Konuyu actigimda detaylari yazmadigim icin esim huysuzluklari yuzunden ayrilmayi istedigimi zannetmisti arkadaslar.. Zor gurer gecirdim ve gecirmeye devam ediyorum. Nerdeyse ayrilik asamasina geldik ama esim isin ciddiyetine varinca u donusu yapti resmen.artik kafasinda ne kuruyo ne dusunuyo bilmiyorum ..ayrilinca ben baska biriyle evlenirim diye korkuyo heralde kiskaniyo...birde oturdugumuz ev ikimizin uzerine onu da kaybetmek istemiyo heralde ne bilim....artik daha ilimli anlayisli davranmaya calisyo ama benim tarafimda o na karsi hersey bitti..bi mudet ayri yattik simdi ayni yatakta ama iki yabanci gibi yatiyoruz. En ufak bi temas sevgi sozcugu vs. yok aramizda...boyle evlilik olurmu evcilik oyunu oynuyoruz sankibu boyle ne zamana kadar devam eder? Hangi erkek karisiyla iliskiye girmeden evliligini devam ettirir?
Ne yapacagimi bilmiyorum sonumuz ne olacak...bi akil verin bana ne yapayim nasil davranayim ?
keşke severek evlensem demişsiniz ama büyük bir fark olmuyor bence. Bende keşke mantık evliliği yapsaydım diyorum mesela. :) bence eşinizi sevmeye çalışın.neticede çocuğunuz var. Benim annem babam ne kavgalar ettiler ne küslükler falan. Annem isteyerek evlenmemiş de. çekmiş de baya. Ama bakıyorum şimdi yeni sevgili gibiler. Babam değişti tabi törpülendi. Eşinizi yavaş yavaş işleye işleye değiştirmeye çalışın. Erkek bu. Damarlarında öküzlük oluyo :d ben ne fedakarlıklar ne deli cesareti ile severek evlendim ama evlenince adam değişti. şşimdi idare eder de yeri geliyor pişman oluyorum yeri geliyor mutlu oluyorum. Yani zor evlilik. Başkasıyla da çok farklı olmaz bence.
şuan atanmayı bekliyorum.. ilk işim annemi yanıma almak olacak.. boşansınlar artık.. ikisine de yazık günah.. birbirlerinin dengi değiller, babamı da evlendireceğim bir kadın bulup, gelsin babama can yoldaşı olsun.. adam 15 senedir tek başına yiyor tek başına oturuyor tek başına uyuyor.. birbirlerinden o kadar nefret ediyorlar ki, bu nefret benim nefes alamamama neden oluyor çoğu zaman.. bi evde böylesine nefret böylesine kasvet böylesine gerginlik inanın çekilmiyor.. benim, bizim, çocukların ne günahı vardı ? annem bana hamile kaldiğinda aldırmaya gitmiş doktoruna ben bu adama çocuk doğurmak istemiyorum diyerek ağlamış.. mutsuzsun anlaşamıyorsun kocanla ve 3. çocuğu yapiyorsun.. ben ne diyeyim anneme ne diyeyim babama ? öyle çok kızıyorum ki.. her ikisine de.. annem iş bulmuş babam çalişmasına izin vermemiş, yahu kadın dağ gibi ailen varmış gir bulduğun işe git babanın evine, yok işte ! düzeleceğine dair bi umut kırıntısı bile olmadiği halde 35 senedir sürdürüyorlar.. son 15 senedir iyice ipler kopmuş durumda.. öyle çok öyle çoook isterdim ki annemle babamı sohbet ederken, el ele tutuşurken şakalaşirken tatlı tatlı didişirken ve gece oldu mu aynı yatakta uyurken görmeyi !!! ne acı !!! boşanmış olsalardı en azından arada saygı olurdu, muhattap olmazlardı, babamızı böyle kötü bilmezdik, annemizin gözyaşları çocukluğumuzun en acı hatırası olarak zihnimize çakılmazdı.. belki başkalarıyla evlenip mutlu olduklarını bilmek içimize su serperdi.. şuan ise neresinden tutsam elimde kalıyor çocukluk anılarım..
ahhhh canım benım keske ayrılsalarmıs benım annemle babam ben kucukken ayrıldı 9yasındayken ama babamdan hala nefret edıyorum ınsanın bır kere beynıne kazındımı omur bıllah gıtmıyo bazı seyler ama sızınkılerın ayrılmayısı cooooooooook yıpratıcı evın ne tadı olur ne tuzu cok ıyı anlıyorum senı umarım hersey gonlunce olur anacıgınıda alır huzurlu bır yuvada yasarsınız barı bundan sonra mutlu olun
gençlik elden gitmeden kendin için bişeyler yap.. annem de ömrünü verdi gençliği gitti.. hiç sevmedi babamı.. hiç anlaşamadılar.. 15 senedir bi evde 2 yabancı gibiler.. ceremesini ben çekiyorum.. öyle zor bir hayat ki.. 25 yasındayım yeri geliyor ben onların ebeveyni gibi davranmak onların göstermediği olgunluğu göstermek zorunda kalıyorum.. evde tek kaldım abim ablam yuvadan uçtu bense aralarında sustalı maymuna döndüm =( çook seviyorum annemi çok üzülüyorum onun için ama aynı zamanda ona çok kızıyorum, çaresizim yapacak bişeyim yok diye diye bahanelerin arkasına sığınmış acizi oynamayı seçmiş.. hayır ! gençken bu adamla yapamayacağini anladığın an çalişacaktın ne yapip ne edip aileni ikna edecektin ( ki dedem çok demiş boşan kızım gel ben sana da çocuklarına da bakarım diye) ve yolunu ayıracaktın.. biz de bu huzursuz bu gergin bu kasvetli ortamda büyümeyecektik.. hepimizin hayatını o kadar olumsuz şekilde etkiledi ki anlatamam.. abim 13 senedir gurbette yaşiyor, babamla görüşmüyor, ablam sırf kurtuluş olsun diye yanlış bir evlilik yaptı boşandı, ben daha 21 yasımda sırf bu evden annemle babamın kavgalarından kurtulmak için nişanlandım düğünüme 1 ay kala ayrıldım, yağmurdan kaçarken doluya tutulacağimi fark ettim.. yaş oldu 25 hala babam diyor ki sen ve mahkemeye sen git bu evden, annem diyor ki sen ver mahkemeye bu ev benim sen git.. e aralarında kalmaktan ben yoruldummm !!! boşansalardı o kadar huzurlu olurduk ki, babamızdan bu derece nefret etmezdik en azından.. ben artık nefret de etmiyorum gerçi, sadece üzülüyorum.. ama senelerim annemi ağlattiği için babamdan nefret etmekle geçti.. sadece kendin için değil evladın için güçlü ol , huzursuz bir aile ortamında büyümektense boşanmış bir ailenin çocuğu olmayı binlerce kez tercih ederdim..
inşallah canım benim.. kendim için değil zaten bu saatten sonra annem için istiyorum atanmayı işime gücüme bakmayı.. öncelikli planım boşanmalarını sağlamak. ben evden tek başıma gidemem , gidersem aklım hep onlarda kalacak, annem koah hastası (akciğerleri tıkalı) sinirlendiği zaman nefes alamıyor. korkuyorum.. babam çok konuşur çok söylenir çok küfreder.. annem de sessizdir, konuşamaz sadece tıkanır nefes alamaz.. geçen gün gene birbirlerine girdiler allahtan ablamın izin günüydü ablam da yanımızdaydı, ablam babamla ben annemle ilgilendik, sürekli diken üstünde durmak, gene biri bişey diyecek diye tetikte olmak çok zor.. allahım kimseyi huzursuz bi ailede yaşatmasın.. bazen kadınlar diyor ya çocuğum için katlanıyorum boşanmıyorum diye, vallahi öyle yanılıyorlar ki, hiç bir çocuk annesiyle babasının ayrılmasını istemez ama eğer nefret dolu bir evde büyürse psikolojisi daha da ağir yaralar alır.. ben gene iyiyim, dedim ya ablamla abimin hayatında öyle derin izler bıraktı ki bu ortam, öyle sağlıksız öyle yanlış kararlar aldılar ki.. ben son anda döndüm.. inan evlenip kayınvalidemle aynı evde yaşayacaktım.. ona razıydım.. çok şükür binlerce şükür başka şeyler bahane oldu da ayrıldım..
Benim ailemden bahsetmissin, okudukca canim acidi, ayni seyleri yasadim.
Bende bunu cok diyordum, hala da diyorum, keske zamaninda bosansalardi, bir bugun bu durumlara gelmemis olurduk.
Ama annemin arkasinda hic kimse durmamis, kucuk bir yerde yasadigindan dolayida kendi ayaklarinda durma gb bir durumda soz konusu olmamis.
Simdi calisiyor annem, babamsa sorma bile. Ben evlendikten sonra isler daha cok sapa sarmis.
Kardesimde askerde, yalniz kalmalarindan oyle cok korkuyordumki.
Ya annem yine siddet gorurse, kim olacak yaninda, kim polisi cagiracak.
26 yillik evliler, bende 25 yasindayim, bir gun mutlu olduklarini, elele gezdiklerini gormedim.
Babam hic sevmemis annemi, gecenlerde annemin yuzune, en buyuk hatam seninle evlenmekti demis.
Cek git madem hayatimizdan o zaman? Beni annemi kardesimi rahat birak.
Gidecek yeri yok ama ne yazik ki, kendi ailesiyle de tum baglari koparmis.
6aylik evliyim, esimle ufak tefek sikintilarimiz var ama suna sukrediyorumki, huzurlu uyuyabiliyorum ben artik.
Gecenin bir yarisi annemin cigliklarini duyacak miyim korkusunu yasamiyorum evimde.
Acaba bugun neyin bahanesini bulacakta, evi basimiza yikacak demiyorum.
Okumamizi engelledi, hayatimizi, gelecegimizi, cocuklugumuzu, gencligimizi...
Evden kurtulmak amaciyla degil asla evliligim, boyle bir ailede yasadiginda zaten evlilikten korkuyorsun.
Anneni geride birakmak, huzursuz ediyor seni.
Nolurdu hayati zindan etmeselerdi birbirlerine?
Oyle cok korkuyorum ki bende simdi, ya bende esimle ayni sorunlari yasarsam diye?
çok üzüldüm kandill =( yasemin yaralarını deşmek istemezdim ama inşallah sen evliliğinde öyle çok mutlu olursun ki çocuğun senin içinde kalan bütün uktelerin gerçekleştiğini görür.. ben sırf bu yüzden evlenmek ve anne olmak istiyorum.. garip bi duygu ama sanki evlendiğimde eşimle mutlu olunca ve eşimle kahkalar atarken sarmaş dolaş gezerken birbirimize "canım" diye hitap ederken çocuğum öyle mutlu olacak ki kendini öyle güvende hissedecek ki, işte o zaman benim içimdeki bütün ukteler son bulacak.. evet garip ama böyle olacağina inanıyorum.. ve babamın bizlerden esirgediği sevgiyi şefkati eşim çocuğumuza gösterdiği an benim yüreğimdeki o bitmek bilmeyen sevgi açlığı son bulacak.. bulur mu dersiniz, bi umut işte.. umarım bizlerin kaderi annelerimize çekmez.. umarım..
yasemin hayallerimi gerçekleştirmeye başladiğim an buraya gelip konu açacağim ve avazım çıktığı kadar sevincimi paylaşacağim =) şu haziran atamaları bir olsun.. hakkımızda ennn hayırlısı olsun.. allah büyük.
kıyamam ben sana ya sankı benım duygularımı anlatıyosun bak neguzel umutların var kendını salmamıssın takdır ettım senı bravo ıyı dusunelım ıyı olsun demıınsallah dedıgın gıbı cooooooooooooooooooooooooooooook mutlu olursun canım benım ınsallah esın cocukların cok sevgı dolu bır aıle olursunuz ay ben cok duygusalım ya mutluluk gozyasları nasıp esın rabbım bundan sonra sıze
çok teşekkür ederim o güzel dileklerin içinbana verdiğin manevi destek için de çook teşekkür ediyorum.. kendimi çok saldım zamanında.. annemi de üzdüm, evlenip gidecem sizden kurtulacam artık da dedim.. cahildim.. çoook cahildim.. şimdi az da olsa anneme neşe kaynaği oluyorum.. sürekli şebeklikler maymunluklar yapip annemi güldürmeye çalişiyorum =)) önceleri yaşım daha ufakken annemi çok üzerdim hep gergin ve mutsuzdum.. acıların kadını gibi böyle sürekli bunalım takılıyordum =))baktım bunun bana bir faydası yok hatta zararı var, içinde olduğumuz kötü durumu şimdilik değiştiremiyorsak o durumda da mutlu olmanın yollarını aramalıyız dedim, şimdi çok mutluyuz.. açıyoruz son ses mezdeke annemle spor yapiyoruz evde =)) yani dertlerin arasında dünya umrumuzda değilmiş gibi yapiyoruz özellikle son 2 senedir.. üzülüp kendimize acımanın faydası yok.. bi yandan da emek sarf ediyorum, ders çalişiyorum sınava hazırlanıyorum.. bir de artık herşeyin çok güzel olacağina inanıyorum.. eskiden inanmazdım, isyanlar içerisindeydim.. bunun hiç bir faydasını göremedim.. annem zamanında güçlü olamadı belki ama ben olacam.. mutlaka olacam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?