• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olan hanımlar bekarken de sorun yaşıyor muydunuz? Peki yaşıyorsanız neden evlendiniz?

Evlenirken biraz akıllı olmak gerekiyor özetle. Hatta biraz değil, çok akıllı olmak gerekiyor. Oturup ciddi ciddi "yahu ben bu adamın bu huyunu 40 sene çekebilir miyim, bugünün yarını da var" vs vs. Kadınlar öyle düşünmeden hareket ediyor ki, aklım almıyor. Mesela burada yazılanlar: "ayy ben o tür bir pantolon giyemiyorum, sevgilim yasakladı, giyersem bacaklarımı kırar, öüüff zaten sevgilimden dolayı artık giyecek şey bulamıyorum ki gardrobumda, ama ihihihi canım aşkım benim."
Veya
"Ben napayım kendim gibi bir adamı ki. Arada kavga gürültü çıkmalı ki evlilik monoton olmasın. Benimle aynı hayat görüşünde biriyle evlenmek istemezdim"

Vs. O kadar çok görüyorum ki bunlardan. Evlendikten sonra buralarda ağlıyorlar işte.
Olmayacağı baştan belli işler çocuk oyuncağı gibi geliyor kimilerine.

Herkes evlenirken 10 kere düşünsün.

2 Arkadaşım 6-7 yıl çıkarak evlendi. Balayına gittiler . Kız bikinilerini almış götürmüş... çocuk giydirmemiş. Ve daha önce hiç böyle bir davranışını olmamış çocuğun. Hatta kızı sürekli kuytu yerlere götürmüş kız oturmuş kitap okumuş kendisi yüzmüş .. böylesi insanlarda oluyorum :/ sen o kadar tanı çık gez.. adam evlendik diye bir anda değiş

psikolojik sorunları varsa, doktor raporu varsa ilaç kullanıyorsa uzak dur.
bunlar önemli

bu olmamış :110:
ilaç kullananlar psikopat değiller, mesela kaygı bozukluğum için dün itibariyle başladım ben de ilaç kullanımına, psikolojik sorunlarım var, ama geçecek. haliyle yazma gereği duydum, tavsiyem böyle genelleme yapmamanız.

2 Arkadaşım 6-7 yıl çıkarak evlendi. Balayına gittiler . Kız bikinilerini almış götürmüş... çocuk giydirmemiş. Ve daha önce hiç böyle bir davranışını olmamış çocuğun. Hatta kızı sürekli kuytu yerlere götürmüş kız oturmuş kitap okumuş kendisi yüzmüş .. böylesi insanlarda oluyorum :/ sen o kadar tanı çık gez.. adam evlendik diye bir anda değiş

Ben buna asla ihtimal vermiyorum sevgiliyken de bellidir ama senin arkadaş ay beni kıskanıyo demiştir

çoğu yaşıyor ama zor geliyor ayrılmak nisan atmak emekleri hiçe saymak evlenince düzelir diye kendini kandırıyor çoğu ama evlilik yaşına gelmiş adamı kimse değiştiremez aman kapımı kapatıp otururum kv bana karışmaz diyor ama o işler öyle olmuyo evlendiğin kişinin gerçekten ailesiyle de evleniyorsun evlilikte kötü sürpriz istemeyenler öncelikle ilk günden beri gerçek tavırlarını ortaya koymalılar yaşlı kadın üzülmesin diye evet dedim ama istemiyorum benden büyük saygısızlık olmasın diye evet dedim ama ama ama en büyük hatalar bunlar siz kırılacağınıza onlar kırılsın istemediğiniz şeye hayır demeyi öğrenmek gerekiyor millete evet diyip arkadan nişanlıya gaz vermek doğru değil,en basiti kv diyor ki eşya seçmeye geleceğim kız istemiyor ama sesini çıkarmıyor gidiyor nişanlısına çatıyor e kadına ileride yapacağı her şeyin yüzünü sen veriyorsun işte teşekkür ederim siz yorulmayın biz başbaşa gideceğiz bitti gitti kırılırsa kırılsın kimseyi kendinizden önemli tutmayın, adam sövüyor bağırıyor çağırıyor demediği kalmıyor bizim kızlar sus pus niye aşk fedakarlık istemiş yahu aç gözünü karşındaki fedakarlık yapıyor mu? Evliliklerin kötü olmasındaki suç %80 kızların çünkü çoğu erkek rol yapmıyor zaten öküz gibi davranıyor bizim kızlar da düzeltirim diye kendini kandırıyor
Aynı şeyleri yazacaktım.

+1500000000

Herkesin kendi karakteri kişiliği var herkese aynı sorular sorulmaz ki siz evleneceğiniz insana ne sorular yöneltmek gerektiğini bilmiyor musunuz merak ettiğiniz ne varsa sorarsınız bunu niye burada soruyorsunuz gözlem diye birşey var ailesine davranışlarını yakınlığını, ailesini gözlemlersiniz. Ayrıca evli misiniz bekar mı ne onu da bir açsanız ne derdiniz var yani burada anket yapar gibi konu açamazsınız. Flört başka evlilik başka tanıyorum dersin ama aynı evde yaşayınca iş değişir, ailesi cana yakın görünür ama sonra gerçek yüzleri çıkar

Kimseyi değiştiremezsiniz, degisir umuduyla bir iliskiyi surdurmeyin.Bir de herkes evlenmek zorunda değil. Ben şimdiki eşim olmasaydı hiç evlenmezdim. 28yasima kadar başka içime sinen baska insan çıkmadı. Zaten insan bir yaştan sonra iyice seçici oluyor. Mantığı duygularının önüne geçiyor.

Soruyla anlaşılmaz böyle şeyler. En azından bir ömür geçirmeye niyetli olduğun insanı anket yaparak tanıyamazsın. Aile yapısını iyi gözlemlemeyi öneririm öncelikle. Aile bireyleri arasındaki iletişim nasıl, anne ve babanın birbirleriyle iletişim nasıl (misal kopuk bir iletişim varsa, sevgi saygı kalmadıysa, anne oğluna fazla düşkün olabilir al sana kök aile sorunu), kardeşler arası iletişim nasıl gibi. Daha sonra da müstakbel eş adayının davranışları gözlemlenmeli. Sinirlenince tepkiler önemlidir mesela, çabuk kalp kırabiliyor mu bunları gözlemlemek lazım. Tabi her şey şans biraz da. Kendini evliliğe kadar çaktırmayan, yeni yeni huylar çıkaran tipler de var.

Burada hep yorumları okuyoruz eşiyle ailesiyle sorun yaşayanlar E peki madem sorun yaşyaşadınız bekarken düşünmediniz mi Neden evlendiniz

Önerinizi bekliyorum bekarken ne gibi sorular yöneltmek gerekiyor
yasıyorduk geneli eşimin parasal konularda sorumsuzlukları üzerine idi, birde onun ikinci evliliği yaş farkı vs nedenlerden benim ailemin ilişkimize sıcak bakmaması nedeniyle sorunlar oluyordu, evlendim çünkü çocuk sahibi olmak istiyordum ve sevdiğim adamdan olsun istedim ailem çevrem herkes evlilik beklentisinde idi , bizde karar aldık evlendik...
evlilik sonrası ara ara sorunlar yaşadık, çocuktan sonra boyut değiştirdi sorunlar eşimin bana yeteri kadar yardımcı olmaması etkendi burada...
ama artık sorunlarımız yok denecek kadar az, olanı ben büyütmüyorum, çözüme odaklıyım artık, tartışak yerine lafımı söyler köşeme çekilirim...
ve eşimle evlenmesem hiç evlenmezdim.. çünkü arada kızsamda , kırılsamda herşey karşılıklı aslında ben yine onu seçerdim eş olarak kimse mükemmel değil , önemli olan orta yolu bulmak yıkıcı değil çözüm odaklı yaklaşmak...

Hani evlilikte sorunlar oluyor ya
Bekarken evlilik yolunda nasıl bir anlaşmaya girmek gerekiyor Nasıl bir anlaşma yapmak gerekiyor ki Sorun olmasın
anlasmayla olmuyor maalesef tamam oyle olur boyle olur diyolsr evlenince kocan anlasmaya uysada anasinin bacisinin cilesi bitmiyo maalesef en kulturlu dediklerine bile gelin gelince bi adet tore gelenek meraki sariyo sacma sapan beklentilere girip kendilerine oncelik istiyolar canim oyuzden napiyorsun evlenirken bakiyorsun bu adamdan baba olurmu bana iyi bi es olurmu bana bakabilecek kapasitesi varmi neden cunku dogim uapacaksin ve belki ucretsiz izin almak zorunda kalacaksin belki isinden ayrilmak zorunda kalacaksin en onemliside su evlenecegin adam kendiside bir aile kurdugunun farkindami anasini bacisini hane sorunlarinin disinda tutabilecekmi ayni sorular senin icinde gecerli tabi

Erkekler manav tezgahı gibidir. Önlere parlak güzelleri koyarlar, arkası çürük doludur.

Back
X