Evli bi bayan ailesine maddi destek verebilirmi ?

CmreKck

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
410
278
103
Merhaba guzel bayanlar,
Esimde bende calisiyoruz, esim ve ailesi para konusunda benim yetisme ortamima gore cok farklilar. Soyle anlatayim : herkes kendi parasina bakar, 100 lira bile verse mesela kaynanam cocuklarina onun hesabini yapar geri istedigine sahit oldum. Esimin kiz kardesi var ogrenci hic harclik vermez (en azindan ben hic sahit olmadim ama sanmiyorum). Birazda gariban gibi yasamislar ama evleri birikimleri felan var(Allah daha cok versin). Kimsenin kimseye bes kurusu gecmez.

Ben ise cok farkli yetistim, babam hep cevresine yardim eden bi insan o yuzden fazla birikimi yok. Cocuklari icin annemde babamda hic birseyi gozumuzde birakmadilar, ozel derslerden tutun gezmeler spor felan hic biseyden geri kalmadik.

Ben arada aileme soruyorum annemlere biseye ihtiyaclari varmi diye, tabiki yok diyorlar ama esim olmadigi zaman arada bazi seylerini oduyorum ne kadar mahcup olsalarda. Kardeslerimede harclik vermek istiyorum ama esimden cekiniyorum hep ... dogum gunleri icin mesela yuzer lira vericem ama esime soyleyemiyorum ne kadar soylemek istesemde cekiniyorum.

Siz nasilsiniz bu konularda ? Yardim edermisiniz veya kardeslerinize harclik verirmisiniz ? Esinizle paylasirmisiniz bunlari ?

Uzun oldu kusura bakmayin.

Yok hayir kendi param, calisiyorum. Ama bana kalsa herseyi soylemek paylasmak isterim...
Neden söyleyemiyorsunuz anlayamadım tam olarak.
Öğrenci yakınlarımıza harçlık olarak veriyoruz biz de. Öyle "senin yakının, benim yakınım" ayrımı ya da "senin paran, benim param" ayrımı yapmıyoruz. Bizim mantığımızda hayat müşterekse, aileler ikimizin ailesidir; gelir ve giderler de müşterektir..

Eşin okuyan kardeşine yardım ediyor mu mesela eğer etmiyorsa hem görümcenize hem de kendi kardeşleriniz için ara sıra harçlık verelim bir ihtiyaçlarını görür diye söyleyin.

Eşine bağlı bence. Bende Arada dediğin gibi bıseylerine katkıda bulunuyorum. Yüksek meblağ gerekiyorsa eşime söylerim Allah razı olsun o da hep der var mı bı ihtiyacları yetmezse daha verelim falan. Dusuk ücretli seyleri söylemene gerek YOk ki bence. Atıyorum 50 100tl ilk bı taksıtını ödesem eşime söylemem ancak param biterse söylerim

Bayramlarda veriyoruz
Ben kardeşimin telefon faturasını ödüyorum biletlerini falan alıyorum bize gelip giderken
Eşim de kardeşlerine arada verir
Ama çok fazla değil

Ben ablamin özel günlerinde hediyesini eksik tutmam. Artik karar verdik ve doğum günlerine mesela 1 büyük altin aliyoruz birbirimize. Arada gördüğüm ve beğendiğine inandığım şeyleri alirim.
Hesap vermiyorum...
Bence normal şeyler bunlar

Siz calisiyorsunuz ve kardeslerinize elbetde dogumgününde vs para vereceksiniz bence cekinmeyin. Esiniz kizarmi 100 tl verdiginizi ögrense

Bu forumda evli bay ve bayanların ana babalarından maddi destek alması hem hak hem de zorunluluk gibi anlaşıldığına göre evli bay ve bayanlar da ailelerine destek olmak durumundalar bence. Ayrıca Kendi paranızı harcarken kuruş kuruş hesap vermek zorunda değilsiniz. Kardeşinlerinize ailenize dilediğiniz gibi destek olun laf oraya gelirse izin alır gibi değil yaptım oldu diye söyleyin. Eşiniz itiraz ederse benim kültürüm yaşama bakışım bu dersiniz

Elli yüz lira vb ufak meblağ için söylemeye gerek yok laf ederse sıkıntı zaten. Gizle diye demiyorum çok normal birsey çünkü .Yılda kardeşe yüz lira da verilir neden olmasın.

Ama her ay kardeşine yada ailene 300-500 vermek istiyorsan tabiki kocan bilmeli ve izni olmalı şahsen ben çok zor durumda değillerse eşimin ailesine böyle bir tutar göndermesini istemem.

Ya bana kalsa bende oyle olurum, mesela yegenlerine hep hediyeler kiyafetler alirim en guzellerinden. Kardesine harclik vermek bana pek dusmez cunki yas olarak benden buyuk. Ama annesine babasina bazen bise aliyoruz esime geri parasini veriyorlar bende israr ediyorum vermeyin boyle seylerin lafi olmaz diye. Ama iste bunlarda herkesin gideri parasi kendine, esimde yuzume vurur sen cok para yediriyosun diye cekiniyorum cunki o boyle gormemis

iyi de bu dogum gunu . Ne karisacak ki buna ? Ben aileme hediye alirken va asla sormam. Ona mi kalmis yahu . Aileniz size bu kadar harcarken ki eminim ceyizinizi de babaniz yapmistir , siz onlara bir 100 tl vereceksiniz diye kiyamet kopartacak ??? Yok artık..

Eşim üniversite okuyan yeğenine her ay 250 TL civarında para gönderiyormuş, geçen bir mevzu konuşurken laf arasında söyledi. Ben de aa bana da ver hesap numarasını arada ben de gönderirim belki dedim, gerçekten de öyle düşünüyorum. Gücümüz yetiyorsa versin tabii, hiç önemli değil bence.
Benim ailemde ihtiyacı olan kimse yok çok şükür, olsa elbette ki verirdim.

Ayrıca senin paran, benim param olayı çok yanlış bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…