Evli kadin çalışmalı mı?

Siz o konuşanları dinleseniz zaten uzun evli kalmazsiniz. Eş yoldaşdir. Arkasından gizli hesaplari neden katıyor insanlar anlamiyorum. Ben normalde çalışan bir bayanim. Esimle cocuklar doğmayınca anlastik. Çocuklar dogunca ben evde kendim bakicagim belli yaşa getirene kadar. Ondan sonra tekrar çalışırım. Kemdimizi ona göre ayarladık. Iste "kocaya/kariya para yedirmek" gibi cümleler kuranları açıkçası ne ciddiye alırım nede fazla özelime dahil ederim. Fesatlar çünkü

Gercekten utandim, ulkemin aydin okumuş kadininin dusuncelerine bakar misin

yine de bu laflar kafanızı karıştırıyor öyle mi?
çevrenizde ki insanlar fazlasıyla tuhaf.
Nisanlimla telefonda konusurken fln planliyoruz cocuk olunca da ise biraz ara veririm fln die.. konustugumu duyunca fazla oyle calisirim deme fln diyolar bende sasirdim yani onun icin calismiyorumki ben sonucta..

Yuksek lisans mezunu bir kadin, bu seviyedeki cahil insanlarla neden sohbet eder? Hadi etti diyelim, neden bu zirvaliklari ciddiye alir?
Haha ailemden kisiler oldugu icin bu insanlar mecbur sohbet ediyoruz dinlemek zorunda kaliyorum dhaa dogrusu..

Yüksek lisans mezunuyum
Türkçe'yi kurallarına uygun kullanmamanızdan dolayı merak ettim eğitim durumunuzu. Gelelim sorunuza aldığınız eğitim koşullarına Türkiye'nin sadece %1'lik grubu içerisindesiniz. Yani siz özel bir eğitim aldınız. Bu ülkede master yapmak çok zahmetlidir. Önce hem ülkenize hem de kendinize saygınızdan dolayı çalışmanız gerektiğini düşünüyorum. Siz burada boşanmak isteyen ve sırf çalışmadığı ve geliri olmadığı için boşanamayan kadınların yaşadıklarını lütfen okuyunuz. Ufkunuzun açılacağına inanıyorum.

Cok yazim yanlışı yaptiysam kusura bakmayin yanimda bikac çocuk var hizli hizli yaziyorum o yüzden..:) katiliyorum düşüncelerinize

çalısip calismamak sizin bileceginiz is, ayrica herkesin kocasi bir mi ki herkes kafasina göre calis calisma diyo, yok aldatirmis yok baskasini bulurmus yok bilmem neymis

bana kalsa calisin bugunun yarini da var

esimin arkadasi aniden vefat etti iki kucuk cocuk kaldi arkasinda, esi ev hanimiydi. lojmanda kaliyolardi evleri de yoktu, burda esinden baglanacak maasla gecinmeleri cok zor, allah yardim etsin

borcu bitirmek icin didinmemeniz de benden size tavsiye olsun, calistiginiz parayla kendinizi de simartin, coluk cocuk olunca onlara almaktan kendine sira gelmiyo insanin, mesela biraziyla borc kapatiyosaniz diger tarafini kendinize araba almak için biriktirin ya da ufak tatillere cikin, gonlunuze gore harcayin

Haha ailemden kisiler oldugu icin bu insanlar mecbur sohbet ediyoruz dinlemek zorunda kaliyorum dhaa dogrusu..

Yapmayin Allah askina, esinizin aylik 10 bin dolar geliri, sizin de omur boyu yetecek mal mulkunuz varsa ve calismak da istemiyorsaniz calismayin tabi, ama aksi halde calismamak sadece size zarar verecek, maddi manevi surekli bir erkege bagimli olmak, ucu ucuna gecinmeye calismak, evde bakici ve hizmetci muamelesi gormek mi sizi degerli yapar, yoksa sosyal, ozgur, maddi gucu olan, rahat bir kadin olmak mi?
Emin olun erkekler de guclu kadina saygi duyuyor, calissa da calismasa da.

Nisanlimla telefonda konusurken fln planliyoruz cocuk olunca da ise biraz ara veririm fln die.. konustugumu duyunca fazla oyle calisirim deme fln diyolar bende sasirdim yani onun icin calismiyorumki ben sonucta..

onun için de çalışabilirsiniz. ortak hayatınız için. o da sizin için çalışıyor sonuçta.
kendiniz için olan kısmı hayatın içinde olmak için, kendinizi geliştirmek için, geleceğinizi garanti altına almak için.
yoksa para mı yedireceksin diyenlere evet birlikte daha iyi bir hayat süreceğiz diyebilirsin.

Yüksek lisans mezunuyum

Bu seviyede eğitim almış bi insanın bu ikileme düşmesi biraz utandırıcı gerçekten.
Çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz ama sırf erkeği rahat ettirmemek, ona para yedirmemek çok cahilce değil mi?

Sanırım beraber olduğunuz erkeği de tanımıyorsunuz bu ikileme dustugunuze göre.

İnsan sadece para için çalışmaz ki...
Kendini geliştirmek, hayatı daha kaliteli yaşamak, emekli olmak,çocuklarına bir şeyler başarmış bir ebeveyn olarak güzel örnek olmak,yaşam kültürünü arttırmak gibi pek çok sebep sayılabilir.
Evlilik koca parası yemek, beni aldatmasın diye küçük hesaplar yapmak değildir ayrıca.
Bu kadar eğitimli bir insan olarak hem hayata bakış açınızı hem de evleneceğiniz kişinin düşüncelerini bir kez daha gözden geçirin derim.
Not: Yazım kuralları ve imlaya dikkat, eğitiminiz anadilimizi doğru kullanmayı gerektirir.

Eğer çalışma imkanı varsa kadın kesinlikle çalışmalı diyorum. Ben evlenmeden çalışıyordum ama eşimin tayini güneydoğu da o yüzden buraya gelin geldim . İş imkanı 0 o yüzden evdeyim şuan imkan olsa hemen çalışırım

Milletin ne dedigine degil senin ne istedigine bakmalisin!
Calismak istiyorsan calis. Calismak istemiyorsan calisma.
Ben evlendigimde 9 ay calistim ve esim benim parama el koymadi (bazi kadinlarin dedigi gibi esine para mi yedireceksin) kocayla alakali...
ve 1 senedir de issizim esim benden ne para sakliyor ne de harcamalarima karisiyor, hatta bazen kiziyor neden begendigim birseyi almadim diye.. calismak istiyorsan calis istemiyorsan calisma diyor bana.

Nekadar saçma bir düşünce şuan bir isim olsa hiç düşünmem çalışırım tabi birde miniğim olmasa :)

bir kadının çalışıp kazanması kocasına para yedirmesi demek miymiş ilginç doğrusu. bi kadın önce kendisi için çalışmalı ayakları sağlam basmalı yere. illa boşanma vs durumu değil beğendiği bir şey olduğunda alışveriş yaptığında hesap vermek zorunda kalmaz. sonra açılan konuları görüyoruz eşim aldığım şeyin lafını yapıyor diye. hem hayat müşterek değil mi gün gelir senin maaşını yersiniz onunkiyle borç ödersiniz. ki gözü dışarı kayacaksa bi erkeğin sizin çalışıp çalışmamanız bunu değiştirmez her türlü yapar

Calismamali bence. Zira nikah yapinca master diploman da gecersiz sayiliyor, meslegin de elinden gidiyor?!

Sunu kadinlar anlasin artik, profesyonel hayat ayri, medeni hal ayri ayri seyler. Bunlari birbirinden apayri yerlere koyarsaniz kafaniz agrimaz. Hic evlendim diye isten ayrilan erkek gordunuz mu?! Alti ustu medeni haliniz degisiyor, abartacak bir durum yok yani.

Kadinlarimizin "koca" bulunca yillar yili bu ani beklemis gibi, sosyal hayatlarindan vazgecmeleri, arkadaslarindan vazgecmeleri, mesleklerinden vazgecmeleri, kendilerinden vazgecmeleri utanc verici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…