• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli...bazen mutlu bazen mutsuz...ve çocuklu...sizdede böyle mi??? Tecrübeli anneler eşler yardımmmm

Benim 8 aylık kızım var o uyurken iş yapamıyorum anında sese uyanıyor. O uyurken sadece ev toplama ütü ve makineye çamaşır yerleştirme ve vileda gibi sessiz işleri yapabiliyorum. Evi süpürmek için onu mama sandalyesine koyup mutfak ve salonu süpürüyorum. Kıyameti koparıyor ikinci odanın sonunda. Ben de bıraktım olduğu kadar. Zaten ücretsiz izindeyim onun için. Evde asgari temizlik şartları olsun yeter. Onun minik parmaklarıyla oynamak varken kim iş yapmak ister ki :)

2-3 gunde bir dip köse girismeye uşenmiyor musunuz yahu okuyunca bile feci angarya gozukuyor hayatınız benim cocuk yok ,misafir,akraba surekli gelip gitmez dagilmiyor cok batmıyor ama su cocuk isi bikez daha gözümden düştu valla cehennem gibi..
Allah yardım etsin durumun varsa yardimci tut o yardim etsin. Haftada 1-2 gun gelir belki

Ben baktım başa çıkamıyorum iyice psikolojim bozuldu. Dağınık evlerde mutlu çocuklar yaşar sözünü hayat felsefem yaptım. Mutluyuz...

2-3 gunde bir dip köse girismeye uşenmiyor musunuz yahu okuyunca bile feci angarya gozukuyor hayatınız benim cocuk yok ,misafir,akraba surekli gelip gitmez dagilmiyor cok batmıyor ama su cocuk isi bikez daha gözümden düştu valla cehennem gibi..
Allah yardım etsin durumun varsa yardimci tut o yardim etsin. Haftada 1-2 gun gelir belki

hahhaa yok kiz o kadar karamsar olma...aksam toplayacaksin sabah dagilacakki tadi ciksin..hem dagilmazsa toplamak diye birsey olmazdi..sonra nasil cinnet gecirirdi biz kadinlar dimi :D hahaha

saka bir yana..zaten cocuklar olmasada dagiliyor pisleniyor..gene makina calisiyor gene gene..en azindan bu durumda guzel bir sebep vermis Rabbim. buyuduklerinde bu kadar olmaz kismetse..hem dagilmayacak pislenmeyecekse bu omur nasil gececek :D

hahhaa yok kiz o kadar karamsar olma...aksam toplayacaksin sabah dagilacakki tadi ciksin..hem dagilmazsa toplamak diye birsey olmazdi..sonra nasil cinnet gecirirdi biz kadinlar dimi :D hahaha

saka bir yana..zaten cocuklar olmasada dagiliyor pisleniyor..gene makina calisiyor gene gene..en azindan bu durumda guzel bir sebep vermis Rabbim. buyuduklerinde bu kadar olmaz kismetse..hem dagilmayacak pislenmeyecekse bu omur nasil gececek :D

Yok yok esimle misafirlige gittik.Onlarinda 2 cocugu vardı resmen canavar bir durmuyorlar kosturma,gurultu vs ama cocuklari esimin bile dövesi gelmiş o derece bidahada misafir olmadikno eve ilk ve sondu yani :D boyle boyle orneklerle cocukla ugrasamayacagimizi biz anladık.Ugrasana kolay gelsin :D

Kasma kendini bu kadar seni bebegin kucuk daha . Benim oglum 3 bucuk kizim 1 bucuk yasinda illa ki evim daginik. Islerimi yaparken cocuklarla da oynuyorum. Evimi supurecem aldigim oyuncak supurgeyi veririm .hadi evi supuruyoruz pislikleri kovuyoruz diye. Evimi silecem oturma oyinuna geciyoruz .yerler kuruyana kadar kayip dusmememiz icin oturmaliyiz diyorum. Sonra toz alma . Herbirine bir tozbezi sehpalara camsil sikiyorum bakalim kim daha guzel silecek hadi bakalim diyorum.yemek mi yapacam herbirine birer plastik kap kacak ne varsa birer kasik yemek yapacaz simdi hadi bakalim sen su yemegi yap sen sunu v.s oyun haline getiriyorum herseyi mecbur . Yoksa stresten kafayi usuturdum. Onlar uyuyunca banyo tuvalet yikarim yada gece yattiklarinda . Canimiz pasta borekmi cekti 1olcu bize yetiyorsa ben 2 olcu yaparim. Hooop buzluga iki poset biri gelirse cikar isit . Bi kek cirp tamamdir .ayda 1 gun cocuklari babayla disari yoĺarim onemli olan cocuklar varken yapilamicak isleri yaparim. Her zaman da degil yani esimin bos gunu olacakta oyle. Aksam uyku saatini belirle . Esine de zaman ayirirsin boylelikle. Haa ben hergun boylemiyim. Tabiki hayir bazen 1 hafta supurme disinda bisey yapmam. Yemek ve bulasik sadece . Kendini yipratma bu isleri cocuklarini ihmal etmeden yapmaya calis.

Valla ben o dedigin tempoya tahammul edemedim. Ev pis oldukca icim daraldi benim. Simdi ikinci cocuk da yola cikti. Bosuna mi calisiyoruz? Uc bes kurus verip bir yardimci tutulabilir. Ben birisini buldum mesela yeni. Iki haftada bir ya da eger kabul ederse haftada bir gelecek. Ben de boylelikle hem kendime hem de cocuklarima vakit ayirabilicem. Ve ev hicbir zaman cok pis olmayacak.

4 senelik evliyim hiç a'dan z'ye temizlik yapmadım :D :KK53:
Kafam ne eserse onu yaparım hiç kasmam kendimi. Zaten komple temizlik yap 2 gün sonra gene tozlanmaya başlıyor.
Bu kısır döngünün kurbanı olmicam asla :D

Cok titiz degilim ama daginikliga tahammulum yok 4 aylik bebegim var heryer toplu olunca evimde temiz gorunuyor bebegim buyuyunce tabiki dagitarak ogrenicek oynuycak ama o uyuyunca yine toplarim cunku evim daginik olunca zihnimde daginik oluyor kendimi iyi hissetmiyorum evim toplu olunca bende mutlu oluyorum zaten bi duzene sokunca evi istesende cok dagilmiyor sende cok yorulmuyorsun

Back
X