Evli çiftlerin yanınızda öpüşüp koklaşması sizi rahatsız eder mi?

insanların aşklarını,sevdiklerini bir takım kelimelerle ifade etmeleri güzel ama bende görüyorum ne yazık ki zaman zaman aile,etraf,büyük demeden şapur şupur yarabbi şükür noluyoruz diyorumm...evliyseniz zaten yatak odaları sizin için yapılmış,dışarda da bunu devam ettirmeye gerek yok diye düşünüyorum..sanırm bir de yaş kaç olursa olsun olgunlaşamamış insanlarımız bu tür davranışlarda bulunuyor..görmemişin şeyi olmuş misalii....kaydirigubbakcemile3

çok şükür böyle bir çiftle daha karşılaşmadım ama banada çok ters böyle şeyler:umursamaz:
bencede bu insanlar ya şov yapıyorlar yada çok cahillersengözlerimebaksanab

ailelerimizin yanında asla yapmayız,normalde aşkım diye hitap ederiz birbirimize ama ailelerin yanında ismimizle hitap ederiz,eşimin el şakaları çoktur ama en fazla arkadaşların yanında,ailelerin yanında asla yapmaz,ve çok içten....

Başkalarının yanında bu tarz davranan çiftler ne yapmaya çalışıyorlar bende kestiremiyorum.Hadi yeni evlidir,ne bileyim aileden abla,yenge yanında bakışırlar,elele tutuşular tamam.Ama arkadaş yanında hiç hoş değil böyle sululuklar.Eşler başkalarının yanında birbirlerine sevgilerini saygı ve değer vermeyle de birbirlerine gösterebilirler.Ben bekarkende,yeni evliykende eşim benden biraz daha bu konularda rahat olmasına rağmen müsade etmedim bu tarz haraket ve sözlere.Kimseye mutlu olduğumu ispat etmeye ihtiyacım yok çünkü.Mutluysam zaten evimde,anneliğimde,işimde olan başarım ve uyumluluğum bunu yeterince anlatır meraklılara..
Birde genelleme yapmak gibi olmasın ama,etrafımda başkalarının yanında canımlı cicimli,birbirlerinin ağzına yemek veren çiftler,gün geldi evdeki huzursuzluklarından çok bahsettiler,ya da duydum.Galiba böyle olanlar da bulamadıkları mutluluğu sanki varmış gibi davranarak kendilerini bir şekilde tatmin etmeye çalışıyorlar.Yazık gerçekten,önemli olan başkalarının yanında değil içinde o huzuru yaşayacaksın..

Son düzenleme:
böyle seylere bende acayip sinir olyuorum klava: sanki kiskandirmak niyetleri noluyorsa kendilerini komik ve gülünc duruma düsürdüklerinin farkina bile varmiyorlar,edep yok ahlak yok o yüzden böyle bu insanlar bsaka aciklamasi yok,ayrica bana böyle birisi gelse misafir de olsa sonucta benim evim herkez kurallara uymak zorunda ikaz ederim hic cekinmem vallah :jeyyar: ayip mi olcak onlarin yaptigi daha ayip begenmiyorlarsa da cekip gitsinler öyle arkadas dost felanda lazim degil

Ben pek takılmam bu konulara..
Herkesin hayata dair öğrendikleri o kadar farklı ki..:sm_confused:
Benim duruşum başkasını da rahatsız ediyor olabilir..
Bu arada severim ben sevdiğim adamla mucuk mucuk halinde yaşamayı,her an,her yerde..:asigim:Şeniz

Benim için problem olmaz. Ama Türk toplumunun düşünce tarzına, toplumsal bilinçaltı kavramlarına ters olduğunu biliyorum. Ve çoğunluğa saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden kendim büyüklerimin yanında ayarı kaçırmam...

Garipseyebilir insan, herkezin yetistirilme tarzi, iliski yasayis tarzi farkli oldugu icin, bazisina cok abes gelen bu davranislar bazisina gayet normal gelebilir....

Bende esimle baskalarinin yaninda resmi dururum, oda bende bu tür ask göstergelerinin özel olmasini düsünüyoruz! Böyle yetistik böyle gördük ailemizden....

Lakin sevgisini toplum icindede göstermeyi tercih eden ciftleride hemen yapmacik ve laubali olmakla suclamayida dogru bulmuyorum....belki onlarda ailelerinden bu tür konularda daha farkli yetistirildi....bilemeyizki....

Bir alman arkadasimin bana dedigi sözler geldi aklima.

Siz cocuklariniza sevgiyi ögretmiyorsunuz.....
Neden? Nasi yani? dedim...

Neden cocuklarinizin yaninda birbirinize sarilmiyorsunuz? Neden öpmüyorsunuz birbirinizi? Neden hep gizli sevgi sözcükleri sevgi göstergelerinde bulunuyorsunuz?
Cocuklarinizda anne ve babalarinin birbirini sevdigni görmek istemezmi? Buda cocuklar icin cok önemli....

Aslinda bir bakima dogruluk payi var....gercektende toplum olarak bazi seyleri asamiyoruz....buda böyle bir konu....

cocuklarimiza biz sevgimizi gösteriyoruz ki konu eslerin arasindaki vicik vicik yapisik davranmalari sevgisini göstersinler ama herseyin bir saygi cercevesi var izin versek önümüzde seviscekler o derece yani bizim burda bahsettiyimiz olay bu sevgi göstermek ap ayri birsey.

Tabiki dozuda önemlidir herseyin haklisiniz....ama malesef bazi insanlar kendi yasayis tarzindan baska hicbirini kabul etmiyor....hemen yapmacik olarak algiliyor, kücümsüyor...bununda yanlis oldugnu düsünüyorum.

Cocuklarimiza sevgimizi gösteriyoruz evet, ama cocuklarda anne ve babalarinin birbirini sevdigni görmek hissetmek ister, buda mutlu bir cocuk icin önemlidir, arkadasim bunu demek istedi.

Son düzenleme:

Çok doğru,ne güzel yazmışsınız.kaydirigubbakcemile5

Kendi adıma ,gözümün önünde alenen sevişmedikleri sürece çok takılmam,öpüşüp koklaşılmasına,biz çok o şekilde davranmamamıza rağmen,.ama bir topluluk içindeyken sadece eşle muhabbet edilip diğer insanlar yokmuş gibi de davranılırsa hoşlanmam.

Son düzenleme:
her insan farkli düsünce icersinde tartisilcak bir konu degil :dilcikar: kimi umursamaz kimi umursar ben sahsen istemem vicikliklari cocuguma karsi sevgi göstermek konusu herzaman heryerde (cocugum olsun tabi önce bi)şakkıdı ben almanyada yetismis biri olarak herseyi gördüm ama icimden gelen bir hiss bana yakisik almadigini ve cevreminde böyle olmasini istemediyini hissettiriyor bana,müslüman oldugumuz icindir topluluk diyoruz ya sürekli diger ülkelerde nicin böyle degil orada hersey apacik o yüzden.aslinda derin konular diyorum ya tartisilcak konu degil

Pardon, kim tartisiyor?
Ne alaka arkadasim, herkez fikrini yaziyor vesselam.benneyaptımki

Abartili olmadigi müddetce ben ciftlerin sevgi göstergelerinin hicte yakissiksiz, komik ve igrenc oldugnu düsünmüyorum.

Keske benim rahmetli annem ve babamda azda olsa bizim yanimizdada daha sevgi dolu davransaydilar birbirine....keske hep öyle resmi durmasalardi...bizde annemizin ve babamizin sevgisine sahit olabilseydik...a.s

Komik olan tek sey bu ciftler degil bizim toplumumuzun iki yüzlülügü.....

Disarda karsinin elini tutmayi bile ayip gören, karisindan üc adim önde yürüyen adam evde 3 cocukla ayni odada yattigi karisindan cinsellik isteyebiliyor, herseye ayip günah yakisizsiz etikettini yapistiranlar dört duvar arasinda en igrenc pervesyonlari yapiyor......komik olan budur, ayip olan budur arkadasim.

Tabikide ulu ortada herkezin icinde son derece rahat sevisip öpüsen ciftlerden bende rahatsiz olurum....lakin akil bagli bir cift zaten bu dereceye kadar gelmez herhalde...helede bir baskasinin evinde misafir olarak.boshayallersmile

Liseli cocuklardan konusmuyoruz, evli barkli ciftlerden....

sevgi ve vicikligi ayirt edebilirsek ne mutlu bize yorum yok hersey yanlis anlasilyior nerelere cekiliyor ya arkadas bir soru sormus fikir söylenmis biz burda sevgiden bahsettmiyoruz zaten edepsizce davranislardan bahsediyoruz vicik vicik sirnasmalardan nerdeyse önümüzde SEX yapmalarindan illa bunu bu demem lazim ayirt edilebilmesi icin yahu

bende hic hoslanmiyorum ciftlerin böyle sulu sulu yapmacik yapmacik cilvelesmelerinden
anlayamadigim kime neyi ispatlamayi calisiyosunuz tamam birbirinizi cok seviyosunuz anliyoruz ama bundan bize ne :))
cok görgüsüz buluyorum öyle ciftleri sanki yillarca abaza gezmisler birbirlerini zar zor bulmuslar gibi geliyo :)))

benim hiiç hoşuma gitmez. insanların birbirlerini sevdiklerini göstermeleri için illa ki el ele tutmaları ya da dudaklarına öpücük kondurmaları gerekmez.. benim çevremde ki evli çiftler bunları yapmadığı halde, birbirlerine canlarını verecek kadar çok sevdiklerini biliriz...

ha arkadaş ortamında birbirlerini kucaklayan, birbirlerini okşayan insanlardan hiç hazetmem. kesinlikle laubalilik ve çevreye saygısızlıktan başka birşey değildir benim nazarımda... yurtdışında yaşayan insanlar için sevgi göstergeleri farklı / benzemiyor olabilir.. ve bence benzemesin de zaten... :1closedeyes:

Gülsüm Sultan her kelimene katiliyorum canim.
Keske annem babamda bizim yanimizda söyle ufaktan flört etselerdide bizlerde görseydik ve mutlu olsaydik. Cok isterdim.
Bazen mahsuscuktan fotograg cekecegim zaman onlari zorla yanyana getirtirdim onlarda utanaraktan sarilirlardi birbirlerine. Ben hala memnun olmaz biraz daha yanasin, baba sende annemin omuzuna elini uzat, anne sende kafani babama dogru eg, dedigimde babam sadece : ceekkkk, derdi.
Aaahhh aahhh simdi babam yok, iyikide o resimleri cekmisim. :)))
Ne zaman yasli insanlari elele görsem hala aglarim.

Bir yaz tatilinde eşimle (o zamanar evli değildik) turistlerin karavanlarıyla geldiği bir kumsala gittik. O zamanlar ailelerimizin yazlıklarında kaldığımız için hep tanıdıklara yakalanma korkusu vardı :)
Herkes o kadar rahat davranıyordu ki biz de biraz öpüşüp koklaştık.(abartmadık tabii :) ) Şöyle göz ucuyla bize bakan var mı diye kontrol ettim. Bir kişi bile dönüp bakmıyordu. Eşime ne garip kimse dik dik bakmıyor dedim. Sonra sırf test etmek için biraz abarttık.Yine bir kişi bile dönüp bakmadı. Birkaç dakika sonra sadece kumsalda el ele oturup denizi izliyorken yürüyüş yapan , göbüş ve basenlerden Türk oldukları anlaşılan teyzeler neredeyse gözleriyle yiyip bitirdiler bizi. Bir tek bizi de turist sandıkları için sanırım çık çık çık yapmadılar.
Maalesef birbirine sevgi gösteren insanları kınamak bizim kültürümüze has birşey. Birkaç yıl önce ıstanbul'da belediye otobüsünde evli bir çift kafayı dinle yemiş bir sapık tarafından öldürüldü. Nedeni el ele tutuşmaları ve kadının arada kafasını kocasının omzuna koymasıymış. ıkisi de işten çıkmışlar ve muhtemelen yorgun bir şekilde evlerine dönüyorlarmış.
Ben evli yada bekar birbirini seven çiftlerin el ele gezmesini de, öpüşüp koklaşmasını ( tabii ki şehvetli öpüşmeden bahsetmiyorum)da çok doğal ve güzel buluyorum. Çocuğuma da kötü örnek olduklarını falan düşünmüyorum. Onun yanında da eşimle birbirimizi öpmemizin sarılmamızın ailedeki sevgi ortamını görmesi açısından son derece yararlı olduğunu düşünüyorum. O da bizi ne zaman koltukta sarılırken görse gelip kafasını göbeğimize koyup sarılıyor. Öpmeyi henüz bilmediği için kolumuza falan dudaklarını dayayıp ağzının suyunu bırakıp gidiyor:)

Asıl sahilde yürüyüşe çıktığımızda dış görünüş itibariyle çok tutucu ve dışarıda gezmesi bile garip görünen kızların vücutlarını örtmesi için giydikleri kumaş parçalarının altında erkek arkadaşlarıyla yedikleri haltları görmesinden korkuyorum. Çünkü gündüz vakti çalıların arasında alenen seks yapıyorlar.

Arkadaşlar arasında ise; zaten evin içinde kimsenin el ele tutuşacağını sanmıyorum. Dışarıya gezmeye gidildiğinde de evli çiftlerin el ele dolaşması arada sarılması birbirlerine öpücük kondurmalarını ancak tebessümle izlerim. Kimsenin başkasını kıskandırmak için bu şekilde davranacağını sanmıyorum. Daha doğrusu bu şekilde davranan insanlarla zaten arkadaşlık yapmayız biz.

Sadece kadınların genelde evde kullandıkları bebek şivesini başkalarının yanında eşlerine de kullandıklarında gülünç bulurum. . Çünkü böyle konuşan ve eşlerini ikna etmeye çalışan kadınlar dışarıdan bakınca komik görünüyor.

Ayy canım yaa. ne yazık ki bizim jenerasyonun anne -babaları böyle işte. Babam annem ve beni Ankara'ya uğurlarken annemle tokalaşmışlardı. O zaman çok gülmüştüm ama aslında hiç de gülünecek birşey değil. Şimdi bile 30 yaşıma geldim babama zorla kendimi öptürürüm. Onlar alışmamışlar işte ne eşlerini ne de çocuklarını doya doya öpmeye. :sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…