga olmuyor.
böylece alışmış oluyorsunuz bir nevi..
bir hocamın sözü vardı ''ben etrafımı benimseyemedim, değiştirmek için çok uğraştım ama bir baktım ben etrafa benzemişim'' bunun gibi yani
Bence herkesin evililige, karsisindakine bakis acisi farkli ve evlilige adapte olma sureside farkli
Seninde belirttign gibi hem aliskanlik, hemkabullenmek tabi sevgi degil saygi bitmisse durum kotu
Ben 8 yillik evliyim simdi ilk zamanlarima gore cok daha mutluyum, canim cicimmi hayir ondan degil, cocuklarimiz olunca birbirimize saygimiz artti, 17 lik liseli gibi etkilenerek goturemiyorum ben isi yani oyle vicik vicik olunmuyor tabi sevgi, saygi, guven, hosgoru, evliligedeger verme, cocuklarini sahiplenme..vs... boyle bi durum
Vicik vicik derken yanlis anlasilmasin yani en bastaki gibi msj ima cvp gelmedi, eve geldi nasilsin demedi, aramadi, hediye almadi...vs... dert etmiyorum bunkari cocuklarim dogduktan sonra
Beklenti ne kadar az mutluluk o kadar cok, bana gore evliligin tanimi bu
Birde evlilik kadin icin yeni bir heyecan basldigi gece erkek hedefini bulmus ve zaferi kazanmis oluyor tabi burda celiski basliyor, kadin heyecan ariyor, erkek ne heyecani evlendikya tamam havalarinda tabi kendide farkinda degil aslinda
Neyse bu kadar edebiyat yeter
Yok biz o kadar değiliz.tatlım ben doğum yaptıktan sonra görseydin sen bizi.ben çarpıntılar mı geçirmedim sinirden hastanelere gittim.gerçi meğer kalp problemim varmış ama olsun.deliriyordum evde kuduruyordum.ben kudurdukça eşimde kuduruyordu.yavrum kızım ortada kalıyordu. sonunda ne oldu.ben sakinleştim eşimde sakinleşti.şimdi arada deliriyoıuz. ne bilim ya kavgasızda çok sıkıcı olur.hakikaten tuzu biberi.eşim beni evden bile kovdu.bana ne gitmicem sen git dedim.
Benzemek.
Evet evet olabilir.
son ki cumleniz duymak istedigim cevap.
guldurdunuz.
Evet herkesin bakis acisi farkli.
Ama ben sizinde bakis acinizi+tecrubelerinizi ögrenmek istiyorum.
Asyacim böyle muhabbet arasi konusulunca gülüyoruz ama sıkıci bir durum.
O an kavganizin şiddetini bilmiyorum ama
ben normal tartisma aninda bile söylense bòyle kibar cevap vermezdim eşime.
Cok istiyorsan sen defol git derdim:26:
Asyacim böyle muhabbet arasi konusulunca gülüyoruz ama sıkıci bir durum.
O an kavganizin şiddetini bilmiyorum ama
ben normal tartisma aninda bile söylense bòyle kibar cevap vermezdim eşime.
Cok istiyorsan sen defol git derdim:26:
evli değilim ama uzun bir ilişkim var
ve şöyle düşünüyorum ki kabulenmek değil de sanırım eşler ilerleyen zamanlarda birbirine benziyor artık
özellikler benzer olunca da kavga olmuyor.
böylece alışmış oluyorsunuz bir nevi..
bir hocamın sözü vardı ''ben etrafımı benimseyemedim, değiştirmek için çok uğraştım ama bir baktım ben etrafa benzemişim'' bunun gibi yani
ahahah çok doğru.ben evlenmeden önce eşimle 5 yıl çıktık.sonunda artık yüzümüz bile benzedi.millet abi kardeş sanıyor bizi.Şaka yapıyorum sanmayın ciddiyim.
evet ablacim yaa dün yaptigima bile ne saçma diyorum.Benim bakis acim az once yazdiklarin hani evliligin tanimi ve devami
Tecrubemde bu cumlede sakli aslinda
Yasadiklarima gelince, benim esimin patalojik bir kiskancligi var o yuzden tartismalarimiz sacma sapan ama cok kiriciydi o yuzden onlari bosveriyorum yoksa kotu etkilenirsin
Aynen sana katiliyorum bende bana git dese ilk yillarimda hönküre hönküre aglar kiyameti koparirdim sinir ataklari yasardim, gunlerce surerdi kavga, ama simdi hayde pasam ben digil sen gidiceksin deyip , cayimi demler cocuklarimla oynayip tv seyrederimkafama takmam yani . Tabi bu mantigada anca 34 yasinda varabildim. Ayy ne salakmisim ne bos seylere uzulup aglamaisim hic geregi yokmus agla agla sis gozlerle uyumadan ise git soranada grip olmusum de , ne aptallimis. Uzat ayani bak keyfine. Simdi Allah tan isede gitmiyorum ev garisiyim, Allah tan gitmiyorum diyorum cunku vardiyalarimiz uymazdi kavgalar bile yarim kalirdi sinirden kendimi yerdim, simdi en azindan rahat konusmaya vakit var ama ben artik yorulmusum kisadan kesiyorum. Bakmayin burda uzuuun uzzzun anlattigima
Bu cani sagolasica adam beni cok yormus belliki ceneme vurmus
evet canim haklisinyani demem o ki eşler arasında elbet kavga olur.orta yolu bulabiliyorsanız sürer ilişki.yoksa herkes ayrılırdı.
doğrudur...
zaten eşler birbirine yüz olarak benzermiş derler
evet canim haklisin
Esin sana git dediginde tabiki gitmeyeceksin
tabiki mucadele edip gerekirse alttan alacaksin ama o an ben senin kadar kibar olamazdim.malesef.
Benim en kötü huyum canimi acitacak bir şey duyunca vahşileşip çirkinleşiyorum
evet ablacim yaa dün yaptigima bile ne saçma diyorum.
Gereksiz uzatmisim falan diyorum.
Peki birsey soracagim.
Evlilikte cinsellik cok önemli bunu biliyorum
ama bana hep gereksiz sacma gelmistir.sizce cinsellik bir evliligin sonunu belirlermi.
Cok acik yazamiyorum.kusura bakmayin.
evet canim haklisin
Esin sana git dediginde tabiki gitmeyeceksin
tabiki mucadele edip gerekirse alttan alacaksin ama o an ben senin kadar kibar olamazdim.malesef.
Benim en kötü huyum canimi acitacak bir şey duyunca vahşileşip çirkinleşiyorum
ben eskiden öyleydim.sonra hayat olgunlaştırdı derler ya.insan koca evinde ana evinde olduğu gibi rahat olamıyor malesef.Keşke olsak.Ne naz yapardım, ne naz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?