• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli bi bayan ailesine maddi destek verebilirmi ?

Ailemin yardim edilecek bir durumu yok cok sukur. Ama kardesime sık sık harclik veririm, o baska bir olay. Ayni yasta gorumcem var, ona da veririm. Abi abla olmanin geregi gibi gorurum bunu. Ne gizlerim, ne de iznine ihtiyac duyarim. Eli sıkı insanlara da gicik olurum.

Senin benim diye ayırım olmaz yardım etmek isteniyorsa kimin ihtiyacı varsa ona edilir

Bitane kardesi var oda benden buyuk, hic hediyesini eksik etmem ama para vermem tuaf olur diye dusunuyorum ona cunki yas olarak buyuk

Evet para vermek tuhaf olur ama hediye kartı gibi alamazsınız o miktarda yada o miktarda hedoye alsanız zaten aynısı olur

Merhaba guzel bayanlar,
Esimde bende calisiyoruz, esim ve ailesi para konusunda benim yetisme ortamima gore cok farklilar. Soyle anlatayim : herkes kendi parasina bakar, 100 lira bile verse mesela kaynanam cocuklarina onun hesabini yapar geri istedigine sahit oldum. Esimin kiz kardesi var ogrenci hic harclik vermez (en azindan ben hic sahit olmadim ama sanmiyorum). Birazda gariban gibi yasamislar ama evleri birikimleri felan var(Allah daha cok versin). Kimsenin kimseye bes kurusu gecmez.

Ben ise cok farkli yetistim, babam hep cevresine yardim eden bi insan o yuzden fazla birikimi yok. Cocuklari icin annemde babamda hic birseyi gozumuzde birakmadilar, ozel derslerden tutun gezmeler spor felan hic biseyden geri kalmadik.

Ben arada aileme soruyorum annemlere biseye ihtiyaclari varmi diye, tabiki yok diyorlar ama esim olmadigi zaman arada bazi seylerini oduyorum ne kadar mahcup olsalarda. Kardeslerimede harclik vermek istiyorum ama esimden cekiniyorum hep ... dogum gunleri icin mesela yuzer lira vericem ama esime soyleyemiyorum ne kadar soylemek istesemde cekiniyorum.

Siz nasilsiniz bu konularda ? Yardim edermisiniz veya kardeslerinize harclik verirmisiniz ? Esinizle paylasirmisiniz bunlari ?

Uzun oldu kusura bakmayin.
Bende veriyorum canım anneme sıkışık oluyorlar ve eşime söylemiyorum söyledigim zamanlardada zaten iyi yapmışsın diyor ama ben her verdigimi söylemiyorum gerek yok .

Merhaba guzel bayanlar,
Esimde bende calisiyoruz, esim ve ailesi para konusunda benim yetisme ortamima gore cok farklilar. Soyle anlatayim : herkes kendi parasina bakar, 100 lira bile verse mesela kaynanam cocuklarina onun hesabini yapar geri istedigine sahit oldum. Esimin kiz kardesi var ogrenci hic harclik vermez (en azindan ben hic sahit olmadim ama sanmiyorum). Birazda gariban gibi yasamislar ama evleri birikimleri felan var(Allah daha cok versin). Kimsenin kimseye bes kurusu gecmez.

Ben ise cok farkli yetistim, babam hep cevresine yardim eden bi insan o yuzden fazla birikimi yok. Cocuklari icin annemde babamda hic birseyi gozumuzde birakmadilar, ozel derslerden tutun gezmeler spor felan hic biseyden geri kalmadik.

Ben arada aileme soruyorum annemlere biseye ihtiyaclari varmi diye, tabiki yok diyorlar ama esim olmadigi zaman arada bazi seylerini oduyorum ne kadar mahcup olsalarda. Kardeslerimede harclik vermek istiyorum ama esimden cekiniyorum hep ... dogum gunleri icin mesela yuzer lira vericem ama esime soyleyemiyorum ne kadar soylemek istesemde cekiniyorum.

Siz nasilsiniz bu konularda ? Yardim edermisiniz veya kardeslerinize harclik verirmisiniz ? Esinizle paylasirmisiniz bunlari ?

Bazen gizli bazen açıktan veririm tabi. Eşim bilmesi gerektiği kadarını bilir. Onun ailesinin ihtiyacı yok ama benimkilerin var. Kardeşlerime de veririm yeri gelir. Hediyelerini de alırım. Dediğim gibi hepsini gizli veya hepsini açıktan yapmam. Sebebi var tabi bunun. Hep gizliden yaparsam buna alışır ve yapmamız gerektiği zamanda yapmaz. Hep açıktan yapmam çünkü bazı şeyleri gereksiz abartı bulabilir. O dengeyi sağlarım herkes mutlu olur :KK45:

Eşiniz sizden habersiz verse hoşunuza gider mi ? ..yada eşiniz Verse kendı parasını siz müdahale edermisiniz ....
Bu soruyu kendi üzerime alındım nedense . Ben evet anneme para veriyorum çok sıkıştıkları zaman ve her zaman eşime söylemiyorum. Ama eşimin annesine vermesine izin vermem gizliden .neden diceksiniz bu kişiden kişiye degişebilir . Biz kayınvalide kayınpeder eşim annemin verdigi dublex evde oturuyoruz. Koşulsuz bi şekilde kira vs yok . Arada bi sıkıştıkları zaman o da 100 ü geçmez. Kaynpeder 10 yıldan fazla çalışmaz bacagından ameliyt oldu ama masallahı var hergün kahvede. Ve ayrıdan fındık toplamayada gidiyorlar biz beş kuruşunu görmüyoruz extradan bide para yolluyoruz onlar köydeyken . Kayınvalidem iyidir ama para saklamayı sever . Yok der var demez. Eşimi bi eşek olarak görüyorlar semer vurup gideni çok oluyor . Bu yüzden eşim benden habersiz para veremez . Çok uzun oldu karışıkda olmuş olabilir:)) kafanı niye ütüledm onu da anlamadım

Bitane kardesi var oda benden buyuk, hic hediyesini eksik etmem ama para vermem tuaf olur diye dusunuyorum ona cunki yas olarak buyuk

E kardesi ogrenci demediniz mi? Ogrenciye para vermek hicbir zaman tuhaf olmaz. Hatta bence ogrenci bir kardese sahip olup, her firsatta para vermeye calismamak cok tuhaf. Hadi siz cok cekindiniz, esinize soyleyin; o ogrenci ihtiyaci vardir, zaten genc kiz, parasi yetmez arada gönder diye. Maddi durumunuz iyiyse her iki tarafın da ogrenci kardesleri desteklenmeli. Ogrenci olmak gercekten zor.

(Ne kadar cok ogrenci demisim. Öğrencilikten nefret ederdim zaten :KK64:OGRENCI OGRENCILIK ÖĞRENCILER)

Kizmaz o anda ama eminim miktari fazla gelir ona cunki gormemis oyle... ve ilerde laf etme ihtimali var
Benn arada anneme ayakkabı alırim
Babama kazak falan alırım
Bazen annemle yemeğe cıkarız ben ödemek isterim
Ailemin maddi durumu iyi
Ben de calsıyorum
Yaslanıyorlar
Senelerce bizi okuttılar büyüttüler
Benim ailem cok fedakar bir aileydi
İsterim ki yemege götürdüğümde mutlu olsunlar gururlansınlar
Bunlar ufak seyler benim için
Eşime soylemek aklıma bile gelmez
50-100 tl lik birsey yani arada ne olacak ki

Benn arada anneme ayakkabı alırim
Babama kazak falan alırım
Bazen annemle yemeğe cıkarız ben ödemek isterim
Ailemin maddi durumu iyi
Ben de calsıyorum
Yaslanıyorlar
Senelerce bizi okuttılar büyüttüler
Benim ailem cok fedakar bir aileydi
İsterim ki yemege götürdüğümde mutlu olsunlar gururlansınlar
Bunlar ufak seyler benim için
Eşime soylemek aklıma bile gelmez
50-100 tl lik birsey yani arada ne olacak ki

Bende alirim hediye felan, onlari bilir zaten. Ama arada alisverislerini felan odedigimi bilmez..

E kardesi ogrenci demediniz mi? Ogrenciye para vermek hicbir zaman tuhaf olmaz. Hatta bence ogrenci bir kardese sahip olup, her firsatta para vermeye calismamak cok tuhaf. Hadi siz cok cekindiniz, esinize soyleyin; o ogrenci ihtiyaci vardir, zaten genc kiz, parasi yetmez arada gönder diye. Maddi durumunuz iyiyse her iki tarafın da ogrenci kardesleri desteklenmeli. Ogrenci olmak gercekten zor.

(Ne kadar cok ogrenci demisim. Öğrencilikten nefret ederdim zaten :KK64:OGRENCI OGRENCILIK ÖĞRENCILER)
:D

Evet ogrenci ama ailesinin yaninda yani bizim yanimizda zaten. Ogrenci ama yaninda calisiyor, parasida var yani. Tabi yinede esimin yerinde olsam teklif ederdim, ama dedigim gibi pek oyle degiller, herkes kendine .. gorumcemde hic bi konuda yanimizda oldugunu gostermez (maddi acidan bahsetmiyorum cok uzun o yuzden detaya girmiyorum) o yuzden pek karismiyorum ailesiyle arasina.

Ama o ailesiyle oyle diye bende cekingenlik yapmamam lazim sanirim, sonucta cok farkli ailelerimiz

Bazen gizli bazen açıktan veririm tabi. Eşim bilmesi gerektiği kadarını bilir. Onun ailesinin ihtiyacı yok ama benimkilerin var. Kardeşlerime de veririm yeri gelir. Hediyelerini de alırım. Dediğim gibi hepsini gizli veya hepsini açıktan yapmam. Sebebi var tabi bunun. Hep gizliden yaparsam buna alışır ve yapmamız gerektiği zamanda yapmaz. Hep açıktan yapmam çünkü bazı şeyleri gereksiz abartı bulabilir. O dengeyi sağlarım herkes mutlu olur :KK45:

Supersin, denge en sevdigim sozdur:super:

Sonucta duzenli para vermiyorsun arada market fatura 50_100 neyse .laflari olmaz esine de soyleme sinek kucuk mide bulandirir hesabi

Eşten saklanarak olmaz sizin paranız bile olsa o size yapsa nasıl hissedersiniz..bununla beraber adil olun 100 er lira vermek yerine 50 lira verin görümceyede verin ben öyle yapardım çalıştığım zamanlar görümcem benden büyük olmasına rağmen harçlık verirdim o utanırdı almak istemezdi bende kardeşimede vericem ona verip sana vermesen kötü hissederim derdim..adil olmak bence daha iyi hissettirir ve böyle başlıklar acmanıza engel olur

Merhaba guzel bayanlar,

Empati yapın eşiniz kendi ailesine verseydi ne düşünürsünüz. Gerçekten kalpten versin diyorsanız sizde verebilirsiz bence.

ay arada 50 100 verince koşa koşa eşine hesap vermene gerek yok. eşin kardeşine 50 lira verse sen bunun hesabını sorar mıyıdn?

Merhaba guzel bayanlar,

burda eşi 20 lira yı habersiz harcamış diye güveni sarsılıp evliliğini sorgulayan arkadaşlar gördük bence tabiki eşine söylemelisin doğumgünüde kardeşine hediye almakta en doğal hakkın eğer çalışıyorsan kendi paran bile olsa eşine sorup ortak karar almalısınız o sizden habersiz verse eminim bozulursunuz yada ailesine yardım etse ne düşünürsünüz empati yapıp öyle hareket etmek lasım

Back
X