• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli bi bayan ailesine maddi destek verebilirmi ?

Eşler arasinda senin paran benim param olayi garip geliyor. Esimbenden habersiz ailesine para verse ve "benim param" dese asla aramiz eskisi gibi olmaz. Bende ona gore davranirim. Tabi sizin evliliginiz ne durumda bilemiyorum.

Ya para verdigimde ayda yilda bi mesela annem alisveris yapar ben oderim, bi organizasiyon yapmislardi bizkiler bende az bi miktar verdim benimde katkim olsun diye yani ufak defek seyler. Ama ufakta olsa esimle paylasip rahat olmak varken boyle saklamak sacma geliyor bana ama saklamasamda onlar boyle olmadiklari icin laf eder diye cekiniyorum.

Eşiniz sizden habersiz verse hoşunuza gider mi ? ..yada eşiniz Verse kendı parasını siz müdahale edermisiniz ....

Ya benden cekinicek bi durum yok ben onlarin aile yapisindan, yasam sekillerinden dolayi cekiniyorum. Cok buyuk miktarlar olmadgi surece yada buyuk miktar olsada gecerli bi sebep varsa asla mudahale etmem.

Zaten insan markette annesinin yaptığı alışverişin ödemesini yaptığını eşine niye söylesin ki?

-Nasılsın karıcım?
-İyiyim, annemlere uğradım, alışverişe gittik, parayı ben ödedim :)

Yani konusu açılacak bir durum değil. E meblağ eşe belirtilmesi gerekecek kadar yüksek değil.
O yüzden üzerinde durmayın bence C CmreKck

Elli yüz lira vb ufak meblağ için söylemeye gerek yok laf ederse sıkıntı zaten. Gizle diye demiyorum çok normal birsey çünkü .Yılda kardeşe yüz lira da verilir neden olmasın.

Ama her ay kardeşine yada ailene 300-500 vermek istiyorsan tabiki kocan bilmeli ve izni olmalı şahsen ben çok zor durumda değillerse eşimin ailesine böyle bir tutar göndermesini istemem.

Haklisiniz

Zaten insan markette annesinin yaptığı alışverişin ödemesini yaptığını eşine niye söylesin ki?

-Nasılsın karıcım?
-İyiyim, annemlere uğradım, alışverişe gittik, parayı ben ödedim :)

Yani konusu açılacak bir durum değil. E meblağ eşe belirtilmesi gerekecek kadar yüksek değil.
O yüzden üzerinde durmayın bence C CmreKck

:D ya o bi misaldi ama gercekten tuaf bi misal olmus

Kizmaz o anda ama eminim miktari fazla gelir ona cunki gormemis oyle... ve ilerde laf etme ihtimali var

Kendi kazandığınız para elbetde verin kardesinize. Esiniz kardeslerinin dogumgünü olursa aynı miktarda para verirsiniz öyle olmazmı

:KK70: ya o bi misaldi ama gercekten tuhaf bi misal olmus

Yani ben yazarken kendimi de düşündüm. Annemler arabalarını sattılar, ben de olduğu için bazen birlikte gidiyoruz alışverişe. Benim ödediğim zamanlar da oluyor. Annem tabii ki hemen vermeye çalışıyor. Bazen alıyorum, bazen almıyorum. Yani yüksek meblağlar olmadığı için bu konuyu okuyana kadar üzerinde düşünmemiştim bile.

Annem de bazen bana bir şey alır, bazen oğluma, hatta ben kendim bazen sipariş veririm alsın diye. Hiç parasını sormam:halay:

ben iki taraf içinde gerektiğinde maddi destek olunması taraftarıyım
bunca yaşa getirmiş okutmuş yeri gelmiş boğazından kesmiş vermiş
şimdi ihtiyaç nispetinde yaparım
benim ailemin ihtiyacı yok ama en kötü her haftasonu jest yaparım anneme bir kek yapıp götürürüm arada evini toparlarım vs
kayınvaldemlerde kendi yaglarında kavrulurlar ama bazen eşim annesine pazar parası ya da kardeşine harçlık verir ben de desteklerim

Başlığı görünce şey geldi aklıma
Bana kredi çek toplu para ver, seni büyüttüm diyen ebeyvn modeli.

Çok şükür öyle değilmiş. Üstelik emeğinle çalışıp, kazandığın para, kocan ve senin harcamaların dışında, para kalıyorsa vermende ne sakınca olabilir ki?
Zevkine harcadın varsaysın eşin, ya da söyleme.

Ama diğer yandan, baban milleti hoş tutmak adına ailesi için birikim yapmamış, yani yukarıda yazdığımı yapmamış. Elinden tutmak vazifen değil.

İhtiyaç olduğunda elbette aileme veririm, hatta şuan çalışmıyorum, çalıştığım dönemdeki gibi olmasa da şuan da bir ihtiyaç durumunda yardım etmeye çalışırım.
Eşim de aynı şekilde davranır eminim.

Eşime laf arasında söylerim veya söylemem unuturum, yüksek miktarları muhakkak haber veririm tabiki

Aile okutsun buyutsun yüz lira vermek için kocaya soralım demek vay be:KK43: Asıl aileme destek olmazsam bana yazıklar olsun der yardım ederim. Bu kadar da koca Budalası olmayalim Allahaskina!

Haklisiniz aslinda kocabudalasi degilde ne bileyim onun yetisme tarzindan dolayi cekingen kalmak diyelim... ama haklisiniz zaten bu cekimserlik bana vicdan azabi veriyor, kiziyorum kendime.

Başlığı görünce şey geldi aklıma
Bana kredi çek toplu para ver, seni büyüttüm diyen ebeyvn modeli.

Çok şükür öyle değilmiş. Üstelik emeğinle çalışıp, kazandığın para, kocan ve senin harcamaların dışında, para kalıyorsa vermende ne sakınca olabilir ki?
Zevkine harcadın varsaysın eşin, ya da söyleme.

Ama diğer yandan, baban milleti hoş tutmak adına ailesi için birikim yapmamış, yani yukarıda yazdığımı yapmamış. Elinden tutmak vazifen değil.

Esime herseyi soylememek en iyisi sanirim.

Haklisiniz babam konusunda bende kiziyorum icte ice bazen ama oyle bi babaki ihtiyacimiz olsa yoktan var eder bizim icin... yani kiziyorum bazen fazla eli bol olmasina cevresine karsi ama kiyamiyorum yinede

Esime herseyi soylememek en iyisi sanirim.

Haklisiniz babam konusunda bende kiziyorum icte ice bazen ama oyle bi babaki ihtiyacimiz olsa yoktan var eder bizim icin... yani kiziyorum bazen fazla eli bol olmasina cevresine karsi ama kiyamiyorum yinede
Söyle tabi. Senin tercihin.
Eşin kıyas yapmaz bence. Yaparsa da zevkime harcadım dersin

evlılıkte saklılık gızlılık olmaz senın paran benım param da olmaz sen calısıp kazanıyrsun dıye o para sadece senın sayılmaz aynı sey esının maası ıcınde geceerlı ama syle bır durum varkı ese fazla koz vermemek lazım esın aılesıne yardım etmıyrsa ve senın verdıgın paraları ılerde bı kavgada senın basına kakacaksa hıc syleme bılmesın kardeslerıne ver harclıgını ama esın aılesıne yardım edıyrsa bende verıcem dıyebılırsın kalem kalem her verdıgını sylemesen bıle genel olarak koltuk cıktıgını bılmesı yeterlı olur... Ya da syle knusabılırsın ben kardeslerıme destek cıkmak ıstıyrum her ay 200 lıra ben benım kardesıme vereyım sen de kendı kardesıne ver hak gecmesın bız buyuguz abılık ablalık yapalım de sorun olmaz

evlılıkte saklılık gızlılık olmaz senın paran benım param da olmaz sen calısıp kazanıyrsun dıye o para sadece senın sayılmaz aynı sey esının maası ıcınde geceerlı ama syle bır durum varkı ese fazla koz vermemek lazım esın aılesıne yardım etmıyrsa ve senın verdıgın paraları ılerde bı kavgada senın basına kakacaksa hıc syleme bılmesın kardeslerıne ver harclıgını ama esın aılesıne yardım edıyrsa bende verıcem dıyebılırsın kalem kalem her verdıgını sylemesen bıle genel olarak koltuk cıktıgını bılmesı yeterlı olur... Ya da syle knusabılırsın ben kardeslerıme destek cıkmak ıstıyrum her ay 200 lıra ben benım kardesıme vereyım sen de kendı kardesıne ver hak gecmesın bız buyuguz abılık ablalık yapalım de sorun olmaz

Tam olarak ozetlemissiniz dusuncelerimi, bencede saklilik gizlilik olmaz o yuzden rahat edemiyorum bi 100 tl icin bile ama dediginiz gibi esim ailesine karsi oyle olmadigi icin herhangi bi durumda koz olmasini istemem elinde

Back
X