Evli kadının anneyi sık araması normal değil midir?

Hassaskalp1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2021
7
4
1
Herkese Merhabalar,
Yeni üye oldum. Çok bunaldığım ve kimseye derdimi anlatmadığım için buraya yazmak istedim. Ben yaklaşık 1 yıldır evliyim. Görevim nedeniyle ailemden çok uzak bir yere atandım ve 1.5 yıl sonra zaten evlendim. Ama atanmadan evvel hiç ailemden ayrilmamistim ve çok zor zamanlar geçirdim. O yüzden ailemi pek sık sık arardım. Evlendikten sonra da bu alışkanlığım devam etti. Ama eşim bu durumu çok ters karşılıyordu. Artık evlisin ve ailen benim vs gibi söylemler.... Arama sıklığını günde 2 hadi bilemedin 3 sefere indirmeme rağmen ne zaman ailem arasa ya da ne zaman ben aramak istersen ağzını bozuyor. Ya da tepki gösteriyor. Bunun için kaç defa kavga ettik ve ben çok yıprandım. Aileme de bir şey caktirmamaya çalışıyorum ama sanki iki koldan cekiliyormuş gibi hissetmeye başladım. Orta bir yol bulamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım . Sakin sakin konuşmaya çalışıyorum bağırıp çağırıyor. Hoşlanmıyorum bu kadar aramandan diyor. Başka da bir açıklama yapmıyor . Siz günde ne kadar konusuyorsunuz ? Onu da merak ettim. Sevgiler herkese.

Hem çalışıp , hem günde 3 defa ailenizle mi konusuyorsunuz.? Bana da fazla geldi. Bir de konuşmaların ne kadar sürdüğü önemli , her konuşma yarım saat sürse , günde bir buçuk saat eder. İnsan eşiyle günde bir buçuk saat sohbet edemiyor . Hız ozaman her yediğinizi içtiğiniz yaptığınızı anlatiyorsunuz .

Günde bir kere ancak konuşuruz. Bazen birkaç günde bir duruma göre. Mesela çok uzun sürüyor mu konuşmanız? Kayinvalidenizin ailenizle bu kadar konuştuğunuzdan haberi var mı? Eşinizi o dolduruyor olabilir mi? Eğer eşinizle geçireceğiniz zamanı engelliyorsa. Eşini haklıdır. Ama kısa sürüyorsa konuşmanız eşiniz haksız.

Çalışıyorsanız ailenizle konuştuğunuzda eşiniz de evde oluyordur. Onunla paylaştığınız her şeyi ailenizle de paylaşıyorsanız, hatta onunla paylaştığınızdan fazlasını paylaşıyorsanız, eşinizle geçireceğiniz zamandan fazlasını telefonda geçiriyorsanız kızar tabi ki.

Ailemle aram iyi olduğu dönemde bile haftada bir arardım, ben istisnayımdır belki ama günde 3 defaya inen konuşma da sizin sütten kesilemediğiniz gerçeğini ortaya koyar bence, kendinizi bir sorgulayın derim. Meslek sahibi olacak kadar yetişkin bir kadın ailesine neden bu kadar düşkün olur, neden onlarsız nefes alamaz

Evde olduğum için sabahları görüntülü konuşurum birlikte karşılıklı kahvaltı yapıp sohbet ederiz . Ablamda başka şehirde oda evde olduğu zamanlar katılır bize :) akşama doğru yine ararım. Ama eşim evdeyken pek konuşmam. Bazen eşim der arada konuşalım diye öyle ararım.

Konuşmalarımız çok sürmez . 15 dk en fazla Ama zaten daha çok 2 kez konuşurum sabah ve akşam olmak üzere. Sanırım anneme bağımlıyım biraz da bunu azalttım. O diyor ki bir kere ara . Ben de annem belki üzülür ya da alınır diye korkuyorum.

Çalışıyorsanız ailenizle konuştuğunuzda eşiniz de evde oluyordur. Onunla paylaştığınız her şeyi ailenizle de paylaşıyorsanız, hatta onunla paylaştığınızdan fazlasını paylaşıyorsanız, eşinizle geçireceğiniz zamandan fazlasını telefonda geçiriyorsanız kızar tabi ki.

Ailemle aram iyi olduğu dönemde bile haftada bir arardım, ben istisnayımdır belki ama günde 3 defaya inen konuşma da sizin sütten kesilemediğiniz gerçeğini ortaya koyar bence, kendinizi bir sorgulayın derim. Meslek sahibi olacak kadar yetişkin bir kadın ailesine neden bu kadar düşkün olur, neden onlarsız nefes alamaz
Haklısınız evet bunu aşmaya çalışıyorum artık zaten. Ama eşimden de anlayış bekliyorum haliyle birden olamıyor bu

Ben yurt dışındayım ailemle her gun defalarca görüntülü görüşme yapiyorum. Tabi bu eşimle geçirdiğim zamani etkilemiyor.
Eşim karışamaz alnini karişlarim oylebir hakki yok.

Acaba eşiniz evdeyken sürekli konusmaniz mi rahatsz ediyor ?
Eşiniz ile geçirdiğiniz zaman telefonla gorustugunuz zamandan az ise adam bi tık hakli olabilir bilemedim. Ama eğer her aramaniza karışıyorsa tavrinizi koyup buna bi dur deyin.

Günde kaç kere kaç saat konuştuğunuz sadece sizi ilgilendirir fakat eşinize zaman ayırmıyorsanız biraz sıkıntı yaratmakta haklı, ağzını bozması hariç.

Konuşmalarımız çok sürmez . 15 dk en fazla Ama zaten daha çok 2 kez konuşurum sabah ve akşam olmak üzere. Sanırım anneme bağımlıyım biraz da bunu azalttım. O diyor ki bir kere ara . Ben de annem belki üzülür ya da alınır diye korkuyorum.
Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten; anneme bağımlıyım diyerek. Eşiniz de belli ki bunun farkında ama tabiki rahatsızlığını anlatma şekli önemli.

Ben yurt dışındayım ailemle her gun defalarca görüntülü görüşme yapiyorum. Tabi bu eşimle geçirdiğim zamani etkilemiyor.
Eşim karışamaz alnini karişlarim oylebir hakki yok.

Acaba eşiniz evdeyken sürekli konusmaniz mi rahatsz ediyor ?
Eşiniz ile geçirdiğiniz zaman telefonla gorustugunuz zamandan az ise adam bi tık hakli olabilir bilemedim. Ama eğer her aramaniza karışıyorsa tavrinizi koyup buna bi dur deyin.
Ben de yurtdışında sayılırım nerdeyse çünkü çok uzağım memlekete. Yılda iki kere gidiyorum. Eşim evdeyken de konuşuyorum ama çok uzun değil 10 dk vs zaten o, o sıra ya telefonla oynuyor ya da başka bir şey yapıyor. Sonra beraber oldukça fazla vakit geçiriyoruz. Sanırım ailemi onun önüne koyduğumu sanıyor. O yüzden böyle yapıyor.

Eşler rahatsız oluyor bu kadar sık konuşulmasından. Anneniz ile değil bir arkadaşınız ile konuşsanız da rahatsız olacak. Bu 3 konuşmanın süreside uzundur diye tahmin ediyorum 3-5dakikalık konuşmalar değildir. Aynı şekilde eşiniz de sizinle vakit geçirmek yerine telefonda başkaları ile vakit geçirse siz de rahatsız olursunuz.
Aileniz ile olan konuşmalarınızı eşinizden ayrı olduğunuz zamanlarda yapın.

Herkese Merhabalar,
Yeni üye oldum. Çok bunaldığım ve kimseye derdimi anlatmadığım için buraya yazmak istedim. Ben yaklaşık 1 yıldır evliyim. Görevim nedeniyle ailemden çok uzak bir yere atandım ve 1.5 yıl sonra zaten evlendim. Ama atanmadan evvel hiç ailemden ayrilmamistim ve çok zor zamanlar geçirdim. O yüzden ailemi pek sık sık arardım. Evlendikten sonra da bu alışkanlığım devam etti. Ama eşim bu durumu çok ters karşılıyordu. Artık evlisin ve ailen benim vs gibi söylemler.... Arama sıklığını günde 2 hadi bilemedin 3 sefere indirmeme rağmen ne zaman ailem arasa ya da ne zaman ben aramak istersen ağzını bozuyor. Ya da tepki gösteriyor. Bunun için kaç defa kavga ettik ve ben çok yıprandım. Aileme de bir şey caktirmamaya çalışıyorum ama sanki iki koldan cekiliyormuş gibi hissetmeye başladım. Orta bir yol bulamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım . Sakin sakin konuşmaya çalışıyorum bağırıp çağırıyor. Hoşlanmıyorum bu kadar aramandan diyor. Başka da bir açıklama yapmıyor . Siz günde ne kadar konusuyorsunuz ? Onu da merak ettim. Sevgiler herkese.
Günde 3 kereye indirdiniz arama sıklığını öyle mi? Ne konuşuyorsunuz o kadar? İlginizi biraz da eşinize gösterseniz olmaz mı? Adam da haklı bir yerde.

eşinizle konuşurken de annenizin konusu geçiyor mu?
anne şöyle yapar, bunu der , bunu demişti bunu annemle aldık, buraya da annemle gttik, annem diyor ki, anneme sorayım ...... vs, gibi konuşmalarınız oluyor mu ?

Ben de yurtdışında sayılırım nerdeyse çünkü çok uzağım memlekete. Yılda iki kere gidiyorum. Eşim evdeyken de konuşuyorum ama çok uzun değil 10 dk vs zaten o, o sıra ya telefonla oynuyor ya da başka bir şey yapıyor. Sonra beraber oldukça fazla vakit geçiriyoruz. Sanırım ailemi onun önüne koyduğumu sanıyor. O yüzden böyle yapıyor.
Onunla beraberken konusma surenizi azaltin hal hatir sorun kapatin. Esiniz evde yokken rahatca konusun istediginiz kadar ama esiniz evdeyken bu kadar fazla konusmak iyi degil iliskinize zarar veriyo belli ki.
Ben ailemle cok konusuyorum ama esimin evde olmadigi zamanlar, evdeyse ailem aradiysa hal hatir sorar kapatirim o kadar.

Herkese Merhabalar,
En az ailenizi günlük 3 kere mi arıyorsunuz el insaf , eşinize çok acıdım keşke birey olduktan sonra evlenseydiniz, resmen adamın başını yakmışsınız, bunu eşiniz yapsa burda kv konusu açmıştınız çoktan, bu bağımlılıktan kurtarın kendinizi aksi taktirde eşiniz sizden kaçacak bir süre sonra...

Back
X