Evli hanımlar sorum size

Kişilik meselesi kimisi evinde sakin oturmak ister, kimisi birileri gelip gitsin ister, kimi gezip tozmak ister. Herkesin farklı. Evlilikte illa kadının kocasını eve bağlamak istemesi bağlamaya çalışması doğru değil bence. Toplumda da böyle en ufak bişey de kadın olsaydı kocasını eve bağlasaydı derler sanki kadın mecburmuş gibi.

hem kurtulmak istiyorsunuz hem de eşinizin yeğenlerini sevmesini kıskanıp bir de görümcenize anne babası harçlık veriyor diye kıskanıyordunuz değil mi? ben yanlış hatırlamıyorum değil mi?:olamaz::olamaz:

onlar size ellemesin ama size hep verici olsunlar,çok bencilsiniz bence... konunuzdan öyle hatırlıyorum... (bebeğime bir çöp almadılar konusu bayağı da olay olmuştu hani)
Yani beni rahatsız etsinler bu doğru bişi öyle mi???? Para da vermesinler rahatsız da etmesinler de bence buraya bu kadar takılmayın herkesi tanır hale gelmişsiniz laf sokmak da marifet değil boşluk

Eşinize nasıl davranıyorsunuz , yani bir erkeğin karısına bağlanması, evine bağlı olması , vazgeçilmez olmak biz kadınların elinde mi?
Bu konuda önerileriniz var mı, şimdiden teşekkür ederim 🙃
eşimi kendime bağlamak için hiçbir çabam olmadı, sadece saygımı kaybetmem ona karşı sevgimi hissettiririm o kadar ama özellikle bana evine bağlı olsun diye birşey yapmadım istesemde yapamam zaten karakterime ters eşim evine de bana da gayet bağlıdır bence erkeğin karakterine bağlı bu durum.

Kişilik meselesi kimisi evinde sakin oturmak ister, kimisi birileri gelip gitsin ister, kimi gezip tozmak ister. Herkesin farklı. Evlilikte illa kadının kocasını eve bağlamak istemesi bağlamaya çalışması doğru değil bence. Toplumda da böyle en ufak bişey de kadın olsaydı kocasını eve bağlasaydı derler sanki kadın mecburmuş gibi.
Aslında ailesine bağımlı olmasıyla nasıl baş edilir bunu anlatmaya çalıştım

Bunun matematiksel bir formülü olmaz ki. Kendini gıcık eden şeyleri yapmayacaksın mesela. Ben ısrardan hoşlanmam. Çocuklar ısrar eder ya istediği olana kadar ona da gıcık olurum ama çocuğun olunca mecbursun da eşe ne alaka.ya da kapristen vs da hoşlanmam. Öyle de davranmam, eşim de öyle davranmaz. Daha çok var da bunlar örnekti. Bir de karşıdaki kişinin sabrıyla alakalı. Benim 3 gün zor çekeceğim şeyi 2-3 yıldır çeken adamlar varmış mesela şaşırdım. Demek ki sabir önemli:)

Aslında ailesine bağımlı olmasıyla nasıl baş edilir bunu anlatmaya çalıştım
hee bu durum farklı siz yukarıda evine bağlı yazınca .
bakın bu da kişilik meselesi kimi adam aileci oluyor kendi annesi babası kimi alışıyor zamanla eşine kimi alışamıyor..
siz oldugunuz gibi davranın üzerine çok titremeyin takmayın umursamayın..

Ben karisma konusunda söyle düsünüyorum: Anneler babalar fikirlerini söyleyebilirler. Hayar tecrübeleri var. Yeri gelir bize fikir verirler bunda sorun yok. Sorun nerde baslar? Eslerin beraber aldigi karar mesela anne baba karisti diye bozulsa. Veya esin fikri sorulmadan direk anne babanin söyledigi yapilsa (Onun arkasinda bana göre bir yaranma istegi var). Hergün görüsmekdede insanlari realist olmayi davet etmek lazim. Benim kendi ailem ve esimin annesi babasi bize yürüme mesafesinde oturuyor. Zamanim olsa zaten gidip görüyorum. Ama bazi günler ya cok isim.olur, yada canim evde oturup misir patlatip film izlemek ister. Zorla empoze edilen hersey samimiyetsizlige ve isteksizlige yol acar. Insanlar onu anlamiyor. Esinizin annesi babasi iyi insan olsa bile her gün gitmek zorunda degilsiniz. Esiniz illaha gidip görecekse gitsin..benim esimde bazen cocuklari alip tek gider. Bunun sorun olmamasi lazim. Kimse ailesinin kötülenmesini istemez. Konu onun ailesi degil zaten. Ailesinin sizin zamaninizi nasil gecireceginize karismaya calismasindan kaynaklaniyor. Yetiskin insanlariz. Buna saygi duyulmasi gerek. Ilk esiniz, sonra annesi babasi
şöyle bir yorumlaru okudumda sizin duruşunuza kararlarınıza tavrınıza edanıza gerçekten hayran kaldım....40 yaşındayım bu sene bana ne oldu bilmiyorum yaşadığım acı tecrübelerden sonra bende arık size katılıoyrum..öncesiinde 20 yıllık evlilik hayatımın ilk günleri sizin gibi başlangıç yaptım mesafe saygı ve tavırla sonradan eltim benle bir bacı kardeş olunca ona uyum sağladım çekti beni aileye:( kırdı tüm mesafelerimi düşüncelerimi ona programlandım bende verici fedakar ve sınırları olmayan bir insana dönüştüm onun gibi .....çünkü hep yanımdaydı ben sınır mesafe koydum o hep iyi kötü demedi koştu geldi yaptı evimi çocuğumu hayatımı aaldı aşırı fedakar yaklaştı ben kötü o çok iyi oldu bende rol değiştim kırdım zincirleri ona progamlandım.....Ama yanlışımdan geçte olsa döndümmmmm şimdi bugün eltim bana mesafe koymaya kalktı sözlerim başka kişilerden kulağıma geldi kimseye güvemip karekter değişmemeli insan kötü deseler bile neysen öyle kalmalıymışsın bunu anladım kötü tecrübe.......yanımda hiç olmadı sizin gibi biri akıl veren çünkü :(

şöyle bir yorumlaru okudumda sizin duruşunuza kararlarınıza tavrınıza edanıza gerçekten hayran kaldım....40 yaşındayım bu sene bana ne oldu bilmiyorum yaşadığım acı tecrübelerden sonra bende arık size katılıoyrum..öncesiinde 20 yıllık evlilik hayatımın ilk günleri sizin gibi başlangıç yaptım mesafe saygı ve tavırla sonradan eltim benle bir bacı kardeş olunca ona uyum sağladım çekti beni aileye:KK43: kırdı tüm mesafelerimi düşüncelerimi ona programlandım bende verici fedakar ve sınırları olmayan bir insana dönüştüm onun gibi .....çünkü hep yanımdaydı ben sınır mesafe koydum o hep iyi kötü demedi koştu geldi yaptı evimi çocuğumu hayatımı aaldı aşırı fedakar yaklaştı ben kötü o çok iyi oldu bende rol değiştim kırdım zincirleri ona progamlandım.....Ama yanlışımdan geçte olsa döndümmmmm şimdi bugün eltim bana mesafe koymaya kalktı sözlerim başka kişilerden kulağıma geldi kimseye güvemip karekter değişmemeli insan kötü deseler bile neysen öyle kalmalıymışsın bunu anladım kötü tecrübe.......yanımda hiç olmadı sizin gibi biri akıl veren çünkü :KK43:

Ay cok tesekkür ederim :KK68: inanin bende tecrübe edinerek bu durumlara geldim. Eskiden bende iyi niyetimden ve insanlara güvenmemden cok darbe yedim.üzülmeyin hatalar hepimiz icin var. Insan tecrübeleri ile bir yere geliyor. Insanin her zaman kendine göre cizgileri olmali. Fedakar olmak veya verici olmak iyi birsey, ama sadece size zarar vermedigi sürece. Cünkü insanlar maalesef öyle olan insanlara kullanmaya bayilir, ama insanlarin düstügü anda yaninda olmuyorlar. Eltinize bundan sonra mesafeli olun. Bazi insanlarin "fedakarliklarin" altinda baska düsünceleri de yatabilir. Onun icin elinizden geleni yapin, gerektigi yerde sadece yardim alin, ama baskasi hayatinizi "ele gecirmesine" ve sizi kötü hissettirmesine izin vermeyin.

Back
X