Evli çocuklu ve çalışan bayanlar lütfen bakar mısınız??

asli1605

Acı Yok Rocky!!!
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
1.271
1.470
83
32
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olan herkesten şimdiden allah razı olsun. Ben 1 ayı geçti işe girdim. Diş hekimi asistanıyım 1000 tl maaş alıyorum. Bir kaç ay sonra maaşım 1300tl olacak kiracıyım çalışmaya mecburum. 3 yaşına yeni girmiş. Oğlum var annem bakıyor başka kimsem yok. Ve her işten geldiğimde annem şikayet ediyor. Ben günah değilmiyim çocuk bakıyorum kardeşlerine yemek yapıyorum ev işimi yapıyorum hayatım perişan yaşlandım birşey anlamadım falan bana dedi en fazla 6 ay bakarım. Bende dedim ki işe girmeden önce annecim patronla konuştuk ve bana dedi ki bizi yarı yolda bırakıp gideceksen hiç işe girip bizi de yorma dedi bnde bunu anneme dedim bak adam böyle konuştu bakar mısın çocuğa evet bakarım git çalış dedi. Ve şimdi böyle diyor. Dedim anne niye beni zorda bırakıyorsun başta anlaşmadık mı yok diyo senin çocuğun zor bir çocuk yoruluyorum. Ağlıyorum şu an. Yarı yolda kaldım. Sürekli annen minnet ediyor ve bana diyor ki ben konuşurum sen susmak zorundasın ben çocuğuna bakıyorum boyun eğmek zorundasın bende dedim bu minnetle boyun eğeceğime çalışmam çocuğuma bakarım karın tokluğuna kocam çalışır belki hiç birşey sahibi olmam istediğim hiç birşeyi alamam ama boyun eğmem.şimdi demem o ki çocuğumu kreşe verebilir miyim kreş nasıl bakar bnm çocuğum zorla yemek yiyen biri bakabilirler mi fiyatları nedir gözüm arkada kalır mı ne yapacağımı bilmiyorum. Yalvarırım bana yardım edin istanbul da oturuyorum.

Çalışan bir annenin kiziyim :-) zorluğunu bilirim yani. Kreşe 3yasinda basladim. Eğer seveceği bir kres olursa sorun olmaz. Hatta bol bol oynadığı icin evdekinden daha mutlu olur bence. Çocuğu olan arkadaşlar daha guzel fikirler vereceklerdir eminim;-)

Öncelikle Allah yardımcınız olsn.. 3 yaşından sonra devlet anaokullarına gidebiliyor ama bez sorunu yoksa.. yalnız devlet okulları geçen sene yarım güne düştü. Yani sabahçı veya öğlenci olmak zorunda.. kalan yarısında yine annenizin bakması lazım

Annen Eylül e kadar baksın

O zaman yarım gün de olsa devlet anaokuluna gönder annen de ferahlar

Özel kreş şehrinizi bilmiyorum ama bizim burda 600 den başlıyor siz 1000 tl alıyordunuz makul olmaz gibi

3 yaşına gelmis küçük bebek değil. Bence karın tokluguna evde oturacaginiza cocugunuzu krese verin hem ona hem size farklı insanlarla birarada bulunmak iyi gelir hem elinize para kalir

3 yas kres için uygun ama maaşınız kadar ücret istiyorlar maalesef. Devlet kresleri 4te alıyor ve yarım gün diye biliyorum.

Tüm gün olanlar özel okullar ama zaten aldığınız maaşı oraya veremezsniz. Devlet okullarında da şehirden şehre değiliyordr ama 100 lira gibi bi yemek ücreti,bakıcı anne vs parası isteniyor. Bi de siz bırakamıycaksanız servis parası.. benim kızım geçen sene gitmişti her zaman çok hevesli olmuyordu ama bu sene resmen aşık okula öğretmenine.. haftasonu zor zaptediyorz.. yeme konusunda da,fotosentez yaparak yaşıyordu. Şimdi maşallah eskisine göre. Arkadaşlarından göre göre çok değişti.

Annene biraz harçlık ver. O da heveslensin, biraz ihtiyaçlarını alsın. 1 yıl sonra kreşe verirsin.
Ya anneme harçlık veririm sorun değil ama eşim dicek annen çocuğumuza parayla mı bakıyor der gururumu incitir. Bide annem para istemiyor hayatım perişan diyor

Tüm gün olanlar özel okullar ama zaten aldığınız maaşı oraya veremezsniz. Devlet okullarında da şehirden şehre değiliyordr ama 100 lira gibi bi yemek ücreti,bakıcı anne vs parası isteniyor. Bi de siz bırakamıycaksanız servis parası.. benim kızım geçen sene gitmişti her zaman çok hevesli olmuyordu ama bu sene resmen aşık okula öğretmenine.. haftasonu zor zaptediyorz.. yeme konusunda da,fotosentez yaparak yaşıyordu. Şimdi maşallah eskisine göre. Arkadaşlarından göre göre çok değişti.
Devlet kaç yaşında alıyor bide bnm korkum var çocuğum manevi olarak rahat eder mi diye

Öyleyse uygun bir kreş bul. Başka çaren yok gibi. Ben olsam işten çıkmazdım. Yalnız maaşında çok düşükmüş.

Annen de haklı olabilir kendi açısından

Bir de kış dışarı çıkamamış bunalmıştır bir de okullar tatil kardeşlerin vs de öğrenci ise evde o kadar çocuk germiştir

Bahar gelince dışarı çıkar

Çocuğa da kural koysun yemezse ne seviyorsa onu yapmasın net olunca uyar mecburen nazını çekmesin yani

Uygun ucretli bir kres bulursaniz hem sizin kafaniz rahat eder,
hemde okul hayati ile daha verimli gunler gecirmis olur.

Cocuk bakmak bir anneanne veya babaanne icin zor o da hakli
Sen de haklisin
Kres en iyi cozum bence

Devlet kaç yaşında alıyor bide bnm korkum var çocuğum manevi olarak rahat eder mi diye

Manevi rahatlık derken

Şu anda istemeden bakıyor annen ona bir külfet geliyor o ortam da iyi değil

Çocuk zaten 3 yaşında kreş yaşında yıl ortasında devlet almaz o nedenle 3.5 üstü olacak zaten paylaşmayı oturup dinlemeyi de öğrenmeli sürekli onun dediği olmamalı artık

Çok fazla pışpışlanmamalı ki birey olmalı

24 aylıktan beri okula giden kurallara uyan bir çocuğum var yemeği de uyumayı da okulda öğrendi

Tatil de dahil akşam 9.15 te yatıyor sabah kalkıp giyinip oynuyor vs kısaca kendi ayakları üzerinde duruyor ve 5,5 yaşında

36 aydan sonra alıyor ama şehir şehir değişiyor mu bilemedm şimdi.. işte orasının garantisi yok. Durumuna bakarsınız olmazsa. Çocuk belli ediyor memnun olup olmadığını

Yardımcı olan herkesten allah razı olsun. Rabbim sizin gibi güzel insanları dara düşürmesin beni zorlamicak çocuğumada iyi bakacak en azından yarım gün dahi olsa bi yer bakmayı düşünüyorum. Benim çocuğum çok böyle nasıl desem kibar çekingen çocukları görünce tuhafına gidiyor adapte olamıyor bir çocuk ona el kaldırsa canını yakda kendini savunamoyor anlayın işte bunlar beni düşündürüyor.

Yardımcı olan herkesten allah razı olsun. Rabbim sizin gibi güzel insanları dara düşürmesin beni zorlamicak çocuğumada iyi bakacak en azından yarım gün dahi olsa bi yer bakmayı düşünüyorum. Benim çocuğum çok böyle nasıl desem kibar çekingen çocukları görünce tuhafına gidiyor adapte olamıyor bir çocuk ona el kaldırsa canını yakda kendini savunamoyor anlayın işte bunlar beni düşündürüyor.
İşte kreşe gidip öğrenecek

Ömür büyü onları koruyamayız

kendini korumayı da dişli olmayı da gerekirse arkadaşını itip hakkı olanı almayı da deneyerek öğrenecek

annende haklı bence. ortalama bir kreşe vereceğin miktarda parayı annene ver.. eşin bi şey derse o zaman senin annen baksın dersn... ne evlat ailesinin ne aile evlatların kölesi değil.. hatır gönül önemli..

Back
X