• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olan hanımlar bekarken de sorun yaşıyor muydunuz? Peki yaşıyorsanız neden evlendiniz?

Bekarken neyi nerden bilelim. İnsanlar 7-8 yil sevgili kaldiklari adami taniyamiyorlar evlenince degisiyor diyorlar. Ayrica anneannem evlendigin kisi karpuza benzer derdi manavdan alirsin evde kesersin ya tatli ya kelek cikar:cool:

Evlenirken biraz akıllı olmak gerekiyor özetle. Hatta biraz değil, çok akıllı olmak gerekiyor. Oturup ciddi ciddi "yahu ben bu adamın bu huyunu 40 sene çekebilir miyim, bugünün yarını da var" vs vs. Kadınlar öyle düşünmeden hareket ediyor ki, aklım almıyor. Mesela burada yazılanlar: "ayy ben o tür bir pantolon giyemiyorum, sevgilim yasakladı, giyersem bacaklarımı kırar, öüüff zaten sevgilimden dolayı artık giyecek şey bulamıyorum ki gardrobumda, ama ihihihi canım aşkım benim."
Veya
"Ben napayım kendim gibi bir adamı ki. Arada kavga gürültü çıkmalı ki evlilik monoton olmasın. Benimle aynı hayat görüşünde biriyle evlenmek istemezdim"

Vs. O kadar çok görüyorum ki bunlardan. Evlendikten sonra buralarda ağlıyorlar işte.
Olmayacağı baştan belli işler çocuk oyuncağı gibi geliyor kimilerine.

Herkes evlenirken 10 kere düşünsün.

Hani evlilikte sorunlar oluyor ya
Bekarken evlilik yolunda nasıl bir anlaşmaya girmek gerekiyor Nasıl bir anlaşma yapmak gerekiyor ki Sorun olmasın

Biz sevgililik döneminde anlaşma yaptık. Herkesin özel bir hayatı var ve ona müdahale edilmeyecek. Arkadaş çevresine karışılmayacak. Telefonlarda ki şifreler verilmeyecek. Sosyal medya şifreleride. Zevklerimize saygı duyulcak. Benim sevdiğimi sevmek zorunda değil, onun sevdiğini sevmek zorunda değilim ama saygı duymak zorundayız.
Birbirimize asla yalan söylemiyeceğiz.
Ondan önce aktivitelerimiz varsa ya onunla beraber yada yanlız yapmaya devam edeceğiz.
Ailelerimiz ne yaparsa yapsın oturup konuşup kavga etmeden çözeceğiz.

Bu kurallara karşı çıkmadık ve 3 senelik muhteşem bir sevgililik dönemi yaşadık 5 aylık nişan sürecinde sorunum olmadı. 1 buçuk yıllık evliyiz ve haala bir sorun çıkmadı.

Dugune 3 ay kala eşimle kv yuzunden kavga ettik aslinda kavga degil. O bir laf soyledi ben aciklamami yapip evden ciktim. Esime bunu anlattigimda kv kizdi sonra birden oklarini bana cevirdi ozur diletmek istedi ( ertesi gun yanina gidecektim kvnin) esim oyle yapinca inada bindirdim kavgamiz cok buyudu istemedgm bisey yapmam ben dedim diretti nisan yuzugunu eline verip cektim gittim. Bi sure konusmadik sonra ozur diledi pisman oldu. Tek bir sartla bu yuzugu geri takarim dedim. Birdaha annen yuzunden benimle tartismicaksin dedim soz dedi. Tabi yuzugu taktim ama kvnin yanina da 1 ay gitmedim hergun yalvardi resmen gidelim diye gitmedim.. ben ne zaman istersem giderim dedim... 4 senedir evliyiz bir kere olsun benimle annesi icin tartismadi. Ne soylesem suan kizginsin yarin gececek biliyorum deyip guluyor :) iste bu yuzden evlennmmeden ayni eve girmeden bilemessin. Ben 1 sene nisanli kaldim gece gunduz beraberdik. Ama taniyamamisim evlenince bana ben kaçak çay sevmem demleme bidaha dedi :) halbuki 1 senedir kaçak çay içiyor ve agzini bile açmamişti :) o yuzden evlenmeden mumkun degil. Sadece evlenince gercek yuzlerini gosterirler. Cunku artik evli seni elde etmis kaybetme korkusuda yok...

Evlilikte şans işi iyi diye evleniyorsun başka huylarını ögrenebiliyorsun kötü zannediyorsun değişiyor ve bambaşka biri de olabiliyor örnekleri coook görüyoruz o yüzden rabbim hayırlı şekilde oldursun karşımızdakileri ( âmin)

Hayatta sorunlar herzaman olacaktır, sıfır sorun ve sonsuz mutluluk gibi bir şey yok. Bence öncelikle bu yanılgıyı kırmanız lazım. Önemli olan bir sorun olduğunda kişiler bunu nasıl ve ne kadar tolere edebiliyor? Karşınızdaki insan iletişime ne kadar açık biri bunu gözlemleyin. Çünkü bütün sorunlar iletişimsizlikten çıkıyor.

Her insan degisir, karsinizdaki de siz de. Ana problem iletisimsizlik, karakterleriniz farkli da olsa, eger konusabiliyor, anlasabiliyorsaniz yuruyen bir evlilige sahip olursunuz. Ama fevri insanlarin evliliklerde ana sorun olduklarini dusunuyorum!.

Bu soru icin soyle bir sey soylemek istiyorum sizi doguran annenizle hic tartismiyor musunuz?
Ayni anne babadan dogdugunuz kardesleriniz varsa onlarla da mi hic fikir ayriligina dusmuyorsunuz?
Isyerinizdeki arkadaslarinizla hersey gulluk gulistanlik mi?
Eger bu sorulara evet diyorsaniz konunuzu hakli bulurum ama diyemiyorsaniz hic bilmediginiz, sizden farkli bir aile de yetismis, egitim almis biriyle nasil sorunsuz yasamayi dusundugunuzu merak ediyorum dogrusu
Acikcasi her evlilik her iliskide muhakkakki ayri dusunceler, zitliklar olacaktir sadece bu durum da nasil bir tavir sergilediginiz ve tutum belirttiginiz onemli olur
Buradaki sorunlarin cogu uslup ve tavir farkliligindan yoksa kimsenin evliligi her gun canim cicim degildir fikrimce

Mesela kıskançlık seviyesine bakın .
Ayyy beni kıskanıyor çünkü seviyor gibi bir algıya asla kapılmayın. Para harcama mevzusuna bakin sonra maas kartiniz elinizden gitmesi vs vs

1.5 yıl sözlü kaldik, bu surecte hic bi falsosunu gormedim, hic kavga da etmedik. Laf dalasina bile girmedik hatta. Bunun uzerine evlilik karari aldik. Ben teklif ettim hatta. Simdi 5 aydir evliyiz. Bir kere bile kavga etmedik. Simdilik iyiyiz yani. Cok sukur. Bekarken sorun çiksaydi evlenmezdim.

bekarken gözü kapalı olmayacaksın. nasılsa evleneyim diye insanların peşinden gitmeyeceksin

Aşılamayacak sorun yaşamadım o yüzden evlendim,evlenene kadar 9 sene geçti hiçbir olaya duygusal bakmadım garsona davranışı annesine teyzesine yoldaki vatandaşa davranışı, kriz yönetme becerisi, öfke kontrolü, gelecek planları, zekası, çokça önemli olmak üzere merhameti...hepsine baktım gönlümün sevdiğini ite kaka mantığıma yatırmaya çalışmadım bilakis önce mantığıma yattı sonra gönlüm sevdi baya işe alır gibi irdeledim adamı, çokta seviyorum ben ondan razıyım Allah da ondan razı olsun

Soru değilde daha çok evlilik için geçerli kurallarımı bana aykırı gelen işleri belirtmiştim. Evlenmeden önce hal ve hareketlerinde bi terslik gören kişinin hemen elemesi gerekiyor. Sevgiliyken Seviyorum deyip sorunlar göz ardı edildiğinde o sorunlar evlilikte sevgiyi bitiyor. Çok şükür seçimim iyi evliliğimde de mutluyum..

Mantığına yatan insanla evlenmek gerek.

Evililik aşk, böcek ve çiçek değil sonucda.

Ben bu huyunu değiştiririm deme... Değişmez!!

Kafa dengi insan olsun... gerisi zaten gelir

Şartlar değişir , zaman geçer insanlar değişir. ne gibi sorular yönelteyim demek biraz boş.
beklenti olmayacak fazla.evlenince dahasını beklemeyeceksin. ana şeyler konuşulmalı tabi.

Burada hep yorumları okuyoruz eşiyle ailesiyle sorun yaşayanlar E peki madem sorun yaşyaşadınız bekarken düşünmediniz mi Neden evlendiniz

Önerinizi bekliyorum bekarken ne gibi sorular yöneltmek gerekiyor

Bekarken evler ayrı aileler ayrı paralar ayrıydı hayatlar ayrıydı.. tatil olur kafa rahat herkes kendi ailesine giderdi..

Evlendik aynı Eve girdik. Ayrı hayatları birleştirdik. Mesela ben her gün duşa giren biriyim eşim zorla haftada 2... ben dağınığım eşim kıyafeti çıkarır hemen katlar ben 1 saat Sonra. Ben akşam işten gelir gezelim gezelim derim eşim pazar evde durmayınca dinlenemiyorum der.. tatil olur ailene gidemezsin önce birine sonda birine gidersin. Tatil olur ben isterim Ege eşim ister Karadeniz Bebek istedik çok şükür 1 aya gelecek . O zaman daha zor bence .. ben isteyeceğim benim gibi yetişsin o isteyecek onun gibi yetişsin .)))

Şiddet,aldatma,aşağılama,sorumsuzluk gibi durumlar varsa değişmesini beklemek saçma olur zira bunlar değişecek şeyler değil bence. Bunları bile bile evlenip değişmesini beklemek bana göre manasız.
Bunun dışında kalanlar tolere edilebilir durumlar.
Tabiki evlilikte anlaşmazlık olur,kimse dört dörtlük, tartışmasız,yüzde yüz anlaşarak yaşamıyor evliliği.
Sonuçta iki farkli insan aynı çatı altında yaşamaya alışmak kolay değil. Hiç görmediğiniz yönlerini,tuhaf alışkanlıklarını,takıntılarını görüyorsunuz,en bakımsız halini de görüyorsunuz,alışmak zaman alabiliyor.

Back
X