Merhaba guzel bayanlar,
Esimde bende calisiyoruz, esim ve ailesi para konusunda benim yetisme ortamima gore cok farklilar. Soyle anlatayim : herkes kendi parasina bakar, 100 lira bile verse mesela kaynanam cocuklarina onun hesabini yapar geri istedigine sahit oldum. Esimin kiz kardesi var ogrenci hic harclik vermez (en azindan ben hic sahit olmadim ama sanmiyorum). Birazda gariban gibi yasamislar ama evleri birikimleri felan var(Allah daha cok versin). Kimsenin kimseye bes kurusu gecmez.
Ben ise cok farkli yetistim, babam hep cevresine yardim eden bi insan o yuzden fazla birikimi yok. Cocuklari icin annemde babamda hic birseyi gozumuzde birakmadilar, ozel derslerden tutun gezmeler spor felan hic biseyden geri kalmadik.
Ben arada aileme soruyorum annemlere biseye ihtiyaclari varmi diye, tabiki yok diyorlar ama esim olmadigi zaman arada bazi seylerini oduyorum ne kadar mahcup olsalarda. Kardeslerimede harclik vermek istiyorum ama esimden cekiniyorum hep ... dogum gunleri icin mesela yuzer lira vericem ama esime soyleyemiyorum ne kadar soylemek istesemde cekiniyorum.
Siz nasilsiniz bu konularda ? Yardim edermisiniz veya kardeslerinize harclik verirmisiniz ? Esinizle paylasirmisiniz bunlari ?
Uzun oldu kusura bakmayin.