Ablacım eski konularına da bir baktım da hepsi dışarı çıkabilmeyle, bir kadının dışarıda kalmasına izin verilen max. süreyle ilgili. Bak herkes bu kadar kısıtlanmak normal değil demiş, artık başkalarının dışarıda kalma süresiyle kendikini kıyaslama aşamasını bırak bence, direk harekete geç, artık kocanla kavga mı edersin, burda yazılanları başka kadınların dışarda ne kadar kaldıklarını mı okutursun bilmiyorum, ama evde bunalmaktan bezip burada millete çatıyorsun gibi geldi bana, tabi gerilir insan öyle evde dura dura.
Soruya gelince ben evli değilim ama, annemler enaz 30 yıllık evliler, eski zaman evliliklerinden yani bir de, annem çıkar haftanın 2 günü kursa gider, tonla gün grubu vardır benim ilkokul arkadaşlarımın anneleriyle bile hala görüşür, arada komşularla bi arabaya doluşup tiyatroya giderler gece çıkmak olarak, arada eser komşu günlerini günübirlik istanbulda yapar kurs arkadaşlarıyla günübirlik eskişehire fotoğraf çekmeye gider babam da karışmaz geldiği gittiği saate görüştüğü insanlara. Ama bunları yaparken evini ihmal etmez, biryere gidecekse yemeği önceden hazırlar kaldırır mesela evdekiler için ya da bir gün dışardaysa sonraki günü evde babamla birlikte onun istediği şekilde geçirir, birlikte oturup kahvelerini içerler bahçeyle ilgilenirler falan. Sonuç olarak bir kadın evini ve eşini ihmal etmediği, eşini rencide edecek şeyler yapmadığı sürece, hayatına müdahale edilmesi çok saçma, durup dururken çarşıya bile izin verilmemesi bir insanın gururuna dokunmalı bana göre.