Evli hanımlar sorum size

Ayy ilk yıllar öyle oluyor. Düşünün ben on yıllık evliyim. İlk zaman sütçüden süt alma demişti gecen konuştuk sebebini itiraf etti gülmekten çatladım. Ya ben niyeti bozsam sğtçüye mi bakarım demek beni kıskandın dedim dedim güldüm. Şimdi sütçü ile Whats app ten yazısıyorız 😂demem o ki evliliğin basında erkeklerde bir sınır koyayım modu oluyor o zamanla azalacak. Benim eşim şakacıktan Bike olsa danışılınca memnun oluyor ben de danısıyorum.
Bir de beni gün içinde arasın isterdim hiç aramazdı. Ben her gün aradım. Özledim naber vs. Şimdi alıştı aramasam o arar sesin çıkmadı diye.
Bende on senelik evliyim. Sınır koymak aslında biraz da egemenlik arzusu yüzünden. Artk takmıyorum. Evlilik bı tarafın üstün olmasını gerektirmiyor. Paylaşmak gerekiyor. Zamanla bazı şeyler oturuyor zaten. Sütçü den kiskanmis demek🤣🤣

ya neden hep evlilikten soğumaya yatkın olan ve devamlı gönlü hoş edilmeye çalışılan taraf erkekler oluyor?

mesela eşiniz sizin için aynısını düşünüyor mudur? acaba karım beni nasıl daha çok sever,nasıl daha mutlu oluruz vb diye?

sanki zorla evleniyorlar da bu erkekler,devamlı bi teşvik istiyorlar .

bence evliliğe herkes eşit özveriyle yaklaşmalı. siz de verin o da versin. sürekli kadınların uğraşması çok rahatsız ediyor beni.

mayasında varsa zaten sadık kalmaz size, ancak imza atıyorsa sadakat yemini ediyor demektir. bu yüzden güzel bir evlilik yaşamak için hem kadın hem erkek eşit olarak uğraşmalıdır diye düşünüyorum.

böyle konular görünce üzülüyorum...

Rahatsız ediyorlardı tatlım artık etmiyorlar huzursuz ediyorlardı yani. Annesi aramaz çünkü eşim arar zaten. Rahatsız etmezi annesi için söylemedim önceden çok rahatsızlık veriyorlardı ne yemek yaptınız kaç paranız var bugün kaç para harcadınız gibi...
hem kurtulmak istiyorsunuz hem de eşinizin yeğenlerini sevmesini kıskanıp bir de görümcenize anne babası harçlık veriyor diye kıskanıyordunuz değil mi? ben yanlış hatırlamıyorum değil mi?:olamaz::olamaz:

onlar size ellemesin ama size hep verici olsunlar,çok bencilsiniz bence... konunuzdan öyle hatırlıyorum... (bebeğime bir çöp almadılar konusu bayağı da olay olmuştu hani)

Eşimden hiç boyle bir talebim olmadi. Çok seviyorum, sevdikçe ve uyum sagladikca gerginlik olmuyor evimizde. Yani herhangi bir olaya gerek yokken tepki vermem, vermediğim için de esim arayıp aktarır. Annemlere gidelim? Bunu alalım mi? Vs öncelik sorusu hep bende. Cunku ben yoğun değilsem isim yoksa hayiiiirr asla gitmem annene insani değilim. Musaitsem gideriz, gelirler. Bunu anneye gitmekten yazdım ama hayatın her anında daha sakin kalınca evlilikte sakin oluyor bence. Yıllar elbetteki insani yorar ama 10 yıllık sevgilimle hala hic kotu soz etmeden yurutebiliyorum evliliğimi.

ya neden hep evlilikten soğumaya yatkın olan ve devamlı gönlü hoş edilmeye çalışılan taraf erkekler oluyor?

mesela eşiniz sizin için aynısını düşünüyor mudur? acaba karım beni nasıl daha çok sever,nasıl daha mutlu oluruz vb diye?

sanki zorla evleniyorlar da bu erkekler,devamlı bi teşvik istiyorlar .

bence evliliğe herkes eşit özveriyle yaklaşmalı. siz de verin o da versin. sürekli kadınların uğraşması çok rahatsız ediyor beni.

mayasında varsa zaten sadık kalmaz size, ancak imza atıyorsa sadakat yemini ediyor demektir. bu yüzden güzel bir evlilik yaşamak için hem kadın hem erkek eşit olarak uğraşmalıdır diye düşünüyorum.

böyle konular görünce üzülüyorum...
Maalesef , sadakat sorunu değil bizimki eşimin öncelikleri ile ilgili

Yaradı sayılır, eşimle barıştık bir ablanın tavsiyelerini dinledim , yaşı büyük biriydi çok mantıklı yazmıştı resmen çercevelikti
Hemen hemen aynı konuları açtığınız için cevaplar da aynı minvalde olacaktır aslında ama siz bilirsiniz.

Oyle erkegi eve baglamak paşazademizin bir dedigini iki etmemek gibi bi cabam olmadi olamaz. Kimsenin kimseyi bi yere baglamasi imkansizdir. Evlilik karsilikli bir hayat paylasimi, ortak degerler bazen fikir ayriliklari buna ragmen bir paydada bulusabilmek ve saygidan olusur. Eslerin birbirine saygisi varsa gönül bagiyla kurulmustur o evlilik zaten. Haliyle sizin baglama diye tabir ettiginiz sey kendiliginden gerceklesir.
Lutfen sevgili kadinlar kendinizi erkekleri memnun etme zorunlulugu olan degersiz bir esya gibi gormeyin.

Benim 5 yıl önceki halimin sevdiği bugünkü halimden farklı , muhtemelen 5 yıl sonraki de farklı olacak . İnsan kendisi bile 40 kere değişiyorsa ilişkiler de değişir bence . 10 yıl önce aynı kanepede oturup aynı bardaktan neredeyse su içiyorduk . Şimdi herkesin kendine kafa dinleyeceği saati günü belli . Yani aldatan her türlü aldatır önünde duramazsın . Gidecek olan her türlü gider .

Eşinize nasıl davranıyorsunuz , yani bir erkeğin karısına bağlanması, evine bağlı olması , vazgeçilmez olmak biz kadınların elinde mi?
Bu konuda önerileriniz var mı, şimdiden teşekkür ederim 🙃
Şöyle en kalınından bir buçuk metre halat alıyorsun ,eşinin belinden kendi beline doğru iki tur döndürdükten sonra kör düğüm atıyorsun 👍 İşlem tmmdir.Benin bağlamaktan anladığım bu kadar 🥳

Oyle erkegi eve baglamak paşazademizin bir dedigini iki etmemek gibi bi cabam olmadi olamaz. Kimsenin kimseyi bi yere baglamasi imkansizdir. Evlilik karsilikli bir hayat paylasimi, ortak degerler bazen fikir ayriliklari buna ragmen bir paydada bulusabilmek ve saygidan olusur. Eslerin birbirine saygisi varsa gönül bagiyla kurulmustur o evlilik zaten. Haliyle sizin baglama diye tabir ettiginiz sey kendiliginden gerceklesir.
Lutfen sevgili kadinlar kendinizi erkekleri memnun etme zorunlulugu olan degersiz bir esya gibi gormeyin.
Hakkaten yani..
Her kelimesine katılıyorum.... bu zihniyeti bigün birakiriz inşallah. Erkeği elinde tutan tutmaya calisan hep neden kadın? Elinde tutmak ne cirkin bi tabir zaten.. dediginiz gibi ortak bi paydada bulusup yaşayıp gitmek varken neden kadin kocasini kendine bağlamaya calissin.
Umarim bigün bunlarin hepsi kadinlara yüklenen aman kizim kocani elinde tut öğütleri(!) son bulur...

Hakkaten yani..
Her kelimesine katılıyorum.... bu zihniyeti bigün birakiriz inşallah. Erkeği elinde tutan tutmaya calisan hep neden kadın? Elinde tutmak ne cirkin bi tabir zaten.. dediginiz gibi ortak bi paydada bulusup yaşayıp gitmek varken neden kadin kocasini kendine bağlamaya calissin.
Umarim bigün bunlarin hepsi kadinlara yüklenen aman kizim kocani elinde tut öğütleri(!) son bulur...
Bir gun erkeklere kadini eve bagla elinde tut dendigini duymazsak bu algi hic degismeyecek. Ve korkarim daha da kotuye giden "erkegim" algisi olacak

Back
X