Evli oldugunuz halde annenizden harçlık istediniz mi, ister misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben istemiyorum ama ailem veriyor genelde. Ailenizin durumu iyiyse bence isteyin. Düğüne altın maltın alacağım, abiye alacağım diye kasmayın ama gereksiz. Madem durumunuz yok ona göre hareket edin. Kızınıza bakacak birini bulup çalışın hatta annenize güvenip evlenmediniz sonuçta.
Evet ama kızım küçük ve k.validem hasta onu nasıl bırakırım:(

Ben istemiyorum ama ailem veriyor genelde. Ailenizin durumu iyiyse bence isteyin. Düğüne altın maltın alacağım, abiye alacağım diye kasmayın ama gereksiz. Madem durumunuz yok ona göre hareket edin. Kızınıza bakacak birini bulup çalışın hatta annenize güvenip evlenmediniz sonuçta.

duğune elbise almak için altın takmak için isteniyorsa zaten daha vahim. evli olmak artık evini gelirini ayırmaktır.
ne bileyim ya ben annemden 100 lira istesem 5000 lira gönderir ama aklı da bende kalır kızım aç mı açıkta mı diye. hemen yanıma gelir.

Böyle düşünmene üzüldüm. Kızım 4 yaşına girecek. Ve yatalak olan kayinvalidem bakıyorum. Onu bırakıp nasıl calisayim. Cidden kalpsizsiniz.

kalpsiz? ben? tabi, ama annesini sömüren sen cok iyi kalplisin. hmm ok.

kayinvalidenin maasi yok mu? yatalaksa devlet destek vermiyor mu? kv baska cocugu yok mu?

Yok hiç istemedim bu zamana kadar
yani kendi düşüncenizi doğrulatıp içiniz rahatlasın diye sordunuz soruyu :)
elbette her anne baba çocuğuna yardım eder, her zaman. ama ben evlenme sorumluluğu alan insanlar mümkün mertebe ailelerinden böyle beklentileri olmamalı diye düşünüyorum.

tek seferlik bir istekse gene anlaşılır da siz ömür boyu annemden isteyeyim modunda gibisiniz.

Torunum olsa çocuğum benden erzak parası istese gözüm kapalı veririm. Şu sıralar biz de biraz sikisigiz geçici bir dönem de böyle devam edeceğiz ama ben ailemden istemiyorum akılları bende kalmasın diye zaten çok uzağız gelemezler ya da ben gidemem üzülürler çok. Bir kaç yıla da duzelmezse zaten çalışacağım bebek büyüyünce her türlü rahatlayacagiz diye geçiriyorum günleri 😀

Ben asla sömürmem annemi sanırım yanlış anladiniz. Biraz yumuşak yaklaşmayı deneyin insanlara. Iyi gelir.
kalpsiz? ben? tabi, ama annesini sömüren sen cok iyi kalplisin. hmm ok.

kayinvalidenin maasi yok mu? yatalaksa devlet destek vermiyor mu? kv baska cocugu yok mu?

Ağzınıza sağlık:) bekledigim bir yorumdu ben çalışmıyorum 4 yaşinda kızım var ve eşim çalışıyor ama malesef önümüzde birimci derece ikinci derece yakın akraba düğünleri var baya harcamamız oluyor malum. Annemden istesem mi diye düşünüyorum. Mükemmel bir annem var. Gecen hafta bana bot almış hediye olarak.

Bende saniyorum ki evde ekmek yok diye para isteniliyor.

Dügün için para istenilirmi? Cidden ilk yoruma katiliyorum. Bu sorumsuzluktur. Yetiskin olmak, sorumluluk almaktir.

Cocugunu ana okuluna yollayip, sende çalisabilirsin.

Tabi ki ne gerek var, sonuçta anne var dimi? :olamaz:

Ben asla sömürmem annemi sanırım yanlış anladiniz. Biraz yumuşak yaklaşmayı deneyin insanlara. Iyi gelir.

diger sorularima cevap verseniz keske bende ona göre degerlendirme yapabilsem.ilk yazdiklarinizdan sadece benim anladigim sekil anlasiliyor.

kv tek cocugu esiniz mi? kp var mi? kv ne tür gelirleri var? kiradamisiniz?

Bende saniyorum ki evde ekmek yok diye para isteniliyor.

Dügün için para istenilirmi? Cidden ilk yoruma katiliyorum. Bu sorumsuzluktur. Yetiskin olmak, sorumluluk almaktir.

Cocugunu ana okuluna yollayip, sende çalisabilirsin.

Tabi ki ne gerek var, sonuçta anne var dimi? :olamaz:
Öyle bir niyetim olmadi hiç. Sanırım yanlış anladiniz.. neysee

Herkese merhaba sadece sormak istiyorum. Fazla durumunuz yok evlisiniz diyelim. Acil durumlarda annenizden harçlık ister miydiniz yada ister misiniz. 'Annecim 50 tl 100 tl gibi harçlık yollar mısın ihtiyacım var ' gibi gibi. Ve ailenizden uzakta oturuyorsunuz ve eşinizin borcu var diyelim boyle birsey yapar miydiniz yorumlar için çok teşekkür ederim
Aldigi kadina bakamayan adam erkegim siye gezmesin net . Annemsen para isteyeceksem niye evlendim ben annem demez mi kocan nerde sen çalış diye sen calis cnm kmseden para isteme herkez borclu

diger sorularima cevap verseniz keske bende ona göre degerlendirme yapabilsem.ilk yazdiklarinizdan sadece benim anladigim sekil anlasiliyor.

kv tek cocugu esiniz mi? kp var mi? kv ne tür gelirleri var? kiradamisiniz?
Evet kiradayız.ve 1200 tl kira veriyoruz. Kp bir senelik evliyken vefat etti . Borçları vardı maaşı öylece oraya gidiyor. Eşim de asgari çalışıyor. Kayinvalidem bakıma muhtaç evet 4 çocuğu daha var ama benim yanımda daha mutlu gitmek istemiyor. Diğer çocukları da almak istiyor ama burda daha mutluyum diyor. Öylede zaten. 24 yaşındayım ben çalışacak durumum malesef yok. Ev sadece benim elime bağlı. Yanı bana ihtiyaçları var. Sadece bir kereliğine annemden harçlık istemeyi düşünmüştüm. Ilk defa isteyeceğim için çekiniyorum. Bu konuda fikir almak istemiştim. Keşke konuyu açmasaydım olan moralim de sıfırlandı:(

Öyle bir niyetim olmadi hiç. Sanırım yanlış anladiniz.. neysee

Niyetin tam nedir? Bagimsiz bir sekilde evini döndürmek degilmi?
Herkes bos yeremi sabahin köründe kalkiyor ise gidiyor saniyorsun?

Annende emekli olsa dahi o parayi zamaninda kolay kazanmadi. Oda sabahin köründe kalkti, çoçuklara, evine bakti. Yani parayi öyle agaçlardan toplamiyor.

Ve o parayi, sirf baskalarina hava atmak için istemek bana kusura bakma çok saçma geliyor.

Ha bazen evdeki hesap çarsiya uyumaz, acil harcamalar olur, annenden istersin eve ekmek, yemek almak için. Ancak bu durumda bence hiç gerek yok.

İsterim dünyanın bin türlü hali var elden borç isteyeceğime annemden borç isterim. Borç diye vermez ama mutlaka geri veririm bir şekilde. Koskoca evli barklı kadının harçlık istemesi çok komik geliyor bana. Tabi bunun için de tüm şartları zorlamak lazım. Eşim çalışıyor para yetmiyor ben de evde yatıyorsam kalkıp da kimseden para falan isteyemem. İstenmez.

Aldigi kadina bakamayan adam erkegim siye gezmesin net . Annemsen para isteyeceksem niye evlendim ben annem demez mi kocan nerde sen çalış diye sen calis cnm kmseden para isteme herkez borclu

Igrenç bir bakis açisi. Kadin malmidir da bir erkegin bakimina muhtaçtir?
Avrupada bile tek maas ile aile geçinemiyor, kalmis Türkiye.

Ki bir kadin, bir erkek, bir birey daima kendi ayaklar üzerine durmali. Baskalarina muhtaç olmamali.

Sizin çalışma imkanınız yok evde kv bakıyorsunuz onu anladım
Fakat neden eşiniz ailesinden yakınından para istemezken siz annemden alayım mı diye soruyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X