Evli hanımlara sorum..

İyi akşamlar,evlenecek bir genç kız adayıyım,kendimi ilginç bi şekilde tanıttıktan sonra soruma geleyim :) Hanımlar evlendikten sonra keşke evin şurasında şu malzemeyi kullanmasaydık keşke şu marka beyaz eşya nevresim tabak çanak fayans aklınıza her ne geliyosa evle ilgili keşke şu olmasaydıda şu olsaydı dediğiniz neler var,yeni evlenecek arkadaşlar için yardımcı olur bu konu diye düşündüm,koca bir ev kurmak çok zor ve insan herşeyin en iyisini istiyor

1.Keşke perdelerimi daha sade alsaydım.
2.Keşke tv ünitesi almasaydım.
3.Keşke daha büyük bir buzdolabı alsaydım.
4. Keşke daha küçük halılar alsaydım. Mesela koridora ve mutfağa daha ince makine atılıp yıkanabilecek jel kaydırmaz taban halılardan alsaydım.
5.Keşke gardrobu kapıları daha hafif ve kolay sürülebilir olanlardan alsaydım.

Ben bekarım.ama yeni evlenen kuzenim daha dün mutfağını komple fayans yaptığı için kendisine söyleniyordu :-) araları çabuk kirleniyormuş. Birde yemek odasının vitrinlerini keşke almasaydım diyordu :-)

bunlar çok detay ama yine de yazayım
bence nevresim takımı vs alırken çok parçalı takımlardan al yani pike takımı+nevresim aynı desen olacak gibi
çok işe yarıyor, kullandıkça ne demek istediğimi anlayacaksın
eğer yoksa tupperware setleri al, özellikle buzdolabı için çooook işe yarıyor, çok kullanırsın, başka hiçbirşey yerini tutmuyor
katı sıkacağı, mutfak robotu gibi şeyleri sakın ihtiyaç duymadan alma, elinde kaldığıyla kalıp dolaplarda bir sürü yer tutuyor, temizlemeleri çok problem olduğu için genelde kullanılmıyor
ben de düdüklü tencere almayı unutmuştum, şimdi çok kullanıyorum
eğer tabak seti almadıysan büyük tabakları 12li değil 24 lü olanlardan al, misafir sofrasında tabak değiştirmek falan gerekiyor (böyle alınca fincan vermiyorlar genelde ama zaten tabak takımlarının fincanları çok kalın oluyor, fincan takımını ayrı alırsın)
çatal bıçak almadıysan hisar çok iyi
tencere seti almadıysan hisar çok iyi (çelik tencereleri. benimkiler hem cam kapak hem kulpları da çelik ama neredeyse hiç ısınmıyor, yıllardır bozulmadı)

bende keşke kose takımı alsaymışım dıyorum..ozellıkle kıracıysan eşyaları sığdıracak salon bulamıyorsun...aynalı konsol çok gereksız gercı benım yemek takımımı aldı ıcıne ama aslınd agerek yoktu sadece ben sık olsun dıye aldım..şimdiki aklım ols agene alırdım ama tv unıtesını bu kadar buyuk almazdım....kı ben bu unıteyı bulana kadar butun Izmırı dolaştım....slaon koltuklarımı koşe alırdım heryere sığardı...kıracıysam başka takım almazdım mısafır odasına gerek yoktu...yemek takımı almazdım..2 tane 24 parça şık yemek takımına en fazla 200 verırsın ama yemek takımına en az 500...çok gereksız kardesıme aldırmadım mesela.....
Ne 200 ü ne 500 ü arkadaşım takımlar 2 bin falan bi arkadaşta keşke almasaydım gereksiz demiş kafam karıştı..yemek odası takımından iki parça şey almaya karar verdim herkes şikayetçi olmuş

Ben bekarım.ama yeni evlenen kuzenim daha dün mutfağını komple fayans yaptığı için kendisine söyleniyordu :-) araları çabuk kirleniyormuş. Birde yemek odasının vitrinlerini keşke almasaydım diyordu :-)

Vitrin gümüşlük vs. almadım ben iyi ki gerçekten çok gereksiz bir eşya ve çok demode.Artık millet evinden atmaya çalışıyor böyle şeyleri.
Konsol bile aldığıma pişman olur gibiyim ama yemek takımımı masa örtülerimi koydum ona tüm dağınıklığımı topladığı için işlevi var en azından.
Daha smart daha sade ve de minimal olmalı ev dediğin...

Lazım olmayan eşyalarım.
Küçük salona büyük oturma grubu almaz köşe takımı ve iki berjer koyardım.
Gümüşlük, konsol, büyük yemek masası almazdım. Yemek masamı anneme verdim. Konsolu sattım yerine küçük tv ünitesi aldım.
Bilmem kaç parça yemek takımı, çatal, kaşık takımı, tencere takımı almazdım. Daha ucuza alabileceğim günlük de kullanabileceğim çok güzel modeller var.

Kahvaltı takımlarımı çok nadir kullanıyorum ama daha sık kullanabilirim. Çok şirin duruyorlar.

Üstelik hediye savarosky taşlı bardak takımım var ki çook gereksiz bir şey. Onları da vereceğim birine.
Yemek masasınıdamı verdiniz odamı gereksiz ya :( hepsini değilde iki parça şey alayım diyodum bunlardan biride yemek masasıydı,yemek çatal kahvaltı takımı ilerde eminim bazılarını gereksiz bulucam ama adet yerini bulsun diye olcak malesef

Beyaz eşya markalarim Samsung, buzdolabı ve çamaşır makinasından memnunum yalnız bulaşık makinası tam bi fiyasko :63::63:

yemek odasında vitrin ve (eğer müzelerdeki gibi küçük ve şık değilse) gümüşlük alma
eğer evde yaşamaya başladıktan sonra boşluk hissedersen alırsın, baştan alma

Ne 200 ü ne 500 ü arkadaşım takımlar 2 bin falan bi arkadaşta keşke almasaydım gereksiz demiş kafam karıştı..yemek odası takımından iki parça şey almaya karar verdim herkes şikayetçi olmuş

O tabak çanağı inanın ki doğru dürüst kullanmayacaksınız bile 2000 çok fazla gerçekten bütçeniz ne kadar bilmiyorum.
Kırılıp dökülecek eskiyecek çanak çömleğe bu kadar verilmez bence daha orta halli sade kaliteli şeyler var.

Bekar arkadaşlarımıda beklerim hehe :KK45:vitrin için herkes aynı şeyi söylüyor bu kadar kişi yanılmış olamaz herhalde :) mutfağın yeri içinmi diyosun laminantmı yaptırsaydım keşke dedi

bunlar çok detay ama yine de yazayım
bence nevresim takımı vs alırken çok parçalı takımlardan al yani pike takımı+nevresim aynı desen olacak gibi
çok işe yarıyor, kullandıkça ne demek istediğimi anlayacaksın
eğer yoksa tupperware setleri al, özellikle buzdolabı için çooook işe yarıyor, çok kullanırsın, başka hiçbirşey yerini tutmuyor
katı sıkacağı, mutfak robotu gibi şeyleri sakın ihtiyaç duymadan alma, elinde kaldığıyla kalıp dolaplarda bir sürü yer tutuyor, temizlemeleri çok problem olduğu için genelde kullanılmıyor
ben de düdüklü tencere almayı unutmuştum, şimdi çok kullanıyorum
eğer tabak seti almadıysan büyük tabakları 12li değil 24 lü olanlardan al, misafir sofrasında tabak değiştirmek falan gerekiyor (böyle alınca fincan vermiyorlar genelde ama zaten tabak takımlarının fincanları çok kalın oluyor, fincan takımını ayrı alırsın)
çatal bıçak almadıysan hisar çok iyi
tencere seti almadıysan hisar çok iyi (çelik tencereleri. benimkiler hem cam kapak hem kulpları da çelik ama neredeyse hiç ısınmıyor, yıllardır bozulmadı)
Çok teşekkür ederim detay ama işime yarıcak bilgiler,robot düşünüyodum aslında ama şimdi elimde kalır gibi geldi nereye koyayım derdi olur sanırım,tupperwarede alayım hemen

Fritozum vardı anneme verdim lanet birşey kızartma tenceresi daha kullanisli, ve TV unitem çok alçak TV biraz asagida duruyor bu eve gelen çocuklar açısından çok kötü bu yüzden unutede tv koyma yeri çocukların erişemeyeceği şekilde yukarıda olmalı canım

Vitrin gümüşlük vs. almadım ben iyi ki gerçekten çok gereksiz bir eşya ve çok demode.Artık millet evinden atmaya çalışıyor böyle şeyleri.
Konsol bile aldığıma pişman olur gibiyim ama yemek takımımı masa örtülerimi koydum ona tüm dağınıklığımı topladığı için işlevi var en azından.
Daha smart daha sade ve de minimal olmalı ev dediğin...
Aynen bende sizin gibi yemek takımı ve aynalı konsol düşünüyorum,konsolda yemek takımını örtüleri ıvır zıvırları koymak için konsol alayım dimi

Fritozum vardı anneme verdim lanet birşey kızartma tenceresi daha kullanisli, ve TV unitem çok alçak TV biraz asagida duruyor bu eve gelen çocuklar açısından çok kötü bu yüzden unutede tv koyma yeri çocukların erişemeyeceği şekilde yukarıda olmalı canım
Tv ünitesi ben düşünmüyorum aslında ya duvara astırıp sadece süslü raflardan alayım diyodum boş kalmasınmı aşağısı

Back
X