• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli kızlar bana taktik verir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar eşimi çok seviyorum ama ailesini hiç..çünkü çok düşüncesizler iki ramazandır eşimin annesi bizi çağırmıyo virüse dikkat ettiğinden değil kendini zorlamak istemiyo ama çağrınca geliyo çağırmadan da gelmez eşim de ben 6 ay gel demesem annem gelsin demez bayadır annesini almıyorum eşime Ramazan’da kimleri almak istersin dedim annemle ablamı dedi ama şöyle bi sorun var bize gelecekleri zaman her gün dolmuşa binen kadınların prenseslikleri tutuyo ve eşime kendilerini aldırıyolar ev sahipleri bi taksi çevirmiyolar ve görümcem mutlaka büyük oğlunu yatılı bırakır kayınvalidem de zaten kalır bi gece sahur hazırlıcam bide o çocuğa bakmak istemiyorum zaten oğlum çok yaramaz bunu eşime nasıl izah etmeliyim? Birde çok hareketli bi oğlum var eşim de araba var ama çalıştığı İçin ben gittiğim yerden kendim dönüyorum eğer gidip annesini ablasını arabayla alırsa ona ne demeliyim çok kırılırım
Hem çağırmak istiyorum diyorsunuz (bu hastalık zamanında) hem de gelince şöyle böyle yapıyorlar diyorsunuz. Anlamadım ben şahsen. Bu kadar sorun yapıyorsanız çağırmayın ne gerek var. Benim bildiğim misafir çağrılırsa aman gelicekler şöyle böyle iş çıkarıcaklar başıma diye düşünülmez. Gereğince ağırlanır uğurlanır sonra. Ya çağırıp güler yüzle, gerektiği gibi misafir ediceksiniz ya da çağırmayacaksınız, bu kadar basit :süslü:

Arkadaşlar eşimi çok seviyorum ama ailesini hiç..çünkü çok düşüncesizler iki ramazandır eşimin annesi bizi çağırmıyo virüse dikkat ettiğinden değil kendini zorlamak istemiyo ama çağrınca geliyo çağırmadan da gelmez eşim de ben 6 ay gel demesem annem gelsin demez bayadır annesini almıyorum eşime Ramazan’da kimleri almak istersin dedim annemle ablamı dedi ama şöyle bi sorun var bize gelecekleri zaman her gün dolmuşa binen kadınların prenseslikleri tutuyo ve eşime kendilerini aldırıyolar ev sahipleri bi taksi çevirmiyolar ve görümcem mutlaka büyük oğlunu yatılı bırakır kayınvalidem de zaten kalır bi gece sahur hazırlıcam bide o çocuğa bakmak istemiyorum zaten oğlum çok yaramaz bunu eşime nasıl izah etmeliyim? Birde çok hareketli bi oğlum var eşim de araba var ama çalıştığı İçin ben gittiğim yerden kendim dönüyorum eğer gidip annesini ablasını arabayla alırsa ona ne demeliyim çok kırılırım
Lütfen açık adresinizi yazın. Zira sizi şikayet edicem. Bizim de annemiz kaynanamiz var. Niye kimseyi iftara davet etmiyorum acaba. Bı tahmin edin. Sizin gibi sorumsuzlar yüzünden korona hiç bitmicek sanırım.

Zaten gelmiyolarmis gelsinler ne olucak oglanda kalsin bir gece sizin cocukla oynar ara sira gelen ailesinide esin gidip alsin ay herseyi buyutmeyin resmen kiskaniyosunuz sizi gelip almiyo onlari aliyo diye abartmayin ya

Neyin taktiği? Gerçekten burda gördüğüm bazı kadınlar beni çok şaşırtıyor yaa. Evlenince eşiniz sizin nüfusunuza geçmiyor. Annesi hala annesi, babası hala babası, kardeşleri de hala kardeşleri. Hani ortalama 30 yaşına kadar onu büyütüp, okutup evlenecek hale getiren insanlar. Hani bebekken uykusuz kalıp, hasta olunca başında bekleyen insanlar. Bir bakın şimdi , hayatın sırrını vericem. Erkek anneleri de tıpkı kız anneleri gibi büyütüyorlar çocuklarını. Hani sizin anneniz neyse o. Hemen evlenince koca ailesini kapı dışarı etmeye and içen kadınları gördükçe hayret ediyorum. Hem kendi ağzınızla söylüyorsunuz çağırmadan gelmiyor diye. Ayrıca ayda yılda bir gelen insanları evinden alıp götürmekle sizi alması aynı şey değil. O bir nezakettir. Hani hareketli bir oğlunuz varmış ya, kimbilir ne emeklerle büyütüyorsunuz, aynısını yapsa size eşi? Biraz empati ya. Hem korona varken ramazanda kimleri alalım diye konuşmak da ne bileyim 🤷‍♀️ En büyük duamdır Allah herkesi kendi gibilerle karşılaştırsın.

İnsan kendine hayatı nasıl yaşanmaz hale getirir ? Tamamıyla bunun ornegisiniz. Takılacak bı konu değil bunları dusunup kafanızı boşuna yoruyorsunuz

Ben evladıma annelik yapıyorum kendi hayatımı bir kenara bıraktım diğer odada bile yalnız bırakmıyorum onu..kayınvalidem para İçin evlatlarını silen bir kadın bebekken eltisine bırakıp başka şehire çalışmaya gitmiş oğlu büyüyünce çalıştırıp çalıştırıp kendine ev aldırmış şuan biz onun yüzünden borç içindeyiz dönüp bakmıyor bile damadına milyarlar veriyo kızım mutlu olsun diye oğlu da karısıyla gezince arayıp birinci ailen benim diye ağlıyo her hafta sonu arar nerdesiniz der kapatır korona oldum nefessiz kaldım basıl oldun demedi gezdiniz mi diyo ona göre kavga çıkarıcak.... doğurmakla anne olunmuyor o yüzden onlara bu sinirim
İlk yorum yaparken diğer yorumları henüz okumamıştım, şimdi okuyunca kayınvalidenize daha da saygı duydum. Sizin para için eltisine bırakıp çalışmaya gitmiş dediğiniz kadın, hayatta kalmak için, bir şeyin sahibi olmak için dişini tırnağına takıp çalışmış da bakmış evlatlarına. Sonra da evladı eli ekmek tutup çalışmaya başlayınca da ailesine destek olmuş, ev almışlar. Ne var bunda? İşte herşey bakış açısı. Sen ne çilelerle büyütürsün, para için koyup gitmiş derler. Çalışan kadınlar çocuklarını para için bırakıp çalışmıyorlar. Hayat şartları öyle gerektiriyor ki, bence her kadın çalışıp kendi ayakları üstünde durmalı, kayınvalideniz hala da çalışıyormuş, bravo ona. Ayrıca kızına para vermişse vermiş, bu kimseyi ilgilendirmez. Onların kendi aile düzeni.

Benim yeğenim hep yatılı kalır. Eşimin yeğeni de çok kaldı küçükken. Küçücük çocuk dayısının evi. Neyse herkes yanlış demiş. Vardır bir bildiğiniz.

bir gece tahammül edemiyorsanız hiç çağırmayın

Neyin taktiği? Gerçekten burda gördüğüm bazı kadınlar beni çok şaşırtıyor yaa. Evlenince eşiniz sizin nüfusunuza geçmiyor. Annesi hala annesi, babası hala babası, kardeşleri de hala kardeşleri. Hani ortalama 30 yaşına kadar onu büyütüp, okutup evlenecek hale getiren insanlar. Hani bebekken uykusuz kalıp, hasta olunca başında bekleyen insanlar. Bir bakın şimdi , hayatın sırrını vericem. Erkek anneleri de tıpkı kız anneleri gibi büyütüyorlar çocuklarını. Hani sizin anneniz neyse o. Hemen evlenince koca ailesini kapı dışarı etmeye and içen kadınları gördükçe hayret ediyorum. Hem kendi ağzınızla söylüyorsunuz çağırmadan gelmiyor diye. Ayrıca ayda yılda bir gelen insanları evinden alıp götürmekle sizi alması aynı şey değil. O bir nezakettir. Hani hareketli bir oğlunuz varmış ya, kimbilir ne emeklerle büyütüyorsunuz, aynısını yapsa size eşi? Biraz empati ya. Hem korona varken ramazanda kimleri alalım diye konuşmak da ne bileyim 🤷‍♀️ En büyük duamdır Allah herkesi kendi gibilerle karşılaştırsın.
Ben de hep, Allah herkese kalbindekini yaşatsın diye dua ederim.

Ay ne kadar gıcık Bi konu

Abartmayin konu sahibi, 1 gun misafir edeceksiniz insanlari ve ayrica bence cocuk da kalabilir yani dayisinin evi. Benim danalar dayisinda kalmak istese senede 1 gun, sanirim kimse yadirgamaz
Dayısının bekar evi değil orası.eper konu sahibi istemiyorsa sorun

7 yaşında ama ben yenge eviyim ve evleri iki durak ötede o orda kalsın bende evde yaylanim derdinde hani ben anne evi anane evi değilim ki yatılı çocuk bakim habire
Bu konuda haklısın görümce ye söyleyin,
bişey olacak diye korkuyorum sorumluluk almak istemiyorum .
bidaha bırakma yatıya diye.sizde kalın çocuk kalacaksa bu şekilde belirtin.

Benim eşim bebeği bakıcıya verip çalışmamdan razı değil annesi çalışıp çalışıp azdığı için eşim de korkuyo adam da çalışan kadın fobisi olmuş kendi yaşadığı annesizliği evladına yaşatmak istemiyor bende harçlıksız bir hayata saygı duyuyorum Rabbim verir onun emanetine güzel baktığım İçin diyorum
Okudukça hayret etmeye devam ediyorum.
Eşiniz bebeği bakıcıya verip çalışmanıza razı değil çünkü annesi çalışıp çalışıp azmış öyle mi? Bu ne demek? Çalışınca nasıl azılıyor? Ben de çocuklarımı bakıcıya verip çalıştım, hala da çalışıyorum ama nasıl azılıyor bilmiyorum da. Ayrıca beni babam okutacak, ben dirsek çürüteceğim meslek sahibi olacağım, ama hayatıma sonradan dahil olan eşim bana lütfedip izin vermeyecek, insan kendine saygısını yitirir, izin vermek ne demek? Sebep de çocukları bakıcıya bırakmamak😏 çalışıp çalışmamak kadının kendi tercihidir, çocuğunu kendi büyütmeyi tercih edebilir veya alternatif olarak bakıcıya bırakıp çalışabilir. Ama bunu yaparken çalışan anneler sanki çocuğu bakıcıya atıp kendi keyfi için çocuğunu ihmal ediyormuş gibi lanse edilemez. Ha ama mesleğiniz yoksa bilemem tabii. Ama size bir şey daha söyleyeyim, çalışıp para kazanmak bir harçlıktan daha fazlası. Kocan bile olsa kimsenin eline bakmamak. Dünyanın binbir türlü hali var, kendi ayakları üstünde durabileceğini bilmek, ne biliyim ilerde oğlun evlenir de annesini evine çağırırsa ayda yılda bir, karısı da arabayla almasına izin vermezse taksi çevirebilmek. Ama olumsuz yönleri de yok değil, sen binbir emekle çalışıp didinip çocuğunu büyütür kaliteli bir gelecek sağlarsın, sonra dış kapının mandalı gelir seni çocuğuna bakmamış azmış(?) diye anlatır falan filan🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X