evli hanımlar babanız size sürekli baski seklinde akıl veriyomu

Ailemin durumu çok iyi olduğu ünide çalışmaya başladım. Maaşımın 1kuruşunu harcamadım hep babam verdi harçlığımı kredi Kartımı annem ödedi.
1,5 yıllık evliyim maaşımda iyi ama bütün mutfak alışverişimi annem karşılar, kredi Kartımı hala öderler cebimede para koyarlar.
Sizin duruma çok şaşırdım ve üzüldüm üvey evlat mısınız?

inanılır gibi değil, valla çok üzüldüm. gitmeyin bir daha. eğer mecbur kalıyorum zaman zaman diyorsanız arada maddiyata bağlı jestler yapın, yazık

Allah yardımcın olsun. Bendr babamla pek anlasamazdim daha doğrusu esiyle anlasamazdim pek gitmezdim evlerine oda bana pek gelmezdi ama maddi anlamda ev aldik 15bin verdi daha gecenlerde bana Ankaradaki evlerinden birini verdi. Ama esimi pek sevmiyordu ilk evlendiğimizde tepkiliydi illaki . Sonuçta öz baban biraz gitmesen Özler.

Yazdiklarini okudum ve halime sukrettim valla ya.ben kacarak evlendigim halde babam seninki gibi davranmadi ne bana ne esime.hamileligim boyunca annemde kaldim ben esimde geldi kaldi annemde.ve cocuk ocakta dogdu babam annem bizi yinede gondermediler.soguk hava sen bakamazsin simdi cocuga dediler.ve o kalorifer gece gunduz yandi.biz atletle yatiyoduk.babam aksam eve gelirken beni isterdi tlfna canin ne istiyor ne getiriyim derdi arkasindan esimde sorardi.valla cok sukur yaa.sen bence ya evinde kalacaksin yada bi miktar giderlere ortak olacaksin.kotu bi durum babanin evinde kendini fazlalik gibi gormek.allah yardimcin olsun canim benim

çok şükür benim babam ev kredisi ödediği halde var mı paran diye sorar...zor bir insan senin baban canım..kalmaya gitme sende..

sevgili kaynatan dediğin kişi eşini babası olsa gerek pek bir tatlanmış Allah nazardan saklasın da; baban sana karşı haşin ama senin de ona karşı sevgi dolu olmadığın kesin.
Keşke benim babam da hayatta olsaydı da ellerini öpseydim.

Ben babanizin para beklemesini ters buldum ama size para vermek zotunda degilki
İster trilyon kazansin
Evlenmissiniz esinizin geliri ne ise onla idare edeceksiniz artik
Aileden birsey beklenmemeli bence
Kendisi istersenyapar o ayri ama beklnti olmamali
Hem kp 60.000 lik daire duzmus daha ne istiyorsunuz
Babanizin yapmadigini kp yapmis iste
Onu bulamayanlarda var

Babam bana böyle birşey diyecek olsa asla gidip kalmam o evde Haftasonu aöf sınavları nedeniyle hem cumartesi hem pazar annemlere gittik eşimle. Pazar akşamı babam dışardan geldi bende şakayla karışık "babam şimdi sabah kalkıyorum siz, akşam geliyorum siz diyecek" dedim babamın verdiği tepki kızım isterseniz hiç gitmeyin size niye geldiniz diye soran mı var aksine ben sizi gördükçe mutlu oluyorum dedi. Baba candır yaa öyle 3ün 5in hesabını yapar mı bir baba?

yanlış anlamayın ancak bende sizin durumunuza çok şaşırdım.evlisiniz maaşınız var ama mutfağı kartlarınızı aileniz öder cebizine para koyar,peki siz bu durumdan hiç mi rahatsız olmazsınız? gerçekten ben olsam istemem koskaoca insanım kendi harcamalarımın sorumluluğunu anneme bile yüklemek istemem çok rahatsız olurum.

ben de öz evladım ama babam bazen çocuklarımın sevdiği şeyleri alır o zaman bile ne gerek var baba derim.kendilerine harcasınlar isterim.

Ben artık evliyim dediğimde "evli olman senin kızımız olmanı değiştirmiyo " cevabını aldım defalarca.

Kendilerine zaten harcıyolar. Bana harcarken kendilerinden kısmıyolar yani.
Bi Abi'm var bekar o bile sürekli tembihler ne beğeniyosan ne istiyosan alıcaksın diye.

kızları olmanızla harcamalarını üstlenmeleri konusunu bağdaştıramadığım için yorum yapamıyorum.

bana gerçekten bu kadarı doğru gelmiyor.nasıl ki konu sahibinin babasının tavrı doğru değilse bu da ipin diğer ucu gibi.ikisi de aşırı davranış biçimleri.

sizinki de fazla abartı evinin mutfak masrafını da aileye ödetmek çalışıyorsunuz sonuçta

aynen öyle herşey dozunda güzel

Ailenizden beklentiye girmeyin, babanızın rızasını alarak evlenmediğiniz için belki babanız böyle davranıyor olabilir. Sizden maddi beklentisi yoksa bence siz de beklemeyin. Size bakmak zorunda değil, muhtaç durumda olursunuz o ayrı bir şey. Bir de böyle yardım alan çiftlere aileler çok müdahele ediyor işlerine karışıyor zamanla.
Ablama da babam çalışmıyor tek maaşla geçinemezler düşüncesi ile hep yardım eder, ablam suistimal ediyor artık işe girip çalışmayı falan hiç düşünmüyor ne de olsa babam veriyor diye, babamın tek isteği onun okuyup bir yerlere gelmesi idi ama hazır yemeye alışmış işte

Ben konu sahibini çok çok iyi anlıyorum.. Babanız sanırım damat adaylarından farklı beklentileri varmış.. Ama umduğunu bulamadığı için ailenizden habersiz evlenmek durumunda kalmışsınız.. Babanız da gurur yapmış.. Var öyle babalar.. Çocuğunu evladını düşünmez, çevreyi el alemi düşünür.. Millet ne der, millet ne söyle gibi.. Özün sözü şu; baban, senin eşini sevememiş.. Bu böyle de gider.. 7 senede sevemeyen insan, 70 sene sonrada sevemez.. Babanı o şekilde kabul etmen gerekir.. Baban sanırım sana takı takmamış, bu babanın sorunudur.. Takmak istememiş takmamış.. Bunu bu kadar büyütmenin alemi yok.. Tabi babanın senden doğalgaz parasını istemesi çok kötü, etik bir durum değil ama ne yapacaksın..
Bence çok sık gitme ailene.. Araya mesafe sok.. Mesafeli ol.. Ayda bir git.. Şunu da söyleyeyim.. Ailen olsun, kayınvalidenler olsun.. Evinin iç sorununa karıştırma.. Babanı ilgilendirmez kredi kartı faturan, aldığınız televizyon yada kayınvalideni ilgilendirmez babanın sana ne taktığı.. Mesafe güzel şeydir..

ne sans var sende biz bırak bisey istemiyo baska seyden bile konusulda bizede sen evlisin artık diyo evliysem senin cocugun degikmiyim ben 2 kızı yani öyle 10 kardeste degiliz

Kız kardeşiniz sizde kalamaz mı
Hem kız kıza sohbet edersiniz, hem de birlikte kalırsınız
Ailene masraf olmamış olur
kalmıyo canım ya oda bi uyuz evim 7 kat diye yüksekmis gelemezmis ki ben mesela o geldimi ne severse o demeden alırım yeterki rahat dursun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…