Öncelikle geleneksel temennimizi şuraya bırakayım; Allah bir yastıkta kocatsın
İki farklı insansınız yani bu iki ayrı karakter, iki ayrı düşünce, her ne kadar uyumlu olsan da iki ayrı istekler anlamına geliyor. Aranızdaki sevgi ve saygı tartışmaların sizde daha az tahribat yaratması için çok işe yarayacak o yüzden saygıyı yitirmeden tartışın, o haddini aşarsa siz oradan çıkın ve o sakinleştiğinde konuyu açın eğer siz haddinizi aşarsanız susun ve başka bir odaya geçin sakinleştiğiniz de yeniden konuşun. Çünkü insan sinirlenince bazen göz bir şey görmüyor saygı giderse sevgi de biter bu yüzden saygısızlaşmamak çok önemli. Her tartışmada hemen boşanalım o zaman, ayrılalım o zaman kelimelerini kullanmayın o kullanırsa da izin vermeyin çünkü bu çok itici oluyor ve yeni evli her çiftte bu sorun var maalesef. Tartışmalarınızı ne kendi ailene ne onun ailesine anlatma.
Seviyorum diye ya da aman daha yeni evliyim çirkef gibi ses çıkartmayayım diye kendinizi de ezdirmeyin. Ezdirmekten kastım mesela bazı erkekler ben konuşayım, söyleyeyim söyleyeceğimi ama kadın sussun sadece dinlesin kafasında öyle bir şey yok haklıysanız ve sizi ezmeye, sindirmeye çalışıyorsa sen bir dur bakalım demeyi bilin. Ortalığı yıkın, yakın demiyorum sadece haklıysanız kendinizi ezdirmeyeceğinizi görsün ki ileride bu zaten pısırık ben her dediğimi yaptırırım moduna geçmesin.
Aileniz ne kadar kötü olursa olsun asla onları eşinize kötülemeyin. Ondan sonra şu laflar çıkıyor; Ya zaten senin ailen neydi ki sen ne olacaksın, sen babanın evinde gördün mü ki, senin annen-baban da böyle/şöyle zaten vs. vs. Buna fırsat vermeyin.
Eş anne-baba-abi-ablası ile cıvık cıvık ilişkiniz olmasın sonra ya suyu çıkıyor ya da en ufak bir şey söylüyorsunuz alınıyorlar veya sizin zorunuza gidebilir o yüzden her zaman mesafe candır.