Evli olan ve çalışmayan bayanlar,,geliriniz ailenizden mi? eşinizden mi? lütfen yardm

ben evli değilim ama annemden babamdan biliyorum babam paradan hiç anlamaz anneme verir neye lazımsa kullan der kiramız yok şükür fatura borç fln genelde olur annem o maaştan öyle bir arttırırkii öyle kenara atarki bizaman gelir o parayla neler yapılır :53: annemde aslında parayı harcar ama nereye harcıcağını bilir 5kardeşiz ama herseyimiz olur istesek herzaman dısarda yemek yeriz aa ay para yok derdimiz yok şükürkii annem hesaplı harcamayı bilen kadın :37:

KİZLARRR GELDİMM GELDİM GELDİMMM.....:64:

yahu dün pazardıya benimki disarı cıkmadı evdeydi bütün gün gıremedim nete gelemedim yanınıza:))))
ben hemen kisaca anlatıyım netten cikinca hemen konuyu actım,aslinda yumusak ve acitasyon yaparak konuscaktımdaa egom izin vermedi bitürlüü:84:

ya dedim bak eğer benle olan evliliğinin devamini istiyosan bana aylık verceksin.direk böle...zaten halim kalmamisti iyce sıkılmıstım yapıştırdım lafi...ben cocuk gibi senden harclıkmı isticem hersaferinde mecbur değılım ya dedim.ben böle isteyemem kendin düşünmeliydin dedim.hem durumun cok iyi neden sölettiriosun bana neden beni sıkıntıya sokuosun dedim.benden bukadar seçimini yap,ben aylık para istiorum dedim hiçbir miktar belirtmeden.

soraaa zavallı eşim çok sıkılmış ve gayet ciddi olduğumu anlamis olucakkii 2 dakka hicbise demeden yüzüme baktı, sora kalkıp hizlica içeri gitti cüzdanını aldı geldi.içinden bi miktar para cıkardı.masaya koydu.al hayatım al dedi.böyle saskın bi vaziyette:66:

sorada ekledi kendiliğinden,bundan sora sana her ay bi miktar para birakicam dedi.böyle restlesmene ne gerek var dedi.kendine gel dedi:60:

bende valla üstümden yük kalktı......ayh cok sevindimmm.hatta buna öyle duygusal konusmaya gelmezdi geçiştirirdi belki ozaman dedim.kisa ve öz oldu yaaa.yani kolay nerdeyse.

ama inanılmaz katı konustum.ne yapım....sonuçta amacıma ulastımmmmm:72::64::65::66::46:

gercekten emek verip paylaşımlarıma yorum yazan ve beni destekleyenlere cokk tesekkur ederimmm:69:

yahu dün pazardıya benimki disarı cıkmadı evdeydi bütün gün gıremedim nete gelemedim yanınıza:))))
ben hemen kisaca anlatıyım netten cikinca hemen konuyu actım,aslinda yumusak ve acitasyon yaparak konuscaktımdaa egom izin vermedi bitürlüü:84:

ya dedim bak eğer benle olan evliliğinin devamini istiyosan bana aylık verceksin.direk böle...zaten halim kalmamisti iyce sıkılmıstım yapıştırdım lafi...ben cocuk gibi senden harclıkmı isticem hersaferinde mecbur değılım ya dedim.ben böle isteyemem kendin düşünmeliydin dedim.hem durumun cok iyi neden sölettiriosun bana neden beni sıkıntıya sokuosun dedim.benden bukadar seçimini yap,ben aylık para istiorum dedim hiçbir miktar belirtmeden.

soraaa zavallı eşim çok sıkılmış ve gayet ciddi olduğumu anlamis olucakkii 2 dakka hicbise demeden yüzüme baktı, sora kalkıp hizlica içeri gitti cüzdanını aldı geldi.içinden bi miktar para cıkardı.masaya koydu.al hayatım al dedi.böyle saskın bi vaziyette:66:

sorada ekledi kendiliğinden,bundan sora sana her ay bi miktar para birakicam dedi.böyle restlesmene ne gerek var dedi.kendine gel dedi:60:

bende valla üstümden yük kalktı......ayh cok sevindimmm.hatta buna öyle duygusal konusmaya gelmezdi geçiştirirdi belki ozaman dedim.kisa ve öz oldu yaaa.yani kolay nerdeyse.

ama inanılmaz katı konustum.ne yapım....sonuçta amacıma ulastımmmmm:72::64::65::66::46:

gercekten emek verip paylaşımlarıma yorum yazan ve beni destekleyenlere cokk tesekkur ederimmm:69:

:74::74::74::74::74::64::64::64::64::64::64::64::64: harıka bı haber bu yasasınn yuppı:D

çalışmıyorum ben ev hanımıyım eşim ayda 500 lira harçlık verir pazar parası mutfak için gerekli ihtiyaçlar kredi kartımda var ayrıca giysi kozmetik falan ihtiyacım olursa onları alıyorum annem ve babamda emekli kira alıyorlar oğlum için 200 lira veriyorlar her ay kreşe gidiyo yardımcı olmak için eşimin kendi işi ve heray ne kadar para kazanacağı belli olmuyo çok şükür geçinip gidiyoruz işte:6:

Krese ne kadar para ödüyorsunuz acaba?

Bende başlarda çok bocalıyordum isteyemiyordum harçlık felan ama eşim ben istemeden zaten hep cizdanımı kontrol eder az kaldıysa para koyar. Zaten benim aldıklarım bellidir günlük şeyler. Aylık haftalık alışverişleri onun kredi kartıyla yaparız. Mesele bana verdiği aradan ekstra birşey alınacaksa mesela su istenecekse, ilaç alınacaksa onların parasını ayrıca verir. Bir arkadaşımla bir yere çıkacağım zaman fazladan verir. Parası bankaya yatıyor tüm maaşını çekmez ihtiyaç oldukça çeker. Kredi karıtın ödemek için ve ihtiyacımız oldukça kullanır parayı. Hiç parasız bırakmaz. Ben de anlamıyorum bir erkek eşini nasıl parasız bırakır yaa. Hastalandı birşey oldu taksiyle gitmesi gerekti, yada ani bir misafir geldi evde birşey eksik ne olacak o zaman. Hele çocuk olduğu zaman ayrıca problem bende böyle problemi olan bayanlar çekip eşlerini ciddi şekilde konuşmalı..

oh be super haber bu sonunda ıs tatlıya baglandı :64::64::64::64::64:
kutlayalım bunu :7::7::65::65::66::66::66::66:

peki kişisel ihtiyaçlarını nasıl alıyorsun sen

söylüyorum işte kuaföre gtcem 5 tl-10 tl herneyse ver diye veya işte bişey beğendim diyorum veriyo gidiyorum ertesi gün alıyorum ya da haftasonu birlikte alıyoruz.bazen der paran var mı diye çıkarır 50 tl verir işte böyle..halbuki bn de sizler gibi para biriktirmek,sürekli çocuk gibi harçlık istememek isterim ama yaşayanlar biliyo işte :50: skldm çok sevindim halletmene cnm inşallah bn de hallederim bu sorunu yakında:34:

bende bizim durumu anlatayım..
Eşim ayın 1 inde maaşı alır evin kapıcı parasını verir, faturaları verir (digiturk -internet-elektirik - su ) buarada yıllık kalorifer parasıda ondan.. kredi kartını öder aylık 500 ü aşagı düşmez saolsun:( gerisi o harcar benim param biterse tabi banada verir..
ben maaşımı alırım kendi kredi kartımı yatırırım.. öğrenim kredimi yatırırım. gerisi benimdir.. hesap sormaz naptın diye..eğer onunda parası bittiyse onada destek olurum tabi.
ben birde paramla arada yatırım yaparım kendi çapımda eşimin haberi olmaz..
bunu art niyetten değil ama kadının her zaman güvencesi olması gerektiğine inananlardanım nekadar bunu yanlış oldugunu düşünenler olsada..
eşimin bilmediği bi hesabım vardır mesela.. oraya para atarım arada..
ayrıyeten kendi ortak hesabımızdada para biriktiririz beraber..

her kadının bi köşede kötü günler için biriktirdiği bi para olması gerek kocasından gizli bence benim kocam ben çalıştığım halde bana para verir daha önce çalıştığım firmaya bi abla gelirdi eşinden ayrılmmışama hep çalışmış bize derdiki kızım kimseye sölemeyin ama köşede bi miktar paranız olsun derdi o paradan eşinizin bile haberi olmasın derdi oda evliliğinde çok zorluklar yaşamış boşandım 5 param yok diyodu onun için para biriktirinn her insanın zor günü olur derdi

her kadının bi köşede kötü günler için biriktirdiği bi para olması gerek kocasından gizli bence benim kocam ben çalıştığım halde bana para verir daha önce çalıştığım firmaya bi abla gelirdi eşinden ayrılmmışama hep çalışmış bize derdiki kızım kimseye sölemeyin ama köşede bi miktar paranız olsun derdi o paradan eşinizin bile haberi olmasın derdi oda evliliğinde çok zorluklar yaşamış boşandım 5 param yok diyodu onun için para biriktirinn her insanın zor günü olur derdi

benim ehliyet hocam aynı şekildeydi bana demiştiki çok mutlusunuz Allah çok daha mutlu etsin.. ama kenarda biyerde paran olsun.. kötü niyetli değil ama kendini garantiye alman için kötü gün için.. Neyin ne olacagı asla belli olmaz derdi..
kocamla okdar iyiydimki ne oldu herşeyimi paylaştım çalıştım harcadık bak şimdi ortada kaldıgımda 5 kuruşum yoktu... o sokmuştu bu durumu benim kafamada.. :55:

Ben öğretmenin, çalıştığım para kazandığım zaman da oldu ancak 2 senedir çalışmıyorum.

Çalışmak kadar çalışmamak da hak bizlere, eşlerimizden bizden böyle birşey bekleme gibi bir lüksleri yok, ayrıca biz çalışmadığımız zaman bizlere ailemiz değil, eşimiz bakmakla yükümlüdür.

Eşim hiçbir zaman maddi sıkıntı yaşatmaz bana sağolsun, hem ek kart çıkartıp vermiştir,
hem de her ay maaşının fazlasını komple bana verir; ihtiyacını al, gerisini bankaya yatırıver der,
harcadığımın da hesabını hiçbir zaman sormamıştır.
Bankadaki birikimimiz bile sadece benim adımadır, hamd olsun maddi konuda eşimle aramde ne sıkıntı, ne de güvensizlik oldu.

Eşinin illa ki çalışan bayan olması özelliğini arayan erkeklerin de sadece bencil olanlarını hatalı görüyorum.
Bayan tamam imkanı varsa çalışsın, hayat müşterek, peki bayan çalıştığı zaman erkek evde ne yapacak?
Bayana ev işlerinde yardım ediyor, her türlü ev işinde hanımına ortak oluyorsa; ne ala,
ama ev işerine hiçbir katkısı olmuyorsa;
o zaman hanımının da illa çalışmasını istemeyecek.
Hayat dışarı işlerinde para kazanma konusunda müşterek ise; yemek, ütü, bulaşık, çocuk bakımı konularında da müşterek.

Evli olan hanimlar ve parayi 'yöneten' hanimlara bir sorum var. Hesap kitap yapiyormusunuz? Yani suraya su kadar para gitti buraya bu kadar gitti. Daha kredi karti ödenecek sunun borcu var bunun borcu var. Elektirik su parasi vs. Bunlarin hepsini kenara köseye yazip hesap yapiyormusunuz?

Evli olan hanimlar ve parayi 'yöneten' hanimlara bir sorum var. Hesap kitap yapiyormusunuz? Yani suraya su kadar para gitti buraya bu kadar gitti. Daha kredi karti ödenecek sunun borcu var bunun borcu var. Elektirik su parasi vs. Bunlarin hepsini kenara köseye yazip hesap yapiyormusunuz?
Ben şöyle söyleyim; ağırlıklı yönetim bende olduğu için sorunuzu cevaplıyorum.
Biz eve dair her türlü harcamayı kredi kartlarımızdan yaparız, cüzdanlarımızda nakit çok az bulunur.
Elektrik, su, internet, telefon kontörü gibi harcamaları dahi internetten kartla öderiz.
Bu nedenle herşey kart faturasında birikir, faturayı toplu öderiz kurtuluruz.
Elden bina aidatını da ödedik mi cüzdanlarımıza bir miktar harçlık koyduktan sonra kalanın hepsini bankaya birikim hesabına yatırırım.
Zaten eşim öğretmen olduğu için eve giren kazancın miktarı ve zamanı hep sabittir.
Çok sorunsuz ve rahat bir yönetim oluyor kartla, aksi takdirde şuna şu, buna bu ödenecek diye parça parça parayla uğraşınca insanın beyni yoruluyor.

Ben şöyle söyleyim; ağırlıklı yönetim bende olduğu için sorunuzu cevaplıyorum.
Biz eve dair her türlü harcamayı kredi kartlarımızdan yaparız, cüzdanlarımızda nakit çok az bulunur.
Elektrik, su, internet, telefon kontörü gibi harcamaları dahi internetten kartla öderiz.
Bu nedenle herşey kart faturasında birikir, faturayı toplu öderiz kurtuluruz.
Elden bina aidatını da ödedik mi cüzdanlarımıza bir miktar harçlık koyduktan sonra kalanın hepsini bankaya birikim hesabına yatırırım.
Zaten eşim öğretmen olduğu için eve giren kazancın miktarı ve zamanı hep sabittir.
Çok sorunsuz ve rahat bir yönetim oluyor kartla, aksi takdirde şuna şu, buna bu ödenecek diye parça parça parayla uğraşınca insanın beyni yoruluyor.

Anliyorum. Ama kredi karti konusunda cok korkuyorum acikcasi. Tvde az görmüyoruz kredi karti borcu yüzünden intihar mi eden ailesini mi katleden vs. Insandan insana durum degisir heralde kimisi kredi kartiyla hic bas edemez kimisi icin (sizin durumunuzda oldugu gibi) cok ise yarar. Ama bilemiyorum öylesimi daha mantikli olurdu. Yurt disinda yasiyorum burda kredi karti öyle sIk rastlaninan birsey degil. Ya bankamatik karti vardir direk hesaptan cekilir yada nakit ödenir bazi seyler. Bende ileriye yönelik birikim yapmak istedigim icin hesap kitap yapsam dogru olurdu diye düsünüyorumda..

Anliyorum. Ama kredi karti konusunda cok korkuyorum acikcasi. Tvde az görmüyoruz kredi karti borcu yüzünden intihar mi eden ailesini mi katleden vs. Insandan insana durum degisir heralde kimisi kredi kartiyla hic bas edemez kimisi icin (sizin durumunuzda oldugu gibi) cok ise yarar. Ama bilemiyorum öylesimi daha mantikli olurdu. Yurt disinda yasiyorum burda kredi karti öyle sIk rastlaninan birsey degil. Ya bankamatik karti vardir direk hesaptan cekilir yada nakit ödenir bazi seyler. Bende ileriye yönelik birikim yapmak istedigim icin hesap kitap yapsam dogru olurdu diye düsünüyorumda..
Dediğiniz çok doğru. Kredi kartı kullanmayı bilen için faydalı, kullanmayı bilmeyen hiç almamalı tabi.
Zaten kazancımız, ödeyebileceğimiz miktar belli, hiçbir şeyimiz eksik değil ama fazlaca lüksümüz de yoktur.
Birikim yapmak istiyorsanız; mutlaka hesap tutun, nereye ne gidiyor yazın, kazanç hesaplı kitaplı harcanmazsa; birikim olması çok zorlaşıyor.
Birikim için ayırdığınız miktarı da tamamen yok sayın başka türlü bir kenara birşeyler atılamıyor

anlatayım canım.ay başı yaklaşınca beni bir heyecan bir telaş alır :1:
hemen hesap yaparım.önce borçları ve faturaları hesaplar aradan çıkartırım.kalanla da o ay eve,kendime bebişe kocama bir şey alınacak mı onu hesaplarım.bir de alış veriş listesi çıkartırım.elime kalanıda haftalara hatta bazen günlere bölüştürürüm.limit aşımı yapmamak için.yeter ki ekstra masraf çıkmasın.

Dediğiniz çok doğru. Kredi kartı kullanmayı bilen için faydalı, kullanmayı bilmeyen hiç almamalı tabi.
Zaten kazancımız, ödeyebileceğimiz miktar belli, hiçbir şeyimiz eksik değil ama fazlaca lüksümüz de yoktur.
Birikim yapmak istiyorsanız; mutlaka hesap tutun, nereye ne gidiyor yazın, kazanç hesaplı kitaplı harcanmazsa; birikim olması çok zorlaşıyor.
Birikim için ayırdığınız miktarı da tamamen yok sayın başka türlü bir kenara birşeyler atılamıyor

Peki sizde calisiyormusunuz yoksa tek gelirmi? Ben cünkü cocuk olduktan sonra calisamicam bi süre onuda düsünüyorum. Tabi ben suan yasadigim yerde de lüks yasam sürmüyorum (cogu insanlar sanir ya avrupada yasayanlar cok zengindir diye bu söz konusu degil..). Ama aynen dediginiz gibi bir eksigimde yok cok sükür. Bunu türkiyede de sürdürebilirmiyiz hatta tek kazanc olduktan sonra bunlari düsünmemek elde degil.

Ayda 50 yada 100 lira kenara atabilsem cok güzel olurdu. Cok fazla bisey degil belki ama yinede hic yoktan iyidir diye düsünüyorum..??

anlatayım canım.ay başı yaklaşınca beni bir heyecan bir telaş alır :1:
hemen hesap yaparım.önce borçları ve faturaları hesaplar aradan çıkartırım.kalanla da o ay eve,kendime bebişe kocama bir şey alınacak mı onu hesaplarım.bir de alış veriş listesi çıkartırım.elime kalanıda haftalara hatta bazen günlere bölüştürürüm.limit aşımı yapmamak için.yeter ki ekstra masraf çıkmasın.

Peki sizde tek kazancmi yoksa kendinizde calisiyormusunuz? Bebis var olduguna göre biraz daha dikkat ediyorsunuzdur heralde harcamalara dimi? Tüm harcamalardan sonra birikim yapabiliyormusunz peki?

Benim duyduguma göre türkiyede para biriktirmek cok zormus. Sebebini de bilmiyorum acikcasi. Ama öyle duyuyorum hep...

Peki sizde tek kazancmi yoksa kendinizde calisiyormusunuz? Bebis var olduguna göre biraz daha dikkat ediyorsunuzdur heralde harcamalara dimi? Tüm harcamalardan sonra birikim yapabiliyormusunz peki?

Benim duyduguma göre türkiyede para biriktirmek cok zormus. Sebebini de bilmiyorum acikcasi. Ama öyle duyuyorum hep...[/QUOTE]

sadece eşim çalışıyor.evet türkiyede birikim yapmak zor canım.çünkü devlet vatandaşını yolunacak kaz,kazanç kapısı olarak görüyor.herşey ateş pahası elektrik faturası bile çok yüklü geliyor,doğalgaz,benzin.bu konularda ülkemiz pahalılıkta rekortmen.
bende malesef birikim yapamıyorum.ne zaman üç-beş atsam kenara bir masraf çıkıyor.off off hayırlısı

Back
X