Evli Kadın gibi olmak....

kilo alıp almamak başka şey arkadaşlar birazda kişinin yaşam düzeniyle ilgili metabolizmasıyla ilgili ama kendini salmak sadece kilo ile olmuyor bakımsızlaşmak anlamında bence ...yoksa çok tombul ama fıstık gibi hatunlarıda görüyorum etrafta .ben boyumla normal orantıdayım ne zayıf ne tombul belli bir kiloya çıkınca boğazıma dur diyorum çünkü iştahım çok dur demessem alır başımı giderim kendimi biliyorum ama dış görüntüme özenirim tabi temiz ve güzel giyiniyim biraz makyaj filan yüzüm renklensin dikkat ederim kendime tesettürlü olduğum için fazla makyajı yakıştırmıyorum günlük hayatımda çok özel bi yer olursa yaparım ama=)....kişinin birazda bedenine saygısıdır bu .3,5 yaşında 1 kızım var 19 yaşında evlendim 9 yıllık evliyim herkes gibi benimde hayatımda inişler çıkışlar oldu insanlar 4* 4 lük olamıyor keşke olsalar ama hayat bu yinede kendimi koy vermemeye çalışıyorum ...kızım yanımda yokken bekar sanıyorlar beni hatta dükkanda bazı bayanlar beni tanımayanlar kayınpederimin yanında kız sanıp oğlumuz var filan deyip talip olmaya çalışıyorlarda utanıyorum susturuyorum çaktırmadan .=)tabiki bekarlıktaki gibi olunamaya bilir.ama ortalık yerdede insanları rencide etmek yanlış tabi ...neden insanlar özel kavramını benimseyemiyor hala anlamış değilim=(herkes aynı olucak diye bişey yok bazısını uyarmadığınız takdirde kendini göremeyebilir uyarılınca o kişide dikkat eder.ama bununda uslübü var bence=)

Son düzenleme:
toplumumuzda evlenince kendini salma
özentiyesiz yaşam tarzı
kilo dert etmeme
gibi
şeyler ortaya çıktığı için :dilcikar:
sarfedilmiş bir cümle bu:dilcikar:

34 yaşında 10 yıllık evli 2 dene bebesi olan, zabahtan ağşama çalışan, evlendiği kiloyla aynı olan, dipçik gibi, fişşek gibi bir hatunum.:lepi:
Tamamen hayata pozitif bakmayla alakalı olduğunu düşünüyorum bu fişşeklik durumunun. Beni evde pijamayla, eşofmanla göremezsiniz hayatta. Eve gittiğimde kıyafetimi değiştirir, o kıyafetime uygun küpe, kolye vs ne varsa takarım. Daha hafif bir koku sıkarım. Saçlarımı hiçbir zaman salkım saçak göremezsiniz.Kocam arada görüyor, benden erken kalkınca, köftesüprizzzzz, kendimi salmadım ayol, salmam.kaydirigubbakcemile5

:1shok::1shok:ciddimisin kuzu allasen :dilcikar:

Ben mi çok kötü niyetliyim yoksa insanlar mı bilemiyorum :sm_confused:
Cnm bence arkadaşın senin evli oluşunu kıskanıyor , farkında olarak ya da olmayarak...Kendisi yaşça senden büyükmüş üstelik...Sen ne kadar iyi niyetli de olsan karşındaki öyle olmayabilir...

Nerden bu sonuca vardım:

*demiş ki "evli kadınlara döndün"...
*çok zeki çok güzel falan diye ama ben o kıza on basarım...dedim ki aşkolsun beni hiç böyle övmedin, şakaydı tabi ama onun da yanıtı "ama sen evlisin"oldu..

Cnm bak sen de söylüyosun, "ben o kıza on basarım" diye... Övülecek olan sensin yani, istelik evli olduğun halde ondan daha güzelmişsin...Ama o sürekli " evli bayanları aşağılayarak ya da evliliği bi olumsuzluk olarak göstererek senin kendini kötü hissetmeni sağlamaya çalışıyor...
Veee başarmış da istediğini...
Bak artık sana kendini nasıl kötü hissettirmişse buraya başlık açmışsın bi de...
Senin yerinde olsam ona sürekli " evliliğin çok güzel olduğunu ",,, aşkın ,hayatı paylaşmanın "inanılmaz birşey olduğunu " söyler ,onu çatır çatır kıskandırırdım...:dilcikar:a.s

ben evlendikten sonra kendime daha çok bakmaya başladım ..evet bekarken kilo sorunum yoktu şimdi var ama pko ve ilaçalrdan tamamen yediklerimi kıyaslayaymam eskiden daha çok hemur işi tüketirdim...yani bazı insanlar evlendikten sonra alan almış satan satmış mantıgıyla baktıgı için bırakıyorlar kendilerini saçtı makyajı giyimdi kiloydu derken yaşımınız çok çok üstünde gösteriyoruz o zaman..ama bu tür düşüncelerde olan insanlardan nefret ediyorum..

hayııırrr takma sen yav ben de evliyim valla çok da güzelim 7aylı da kızım var endime bakamam tabe eskisi kadar bekarlar gibi ,,,,cünkü bizim onların sahip olmadığı güzel sorumluluklarımız var
sen öyle dıosun ben daha nişanlıyken yanımdaki sadece erkek arkadaşı olan bir kızı nasıl övdüklerni gördümmm biri ordan çıkıp aaa duygunun nesi var dedi (duygu benim :)) ve o kızla güzellik açısından hiçbir farkımız yok aynı işyerindeyiz bi de,,o kişi bunu diyince ordan bi sürü kişi aaaaaaa o nişanlı ona böyle şeyler söylenmez artık demezler mi,,,yani nişanlı olunca artık iltifatı unut dediler resmen...
sesimi çıkarmadım alınmadım küsmedim takmadım bile,,,sen de takma
boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bugün arkadaşlarla otururken bir arkadaşım kilo aldığını ve annesinin onu bu yüzden eleştirdiğini falan söyledi..arkadaşımı çok seviyorum, çok iyi bir insan..ama konuşurken ağzından öyle bir laf çıktı ki, ben dumur oldum...kötü bir niyeti yoktu sadece kendinden bahsediyordu..annesi buna demiş ki işte "çok kilo aldın, lambur lumbur oldun falan filan" bu arada arkadaşım benden büyük ve bekar....demiş ki "evli kadınlara döndün"...yani ben evliyim şimdi, biz nasıl oluyoruz ki..evet evle ilgilen, işle ilgilen bazen kendime bakamadığım doğru ama evliler hep şişman ve çirkin mi oluyor...biz evlenince güzel olamıyor muyuz? bir defasında da başka bir arkadaşım yine benden büyük ama bekar birini övüyordu, çok zeki çok güzel falan diye ama ben o kıza on basarım...dedim ki aşkolsun beni hiç böyle övmedin, şakaydı tabi ama onun da yanıtı "ama sen evlisin"oldu..bu ne ya şimdi? kadın evlenince kadın olmuyor mu, güzel olmuyor mu? valla bir anda çöktüm yahu...biraz desteğe ihtiyacım var...

merhabaa...

böyle bir kural elbette yok ama sadece böyle bir genelleme var cunku insanlarda şöyle bi düşünce var evlenincee kendimi salarım dusuncesii nasılsa evlendim evle ilgilenıyorum bahanesi ile kilosuna dikkat etmeme eşine guzel gözükmeme dusuncesi vardır yani artık eşine guzel gözukmeyii önemsemez kadın

maaleseff bu tarz dusunen birine denk geldiginiz için böyle bir yorum almışsınız ama bu kişinin kendiyle alakalı mesela bende evlensemm bekar halimden daha özenli olurum gibi gelıyorr eşim için evim için

o yüzden takmayınn siz kendinize özen gösterın emin olun siz kilolu oldugunuz ıcın yada ne bileyim bakımsız oldugunuz için falan söylemedii ki bence bakımlı güzel birisiniz ki bu lafa alınmışsınız

bence takmayınn bunu söyleyen kişiler beyni az düşünen kişiler evlilik cirkinleşmek kilo almak değill

kadın nasılsa eşim artık benimm dusuncesine kapılmadıgı bakımına devam ettigi surece sorun yoka.s

açıkcası ben de nasıl olsa evlendim, alan aldı tarzı bir düşünce yok,çünkü ben kendime bakmayı kendim için sevenlerdenim...bekarken de böyleydi bu her zaman da böyle olacak....örneğin bazen hiç makyaj yapmak istemem, içimden nasıl geliyorsa öyle giyinirim, aynen bekarken de yaptığım gibi...

evet evlendikten sonra bazen insan kendine zaman ayıramıyor daha yoğun oluyor....ama bir kadın evli olsa da güzeldir, evli olsa da bakımlıdır...kendini çok salmışsın, çok kilo almışsın, aynı evli kadınlara dönmüşsün nasıl bir mantık anlayışıdır ya da arkadaşım benim evli olduğumu bile bile nasıl bunu söyler, benim onu aklım almamıştı ama unuttum gitti....o günden sonra da kanım ısınmadı eskisi gibi o arkadaşa....ne de olsa akrep burcuyum, kolay unutamıyorum....

Back
X