Merhaba ben 4 yildir evliyim, bir oglum var 3 yaşinda, ve ikinji çocugun sorumlulugunu nedense alamiyorum birturlu, vakit ayiramamakdan korkuyorum eşime, hemde oglum çok yaramaz. Sizje ikinji çocuk ne zaman daha uygundur evlilikde? kafam çok karişik, sorumlulugu var sonuçda. Lutfen arkadaşlar nasiyetlerinizi istiyorum...
Bende zaman zaman ikinci çocuğu yapsam ne zaman yaparım diyorum 4 yıl ara iyi fln gibi düşünüyorum ama sonra hayır tek çocukta kaplıcam böyle iyi bu çocuk kolay büyümüyor bir daha alamam bu sorumluluğu diyorum. Çok yardımcı oldum sanırım. Ama şöyle bir fikrim var bebeğim 3-4 yaşlarındayken onun fikrini alarak ve kardeş isteği var mı gözlemleyerek ona göre hareket edebilirim
İlla ki kardeş olmak zorunda değil bununda farkındasınız öyle değilmi? Önemli olan çocuklarınızı yararlı bir birey haline getirebilmek. Yapamayacağınızı düşünüyorsanız lütfen ısrarcı olmayın. Sadece çocuğunuza odaklanın.
En önemli şey psikolojilerinizin hazır olup olmaması.
Psikolojiniz uygunsa ve kendinizi hazır hissediyorsanız 2 yıl da yeterli, hazır hissetmiyorsanız 5 yıl da yetersiz.