Evli bi bayan ailesine maddi destek verebilirmi ?

Annemlerin ihtiyacı yok ama kız kardeşime ve yeğenime elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Bunu da hiç bir zaman eşimden saklamam. Benim ailem eşimin ailesi demek ben vermeyelim desem kendisi yardımcı olmak ister. Eşimin ailesi için de aynı şey geçerli. Bence söyleyin nasıl alışırsa öyle gider. Kendi ailesinden görmemiş olabilir ama belki biraz insanlık öğrenir.

Eeğer kendi ailesine 1 lira bile vermiyorsa lafını edebilir. farketmeyeceği kaar küçük bir tutarsa söylemeyin.
ama eşinin kardeşi ve sizin kardeşinizie harçlık verin bunu eşinizle konuşun sonuçta öğrenciler ya o kadar da değil iki tarafı da sevindirmek lazım bence.

Merhaba guzel bayanlar,
Esimde bende calisiyoruz, esim ve ailesi para konusunda benim yetisme ortamima gore cok farklilar. Soyle anlatayim : herkes kendi parasina bakar, 100 lira bile verse mesela kaynanam cocuklarina onun hesabini yapar geri istedigine sahit oldum. Esimin kiz kardesi var ogrenci hic harclik vermez (en azindan ben hic sahit olmadim ama sanmiyorum). Birazda gariban gibi yasamislar ama evleri birikimleri felan var(Allah daha cok versin). Kimsenin kimseye bes kurusu gecmez.

Ben ise cok farkli yetistim, babam hep cevresine yardim eden bi insan o yuzden fazla birikimi yok. Cocuklari icin annemde babamda hic birseyi gozumuzde birakmadilar, ozel derslerden tutun gezmeler spor felan hic biseyden geri kalmadik.

Ben arada aileme soruyorum annemlere biseye ihtiyaclari varmi diye, tabiki yok diyorlar ama esim olmadigi zaman arada bazi seylerini oduyorum ne kadar mahcup olsalarda. Kardeslerimede harclik vermek istiyorum ama esimden cekiniyorum hep ... dogum gunleri icin mesela yuzer lira vericem ama esime soyleyemiyorum ne kadar soylemek istesemde cekiniyorum.

Siz nasilsiniz bu konularda ? Yardim edermisiniz veya kardeslerinize harclik verirmisiniz ? Esinizle paylasirmisiniz bunlari ?

Uzun oldu kusura bakmayin.

her ay belli miktar veriyorum azda olsa. esim birsey diyemez calisiyorum kazaniyorum ihtiyaclari varki veriyorum. esim ailesine vermez ama ben veriyorum izinde istemedim hic

Sürekli yapılan büyük meblağlar veya sömürü işine dönüşmüş olmadıkça yardım el harçlığı yapılmasında sıkıntı yok her iki tarafta yapabilir ama ayrıca kendi paranızdan 50-100 tl verdiğiniz harçlığı söylemeyin

burda eşi 20 lira yı habersiz harcamış diye güveni sarsılıp evliliğini sorgulayan arkadaşlar gördük bence tabiki eşine söylemelisin doğumgünüde kardeşine hediye almakta en doğal hakkın eğer çalışıyorsan kendi paran bile olsa eşine sorup ortak karar almalısınız o sizden habersiz verse eminim bozulursunuz yada ailesine yardım etse ne düşünürsünüz empati yapıp öyle hareket etmek lasım

Empati yapiyorum ama benim normal karsilicam biseyi onun normal oldugu halde normal karsilamamasindan cekiniyorum .. o oyle gordu ailesinden diye kendimide onlara bu konuda adapte etmek istemiyorum ..

Yeri geliyor eşimin okuyan kardeşine ben de harçlık veriyorum. Elinde imkan varsa kendi kardeşin eşinin kardeşi verebilirsin. Sonuçta bu çocuklar okuyor ihtiyaçları var. Benim kardeşim yok ama olsa verirdim. Eşinizle de paylaşın çok büyük yardımlar olmadığı sürece ufak tefek harçlık mevzuları göze batmamalı.

Annemlerin ihtiyacı yok ama kız kardeşime ve yeğenime elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Bunu da hiç bir zaman eşimden saklamam. Benim ailem eşimin ailesi demek ben vermeyelim desem kendisi yardımcı olmak ister. Eşimin ailesi için de aynı şey geçerli. Bence söyleyin nasıl alışırsa öyle gider. Kendi ailesinden görmemiş olabilir ama belki biraz insanlık öğrenir.

Alisma konusunda haklisiniz, bir iki gun degil omrum gecicek bu insanla. Sanirim herseyi hemen soylemektense yavas yavas alistirmaliyim. Zaten esimde ailemizin (kuzenler felan) birbirine bagliligini goruyor ve hosuna geliyor belki para konularindada hosuna gelir

eşimin tarafı da öyle herkes kendi kazanır kendi yer biriktirecekse de kendine biriktirir. bizde öyle değildi mesela bekarken kesemiz birikimimiz hep ortaktı. şu anda anneme birşey alsam para versem kesinlikle saklamam eşimden. kendim kazanıyorum ama yine de saklamam çünkü kesemiz bir diye düşünüyorum senin paran benim param diyemem yani. denilmez ayıp. ama öyle bekarkenki gibi de veremem sonuçta kendi sorumluluklarım var artık.

Merhaba guzel bayanlar,
Esimde bende calisiyoruz, esim ve ailesi para konusunda benim yetisme ortamima gore cok farklilar. Soyle anlatayim : herkes kendi parasina bakar, 100 lira bile verse mesela kaynanam cocuklarina onun hesabini yapar geri istedigine sahit oldum. Esimin kiz kardesi var ogrenci hic harclik vermez (en azindan ben hic sahit olmadim ama sanmiyorum). Birazda gariban gibi yasamislar ama evleri birikimleri felan var(Allah daha cok versin). Kimsenin kimseye bes kurusu gecmez.

Ben ise cok farkli yetistim, babam hep cevresine yardim eden bi insan o yuzden fazla birikimi yok. Cocuklari icin annemde babamda hic birseyi gozumuzde birakmadilar, ozel derslerden tutun gezmeler spor felan hic biseyden geri kalmadik.

Ben arada aileme soruyorum annemlere biseye ihtiyaclari varmi diye, tabiki yok diyorlar ama esim olmadigi zaman arada bazi seylerini oduyorum ne kadar mahcup olsalarda. Kardeslerimede harclik vermek istiyorum ama esimden cekiniyorum hep ... dogum gunleri icin mesela yuzer lira vericem ama esime soyleyemiyorum ne kadar soylemek istesemde cekiniyorum.

Siz nasilsiniz bu konularda ? Yardim edermisiniz veya kardeslerinize harclik verirmisiniz ? Esinizle paylasirmisiniz bunlari ?

Bence böyle durumlarda, her iki tarafta kendi aile ekonomilerini bozmayacak şekilde( yani eşler) ailelerine yardım etmeli. Bende seninkine benzer yardımlarda çok bulunurum. Anneme giderken mesela deterjanı bitmişse alırım birşeye ihtiyacı varsa alırım, parası yoksa veririm, eşimde bilir. Biz zaten buna benzer bir konuşmayı öncesinde yapmıştık.
Bizi, yani ailemizi zor durumda bırakmadığın sürece tabi ki ailene ihtiyaç duydukları zaman maddi destek de bulunabilirsin Ki ben eşimden daha çok eşimin ailesine yardımda bulunurum.Kaynanam bu yüzden bazen şeyder
''sanki oğlum değilde sen benim karnımdan çıkmışsın, bizimle daha çok ilgileniyorsun''der ki öyledir de. İkimizde çalışıyoruz herkesin kendi emeği ama mesela eşime her ay erzak yardımı yapılır. Ben bir çoğunu dağıtırım. Ama asla onun helalliğini almadan vermem. Senin vermek istediğin biri var mı yok derse, bu ay şuna vermek istiyorum sana da uygun mu vermemi ister misin diye mutlaka sorarım. Çünkü o onun emeği.

Merhaba guzel bayanlar,

Ben yardımcı oluyorum aileme. Anneme pazarda falan para harcatmam. Bazen ihtiyaçlarını alıyorum giderken. İlk haftalarda söylerdim eşime, şimdi söylemiyorum. Ne olur ne olmaz, ilerde laf olur belki. Hesabımı eşim tutmadığı için nereden bilecek diyorum. Ama elim ailemin üzerinde, eşim bir şey dese de cevabını alır. Kaynanam altınların üzerine kondu, ağzını bile açtırmam.

Merhaba guzel bayanlar,

Yani ben hiç gizli saklı bir iş yapmam evlilikte bunu gerektirir zaten.
Örneğin birşey vereceğim zaman kardeşime şu kadar veriyorum bilgin olsun derim .

Back
X