- Konu Sahibi adelisa_zvucan
Ben her Genç kızın ilk adetle birlikte kadın doğum uzmanına girmesinden yanayım . Biz o kadar bilinçli değildik tabi ama yetişkinler olarak evlenmeden önce ve evlilikten sonra da kesinlikle gidilip muayene olunmalı smear testi vs verilmeli. Bir yıldır olmadıysa zaten kesinlikle doktora gitmelisiniz. Ayrıca çok önemli olmasına rağmen es geçilen en temel unsur da beslenme.Yeni evli veya çocuklu bayanlara sorum olucak. 1 senelik evliyim. Hiç bir şekilde ne eşim ne de ben korunmadık. Herhangi bir sorunumuz da yok. Ovulasyon testleri ile de yumurtalama dönemimi takip etmeme rağmen gebelik olmadı. Ama şöyle bir sıkıntım var. Yaşayan var mıdır bilemiyorum. İlişki sonrası kasık ağrım oluyor. Adet ağrısı gibi. Ve 2 gün kadar sürüyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bilen veya fikri olan var mı? Gebe kalmak içinde neler yapabilirim?
Çünkü yediğimiz sağlıksız gıdalar yumurta ve spermin de kalitesini bozuyor. Çok fazla koruyucu var her şeyde bunlar bizi çok etkiliyo ve sonuç olarak sebepsiz infertilite denilen bir şey türedi. Uzmana gitmeyi ihmal etmeyin. Eşiniz de gitsin. Muhakkak. Sonra siz hastane hastane doktor doktor tedavi ararken eşinizden kaynaklı bir sağlık sorunu da olabilir. Sperm testi verir olur biter .