Evli Kadın gibi olmak....

kesinlikle bu düşünceye karşıyım ben...o kadar çok bakımlı ve güzel evli bayanlar var...buna bende dahilim dermişim:roflol:...işin şakası tabi..insanın kendine verdiği değerle alakalı bu işler..aynaya baktığında kendini güzel ve bakımlı gördüğünde kendine olan güvenin artıyor..mesela ben (şuan ki halim değil tabi hamileyim) evlendikten sonra daha zayıfladım daha bakımlı olduğuma inanıyorum...
ne bekarlar var sülküm pülküm gezen...ne evliler var hemde 2-3 çocuklu podyumdan fırlamış gibi...kesinlikle insanın kendine verdiği değerle alakalı
Allah aşıkna yaa bugün ne giydin çekte görelim topiğine bakın..anneler birbrinden güzel hepsi..yıkılıyor ortalık..fizikler süper,giyim kuşam o biçim...takma arkadaşını ve annesini..kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş..

evli kadın güzel olmaz olur mu?
mesela ben evliyim...
şaka bir yana istisnalar hariç evliliği bir güvence olarak gören kadın kendini bırakıyor...
artık benim nasılsa diye rahat davranıyor, topluma da bu şekilde yansıyor maalesef...

bir de işin o boyutu var tabi...onu fazla konuşamadık...annesinin onun iyiliğini düşünmesi çok güzel tabi ama biraz ağır gitmiş galiba...sabah 38 beden pantolonu çok zor olmuş, giyerken annem görmesin diye çok uğraştım falan gibi şeyler söyledi...gerçi ben annesini tanımıyorum, belki çok iyi niyetli bir bayandır ama demek ki bayanların kafasında bekar ve evli kadın olmak üzere iki imaj varve evlilik biraz olumsuza giriyor..peki bayanlar neden evlenin evlenin diye ısrar ediyor...size abartısız birşey söyleyim, ben evlenmeden önce bana "evlensene, bak şu asker seni beğenmiş, gel seni şunla tanıştırayım diyen biri, ben evlendikten sonra "sen niye evlendin ya, daha da gençtin dedi

yaşlılarmı evleniyomuşş :roflol:

cnm şöle diyeyim bakımlı olmak bana göre kendini bildiğin anda başlar ben ergenliğime girdiğimde
yani 15-16 yaşımdayken başladım kıyafetime önem verir çok haifif makyaja annem izin verirdi saçlarımı ona göre kestirirdim....
çokda erken evlendim evlendim ve sağlığımla ilgili sorunlarımdan birsenede tam 25 kilo aldım ama kilo aldım diye hiç bakımsız olmadım .....
sonra o kiloları verdim inan bana evlendikten sonra daha bakımlı daha alımlı oldum
aynaya bakınca kendimi çok beğeniyorum......güsel bakılmlı olmak için dal gibi olmak gerekmiyor bence...kadın olduğu her durumda güselliğini çıkarabilir güzelliğini.....
arkadaşın biraz pervasız konuşmuş.....
ne bakar arkadaşım var o arkadaşının dediği gibi
ben EVLİ BİRİ OLARAK GÜZELİM,AKILLIYIM SEKSİYİM,DOMBULUM BEEEEE

evet kalıplaşmış cümlelerr ben 28 yaşındayım 3 yıllık evliyim daha bugün bayanın biri aaa ben seni bekar sanıyordumm maşallah genç kız gibisin dedi:1shok::1shok: nasıl olmamı bekliyordu ki acabaÇok üzgünüm çoook

boş ver canım boş şeyler bunlarr bunun evlilikle bekarlıkla alakası yok ki kişini vücuduna kilosuna kendine bakıp bakmamasına göre değişirrşakkıdı

onların tanıdığı bütün evli kadınlar bakımsız ve şişkoysa o onların problemi. nice evlenip çocuk doğurmuş kadın goruyoruz manken gibiler.

canım takma sen o kalıplaşmış bir düşünce neredeyse deyimleşmiş artık halkın gözünde..

evli ama dal gibi maşallah derler. yasda aa evlimisin. bekar kızlar gibisin..

evli olunca eskiden herkes salıyormuş kendini ve ev işlerinden kendine bakamıyormuş falan filan..

aslında artık evliler daha bakınlı diye düşünüyorum.eskiye bakarak...

bu insanın hayat tarzı..bekarken de kendimizi salıp bakımsız olduğumuz anlar olur evliykende...

bugün arkadaşlarla otururken bir arkadaşım kilo aldığını ve annesinin onu bu yüzden eleştirdiğini falan söyledi..arkadaşımı çok seviyorum, çok iyi bir insan..ama konuşurken ağzından öyle bir laf çıktı ki, ben dumur oldum...kötü bir niyeti yoktu sadece kendinden bahsediyordu..annesi buna demiş ki işte "çok kilo aldın, lambur lumbur oldun falan filan" bu arada arkadaşım benden büyük ve bekar....demiş ki "evli kadınlara döndün"...yani ben evliyim şimdi, biz nasıl oluyoruz ki..evet evle ilgilen, işle ilgilen bazen kendime bakamadığım doğru ama evliler hep şişman ve çirkin mi oluyor...biz evlenince güzel olamıyor muyuz? bir defasında da başka bir arkadaşım yine benden büyük ama bekar birini övüyordu, çok zeki çok güzel falan diye ama ben o kıza on basarım...dedim ki aşkolsun beni hiç böyle övmedin, şakaydı tabi ama onun da yanıtı "ama sen evlisin"oldu..bu ne ya şimdi? kadın evlenince kadın olmuyor mu, güzel olmuyor mu? valla bir anda çöktüm yahu...biraz desteğe ihtiyacım var...

Kafana bunlari hic takma tatlim.
Evli kadin güzeldir, cekicidir, sexydir.
Herkesin ayri ayri düsüncesi vardir... bazilari da patafatsizdir... iste öylesositososito

34 yaşında 10 yıllık evli 2 dene bebesi olan, zabahtan ağşama çalışan, evlendiği kiloyla aynı olan, dipçik gibi, fişşek gibi bir hatunum.:lepi:
Tamamen hayata pozitif bakmayla alakalı olduğunu düşünüyorum bu fişşeklik durumunun. Beni evde pijamayla, eşofmanla göremezsiniz hayatta. Eve gittiğimde kıyafetimi değiştirir, o kıyafetime uygun küpe, kolye vs ne varsa takarım. Daha hafif bir koku sıkarım. Saçlarımı hiçbir zaman salkım saçak göremezsiniz.Kocam arada görüyor, benden erken kalkınca, köftesüprizzzzz, kendimi salmadım ayol, salmam.kaydirigubbakcemile5

kuzum, her zamanki gibi haklisin canimkaydirigubbakcemile5

yok annem ya o eskidendi annelerimizin zamanında
kızlar evlenince hemen bir kaç çocuk üstüne 20 30 kilo
e kocalar kaynanalarda azgın kadıncağızlar bir kaç sene sonra tanınmaz hale geliyorlardı
şimdi öylemi kadınlar kendilerine bakmayı öğrendi kendilerini de ezdirmemeyi
bu yüzden artık çok kişi yaşını göstermiyor bile​

aman onlar kendilerine baksınlar
demekki çevresindekiler hep öyle evlenince kendilerini bırakıyorlar.

inanın ben evlenice güzelleştim,
kendime daha çok vakit ayırıyorum
bekarken sivilceler çıkardı yüzümde
işyerim erkeklerin çoğunlukta
olduğu biryerdi
istediğimi giyemezdim
şimdi giyiyorum.

walla bişi diyimmmi bekarken daha bakımsız çirkindim evlendim resmen serpildim gençleştim kilo almadım aksine zayıfladım evet cok yoruuyorum belki ama mutluyum tatlım arkadaşıjn azcıkevlenemediği için üzülğyor bence onda hafif kıskanmıs olabilir ne mutlu bize eşlerimiz var ben bekar da yasadım evlilik daha güzel ben hiç bir yerde makyaj yapamasam iş çıkısı tuvalette makyaj yapıyorum eşim beni güzel görüyor napalım yani her dk da makyaj süs olmaz ki

bende katılmıyorum bu fikre kesinlikle herkes farklıdır herkesin yapısı farklı yani
bende evlenince kilo aldım ama zayıftım şimdi bir çok arkadaşım evlilik yaradı sana daha bi güzelleşmişsin diyor bizde böyle bir kavramda var biliyorsunuz evlilik yaramış derler kimisine. aldığım bir kaç kilo toparlanmamı sağladı hem çirkinleşmedim de yine makyajımı yapıyorum kendime bakıyorum bir yere çıkarken güzel güzel giyiniyorum süsleniyorum. hala yolda laf atanlar var. eşim beni tanıdığındada sarışındım hala sarışın olmamdan rahatsız mesela çünkü dikkat çekiyorum. bence arkadaşının annesinin yaptığı talihsiz bir gaftan ibaret şekercim takma kafana

evli kadın gibi ne demektir ya
ne mantıkla söylenir buu
bence evlenemeyip hasetinden kalmıs bir kız söyler :dilcikar:

o eskidenmiş annelerimiz hemen cocuk doğurmus tarla bağ bahce ile uğrasmıs
eskiler cok cekmiş cok ezilmiş
ama milenyum cağındayız artık yerimseniben

arkadaşının kendi çevresindeki '' evli bayanlar '' ın durumlarını yaptığı yorumdan analayabiliriz bu durumda..
şimdi haklısın/nız can sıkcıı bir tabir de kadınalrın birçoğuda böyle ama , evlenince alan aldı satan sattı mantığı ile ohh keyfe keder :ecrin_bebek:
olmayanda çok ve öyle kadınlara zaten hayran olmamak zor ..
kendi ayrı güzel , evi temiz , sosyallik kariyer vs .. herşey toplanmış bünyede :delphin:
ama olmayanda cok malesef..
yorumlarken ikisinin ayrımını yapabilmekte kişinin kendi yetilerine kalıyor biraz..

ben de lise ve üniversitenin ilk yıllarında eğer bir arkadaşım yada ben bir fotoğrafta çirkin çıkmışsak evli ve üç çocuk annesi gibi çıkmış derdim..ne kadar ayıp..o dönemler demek ki toplumsal ve ahlaksal bilincim yeterli değildi ki bu tür benzetmeler yaparak hem kendi cinsimi aşşağılıyor hem de ayrımcılık yapıyordum..demek ki maalesef bu türden bir bilinç bize yerleştiriliyor yaşadığımız toplum tarafından..maalesef ataerkil düşünce yapısının baskın olduğu bir toplumda yaşıyoruz ve biz kadınlar bu düşünce yapısının da etkisiyle hemcinslerimize ayrımcılık uyguluyoruz..bence her kadın kendini yetiştirmeli ki, ileride yetiştirip topluma kazandıracağı çocuklar daha aydın olmalı...böylelikle toplum da daha aydın bir yapıya kavuşmuş olacaktır..

cok sinir oldum.ben bekarım ama bu durum beni acayip rahatsız etti.evli kadınlar cirkin yada bakımsız diye birsey yok.hatta dogum yaptıgı halde bir cok bekar kızdan daha bakımlı kadın arkadaslarım var.yanlıs bir genelleme olmus.

sanırım arkadaşınızın annesi kızına gaz vermeye çalışmış ama diğer taraftan da hem kendi evli olduğu için kendini batırmış hemde akabinde tüm evli bayanları maalesef....
Bu genelleme çok saçmaa....
Tabiki kendine dikkat etmeyen bayanlarda vardır ama bu insanın içinden gelir..evlenicek hemen kilo alıcak kendini salıcak diye bir kural kaidemi vardır ya...
Ben kendimi bildim bileli dikkat ederim kendime...
Hatta arada bi resimleri karıştırdığımda gitgide daha da güzelleştiğimi hissederim:)))
maalesef ki toplumumuzda evli bayanla bekar bayan ayrımı yapılıyor halaa:(((

bugün arkadaşlarla otururken bir arkadaşım kilo aldığını ve annesinin onu bu yüzden eleştirdiğini falan söyledi..arkadaşımı çok seviyorum, çok iyi bir insan..ama konuşurken ağzından öyle bir laf çıktı ki, ben dumur oldum...kötü bir niyeti yoktu sadece kendinden bahsediyordu..annesi buna demiş ki işte "çok kilo aldın, lambur lumbur oldun falan filan" bu arada arkadaşım benden büyük ve bekar....demiş ki "evli kadınlara döndün"...yani ben evliyim şimdi, biz nasıl oluyoruz ki..evet evle ilgilen, işle ilgilen bazen kendime bakamadığım doğru ama evliler hep şişman ve çirkin mi oluyor...biz evlenince güzel olamıyor muyuz? bir defasında da başka bir arkadaşım yine benden büyük ama bekar birini övüyordu, çok zeki çok güzel falan diye ama ben o kıza on basarım...dedim ki aşkolsun beni hiç böyle övmedin, şakaydı tabi ama onun da yanıtı "ama sen evlisin"oldu..bu ne ya şimdi? kadın evlenince kadın olmuyor mu, güzel olmuyor mu? valla bir anda çöktüm yahu...biraz desteğe ihtiyacım var...

yok tatlım bece arkadaşların komplex yapmışlar bu durumu yani senden büyük ve bekar olmalarını bu şekilde senin beynine alt msj göndererek bastırıyorlar...
valla ben 4 seneye girdi evliyim yaşım 23 ve fıstık gibiyim evet iş güç oluyo ama benim en önemli işmim eşime ve kandime iyi bakmak eşim için güzl olmak istediğim için bazı işlere boşverip kalkıp kuaföre spora gidiyorum
ama tekrar söylüyorum onlar komplex yapmışlar bu durumu...
evliyiz hem sexiyiz hem güzeliz şekerim takma sen onları:dilcikar:

Back
X