Evli oldugunuz halde annenizden harçlık istediniz mi, ister misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet kiradayız.ve 1200 tl kira veriyoruz. Kp bir senelik evliyken vefat etti . Borçları vardı maaşı öylece oraya gidiyor. Eşim de asgari çalışıyor. Kayinvalidem bakıma muhtaç evet 4 çocuğu daha var ama benim yanımda daha mutlu gitmek istemiyor. Diğer çocukları da almak istiyor ama burda daha mutluyum diyor. Öylede zaten. 24 yaşındayım ben çalışacak durumum malesef yok. Ev sadece benim elime bağlı. Yanı bana ihtiyaçları var. Sadece bir kereliğine annemden harçlık istemeyi düşünmüştüm. Ilk defa isteyeceğim için çekiniyorum. Bu konuda fikir almak istemiştim. Keşke konuyu açmasaydım olan moralim de sıfırlandı:KK43:

madem sizin yaninizda mutlu diger cocuklardan para alacaksiniz, sonucta calisabilecek gücünüzü ona harciyorsunuz. ha yok veremeyiz derlerse mutlu mutsuz bakmayip digerlerinin yanina göndereceksiniz.

deseydin ki aciz, ekmek alacak para yok, cocuga giydirecek mont yok bot yok herkes derdi o zaman iste diye. sen dügün icin istiyorsun. gitmiceksin o zaman dügüne. nokta.

annenden evvel para istemen gereken esinin kardesleri. sanki kv sizin durumu görmüyor mu ki israrla orda kaliyor.

madem sizin yaninizda mutlu diger cocuklardan para alacaksiniz, sonucta calisabilecek gücünüzü ona harciyorsunuz. ha yok veremeyiz derlerse mutlu mutsuz bakmayip digerlerinin yanina göndereceksiniz.

deseydin ki aciz, ekmek alacak para yok, cocuga giydirecek mont yok bot yok herkes derdi o zaman iste diye. sen dügün icin istiyorsun. gitmiceksin o zaman dügüne. nokta.

annenden evvel para istemen gereken esinin kardesleri. sanki kv sizin durumu görmüyor mu ki israrla orda kaliyor.
Ya anlatamadım sanırım. Çok farklı yerlere geldi mesajlarım. Düğün için istemiyorum ki öyle birşey demedim ! Düğünlere altın yapılacak eşim çok sıkışik. Haliyle altın fiyatları belli. 4 düğün var buna inanın. Sadece cebimde 50 tl 60 tl gibi harçlık bulundurmak istemiştim. Bu kadar. Mune Mune konumu kapatırsanız çok sevinirim .

Herkese merhaba sadece sormak istiyorum. Fazla durumunuz yok evlisiniz diyelim. Acil durumlarda annenizden harçlık ister miydiniz yada ister misiniz. 'Annecim 50 tl 100 tl gibi harçlık yollar mısın ihtiyacım var ' gibi gibi. Ve ailenizden uzakta oturuyorsunuz ve eşinizin borcu var diyelim boyle birsey yapar miydiniz yorumlar için çok teşekkür ederim
Eğer imkanı varsa, kendi yediğinden, içtiğinden, giyim kuşamından kısıtlama yapmadan size verebilecek maddi güce sahipse istemenizde bir gariplik yok bence. Zaten durumunuzdan bahsetseniz, dediğim gibi imkanları müsaitse o zaten size teklif eder. Ayrıca anneden/babadan para isteme ihtimaline, sanki yoldan çevirdiğiniz kişiden bir şey talep etmiş gibi yaklaşılmasına da şaşırdım. Anne sömürmek/baba kemirmek falan hiç ömrümde duymadım böyle yaklaşımlar, anne baba bu yani var mı ötesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X